Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

soulbringer: Díky za doporučení. Taky jsem vyzkoušel :D

Kazdy, kdo pouziva tenhle hnuj, skonci v pekle zhruba mezi nft bros a lidma, co nakupujou Primarku.
A já znám puboše, co nejsou na FB, protože tam jsou právě boomeři… ;)

O fascinaci a nepřesných popisech věkových kohort ale někdy jindy, pač GAI se začíná zlepšovat děsně rychle.

Prompt: create a black and white comic book panel with a close up of the Joker towering over Robin lying on the ground. Include a comic bubble over his head saying "Bats can't save you!"

Výsledek

DALL•3 - pristupne treba pres chat v Bingu
ChatGPT halucinuje keď sa ho opýtaš niečo, čo nepozná. Na preklady alebo tvorbu textu je super, väčšinou po prečítaní ide rovno poslať.
Nebýt Gmorka, tak tu nemáte nad čím remcat. :D
Mi teda "nemit fb" prijde jako hodne dobrej napad.
deefha: já si myslím že nejvíce vypovídající je tahle věta: 'Zklamání z toho, že se jejich očekávání nenaplnilo je staví do velmi kritických rolí, zvláště vůči mladším generacím.'
Fry: já ti úplně nevím s těmi boomery
já bych tady viděl zásadní problém v tom že Gmork nemá FB a tak místo na svůj timeline kde by plevelil jen lidem kteří ho sledují taky plevelí úplně všem. ale nesoudím, respektuju že boomeři mají tendenci komentovat úplně všechno co na internetu objevili.
MaF: Dík, na Facebook mě nenapadlo se kouknout.
MaF: Dik za dokkreslení - právě že jsem zaznamenal je jeden kraťas a mělo to potenciál, takže jsem zvědav ne celou knihu.
Fort: podle fotek na FB Argomiksu je levnější měkká vazba se záložkami, dražší pevná s plátěným hřbetem, jak to Argo dělává:

https://www.facebook.com/photo?fbid=1067529034701336&set=pcb.1067530188034554
https://www.facebook.com/photo/?fbid=1068229681297938&set=pcb.1068230847964488

Zeptám se tady, protože v Kosmasu mi nejsou schopni odpovědět.
Vychází mangový Hitler a z jejich stránek jsem se dočetl, že jsou ve vazbě obě verze.
Knihcentrum píše, že ta levnější je Pevná bez přebalu lesklá, limitovanou nemají. Někde dávněji jsem někde četl, že jedna verze bude mít plátěný přebal, asi ta limitovaná.
Muže mi kdokoliv vysvětlit jaký je v těch verzích rozdíl, kromě titulního obrázku?
soulbringer: a ty kraťasy, co vyšly v Aarghu!u, jsi četl? tohle by měl být velký příběh, který je propojuje a rozvíjí...
V listopadu chystá Listen (euromedia) vydat komiks Octobriana, jež spáchali Ondra Kavalír (dělal krále Šumavy) a Marek Berger... ví o tomhle někdo něco?

zde jen citace z edičáku:
Jediná komiksová superhrdinka z bývalého východního bloku se vrací! V plné síle a tak, jak jste ji ještě nikdy neviděli. Historicky první „celovečerní“ komiks s Octobrianou v hlavní roli přináší epický příběh jejího původu. Studená válka je na bodu mrazu. Elitní agentka Kremlu oddaně slouží totalitnímu režimu ve světě na pokraji jaderné apokalypsy. Ideologický nátěr se ale začíná drolit a archaické síly ožívají. Octobriana se vydává na cestu vzpoury proti utlačujícímu mocenskému systému svých „otců“. Čeká ji největší rozhodnutí jejího života – zůstat věrná tomu, kým je, nebo najít odvahu a zjistit, čím se má teprve stát…
V Bazaru jsem nahodil další aukce, jak by co.
Gmork: jj, to me moc bavilo, ale jen na jedno cteni. Vracet se k tomu prave nepotrebuji. Svuj ucel to splnilo. Jinak Sacca muzu, ale tak nejak normalne. Uvidim, diky za tip.
Darth: Ještě bych to přirovnal k Zaplatit zemí od Joe Sacca. Pokud tě bavilo číst Zaplatit zemí, Gaza, Goražde, bude tě bavit i Španělská epopej. Mám rád romány, kde se dobové reálie silně promítají do příběhu knihy, např. Klub nenapravitelných optimistů, Zaslíbené země, Geniální přítelkyně, Jako v nebi, tak i na zemi... tuhle přidanou hodnotu má i Španělská epopej.
já to mám podobně, jo, ne, jo, ne, vzít nevzít, Argo mám rád, ale častokrát se mi stalo, že byť super komiks, stačilo mi to jen jednou. Kdokoliv má nějaké info, předem díky.
Soulbringer: Není zač.
Mám to rozečtené, je to špalek plný textu. Doporučovat to moc nechci, je to dost specifická věc, není to komiks pro každého. Ale mě to baví a jsem za tuhle knihu v češtině rád. Doporučil bych to čtenářům, kterým se líbí třeba Kiki z Montparnassu, Herzl nebo Josephine Bakerová a podobné věci. Hodně se mi líbí překlad, celkově je vidět, že se na knize odvedlo spoustu práce.
gmork: díky za pozvání, ale ten koncert nakonec nedám - jsem mimo Pragl a s pribyvajicim vekem jsem desne vybiravej na hudbu... ale koukal jsem, zes poridil ten spanelsky spalek. Uz tou spaneslkou epopeji listoval? Me ta kresba uplne nesedla, namet zajimavej, ale furt ti nevim - uz si celt a libilo?

jh666: diky za ten edicak!
První Rahan u pana Vybírala vyprodán, něco je ještě na eshopech. Kdo ještě nemá, ať dokoupí, dotiskovat se nebude. Před vyprodáním je i první Murena, u pana Vybírala už je jen 16 knih. Ani tam dotisk nehrozí.
Moment, tenhle rok nebude nový Tezuka? Sakra!!!!!
jh666: Aha. No tak to je škoda, ale snad se problém vyřeší. Hold si chvíli ještě budu muset počkat. Díky za info. ;)
Killingjoke: Na auditoriu psali, že nastal nějaký problém a bude až začátkem příštího roku.
Jsem buď úplně slepý nebo tam není Samurai Executioner! :( :(

Těším se na Dredda, to bude zas nostalgie. :)
Fimi: ALe Bleach se rozjede hned na začátku :))
Fimi: Musíš brát v potaz, že to je souborný vydání komiksu, co vychází týdně. Jinak uvidíme, jaký formát vydávání nasadí. One piece to máš jednoduchý. Podívej se na ten seriál od Netflixu a rozhodni se podle toho.
No samozřejmě to chápu....a teď si představ že si chci přečíst Bleach a někdo mi řekne že se to rozjede až po 49 díle ale že bohužel si je přečíst musím i když jsou o hovnu....co teprve OP
Fimi: V manze je to krásně přehledný. Když chceš začít sérii, tak si koupíš díl, na kterým je napsaná jednička. Teď si představ, kdyby seli chtěl začít číst Batmana od jedničky a nevíš, kde sakra začít. Teď ber v potaz ještě vedlejší série, spin-offy, crossovery... Sledovat/číst manga sérii je ve srovnání s tím sranda.
Aha, v manze je to jinak jo?
Fimi: Řešíme mangu, ne pláštěnky. :D
Tuhle sérii už jen pouze z knihovny, už takhle mám obývák plný knihoven, z toho jsou tři police pro mangu. Nechci mít byt jako tuhle ten fanda mangy z klipu od L.E.J.:)
https://www.youtube.com/watch?v=diOZna03YMo
Ale hlavně si musíte koupit prvních 498 dílů protože to se teprve rozjíždí a potom to teprve stojí za to a vše to vyústí v 751 dílu kde vše pochopíte a pak to pokračuje dál samozřejmě.
Fort: Poklad ještě nenašli, ale hlavní dvě strany, co se tam navzájem mezi sebou perou, vytáhli své triumfy.
seneke: Už našli poklad? Moc netuším o čem to je. Seriál, hru, anime jsem neviděl. Nezajímal jsem se o to, když tvrdili, že to nikdy nevydají. Jsem mile v šoku.
Fort: Příběhově už to směřuje do finále. Pomalu, ale jistě.
Koukám na to 10 sekundové video už 5 minut a nevěřím. 106+ volumek :)
jh666: Tak to konečně seznam mang, co chci ofiko v češtině, můžu zkrátit.
Crew oznámila, že bude vydávat One Piece.
Prosím opravit u https://comicsdb.cz/comics/314/crew-11
Má 52 stran. Ne 48, jak je uvedeno
SomeOne: děkuju za info. Jen teda spekulanti budou mít mrzení a Genův příběh 1. vydání už asi za 3k neprodají.
Tak se dotiskly i díly Samuraj a Cesta poutníka, Crew to má uvedené na stránkách
SomeOne: Chvíli se mi zatajil dech v očekávání, že si přečtu, že Crew dotiskla 5. a 6. díl Lucifera :-).
Pokud někdo sháníte, Crew konečně vydala dotisk sedmé a osmé knihy Usagiho - Genův příběh, Stíny smrti
Gmork já bych ti doporučil ještě Misbyrming z Islandu, taky přijedou