* Připomínky a návrhy Vše o CDB, datech a systému.

Ivan: google.com a mas to zadarmo.
Zack: já bych merch nekoupil určitě, ale asi nejsem cílovka. (já nejsem cílovka žádnýho merche, triček nebo hrnků mám dost a nic originálnějšího nikdo zatím nevymyslel)
Okej, ďakujem za odpoveď. A ešte jedna technická: koľko cca by stálo "inteligentné" vyhľadávanie? Napr. také, aké aktuálne majú na čsfd. Lebo nejeden raz sa človeku stane, že do vyhľadávača zadá názov komiksu, urobí preklep a nič mu nevyhľadá.
každopádně kdyby někdo někde u něčeho zase na něco narazil a dokázal k tomu dohledat i nějaké zdroje, které by potvrzovaly jeho pravdu, tak se klidně ozvěte...
Ivan Kucera: Ano, přesně jak píše Zack dohledávat všechny ty originály je docela fuška, občas to má špatně nakladatel, někdy třeba i my. Tohle jde za mnou, protože jsem to dohledával já, Sandoval je mexičan pokud se nepletu, první vydání vyšlo 2006, to vydání ze kterého to CC překládalo je francouzština, které vyšlo 2007. Taky nevm kde se vzal rok 2014...
A vzkaz pro vepre: nebojte, ja se do niceho mensiho jak xxxxxxxxl taky nevejdu, myslim na nas ;)
Ivan: 2006 original original, 2007 original podle kteryho to delali, kdyztak me opravi nekdo z adminu. Nevim, kde vzniklo 2014, to byl Watersnake, tak mozna copy paste error. A ne obcas, nakladatele delaj chyby prakticky neustale. Proto musi existovat databaze ;) Kde delame chyby taky prakticky neustale. Tim chci naznacit, ze to neni filosoficka otazka, datum originalu je hard fakt, muze byt bud dobre nebo blbe. Ze ho casto mame my nebo nakladatele blbe je pravdepodobny, je potreba ho jen opravit ;)
Buďte s pozdravom podobne komiksovo postihnutí jedinci. Dlho sa chcem na to spýtať a dnes nastal deň D. Je to azda až temer filozofická otázka, tak bacha. Ako je to s pôvodnými rokmi vydania? Uvediem konkrétny príklad. Pohovka a mrtvola (https://comicsdb.cz/comics/10489/pohovka-a-mrtvola ). Rok (pôvodného) vydania uvádzate 2007. Ale v tiráži komiksu od CC je uvedený rok 2014. Kto má pravdu? Chápem, že aj vo vydavateľstve sa sem-tam pomýlia a uvedú blbý rok, ale zažil som takých prípadov už veľa (momentálne si samozrejme na žiadny ďalší nespomeniem. V prípade tohto komiksu je situácia zamotaná ešte viac. CC v tiráži uvádza 2014 a vy 2007, ale aby bola sranda, tak dodávate, že "Původně vyšlo ve španělském jazyce jako El cadáver y el sofá v nakladatelství Caligrama Editores v roce 2006". Tak ako to teda je?
Odpovědi na anketu, která nikdy nebyla zveřejněna.
Koupil by sis triko Comicsdb.cz? : Ano, uchopitelně!
A co mikinu?: Ano, uchopitelně!
Ideální vzhled: Black + logo + humorný obrázek
Koupil by sis to, i kdyby to vypadalo úplně jinak?: Ano, uchopitelně!
Prostě beru vše, do čeho se vlezu. Pokud bude pouze varianta velikosti XS k založení do sbírky, tak to s těžkým srdcem vypustím, ale pokud to budu moct nosit - beru vše za (téměř) jakoukoliv cenu
Zack: black+logo+humorny obrazek
Yaromil: s tou tapetou to je skvělý nápad :)
Já bych byl taky pro kvalitnější variantu, spíš bez humoru, logo comicsdb.cz samo o sobě se mi vždycky líbilo a pak mi taky přišla taky vždycky skvělá tapeta pozadí, která se zobrazuje na desktopu, tak třeba tu nějak využít, třeba na fake kapsu, nebo z ní udělat komiksovou bublinu ;-)
Taky jsem pro kvalitu, a je mi vicemene jedno, jaky bude design, hlavne, ze to bude cdb.
Za mě teda bez humoru....
Co takhle jiná barva trika než jenom černá a bíla. Modrá by se mi líbila.
Black + malé logo a na zadech klidně velké logo a raději kvalitu. Libi se mi přímo to logo co je zde na stránce ať s tím je co nejméně prace… anebo jen jedno větší logo přímo na hrudi. A menším písmem tam klidně muže být - in zack we trust :)
A chcete black+logo nebo black+logo+humorny obrazek nebo black+humorny obrazek? ;)
Raději tu lépější kvalitu
Fleecovou mikinu na zimu, tílko na léto, černé s malým logem - beru je, číslovaný však být nemusí:-)
Ja bych vzal klidne i mikinu - rad to podporim a urcite kvalitu :)

Jen teda jestli se to pro deset lidi vubec vyplatí, Zacku? :)
Zack: též jsem pro kvalitnější
Fort: hahaha, jo, to si vystihl dobře, to jsem přesně já, tak ze svý zkušenosti, radši vezmu dvě, jedno zabalený ve 100 procent stavu do archivu a druhý možná vybalím z igelitu při nějaké opravdu velké příležitosti, hahaha
Zach: Tady se řeší proč nejsou některé komiksy v pevné vazbě v igelitu a ty se ptáš na kvalitu trika :)
Tričko jedině kvalitní v igelitu s limitovaným očíslovaným certifikátem pravosti :)
A druha otazka, chceme levnej shit, kteryho muzu udelat stovky a prodavat do konce sveta nebo kvalitnejsi, vyrazne drazsi, co muzu nechat udelat po kusech, pekne na kazdy ho veprika specialne?

Mr.Plysh: delas jeste trika? :)
tricko kludne, ale musi byt na CHLAPA.
Např. triko CDB bych určitě bral :)
platím průběžně, takže jo.
Též se přidávám ke tričku
Já bych na sobe nějaký pěkný triko hrdě nosil..
.
Kdybychom meli delat merch, uplne vazne, koupili byste nekdo neco nebo je to uplna kravina resit? Pripadne co? Koukam na Ko-fi.com a premyslim nahlas, jestli mi to stoji za tu energii.
GWB: zrovna ten tvuj je dobry priklad, jak ano.
soulbringer: Díky, že ses zeptal za mě :)))
no dyt! Retro je v mode! :)
ja na tom samozrejme netrvam, ale snad vyhrabu prave ten gif, co byl square!
No animovany ikony jsou zhruba stejny devadesatky jako 40x50, ale ted jak to je, tak gif asi taky projde. Kdyz s tim nebudete moc blbnout, tak asi nebudu resit, jaky image format uploadujete.
Zack: sem s tim (predpokladam GIFy taky standard)
Zack: Dobrý nápad, souhlasím :)
Jak moc budete nasrany, kdyz zmenim format ikonky? Ted je to 4:5, vetsinou presne 40x50, nove 1:1, asi 50x50 (ale budete si moc nahrat, co chcete, jen se to smrskne na ctverec). Fry to strasne chce, mne to taky dava smysl prejit na ctverec, ale budete si muset po tech 20 letech zmenit ikonku :)
Darth Raelchi: díky, víme, je to v řešení
U Navratu Bruce Wayne v komentarich je velmi podivny prispevek a prispevatel tam ani nema jmeno. Pusobi to jako podvodne odkazy.
Zack: Pochopils mne správně. To filtrování podle nakladatelství a roků určitě využiji. Díky.