Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

@BBart krachuje? Já si říkal, že už nějak dlouho nevydali ediční plán. Škoda... Ale díky za info, Banda jde z knihovny.
Ak by Crew nechcela s omnibusmi staviť na istotu (vydať omnibus pre veci čo už celé raz vydali), tak si myslím, že Banda a Planetary by bol dobrý ťah.
@Matio:tahle série je už pár desítek u ledu a bbart v krachu možná by to vyšlo někdy jako omnibus ale spíš ne.
Ahoj, asi se to tady už řešilo, ale nevíte, jestli tu bude Banda vycházet dál? Čistím knihovnu a zbavuju se všeho, co jde.
@TonyT: já to čet 4x a zatím dobrý. @damacon: já měl migrénu :(
Malazská Kniha padlých 3 . No upřímně já se ve svých letech dokončení nedožiju.
damacon: Nečekej žádnou klasickou fantasy s udatným bojovníkem. Hlavní hrdinky jsou dvě zlodějky, je v tom i druhá linka, kde je nějaké to politikaření, ale ta dobrodružnější část převažuje. Dobrý je i systém magie, např. tzv. posmrtnice. Hlavní je ale skvěle vykreslená atmosféra města Kitamar. Pokud jsi od Abrahama četl sérii Mince a dýka, tak budeš spokojený i tady. Nejblíže je tomu série Riyria od Michaela J. Sullivana. Je to spíš dobrodružné pojetí fantasy. Určitě doporučuji, navíc teď první díl stojí 129,-
na Kithamarskou trilogii jsem taky koukal. Jaké to z tvého pohledu je? Myslím, že třetí díl není ještě dopsaný ani venku. Zatím jsem se k tomu nerozhoupal, ale jsem nalomen.
damacon: Já měl Malaz u KK v balíčku, ale ten jsem včera stornoval, protože tam byly i knihy, které chci jako dárky. Holt uvidíme v únoru. Naštěstí dobré fantasy teď vychází dost, zrovna dnes mi došla Kitamarská trilogie 2 - Ostří snu.
Ahoj má už někdo přečtené Odd.H, trochu mám obavu když je to napůl detektivka, jestli se to dá dobře číst i napodruhé
Jak se před pár lety zdálo, že Malaz se znovuobrodí z rukou Planety9, tak dneska jsem rád, že jsem si nechal stará vydání od Tallpresu.
Protože tahle série je zjevně pro ně koule na noze a vydávaji to jak z donucení mi přijde. 15 let na dokončení série asi čekat nevydržím.

Ale z jiného soudku, milovníci CC, kolik jste včera měli orgasmů u dvouhodinového streamu s pány Dortem a Trojanem? Dort mi přišel jak na speedu a Trojan působil dost vylekaně až vystrašeně. Jakoby se Dorta bál, že dostane facku, když řekne něco špatně.
Z KK mi napsali, že Malazská Kniha padlých 3 se odkládá na únor 2025, na stránkách Planety9 se o tom nic nepíše.
Tak jestli to někdo plánuje jako dárek, tak konec letošního roku nejspíš nevypadá reálně.
Deníky lékárnice nám přejmenovali na Deníky apatykářky.
Crew oznámila pětidílnou mangu The Decagon House Murders na rok 2025
@soulbringer: takže jak Komiksové noviny, ty moje mamka taky nedávno objevila.
@Walome: nic o komiksech ani knihách... inu #nemamnacteno (alespon dostatecne), je to maly oborovy podcast, ktery sledujou 3 lidi a moje mama... takze doufam, ze to brzy umre :)
@soulbringer: no jasne. Vsak taky
Ruda zen je jedinej podcast kterej posloucham a nesere me. A to
je asi urcite diky tomu, ze kluky trochu znam. Jinak bych nikdy s poslechem nezacal.

Jinak souhlas, vyplnovy slova nenavidim a jeste vic nenavidim sam sebe poslouchat kdyz je pouzivam. Coz teda plati nejen pro podcast.

Ty mas co za podcast?

(To video je krasny :D )
@Walome: hele, jako aktivní podcaster (bohužel) budu s vážnou tváři a silným důrazem stále tvrdit, že podcast je zlo. Blbě se v tom hledá (a musíš mít na to AI a i tak ti to sežere dost času), odkaz na konkrétní sekundu je debilní (kór když je to za paywallem) a vůbec v českém kontextu, kde se to hemží vycpávkami typuprostě, vlastně, jako, jakoby, jakože, takže..., tak i lidé, kteří na papíře vypadaj příčetně, ti najednou přijdou jako naprostý troglodyti, co mají vyjadřovací schopnosti na úrovni středoškoláka. Než se někdo dokope k myšlence, tak je 20 minut v čudu. Naštěstí v tom nejsem sami, ale i tak je to prostě peklo! Zakázal bych to jako Věra - pač tyhle podcasty každého jenom otravují! ;)

Článek je to skutečně pěkný. Líbila se mi už hned první věta: „V začátcích by nás nepovedený komiks položil, jakékoliv šlápnutí vedle by nás zničilo. Teď už si ale můžeme dovolit riskovat. A vydávat komiksy třeba i pro RADOST,“ říká nakladatel Petr Litoš … Doufám tedy, že budou i nadále vydávat Lea - a to proto, že mi jeho knihy dělají RADOST. Jen si nejsem jistý tím slůvkem třeba - jeho význam může být bohužel různý:-)
@faster86: přesně tak.

@MisaNuff: nojo jenže to přijdeš o Jirkův jedinečný přednes. I když Jirka je dost na internetech, tak by to mohla zmáknout nějaká AI.
Tak člověk si link na ten článek může hodit do NotebookLM a nechat vygenerovat podcast, že jo :) Nebo nechat přečíst nahlas přes Chrome.
@soulbringer - ja lidi z cree obdivuju ze ne jejich strankach jeste nezrusili do auditorium, tam je to snad co den tak nejake site tam pise at vydaji nejakou mangu nebo nejaky marvel, ja bych tam uz davno vsechny poslal do prdele :D
@MisaNuff: dobrý čtení - hlavně mě rozesmálo tohle:
Vydat skvělý komiks, který se neprodává, mi nevadí. Víc mi vadí něco, co nám třeba nepřijde až tak skvělé, ale všichni hlásí, že to bude komerční hit. Jenže není. - to je myslím přesný a řekl bych, že zrovna u nás (i jinde na těch internetech) najdeš "experty", který ví přesně, co musí Crew vydat s tím, že to bude přece pecka :) Jinak jsem samozřejmě rád, že kluci - dle svých slov - pořád "riskují" a vydávaj, co je baví. Časem s tím vytuníš i náklad třeba za Akiru (s kterou jsem zase vyrůstal já) nebo za ten fax ze Sarajeva jsem fakt vděčnej (asi za dalších stovky titulů, co mám od nich doma). Já tady na žádném nakladateli nenechám nit suchou (alespoň, co se týče CX), ale zasejc, je dobrý tu a tam na férovku říci, že jsem za Crew - jako čistě komiksový nakladatelství - fakt vděčnej. I proto, že je to holá pravda. Ten trh v ČR je prostě pidi a dělat tady takovej zisk, není med, ale vydřený. Takže salut, klobouček a jen houšť! Držím jim všechny palce.

@faster86: ja si naopak hezky text proscannoval a také dokonce přečetl, udělal poznámky a kdybych byl Vašek Klausů, tak potrhávám i červenou vlnovkou... a jestli je nějaký formát, který je naprosto pekelný a přitom na totálním vzestupu, je to rozhodně podcast. Ale chápu, že to je s GenZ stejně jako s Mangou. Proti trendům se chčije stejně dobře jako proti větru :)... PS: speciální rozhovorý podcast s @walome co bude trvat minimálně 2 hodiny KDY?!
a proc to neni mluvene slovo, kdo to ma cist :D
@MisaNuff: já je poslední dobou začal podezřívat, že jim to snad fakt i vydělává :)

" I ty neúspěchy nám něco přinesly. Já bych nic neměnil. Navíc vůbec nekončíme, stále se objevují nové věci, nové trendy, teď tu máme mangu, ale už se těšíme na další fenomény."

To se čte krásně.
Na CzechCrunchi je rozhovor s Petrem Litošem a Jiřím Pavlovským, 20 mega zisk, najs, taky jsem na nich "vyrůstal" :D https://cc.cz/komiksy-a-manga-jim-delaji-pres-100-milionu-rocne-nase-napady-posloucha-i-komiksovy-obr-dc-hlasi/
@Zack: Teď ještě kdybych měl o čem psát. :D
@Alfi: dopadl jsem dobře, vymění to :)
Daj vedieť ako si dopadol, balia otrasne
Myslím, že tady se řešil ten Elrik (kniha od Mystery Pressu, základní verze za 1500 a sběratelka myslím za 4000). Koupil jsem tu základní verzi a přišla zabalené normálně v krabici, v jedné vrstvě bublinkové fólie a se dvěma malými kousky papíru po dvou stranách hřbetu (a velký zmuchlaný papír z jedné strany obálky). Rohy jsou trochu ťuklé - žádná velká trága, ale v knihkupectví bych si to v takovém stavu nekoupil. Tak jsem jim napsal zda to jde vyměnit a uvidíme.

A nějaká holka na internetu dávalo foto výrazně drsněji zmuchlaných rohů a to má tu sběratelku - hádám, že zabalená byla podobně.

Vždycky se slzou v oku vzpomínám sám na sebe, když jsem balil komiksy pro lidi, kteří si to koupili z fb bazaru a pak mi psali, jak to bylo úžasně zabalený :D a samozřejmě jsem nebyl sám, kteří to balili až fanaticky pečlivě.
Poslední ohlášena manga z loňska od Gate, která ještě neměla datum vydaní Vanitas kniha kouzel, vyjde 19.3.
@Zack: ok, schválně budu psát o třaskavých tématech, abych pak mohl nadávat ve foru, že je tu cenzura.
@Walome: ano, kdokoliv (po schvaleni) o cemkoliv (co bude o comicsu a nebude smrdet problemy).

Ono to bude za tyden hlavne proto, ze k tomu musim sepsat manual a vysvetlujici texty a tak, jinak zakladni system je ready. Takze to vidim zatim na spusteni 2.12. a samozrejme lidi, co vim, ze maj tyhle tendce, tak jim napisu. Cekam, ze prosinec bude slow burn, ale aspon se odchytaj nejvetsi problemy systemu a treba leden unor, jak bude mrtvo vsude, budete mit chut se rozepsat.
@Zack: hezky pekně :) koho tady budu číst? :)
@Zack: a teda systém bude kdokoliv o čemkoliv ( v rámci média a nějaké elementární lidskosti)?

Jako když si to představím, tak říkat o sobě "píšu články na comicsdb" by mi dávalo docela smysl.
@seneke: uz si to muzes zacit chystat :) Pokud se neco nestane, tak to spustim pristi pondeli.
GWB: Jsem si všimnul, že v záhlaví bylo tlačítko pro články, které týden dva zpátky zmizlo, tak jsem byl zvědavý na průběh.
@seneke: Snad neprozradím mnoho, ale... ba dum tsss... je to v procesu.
Rýpavý dotaz. Jak to vypadá s projektem článků tady na databázi?
O českém šoubyznysu vím kulové, takže jsem si při čtení jmen připadal nějak takhle:
@faster86: aby jsme měli co na podpal :D
@xintax: naprostá nádhera! Konečně… čekal jsem na to celý život!
@faster86:aby i komiksový nerdi byly obohacení o taje českého showbyznysu
@xintix @django proc to jako vzniklo? ????
@xintax:je vidět že jsi člověk vytříbeného vkusu.
@Zack: touché! Jen tedy ke mně se to dostalo hlavně jejich otravnou reklamou na sockách a jejich ad manager neumí pracovat s frekvencí a nebo jsou prostě fakt zoufalí a vůbec se to neprodává... v což tak nějak doufám.
@George Walker Bush: Za takové sra*ky jsme teda nesquatovali. Ta stránka vypadá, že mi prodá pomocí AI udělaný kurz a pak mě donutí investovat do nějakého shitty crypta :D Konečně zaplácli díru na trhu a gamifikovali anarchismus.
@soulbringer: ono by uplne stacilo, kdyby ty jejich 'produkty' prestali nektery lidi sirit :)
@Zack: naopak, já ten kontext vítám a někdo by tohle měl do Skvotu poslat a optat se, na tu českou proti-nabídku :)
@George Walker Bush: pán je znalec a gurmán... (zatím jsem tedy nenašel nikoho, kdo by mi dal feedback, na cokoli co tam maj, ale těším se až nějakou takovou duši potkám).