Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

á tak debata pokračuje tady a ne u Hvězd... rozhodně souhlas s andrém.
přesně jak řekl andre, tohle je spíš než stránka s nějakými profirecenzemi stránka s poznámkami pár fanoušků komiksu pro lidi, kteří tápají co koupit, a co ne. A protože komiksy nejsou žádná láce a v současnosti už si každý nemůže dovolit kupovat všechno co u nás vyjde, tak to jsou docela užitečné postřehy. Upozornění na neúplný překlad, špatný lettering či grafické zpracování k tomu patří, stejně jako opak, pochvala kvalitního díla. Pokud si z toho vezme poučení i odpovědná osoba či vydavatel, tím lépe. Většině těch, kteří sem chodí jde především o to aby za peníze, které vydají dostali odpovídající kvalitní výrobek.
to Sára: No víte mně je jedno kdo co dělá, jak říká jeden z klasiků... výsledky hovoří.... a prostě tam chyběj písmena. ....Víte, to že někdo čte komiksy, numusí nutně znamenat, že si myslí, že je superman. Mám akorát menší postižení, které asi nikdo kdo na tyty stránky chodí nemá, a mým způsobem jak se vyrovnat s mým nedostatkem je, že si zněj dělám srandu. .... Už nevim ja ste to nazvala (něco jako rádoby intelektuální, inteligentní, nebo geniální,...) recenze, nejsou myšleny jako provokace, nebo nějaký pokus dostat svou osobu "do popředí" , já tyto stránky beru jako něco, kam se může podívat nějaká maminka, když chce koupit svému synkovikomiks, ale nevyzná se. Tak tady by se, dle mého názoru, měla dozvědět víc. Protože lidi co sem přispívaj si stejně většinu věcí koupí, takže pro ty to nepíšu. A píšu to taky proto, aby lidé z vydavatelství věděli kde přidat:) Takže vůbec nejde o vás, ale co je podstatné je konečný výsledek.
Ticho 2 vyšlo už 30.6. a ešte to tu nie je. Ts Ts. :))) nie že by som nemal čo robiť... asi si idem prečítať tie MdS-ove komentáre.
4 Turlogh: Ani ne, spíš mi šlo o místní oživení a rozšíření působnosti nabídky. 4 Slaine: Cholera je proti mě nic. MdS
On to píše všude aby byla větší šance, že mu to někdo koupí :) už je to na crwi, tady, na comicscentru a bůhví kde ještě, je jak cholera :)
to MdS: nespletl jsi si stranky?
Prodám:
Čtyřlístek - 110, 155, 172, 174, 200, 201, 205, 212, 230, 237
Ducktales 2/1993
Dylan Dog 4
Spider-man (Semic) 14
Tex 1

Sháním:
Comicsy:
Barbar Conan: 12 (Semic-Slovart)
Fantom: 2, 8 (Semic-Slovart)
Mickey Mouse 1995 - 15, 16, 17, 19, 21, 23, 24 (Egmont)
Mickey Mouse 1996 - 1, 2 (Egmont)
Kája Saudek - Sexuela, ...

Knihy:
Stephen King: Carrie, Cujo, Geraldova hra, Christine, Svědectví, Firestarter, Dračí oči, Holčička, která měla ráda Toma Gordona...

Obchodní MdS
Spíš polomrtvá rodinná atmosféra. Já jsem si tedy aspoň splnil resty a přidal jsem komentáře ke všem comicsům co mám. Posledních 8 měsíců jsem na to neměl čas ani chuť. MdS
Jak milá rodinná atmosféra :)
Tak to mě těší. :) MdS
(jinak ja taky ziju, jo :)
Stačilo píchnout do hnízda a už se to rojí jak cikáni na hlaváku. :) MdS
to DEmnoG: ano, my vime. To bude tim, ze to zrejme zatim nikdo z nas nema. Pridaval jsem to jenom nahrubo, aby to tu aspon bylo.
to admin: U Spanembohem chybi zakladni info o comicsu.
to MdS: budoucnost comicsdb je velice ruzova, nepodlehej panice. :-)
MdS: Průser co? :) hlavní je, že přibývají komiksy ne?...
Sakra sem už přes měsíc nikdo nic nenapsal. Žijí ještě Zack s Turloghem? Jaká je budoucnost comicsdb? A co na to Dáša Havlová? Mlžící MdS
Nevíte, náhodou, zda nemaj v nějakejch "levnejch knihách" (v Praze) "Trolí války"?
Takhle vyšel Mickey Mouse: 1990 - 3 čísla, 1991 - 12 čísel, 1992 - 12 čísel, 1993 - 18 čísel, 1994 - 26 čísel, 1995 - mám prvních 14 čísel a mám dojem, že ten rok přestal vycházet. Disneyovský MdS
procpach si to myslis?
procpach chybi prvni sesit Zelvaku?
to Maarv: Ten Tex je neco jako Ken Ward z Komety - jestli pamatujes. Takovej rodokaps: dobri delaji vsechno dobre a ti zly delaji vsechno zle, i kdyz delaji to stejny:) Ale co, beru, ze tyhle dve rady jsou holt pro rocnik tak 1995 a vyse.
DEmnoG:Tex je ještě horší? no já to očekávám, protože westerny mám tak rád ve filmu (klasiky od Leoneho) ale v comicsu v případě Texe očekávám spíš jen špatnost...no uvidim..třeba si to někdy zapůjčim stejně jako Mistera no..protože prachy za to vážně nedám:) (ikdyž mít ve sbírce něco tak hroznýho vlastně může být považovánoza skvost ne?) toho Wolvieho sem si nechával na doma...mám z něj přečtenej první sešit...se do toho musim někdy pustit a přečíst to celý:)) z Dylan doga mam doma jen první díl..tak to někdy zkusim...
to Maarv: Tak ti nevim, ale mit Wolverina v batuzku a sadomachisticky cist Mistra No, to je teda vazne trosku zvlastni:). Uvazuju, ze az jednou nebudu mit vazne nic na praci (coz se teda zrovna moc casto nestava), tak si mozna toho Texe - doporucuji, abych rekl pravdu, tak to me teda nudil o kousek vic nez Mister No (dokazes si to predstavit?:)) - a Mistra No jednou doctu. Ale co bych ti doporucil (vazne mineno) tak to je Dylan Dog. Ten me bavi vic nez Nathan Never. Zvlastne treti dil je velmi dobry.
DEmnoG:zdar..lepší pisat sem než zaplavovat Mistera no znechucenými výlevy:)) joo dočet sem všechny..neuvěřitelný co?:) na cestě do Pragy dva a na cestě zpět ten poslední, dalo to přemáhání když sem měl v batohu Wolverina:ještě žiju...ale prostě když sem to začal číst tak už sem to chtěl mít za sebou..ale je to prostě nuda neskutečná... no že si sáhnul po Delvitě už teda něco naznačuje..to já radši vydržel u Mistera:))
4 Turlogh: Jasně, to byl vždycky můj sen. :) Snový MdS
to MdS: Vedu v patrnosti, mozna casem preneseme debatu na toto tema do mailu, OK?
Bohužel na mě v tomto ohledu (kupování komiksíků) rodiče prděli. Musel jsem vystačit s tím co jsem měl z dob totality (clever and smart, groo, zelený mužíci, spiderman, nějaký jiný věci od Marvela atd.....)prostě to co se unás tisklo německy. A taky jsem byl zrovna v tom věku co se stydíš být ještě dítětem (10-15). Tak se to alespoň snažím dohnat teď:)
4 Turlogh: Mickey Mouse mám kompletního za roky 1990-1994. Rok 1995 mám až do letního dvojčísla. Disneyovský MdS
Dve cisla me asi nevytrhnou, ale diky za ochotu. :-)
No pokud tím myslíš, naskenovat obálku a ktomu připsat názvy příběhů, tak to bych mohl. Ale já toho moc nemám. Taď sem si koupil akorát tu 1/1990 a 1/1991. Ale pokud by byl zájem tak to udělám. Ale retušneš si to sám:)
...jinak, detske comicsy od Egmontu jsou prave ted v reseni. Nasazet je do databaze bude tezka nocni mura a uz ted se kvuli tomu obcas nad ranem budivam zpoceny a s krikem. ;-) Jestli s tim nekdo dokazete pomoct (stacilo by mozna i zapujcit comicsy nebo poslat info na maila), dejte vedet.
Nakolik do toho vidim ja, tak Kacer Donald je primy nastupce Mickey Mouse, prejmenovalo se to nekdy zacatkem roku 1996. Serie jako Donald Duck, Duck Tales a pod. vychazely zacatkem 90. let, vetsinou jenom kratce a maji s touto "hlavni linii" urcity casovy prekryv.
Nevíte někdo, v jaký posloupnosti vycházely "mickey mouse, donald duck, kačer donald" od egmontu? Zda nasebe navazovaly, nebo zda třeba nějakou chvíli vycházely souběžně? Já sem si o víkendu koupil "mickey mouse" nr.1 z 1990, měli tam i jiná čísla a dotoho "donald ducka" a já se v tom začal ztrácet. Takže tak. Dík
to Zack: oukej.. zebricek pravda zatim vypovedni hodnotu nema, tak treba casem, az vyvedes db z poloilegality a bude tady vic lidi:)
Abeceda je v planu... Seznam podle procent bych s zebrickem moc nesrovnaval...
to Zack: takovy maly napady, nic objevnyho... Kdyz si otevru "comicsy" nemohl by jsi nad horni listu (titul, rok...) hodit jeste abecedu - kdyz neco hledam, abych nemusel listovat po strankach - hledam Thorgala, clicknu na Tcko a naskoci stranka, kde jsou comicsy pod pismenem T. A druha vec, jestli by neslo ocislovat jednolitve radky. Ze by bylo jasne videt, ze treba Maus II je v zebricku jedenacta, kdyz si hodim razeni podle %.
Lobodlak: ... ale nasels, ne? :) (jo, nefunguje, vime o tom)
Jo a nejak se Vam tu mnozi Jakari a Yakari. Bonzacky MdS
Lidi, nějak vám nefunguje vyhledávání. Dal sem hledat "top ten" a napsalo mi to akorát 3x nebyl nalezen žádný relevantní záznam... musel sem to vyštrachat přes Moora...
4 mára: Nebuď zvědavej, budeš brzo mrtvej... :) MdS
4 Zack: No jak kdy... :) MdS
de Sade: velikost neni dulezita
4 Zack: Když já tě nechtěl přivádět do rozpaků. Na vážnej vztah s chlapem tvojí velikosti si ještě netroufám a asi ani nikdy netroufnu. :) MdS
mára: jasně chápu...tak snad příšte... ten jejich název mě stále dokáže rozesmát:)
de Sade: nemyslel sem jako vylezt na podium a prihlasit se k sexualni orientaci, ale jako skocit za mnou a rict "cus, ja sem Markyz" :)