Nezbi: Lepit to jednoznačně nějakým lepidlem v tyčince jako je Kores. Neteče všude jako Herkules, nenamočí a nezvlní ti stránky komiksu, rychle schne. Jinak se tvému počinu nedá než poklonit. S takhle inovativním a citlivým přístupem ti jednou v Argu urvou ruce. :D
Napadlo mě koupit, přeložit a upravit si do češtiny nějaký komiksy který nejsou dostupný v češtině. Normálně bych zkusil pomocí slovníku přeložit (polsky neumim ani hovno) a vytisknout bubliny a vlepit je tam. Bylo by to jenom pro mě, takže bych bubliny dělal asi ručně. Nějaký tipy jak a čím to lepit aby to nějak vypadalo?
Draco: i presto tě rád uvidím;) Letos jsem I na Crwecon chtěl zase dojet, ale zrovna jsem se vracel z Alp ten víkend. Tak snad příští rok, kdyby se tak ještě objevil někdo z našich comics ultrazz.
Fry: Jo, to ale byla taky doba, kdy Crew vydávala tak 50 knížek ročně. V edičáku na další rok máme nějakých 230 titulů. Ale tady fakt uznávám, že je to naše bota a snažíme se s tím něco dělat.
Soulbringer: EP, mrzí mne ten stav na našem trhu, ale pomalu si zvykám:-) Na co se těším? Na překvapení a mimořádný titul. Chce to sice pořádnou trpělivost, ale někdy to přece musí vyjít! Loni a letos jsem si pořídil několik desítek titulů, mimořádně spokojen (zatím) jsem však byl pouze u loňského Brubakera (Zabij, nebo budeš zabit) a Lea (Aldebaran). Letos dosud nula. Většina knih sice splnila očekávání, ale nic silně nadprůměrného.
Robur31: chtit po nakladatelstvich edicni plany, s predstihem, digitalne a jeste prehledne na webu - hele nevymyslis si moc? :)
ad osobni preference a "nic moc nabidka" - co te tedy loni nebo v prvni pulce roku vlastne nadchlo a cos poridil? A na co se krom ty Mureny vlastne tesis?
Lesk i bida lidstva spociva take v nasi rozmanitosti a ruznorodosti.
Ty grupace musej ovsem vypadat a ano, za klavesnici je kazdej nevetsi borec (ci zmrd, chcete-li) :)
Uplne ty srazy vidim - zavru oci a hned slysim medovy hlas Davida Attenborougha, ktery popisuje jemne nuance vseho, co se u piva a knih deje.
Bonpar: Tíhnu spíš k Evropě a si už dost vybírám.
Scarface: Oznamovačky jsem zaregistroval, ale aby si vše člověk zapamatoval, musel by si dělat poznámky. No pak ovšem vzniká problém, že si musí pamatovat, kam ty poznámky vlastně dal:-) Jinak ale přece nemusíte hned dělat pdf a tisk. Řada nakladatelů už EP v papírové podobě ani nemá. Možná by stačilo na crewní web umístit odkaz na předběžný čtvrtletní či půlroční EP v textové podobě.
Robur31: Katalogy jsou naše achillova pata, pořád je něco zásadnějšího a důležitějšího, co se musí dělat. Ale už je to složené, natextované, takže teď už jen vysázet a vytisknout. Počítáme, že během září to bude venku... ale jak na Crweconu, tak na Animefestu jsme vlastně už všechno zásadní oznámili, překvápek je tam už jen pár.
robur: Do vkusu se mi toho z edičáků poslední dobou taky moc netrefuje, ale co třeba Signál a šum od CC nebo Hitler a Brodeckova zpráva od Arga? Mighty Boys pak chystají Osm miliard přání, což je docela fajn čtení.
Tak jsem si řekl, že bych si po delší době mohl v brzké době pořídit nějaké komiksové dílko a z nabídky jsem trochu zklamaný - moc ji totiž nevidím. Z toho co nabízí jednotlivé nakladatelství formou edičních plánů je to celkem tragédie. Crew už před několika měsíci sliboval zveřejnit plán na druhé pololetí a stále nic. Tak ani nevím na co se těšit. Aha vlastně Leo, ještě že je youtube. U BBartu ediční plán co měli na pár měsíců zcela zmizel (tedy aspoň ho nemohu najít). CC sice mají někde plán, ale hledat ho nechci. Nezničitelná hláška o cookies, které nemohu odmítnout, mi trochu leze krkekm. Argo? Jejich ediční plán nějak prořídl... Snad jen Vybíral vzbuzuje naději. Druhá Murena a integral Velký mrtvý trochu aspoň prináší optimismus. Nebo se pletu? Z toho vedra je vše možné.
soulbringer: vsak ono to ma duvod, ze dlouho zadny oficialni nebyl a spis se ty dve strany spektra potkavaj mimo. Snad krom Crweconu, to je takova posvatna puda, tam se nejak snasi vsichni se vsema ;)
Hehe, cim dal tim lip :)
…ale reknete mi, proc by treba zrovna ministr zemědělství nebo nejaky mistni starosta nemohl cist komiksy, kdyz i delnik ve sroubarne cte Vergilia ;)
Draco Nobilis: rad bych ti napovedel, ale uz si taky nevzpominam - takze bych zustal u toho tancovani u tyce :)
GWB, Draco nobilis: velmi kvituji vase uvazovani a bavi me. Dam vam tedy alespon hint v podobe tohoto grafu z UK & IR - je tam i ma profese / odvetvi, ktere me zivi a zaroven i ta druha, kterou vykonavam bez naroku “na honorar” :)
Mr.Plysh : jestli jsi kódoval crew.cz, tak bys mohl zjednat opravu kaskádových stylů v hlavičce stránky za něco více browser kompatibilního. Na linuxu se mi ve firefoxu menu netrefuje do toho černého podkladu a bílá písmena Připravujeme, Vydali jsme...atd včetně oddělovacích čar se zobrazují přes ikonky facebooku. Je to tam už roky a irituje mě, že to zatím nikdo nereportoval. Firefox ve Windows to patrně zobrazuje správně.
norri: aby bylo jasno - pracoval jsem s radou programatoru, ale programator nejsem a vim, ze by me to ani nebavilo (nicmene v jiste zivotni etape jsem musel mit docela prehled na cem a jak stavime jiste produtky). Ale rozhodne je to lepsi povolani. Ja se zivim v branzi, ktera ma u verejnosti pomerne spatne renome... takze nez bych vysvetlil, co delam, radeji rikam, ze se zivim jako tanecnice u tyce :)
@soulbringer: sem zminoval jen svoji "profi" drahu ;)v pascalu sem programoval od zakladky :) a nad cobolem sem chvili uvazoval kdyz jsem byl v tietu, ale pak sem sel radsi uplne jinam :D
Koukám, že kdo nikdy nenapsal nic v Cobolu, Pacalu nebo v alespoň v C+, tak je padavka a měl by se stydět... ale ve výsledku to už snad bude brzy jedno, když to za nás zcela jistě nakliká AI - že jo Zacku?! :)))
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.