Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

Tak jsem dnes vyrazila do své milované kavárny a když jsem prohlížela nové grafiky, přistoupila ke mě žena, aby mi řekla, že si nějaké odnesou. Ještě než stihla dokončit větu, skočila jsem jí do řeči s tím, že se nemusí bát, že já si žádnou nevezmu. Když řekla, že je to škoda, tak jsem jí řekla, že už doma jednu od tohohle autora (Richard Fischer - komiks Rváčov) mám, že jsem velkej fanda toho artu, načež se rozzářila, řekla, že je to krásný a otočila se, aby zavolala na svého partnera Richarda Fischera, že tady má fanynku :D když jsem jim pověděla, jak jsem objevila jeho práce, dodala jsem, stále listujíc grafikami, že tohle je taky super projekt (Já to slyšel...Richard Fischer - pro kulturní magazín Uni), ale doufám spíš ve vznik druhého dílu Rváčova. Na to mi pan Fischer řekl, že už ho dokončuje. Takže pro všechny ostatní fandy: Druhej Rváčov bude :)
Od Conan centrum určitě ne... obecně asi ne, je to starý komiks. Neviděl bych to
DC sa chystá spraviť nejaký film o The Authority - myslíte, že by to mohlo mať odozvu vo forme vydania nejakého komiksu z tejto série "u nás" - napr. Comicscentrum?
Record of Ragnarok v češtině fanoušci vybrali název Ragnarok: Soumrak bohů. Název se stále řeší kvůli podobnosti s mangou Ragnarök od Albatrosu.

Kniha 1 vyjde 12.4.
Kniha 2 vyjde 10.5.
Kniha 3 vyjde 7.6.
Kniha 4 vyjde 4.7.
Kniha 5 vyjde 9.8.
Kniha 6 vyjde 6.9.
Seneke: S Holmes of Kyoto a The Saint’s Magic Power Is Omnipotent jsem nadšen u Gangsta. si nejsem jist jestli to bude pro mě, ale má to dobré recenze.
Fort: THE SAINT'S MAGIC POWER IS OMNIPOTENT VYJDE V ČEŠTINĚ!!! Jasně, je to GATE, ale stejně jsem sakra nadšenej.

https://www.youtube.com/watch?v=P3ALwKeSEYs
Na Facebooku Zanir lze hlasovat o vydaní jedné série pro letošní rok, na výběr je Double Me, Oneiru, Space Punch.
Adam Pýcha na Facebooku Dobrovského, Instagramu a Twitchi zveřejnil další chystané mangy: Gangsta, Holmes of Kyoto a The Saint’s Magic Power Is Omnipotent spolu s už známými Muž v domácnosti a Record of Ragnarok. Datum vydání ještě není známé.
To je škoda, že ten Azimut nezabodoval víc, podle mě jde o zajímavou sérii. Holt tu temhle druh fantastiky nemá na růžích ustláno. Potěšil stále trvající zájem o Brubakera, třeba to v budoucnu BBart prubne a začne vydávat jeho Daredevila.
robur31: mozna pokud do toho zatahnu nekoho, kdo vi co dela a pripravi demo model, jinak to vubec nic neznamena. Proto se ani nepokousim nejak kvantifikovat ty odpovedi autoru a nakladatelu, tu dojmologii bych nechal spis na te literarni urovni. A myslim, ze je to tak zajimavejsi.
T3ss: Přesně vím, o čem mluvíš :-D. Před pár lety jsem stěhoval cca 550 kilo komiksů a byl to masakr. Naplnit krabici, potěžkat, zjistit, že jsem to přehnal, ubrat a odnést do auta ze čtvrtého patra bez výtahu. A v nové domovině zase bez výtahu šup do patra. Kamarádi, co mi tehdy pomáhali, prohlásili, že už mě v životě stěhovat nebudou... :-P.
Teda.. Já zas až tak velkou hromadu komiksů nemám, ale i tak musím říct, že při stěhování bylo nejvíc za trest přesouvat právě je. Při dalším stěhování už rozhodně budu shánět nějaké ochotné ruce navíc, ale doufám, že hodně dlouho nikam migrovat nebudu.
Zack: 2022 zajímavé čtení, překvapivé grafy např. počty komiksů. Možná by nebylo špatné nadhodit pár dotazů uživatelům a podle odpovědí (ano-ne nebo číslice) zpracovat podobné grafy. Možná už to tady ale bylo...
Komiksových jich je zatím v originále 9 (poslední v roce 2021)... je to evropská série, tam nikdy nevíš, kdy bude opravdu konec :)
Netflix pak seriál zařízl po první sérii, tam myslím další nebudou...
Prosím vás, kolik dílů má v originále Čtyřka z bakerstreet? U nás je jich teď osm, kolik jich zbývá do konce?
Ale to je velmi zajímavá stránka. S tím Sleeper Omnibusem jsem taky přemýšlel a spoléhám na BBart :-)
To by bylo super. Jsem zrovna přemýšlel, jestli koupit ten novej dotisk Sleeper Omnibus nebo ne. V obou případech každopádně doufám, že to bude v pevné vazbě.
mám za to, že by letos u bbartu měl vyjít mimo incognito aj SLEEPER od brubakera
Tak tomuto hovorím riadna detektívna práca! Duo Brubaker a Phillips je u mňa jasná voľba!
Koukám, že BBart koupil práva na Incognito od Brubakera.

https://www.fullbleedrights.com/recent-sales
Je to hodně starý video ještě ze začátků...takže ti to moc neřekne
Fimi: Jestli jsi o tom Lazarovi dělal video, tak nahoď link.
Mearez: no ja som to nevyberal, len prepísal z videa :-) ale tie televízne/herné minú aj mňa. Pre mňa Lazarus, W40K, Elrik a Black label
crew nezklamala, uz par let je 95% co vydavaji bud detske plastenky, nudny jodo a nebo manga pro deti, coz jde bokem me, ale zase zbylych 5% je u nich cca 10 knih, coz mi za rok vyjde jako dost knizek ktere jsou pro me zajimave
Alfi: tvl, jako asi sem zmlsanej, ale… Warcraft, Stranger Things, Warhammer a Kingdom Come? To je zívačka. Jediná zajímavá věc na seznamu Suicide Squad. Crew zklamala
Zack: dík. Tím pádem to fakt nemá cenu vydávat nějak souborně.
soulbringer: Lazarus je svet a postavy, zadny uzavreny, uceleny pribeh, spis pozvolna plynouci linie, proste takovy klasicky Rucka, se ani nesnazi nic zasadniho vypravet, spis ho bavi si stavet svety a zasadit do nich zajimavy hrdinky, Lazarus neni jiny.
Fimi: ad Lazarus - já jsem ten originál nečetl, ale zaujaly mě ty ukázky a spíše se ztrácím v tom, jak je to pojato a co nakonec všechno vyjde (bude v plánu). Pokud chápu kluky dobře a vlastně i wiki, tak issues 1-26 / 5 knih by mělo mít uzavřený příběh. A chápu, že ty další by se řešili až podle toho, jak by se to u nás chytlo... ale pak se v tom malinko ztrácím. Ty jsi nějak přelouskal i ty x+66, a Risen (která ještě není dokončená)?
Díky Alfi.
Já to vidím na Lazara, Warhammer a možná Elrik nebo Kingdom Come.
Alfi: Díky.

Takže pro mě jen DC, Lazarus a možná Zaklínač. Aspoň ušetřím.
Je ale velká škoda že na to Rucka sere a vydává jednu knihu ročně...
Jh666:
DC Kids: Loki a Thor
Má dubnová láska (romantická manga séria)
Elrik (Modrá Crew)
Kingdom Come: Deliverance
Warhammer 40,000: Sestry bitvy
Sebevražední oddíl: Sejměte Jokera (Black label)
World of Warcraft: Mág
Zaklínač: Ronin
Stranger things: Kamčatka
Lazarus
Našla by se dobrá duše, která by vypsala, co všechno ohlásili? Na video se v práci bohužel nepodívám.
U Lazarus jsem vždy doufal, že tu někdy začne vycházet, tak jsem ho vyřadil a v zahraničí ho nekupoval. Takže jsem rád, že tu začne vycházet a dám si zase něco v češtině.
ano škoda a zrovna tohle je takový typ příběhu který by se měl číst soustavně komplet. Asi jako Kill or be killed, který vydat ve dvou dílech byla kravina....no asi na to stejně kašlu. Je to fakt škoda, ale čumím že do toho šli
Fimi: No škoda, že bude pouze v klasické broži... Kdyby aspoň ta dvojitá, jak byly Paper girls :(
Lantan: dělal, ale zrovna tohle mi za to stojí....taková výjimka se stává jednou za deset let....ale samozřejmě záleží kolik to bude stát, jestli to bude drahý, tak do toho nejdu samozřejmě. Ještě tedy pokud to není ukončené, tak do toho samozřejmě nepůjdu, ale to ted nevím
Fimi: Nedělal jsi na Lazarus před lety video? Budeš kupovat a číst znovu v češtině?
Fimi: nedokončené je to zatím v hardbacku, jinak něco dál vychází.
Lazarus? no do prdele, já myslel, že je to nedokončené....tak do toho jdu. výborné. Zbytek bohužel nezájem
Očekávaná Crewní ohlašovačka je venku:)

Shit, to sem s tim prodejem CDB mozna cekal moc dlouho, dneska si doslapnou na kadernice, zitra to budou comicsy!
Presne tak! Čuramedáni to sú

Po 130ti dnech nepřítomnosti na fóru a 6 hodinách života, které jsem investovala do přečtení všeho, oč jsem přišla, vám můžu říct jen jedno... Vy čurrrramedáni! Já jsem tak ráda, že se tu nic nemění! Ale příště už se na to dočítání vykašlu.

Vlastně by se mohly archivovat jen Zackovy příspěvky a zbytek by se třeba po čtvrt roce mazal...
Za sodexo taky nakupuju knihy. Berou to na netu na Kosmasu nebo Dobrovský, Grada atd. Mohlo by se přidat více prodejců. Pak se s tím dá platit u některých knihkupců. Občas jsem s tím uhradil i ubytování. Nechce se mi ale trávit dovolenku 2 týdny na jednom místě, proto to není pro mě na ubytování moc vhodný.

Mkw: jo, je to určitý způsob benefitu od zaměstavatele, který můžeš využít na knihy, ubytování, dovolenku, lékárnu, koncerty, prohlídky, fitko atd...
soulbringer: to bych mohl, letos uz bude asi vaha u vetsiny comicsu.
deefa: Zima nás všechny naučí (teda říkaj někde v Rusku, nebo tak něco). Jen buď té lásky a mysli taky na planetu - před tím, než Incala hodíš do ohně, tak nezapomeň strhnout ten igelit. Díky!
DEEFA: 30kg - tomu říkám začátek roku. Na nejbližším pionýrský schůzi tě navrhnu na sběratele roku! :)
Teď mě napadlo, že až bude ZACK dělat roční přehled, tak tam určitě bude někde kolonka "letos jste nasbírali XX kg papíru" :)))
Deefha: nefalšovane ti závidím, že máš čas to všetko prečítať. Mne na seba samého neostáva žiaden čas, resp tú trochu čo sa nájde (poväčšinou v noci) investujem do tvorby. Tak aspoň po roku a pol finalizujem knižku pre deti + detskú kuchárku A potom šup na komiks ;)