* Připomínky a návrhy Vše o CDB, datech a systému.

Raději tu lépější kvalitu
Fleecovou mikinu na zimu, tílko na léto, černé s malým logem - beru je, číslovaný však být nemusí:-)
Ja bych vzal klidne i mikinu - rad to podporim a urcite kvalitu :)

Jen teda jestli se to pro deset lidi vubec vyplatí, Zacku? :)
Zack: též jsem pro kvalitnější
Fort: hahaha, jo, to si vystihl dobře, to jsem přesně já, tak ze svý zkušenosti, radši vezmu dvě, jedno zabalený ve 100 procent stavu do archivu a druhý možná vybalím z igelitu při nějaké opravdu velké příležitosti, hahaha
Zach: Tady se řeší proč nejsou některé komiksy v pevné vazbě v igelitu a ty se ptáš na kvalitu trika :)
Tričko jedině kvalitní v igelitu s limitovaným očíslovaným certifikátem pravosti :)
A druha otazka, chceme levnej shit, kteryho muzu udelat stovky a prodavat do konce sveta nebo kvalitnejsi, vyrazne drazsi, co muzu nechat udelat po kusech, pekne na kazdy ho veprika specialne?

Mr.Plysh: delas jeste trika? :)
tricko kludne, ale musi byt na CHLAPA.
Např. triko CDB bych určitě bral :)
Pokud by bylo tričko, tak sem s ním!
platím průběžně, takže jo.
Též se přidávám ke tričku
Já bych na sobe nějaký pěkný triko hrdě nosil..
.
Kdybychom meli delat merch, uplne vazne, koupili byste nekdo neco nebo je to uplna kravina resit? Pripadne co? Koukam na Ko-fi.com a premyslim nahlas, jestli mi to stoji za tu energii.
GWB: zrovna ten tvuj je dobry priklad, jak ano.
soulbringer: Díky, že ses zeptal za mě :)))
no dyt! Retro je v mode! :)
ja na tom samozrejme netrvam, ale snad vyhrabu prave ten gif, co byl square!
No animovany ikony jsou zhruba stejny devadesatky jako 40x50, ale ted jak to je, tak gif asi taky projde. Kdyz s tim nebudete moc blbnout, tak asi nebudu resit, jaky image format uploadujete.
Zack: sem s tim (predpokladam GIFy taky standard)
Zack: Dobrý nápad, souhlasím :)
Jak moc budete nasrany, kdyz zmenim format ikonky? Ted je to 4:5, vetsinou presne 40x50, nove 1:1, asi 50x50 (ale budete si moc nahrat, co chcete, jen se to smrskne na ctverec). Fry to strasne chce, mne to taky dava smysl prejit na ctverec, ale budete si muset po tech 20 letech zmenit ikonku :)
Darth Raelchi: díky, víme, je to v řešení
U Navratu Bruce Wayne v komentarich je velmi podivny prispevek a prispevatel tam ani nema jmeno. Pusobi to jako podvodne odkazy.
Zack: Pochopils mne správně. To filtrování podle nakladatelství a roků určitě využiji. Díky.
Zack: To jsi teda odvážný. Já mám na svůj projekt (členská databáze sportovního oddílu, oproti CDB určitě podstatně menší provoz) nastavený development i stage server...:) a už mě to párkrát zachránilo:))
soulbringer: 1.6. ma CDB 20 let oficialni existence, tak mi to prijde takovy sexy datum.
Intro bude potreba, nejaky drobnosti budou jinak, par drobnosti pribude, tak at to nemate jak hadanku. Rekl bych, ze ty vetsi zmeny prijdou az pojede jen jedna verze, tim jak vyvijim na prasaka primo na live, tak musim byt opatrnejsi, abych toho moc nerozbil v aktualni verzi :)
zack: "vydržte už pár měsíců na novou verzi" - už se opravdu blíží, respektive máš už v hlavně měsíc, kdy bys to rád spustil (a víme, co tam z těch našich rozmazlených požadavků, přání a tipů bude) - bude nějaký intro informace, sím sím?
Velkej sef: obecne to je neco jako "prala bych si celosvetovy mir", filtrovani dat bude trochu dal nez ted, ale porad pujde filtrovat jen v predpripravenych dimenzich, ktere davaji smysl a technicky to jde (resp. prinosy prevazi negativa). Filtrovat comicsy u autora podle roku uz v v6 je (plus obor a hodnoceni a samozrejme hledani v nazvu comicsu), pridat k tomu nakladatele musim prozkoumat, ale nemel by to byt problem.

Darth: sem uplne nepochopil jak filtrovani comicsy u autora podle roku vydani a nakladatelstvi souvisti s cimkoliv, cos napsal :) Jeden z nas asi uplne nepochopil, co pise Velkej sef
Velkej sef: sam na to pomerne casto narazim, zvlast u kratsich komiksu, edic a starych komiksu. Za me je to dobra myslenka.
Je ještě jedna věc, o které se tu, myslím, nemluvilo. Možná to znamená, že jsem jediný, komu by to udělalo radost, ale to je jedno.

Líbilo by se mi, kdyby šlo v nové verzi filtrovat mezi komiksy u vybraného autora, výsledky hledání atd. Např. chci u autora zobrazit jen komiksy vydané v nakladatelství X, vydané mezi lety M a N... Dávalo by to adminům nebo někomu jinému než mně smysl?
Yaromil: to je urcite chyba, ale uz to tech par mesici vydrzte. Ale kouknu jestli v novym to neni taky ;)
Nevím, jestli to tak někdy bylo zamýšleno, ale když jsem např. na přehledu nakladatelství:

https://comicsdb.cz/nakladatelstvi/1/crew/prehled/

a jdu na záložku Přehled a dám si řadit např. dle hodnocení a následně se přepnu na záložku Obálky, kde se mi řazení také projeví, ale jen do doby, než přejdu na další stránku, to se řazení vyresetuje zpět na abecední. Možná je to ale už něco okrajového a ani to tak fungovat nemá :-).
Tak už mám taky Čoláka. Koupeno v Trebíči v trafice. Kvalita je jak časopis na jedno použití, ale mám z toho radost :)
Radim: máš to už všetko v mailu
Radim: môžem to dnes skúsiť naskenovať spolu s tým Čolákom a pošlem ti ich spolu do mailu
Ter: máme u toho (mimo jiné) i poznámku o potřebě přeskenování obálky.
Neviem, či je to podstatné info, ale Prašina to nové súborné vydanie má nápis PRAŠINA striebornou ražbou
Trip, Zack: Já se na to díval už pár týdnů dozadu :))