* Připomínky a návrhy Vše o CDB, datech a systému.

Zaujímavé hodnotenie má csfd. Napr. môžete ohodnotiť jednotlivé diely seriálu, ktoré sa spriemerujú do jednotlivých sérií (ak má seriál viac sérií) a potom sa to celé spriemeruje do hodnotenia seriálu. Samozrejme môžete rovno hodnotiť jednotlivé série, alebo aj celý seriál bez toho, aby ste hodnotili série a jednotlivé diely. Priemer smerom nadol už ale nefunguje (seriál -> série -> diely).
Nikdy som si nevšimol príznak Komplatní série a to som tu hodne, ale pre laika to môže byť super, ak bude jasne komuñikované, čo to znamená. Aktuálne je to fajn vychytávka, ale neviem, či je využitá
Palebras: komentum/diskuzi u serie se nebranim.
Hodnocení série mi přijde jako zbytečnost, kinak: souhlas hlavně zachovat současný stav
Zack: Tak jasně, ono by nešlo pouze o číselné hodnocení. Muselo by se to udělat tak, jako třeba v případě série Češi.. Jsou zde jednotlivě a také jako celek ( ono to jako celek devíti knih v boxu i vyšlo ale dávám příklad). A potom jako u série Živí mrtví, nechce každý psát komentář zvlášť ke každé knize stylem: Takže v tomto díle zemřel Jonatán s Karlem ale jinak jsme se nikde neposunuli..A máme tady další supr díl ale naštvala mě smrt psa Franty.. Takže by tady byla možnost napsat slovní hodnocení k celé sérii, vyzdvihnout proč stojí série za přečtení, proč za to ve finále nestojí, zda třeba není některá z knih už vyprodaná a podobně. A celé by to bylo daleko pohodlnější a přímočařejší, než pročítat jednotlivé komentáře ke všem knihám, pokud chci vědět, zda za přečtení série stojí či nikoliv. Otázkou je, kolik lidí by se třeba zpětně u starších sérií ke komentu vrátila a hodnocení napsala a jestli by tohle celkové hodnocení někomu pomohlo.. Hele je to jen nápad, možná blbý ale několikrát mě napadlo, že bych prostě ocenil napsat koment k celé sérii. Je pravda, že komentování každé knihy zvlášť, hlavně u dlouhých sérií mě odradilo ty komenty vůbec psát a začal jsem hodnotit pouze hvězdičkama.
Tak idealne nemit moznost hvezdicek u hodnoceni serii a nechat tam jen komentare, a je vyhrano :-). Jako za me je to asi zbytná věc. Neni to vylozene nutny ted to delat, a u supraku to stejne moc nevyresi. Maximalne tak danou serii. Ja si jen rikam, ze pro lidi, co se nevyznaji nebo zacinaji, ci jsou mladsi a neorientuji se, tak by to mohl byt dobry odrazovy mustek. Nic tak prehledneho jak cdb neznam, natoz o komiksech. Tak si rikam, ze je to fajn si takhle precist neco treba o Incalverzu, Blake univerzu od MB, Mysi hlidce, nejake manze, apod. Muze to zafungovat, nebo se po nejake dobe ukaze, ze to je picovina, a pujde to pryc.
Hodnocení série - pokud, tak jen jako doplňující prvek (přijde mi to jako zbytečnost, když už vidím dílčí score, což má pro mne větší hodnotu). Hlavně nenahrazovat současný stav :)
Tak vzhledem k tomu, bych nejradsi zrusil hodnoceni uplne, tak hodnoceni serie nevim teda. Co mi rika, ze ma serie 4.1? Mi prijde ze jeste o dost min nez co to rika u jednotlivych dilu ;)
B, samozrejme
(Coz si ale musel u lidi, jez jsou schopni hned tady odpovedet, cekat)
Tak ono to neni jen o serii, kdyz si treba vybavim takove KoBK od Brubakera, hodnotit to po pul knize proste neni v poradku. Tohle se ma hodnotit jako celek. Nicmene chapu, ze komiks je u nas uzkoprofilovka a vychazi to, jak to momentalne jde nebo dava nekomu smysl, a tudiz chapu, ze to tu delat, jak si kdo zamane, tak neresime nic jineho nez vymrcovani kde koho. Neprimo tim rikam, ze se s tim da zit tak, jak to je ted.
Určitě B. A jak píše faster86, super by byla možnost hodnotit celou sérii jako celek. Někdy je začátek série fajn ale postupem času to začne stát za houby a konec třeba stojí úplně za pikaču. Takže celkové zhodnocení série by hezky reflektovalo jak je na tom série celkově a některým by to pomohlo při rozhodování, zda do dané série vůbec jít či nikoliv.
A, C, D a Fry je samozřejmě borec.
B + bych pridal hodnoceni serie, jako prumer y hodnoceni jednotlivzch dilu
za B, jeste bych pridal moznost hodnotit kompleti serii jako celek
Aha! Takže začal jsem na D a skončil na B :)
B] Je to super, je to pro vas dulezita/zajimava informace a Fry je nejvetsi borec, ze to udrzuje.
B] Je to super, je to pro mě dulezita/zajimava informace a Fry je nejvetsi borec, ze to udrzuje
Ale nutno uznat, že udržovat to je určitě velká dřina a zaslouží si to pochvalu ;) :)
Zack: Za mě A/D, sice o této funkci vím, ale nevšímám si jí tak, že bych si na ni ani nevzpomněl...:)))
B
Je to užitečná informace. Díky za to.
Resime v redakci status Kompletni u serii a tak by me zajimalo, jak to vnimate vy:
A] Je vam to uplne ukradeny a ignorujete to, k nicemu vam to neni.
B] Je to super, je to pro vas dulezita/zajimava informace a Fry je nejvetsi borec, ze to udrzuje.
C] Uplne nechapete, jak to funguje a co to znamena.
D] Jaky status Kompletni?

Dik, vas hlas pomuze ukoncit obcanskou valku!
JIK: zatim muzes pouzivat addblock
sice ta diskuze vypada obcas zvlastne, ale da se to:)
Ve v6 je moznost si dat vlakno do ignoru. Tech par mesicu uz vydrzite.
Zack: A Nakupujeme venku do koše?
Trochu sem uklidil forum:
Sloucil digiklub, ctenarsky koutek a povinnou cetbu.
Poznej postavu jsem prehodil do Pindarny.
Fabulu do Srazu/conu.
v popisu Tajemství městských šamanů máte: "K dostání v muze".
Ale teoreticky by to fungovat mohlo 😉
Ono to nefunguje nikde, ale desktopu to nikoho ani nenapadne ;)
zack: jo vidíš, to že to vlastně nepouští emotikony je jen dobře,... jen jak jsem prostě odpovídal z mobilu, tak tam je na to člověk zvyklý trochu jinak :-)
(Ale je to na seznamu, to orezavani je trochu nestastny, uznavam :)
Yaromil: je to tim, jak se cisti vstup, nezkoumal jsem proc, ze tu nejsou emotikony beru jako ficuru ;)
Narazil jsem dnes na takovou drobnost, kdy jsem psal do fóra z mobilu a použil emotikon a v důsledku toho se komentář uložil oříznutý a to od místa, kde zmíněný emotikon byl. Tohle se mi stávalo kvůli omezení kódování (utf vs utf8mb4) nad daným databázovým sloupcem.
jh666: Dík za info, to by dávalo smysl k obvyklému rozsahu těchto knih. Upravil jsem a doplnil i do poznámek, že původní anotace byla s chybnou informací (až se časem bude někdo divit :)