Můj Tulák už je taky doma. Pboro sice včera psal, ať sem někdo hodí info o tom, jaké je to překvapení, ale já si netroufám. Myslím, že by tu mohlo být pár lidí, kteří chtějí být překvapení :D
Tohle asi taky hodně vysvětluje :D
“Překlad jednoho pětadvacetiminutového dílu seriálu Simpsonovi trvá šest až osm hodin intenzivní práce. Scénáře jsou většinou nedostatečně připravené, protože je přepisuje někdo v Indii z odposlechu, často bez znalosti seriálu. Homer je někdy prostě jen Yellow Man (žlutý muž) a místo jeans (džíny) je v přepisu scénáře klidně cheese (sýr).”
( https://reporterpremium.cz/a/pi2Dt/preklad-simpsonu-jeden-dil-je-sest-az-osm-hodin-intenzivni-prace )
seneke: Já to vždycky přisuzoval začátkům Simpsnů, kde si kolikrát prostě vymýšleli a nepřekládali (viz U Bandoléra v první sérii místo Kwik-E-Martu), asi aby to sedělo “na pusu” těm postavám když mluví. Ale jestli to někdo bude vědět, tak se sakra rád přiučím :)
namdnas: https://comicsdb.cz/sbirka/2846/namdnas/prehled/1/-x----
Jsou tam tri stavy. Zaskrtnuty se berou v potaz, nezaskrtnuty naopak nebrat a mezistav, kde se ta kategorie ignoruje. Sis asi odskrtl CETL, takze ti to ukazuje jen ty, co mas a necetl jsi.
Ahojte, podělím se s vámi o zkušenost se zásilkou z booktooku, co jsem si vyzvednul včera. Bublinková fólie je zjevně přežitek a stačí jedna vrstva tenkého igelitu ve větší krabici, kde knihy volně poletovaly. Odnesl to lehce ťuklý paperback, ale nic strašného na reklamaci. Když byla ta sleva rozhodl jsem vzít také Zázraky, samozřejmě že mi došlo první vydání s duplicitní stranou, takže to zjevně nevrátili. Pak jsem ještě objednal omnibus červeného trpaslíka a u něj samozřejmě také problém, ale ne ze strany booktooku. U trpaslíka je odlepená třetina takové té vnitřní výložky co je mezi stránkami a hřbetem. A teď bych prosím potřeboval poradit.
1. Je ještě možnost vyměnit v Krakatitu, nebo v Arkhamu Zázraky, popřípadě jestli je zde šance na výměnu, i když jsem to kupoval mimo jejich e-shop?
2. Vlastní tady někdo omnibus Červeného trpaslíka a pokud ano, je problém s vnitřní hnědou výložkou celonákladový problém, nebo mám jenom štěstí na špatný kus, popřípadě jaká je šance že se kniha rozpadne?
The Crooked Man má tak hutnou atmosféru a je tak dobře napsaný, že by jej bez velkých úprav stačilo převést na plátno tak, jak je. Doufám, že se budou držet i toho Corbenova výtvarna, které z velké části stojí za popularitou toho příběhu. Ale něco mi říká, že to zas klasicky přeplácají a ve snaze o maximální bombastičnost po*erou.
Something čtu v polštině, baví mě kresba a její atmosféra, ale celkově příběh tedy žádná velká hitparáda není. Jestli to tedy budou autoři zase zbytečně natahovat, tak sérii opustím. A ani do spin-off série Dům Slaughterů se mi moc jít nechce. Zato se hodně těším na The Nice House On The Lake. https://www.gildia.pl/komiksy/552777-mily-dom-nad-jeziorem-1
Mám radost z toho že budou Mignolu sypat vrhcem spodem, přece jenom vzhledem k tomu kolik toho mignola a jeho tým dělá tak by sme se aktuálnímu vydání v americe přibližili tak v roce ... no asi nikdy :D :D
Bonpar: Určitě to nebude taková hrůza. Aspoň to dali rozumně do velikosti Integrálu, tak to v knihovně nebude úplný cirkus. Ne jako Dobrodružství Luthera Arkwrighta a Srdce Impéria.
Teda pro mě je jediným překvapením Something Is Killing the Children, které jsem ale už četl a čekám na HC Book Two. Na Legendu o Lutheru Arkwrightovi se těším. Co trochu radost kazí je to, že mám tu jejich kolosálku a vedle sebe budou vypadat dost blbě.
@soulbringer Nevybaví se mi nic konkrétního, spíš takové prostřihy na ta setkání s komiksem, která mě nějak zásadně formovala. Čtyřlístek, ze kterého jsem se ve čtyřech letech "sám" naučil číst. Rychlé šípy, takové to sešitové vydání kolem roku 1968, které mi ještě před revolucí zcela nezištně věnoval můj učitel houslí (a já je o pár let později odnesl do atikvariátu a propil). První a poslední Kometa.
Devadesátky pak nějak prosvištěly, ale zcela jasně si pamatuju recenze Jirky Pavlovského v multimediálním časopisu KLAN, který vycházel na CD-ROM. No fakt, on tehdy ještě internet nebyl pro plebs úplně bežně dostupný. Díky KLANu jsem se v dubnu 1998 dozvěděl o něčem, co se jmenovalo Druuna. No a byl jsem ztracen :-) Kdyby mi tehdy někdo řekl, že jednou budu mít Druunu a další parádičky komplet v knihovně, tak bych mu nejspíš nevěřil. Takže díky za to!
Vypadalo to tehdy nějak takhle (ano, skutečně byly doby, kdy člověku udělal radost rozmazaný scan v rozlišení 640x480):
Že by se mi teda při zavření očí vybavovaly komiksové scény, to tedy ne, ale v hlavě mám i po letech některé emocionálně vypjaté scény z komiksů belgického scénáristy Zidroua.
Ten tuhle hru s emocemi umí na jedničku, aniž by se snižoval k emočnímu vydírání. La bête, Adoption, Les Beaux étés, Le beau Voyage, Lydie... všechno parádní příběhy.
Škoda že se mu tady v Čechách nedostává více prostoru. https://www.bedetheque.com/auteur-2153-BD-Zidrou.html
Draco: Jo, tahle Lobova rýmovačka se mi taky
vryla do paměti.
Soulbringer: Těch obrazů mám v paměti více. Z dětství první díl Galaxie na zadní straně ábíčka, kde letí obří kosmická loď s roztrženou přídí vstříc domnělé zkáze. Z pozdějších dob se mi na první dobrou vybaví v paměti první strana Daisho, tedy první knihy s Usagim, co tady vyšla, krásné vyprávění čistě obrazem. A taky scéna z Donžonu, kdy hrdinská výprava vyhandluje za těžké peníze obří oko, Alkybiad ten poklad nese na pokoj, neopatrně oko propíchne o kaktus a celý nešťastný volá: Ááá! Teče to! Teče to!
Soulbringer: Neumím dávat obrázky, takže stačí když napíšu. Je to stránka z Lobo: Chained, kde recituje - krční páteř křupne, když se na ni dupne. A to je vše, co ve mně komiksy zanechaly.
soulbringer: Napřed jsem měl za to, že máš na mysli něco jako písničku, kterou si už 14 dní v hlavě zpívám. Ale potom jsem si uvědomil, že pokud mám ukázat něco, co z hlavy už roky nemůžu dostat, tak to musí být to nejhnusnější, co jsem kdy četl a doufal jsem, že už to nikdy neuvidím. Tak jsem to teď kvůli tobě našel. Fakt díky...
Mimochodem tady je nejlepší stránka za poslední týden :-D
Zahrejeme si takovou hezkou (spamovací) hru, pro kterou mě inspirovalo tohle twitter vlákno. Rád bych zjstil, jaká stránka / stránky / komiksová kresba se vám při zavření oči velmi jednoduše vybaví. Ukažte!
Jo, dokud to neotevřeš, tak to bude dokonalé, protože až to otevřeš, tak najdeš přeházené stránky, chybějící bubliny a (nedej bože) gramatické chyby :D
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.