Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

@Zack: naopak, já ten kontext vítám a někdo by tohle měl do Skvotu poslat a optat se, na tu českou proti-nabídku :)
@George Walker Bush: pán je znalec a gurmán... (zatím jsem tedy nenašel nikoho, kdo by mi dal feedback, na cokoli co tam maj, ale těším se až nějakou takovou duši potkám).
Walome: Já se těším, až to Zack tady trochu gamifikuje:)))
@George Walker Bush: dokud tam není slovíčko gamifikace, tak to neberu.
@soulbringer: Dříve, než jsem ten link otevřel, tak jsem věděl, že to bude kurz ze Skvotu. To jsou takoví rozumbradové, co tě naučí všechno, PR marketing, psát knihu, udělat deskovku, urbanismus... to vše v podivném sepjetí anarchistické vizáže, děsivě žoviální komunikace, korporátního newspeaku a samozřejmě "gimme your money".
@soulbringer: 108 a porad bezi. Proko ma ty kurzy nekolikalety a hodne do hloubky. Za 250 je to lowcost, to mas pravdu, plus bude ted urcite cyber monday nebo neco.
Vim, ze vtipecek, jsem to jen chtel uvest na pravou miru, kdyby to fakt nekoho zajimalo.
@MP81: krásná odpověď :D

@soulbringer: a kdo neumí mluvit, tak má podcast, je to prostě bláznivý svět.
@Zack: pfff... 250 dolarů a jen 10 lekcí?! Co je to za děsnej lowcost?! Šacoval bych, že Skvot to prodává minimálně za 500 dolarů a je to dokonce česky - to už cítíš tu kvalitu jenom z ceny pro místní trh ;)
@seneke: já tedy neumím nakreslit ani autičko, natož abych fušoval opravdovým umělcům do řemesla - kór když jsem tak naročnej, kór když mám rád uvěřitelný twisty, dostatečně plastický postavy a prostě příběhy, který tě chytnou za srdce. Tohle hřiště nechávám skutečným umělcům a profikům. Prostě mám soudnost, že jo... Mě jen fascinuje, jak si kluk z reklamky řekne, že to v poho prodá (cenu raději nevědět), i proto, že už nakreslil pro pár inzerentů několik reklamních kampaní :) Jak říkám - jestli prodává tuhle sebedůvěru, tak bych pár deka koupil ... ale třeba to někomu pomůže a vyroste nám tu nová generace! :)

@Walome: hehe - tohle znám. Naštěstí na vejšce učím jen zřídka a navíc jen jako host z praxe, takže mám dostatečný komfort ... ale zase umím posoudit jestli někdo neumí a učí nebo umí a stojí za to ho poslouchat a diskutovat s ní / ním. Dobrej učitel svede zázraky a je pro tuhle společnost děsný dobro! :)
@Sir_Pete: já si myslím že to bude tím boxem, to byl zatím vždycky kámen úrazu u všech publikací...
@damacon: hmmmmm možná.

@soulbringer: jo, to mě taky zaujalo. Good old kdo neumí, učí.
Nema nekdo nejake zakulisni info, proc se neustale posunuje vydani te absolutky Kralovství Tvé a člověk se to dozví jenom, když si zajde na eshop crew? :) Původně to bylo 12., pak 17. a teďka už je to Prosinec.
Kdyby to nekoho zaujalo, ale chtel to od lidi, co o tom opravdu neco vi, tak https://www.proko.com/course/marvels-the-art-of-storytelling
Soulbringer: Tím nám chceš naznačit, že se vydáš na dráhu komiksového autora? :D

Jinak kolik za tu srandu chce? Nemůžu nikde najít cenovku.
Ty jo! Jistý Martin Šťastný je šťastný. že i vám může nabídnout kurz o 13 sezeních jak vytvořit komiks… autor reklamních sešitků, co má v místní databází už celé dva zářezy.

(Chápu, že cílovka jsou spíše lidi od reklamy, ale já bych od některých lidí asi potřeboval koupit jejich sebevědomí)
@Walome: walome, udelejte v komiksovych novinach merch tricko Walome nema nacteno. To bude brutal hype :) objednavam jedno XXL :)
@faster86: jojo. Kostky maj naplanovany na zacatek prosince, tak snad bude mit cas. Plus by mozna uz mohl mit nejaky info k roku 25, uvidime.
@Walome hele ten Ruzicka je dobra volba, ten napad se mi libi. Sem s nim cetl nejaky rozhovor a vypada to ze to ma v hlave srovnane co a jak, to by mohl byt fajn rozhovor.
@soulbringer: nee to vůbec, to není špatný téma, a Václava si určitě někdy pozvem. Jen né teď. A obávám se, že až ano, tak si nikdo nebude pamatovat co v tom novém Lumírovi vlastně upravovali :) ALE třeba do té doby přepíše něco jiného < 3

@faster86: já nemám rád tlustý lidi, který se urazej, když jim někdo řekne, že jsou tlustý. Takže pohoda. Joo to kdybys mě šejmoval, že mi řídnou vlasy, to bych byl trochu smutnej, ale ani tam bych neměl protiargument :´´´)))

Na koho si teď myslíme (a i nám to předběžně potvrdil, i když od té doby jsme mu nepsali, tak nevím, jestli bude mít čas), je Lukáš Růžička, ale tam čekáme, až vyjdou Kostky a až si je přečtem (resp já. Vojta má načteno). Další hosti asi až příští rok, vono už jsou skoro Vánoce.
Kdyby se většina z vás ostříhala/oholila, tak by to přinejmenším bylo 5-6 kg dolů.
@faster86: pardon, ale být štíhlej comic geek? WTF?" To snad nejde ani jinak. Jestli chceš být on brand, pak všichni dávno víme, jak má správný člověk od fochu vypadat! Tady střílíš úplně vedle... jako kdokoli, kdo nevypada jako Jeff, by na tohle fóru neměl ani pípnout! ;)

@Walome: hele tohle asi nikdo nějak nebere blbě, ne? Já jsem děsně rád, za nemalou část toho, co tady CC vydali, dokonce chápu, jakým způsobem tady nějaký věci podávaj... na druhou stránku bych řekl, že nejen @faster86 tady maj validní body, které by nebylo od věci v nějakém podcastu a potlachu probrat... minule vám to tak hezky šlo se Zackem, tak si umím představit i interview s Dortem :)
@Walome: ten druhy řádek mě taky napadl, ale nechtěl jsem byt negativně kousavý :D
@damacon: no on říkal, že mu čtenáři někdy říkaj "dovydejte to UPVO než umřu", takže by se spíš měli bát, aby to nezabilo jeho :((((

Obávám se, že momentální dva členové Komiksových novin jsou ti poslední, kteří by měli někomu říkat, že mají zhubnout :D
@Walome: Na tom není nic špatného, já spoustu jejich komiksů taky žeru. Teď si rejpnu, ale až ho příště uvidíš, tak bys mu měl naordinovat dietu, ať nám dlouho vydrží, mě přijde, že je video od videa širší a širší :)) Ale třeba to dělá ta kamera.
@damacon: tak to není žádný tajemství :) já když přišel ke komiksům, tak jsem si Václava oblíbil velice brzo a ještě mě to nepřešlo.
Dortovi privrzenci :)
Faster ano taky jsem ještě neviděl že by dělali recenzi na něco od někoho jiného než je Conan Centrum...
@faster86: ne tak my delame co nas bavi (kor s tim podcastem), samozrejme ze jsou temata, ktery by bylo fajn obsahnout, ale my se proste jednou zacas sejdem, kdyz je cas, a pokecame si o tom na co mame zrovna chut :)
@walome někdo kdo ma podcast zaměřující se na komiksy? někdo s podcastem kde recenze komiksu jsou z 92% od comics centra? doufám, že moje ukazování prstem a narážky jsou dost jasné ????
@faster86: no u depth prej nejaky zmeny byly taky, ale na prvni dobrou jsem nic nepoznal (si pamatuju kulovy) a zas takovej silenec, abych porovnaval panel po panelu nejsem :D

Ale nekdo by to moh zkusit, ale ono to neni moc zabavny.
Ta cena je teda skvělá, to se až člověk diví
@Milo nějaký velký přítel CC jako jsou komiksové noviny, by mohli investigovat a do jejich dalšího videa to zjistit, pěkně co je tam jinak oproti originalu
@Walome příběh v příběhu, úplný Inception
@Milo_Harwey: Bez jejich zásahů by to nedávalo smysl, takže teprve teď je to ten vybroušený diamant, který si můžou užít čtenáři exkluzivně pouze v češtině.
Milo_Harwey: Radši nevědět. Potom, co dokreslovali sníh do obrázku, kde ho kreslíř zapomněl, tak radši už nevědět.
CC video o představení překvapení: čas 3:30. Víte někdo co znamená: "v textu jsme byli nuceni opravit velké množství chyb v kontinuitě"?
Poniczech: To už je součást jeho "brandu". Nebyl by to Dort, kdyby neudělal to svoje: "Kdo koupí, neprohloupí!"
@faster86: Jakoby jasně, taky mi to přijde vtipný, jak vždycky Dort vychválí úplně každou věc, co vydají, jako by to bylo to nejlepší, co vzniklo. Na druhou stranu to trochu chápu, na spoustu lidí tohle prostě funguje a pak mohou v noci s větším klidem spát, když dají pálku za nějaký megašpalek průměrného čtiva. Navíc ta cílovka je tam trochu specifičtější, než u Crwe, které prostě většinou stačí obyčejné reklamy.

Jinak teda ještě to není na CC levelu, ale Mighty Boys se vydávají dost podobným směrem ve smyslu "to my tady vydáváme ty OPRAVDU dobré komiksy" (ale přece jen mají v tom svém kodexu "V popisech knih Vás nepřesvědčujeme, že jde o nejlepší počin od vynálezu knihtisku." tak se asi ještě drží).

@soulbringer: Naprostej souhlas.
@faster86: přiznám se, že jsem tady nikdy nečekal, že bych tady bránil zrovná já CC, ale když se ozve zasejc jinej nakladatel... hele, asi takhle: Zrovna tobě nemusím psát o tom, jak je ten boj tuhej a jak se prostě musíš odlišit nebo když už začneš marketovat novej titul, kterej ti zase docela solidně zasáhne do peněženky, tak se to dělá o dost líp s příběhem - tohle cliché ti potvrdí každej druhej juniorní markeťák. A navíc logicky:
- jde o to jejich odhalení ohlášeného překvapení (očekávání cílovky tu holt je)
- jde o Lemiera, který je trochu jinde, než tu většina jeho věcí vychází
- když si jsou jistí, že ten formát není jinde, tak bych to asi taky zdůraznil
- vychází to na Black Friday - což je pro ně (a nejen pro ně) úplně kličový datum

Je to typickej Dort, takže úplně on brand... i s tím jeho "bylo to v hodně dvanácté!" - jo, rozesmálo mě to, ale mě to u Dorta nepřekvapuje.
Já myslím, že je fajn dozvědět se něco o problémech, které vydání provází a trochu nahlédnout pod pokličku. Těším se a držím palce s prodejema.
@faster86: :D :D :D takovej pocit z toho mám přesně pokaždý, vrchol byl Smrtonoš. Kdyby před Smrtonošem Crew vydala super limitku Sandmana za 15k, věřím, že by Smrtonoš byl nejmíň za 5K a video o něm by bylo o pár minut delší s pohádkou o tom, jak se Frazettovi na dvorku vykopávaly pradávné skicy.
@alfi Neříkám, že tomu nemají udělat reklamu, ale staší říct, je to od toho a toho a je to o tom a tom a vyjde to takto velke za ty to penize. Ale u CC už je to folklór, který hold k těm komiksům patří. :D
@faster86: Poprvý lituju, že tu nejde dát Like. Moje pocity jsi shrnul naprosto dokonale :D
@faster86: čakal si niekedy od akéhokoĺvek vydavateľa výrok “je to blbosť ale ľudia ju kúpia tak si chceme nahrabať.”??
prosím povšimněte si, jak velkou oběť CC opět (jako u všech komiksů co vydávají) muselo podstoupit, bylo těžké sehnat podklady, bylo težké sehnat práva, museli upravit spoustu špatně vložených textů, naštěstí budou v knize 2 stránky které nikde jinde nejsou a pozor, nikde na světě kniha nevyšla v tak velkém formátu.

Jako su rád, že to vyjde, samozřejmě to koupim na černý patek, jen mě irituje jak každý komiks co CC vydává je klenot kvůli kterému museli pěšky pozpátku po střepech vylézt na bájnou horu která se objevuje jen jednou za 2 roky a to za drůhého úplňku po slunovratu, bylo potřeba zatančit před pradávným stromem který nikdy neztratí plody, uplatit škřítka strážící bránu do tajného skladu atd atd atd
Překvapení pro druhé pololetí od Comics Centra je Lemireův Descender ve dvou velkých knihách
https://www.youtube.com/watch?v=pX9K3Q820Ig
Tak to sem asi trochu mimo... ale ten saudek e-shop mi pride jako pekna traparna