Sběratelský klub Diskuze pro sběratele comicsů.

Po prvý raz kompletná 5-dielna komiksová séria MIEROTVORCA. Bude vychádzať raz mesačne. Prvé číslo vyjde 15. 2. 2023. Dodatočné dotisky robiť nebudem. Kto si nekúpi konkrétne číslo v daný mesiac má smolu.

Draco: Já bych to nechtěl ani zadarmo :D
draco: bůro plus inflace :-)
Draco: K nezaplacení. Na všechny ostatní je tady MasterCard.
Zostal posledný kus Bonnie & Clyde: Po stopách Rozparovača, ak by mal niekto záujem.

Draco: pokusne som ho položil na zem, na stôl aj na okno ale vôbec sa nepohyboval, len bez pohnutia ležal
Nevíte, jak se teď pohybuje ten Aargh! #20 se mnou na obálce?
To som toho Caravaggia v pevnej mal radšej hodiť do kanála... samý priekupník to tu...
lantan1: Ano, bohužel, také vím jen o dotiscích Pod dekou a Habíbí a na ty se ještě čekalo opravdu hodně let :-). I když nedávno jsem se ptal na 4. díly Ságy, který je také jinak všude vyprodaný a to mi na Comics Pointu odepsali, že je snad v plánu dotisk... Velká škoda, když pak v sérii chybí třeba jen jeden díl a nové potencionální kupce celé série to odradí. Je mi ale jasné, že to musí dávat smysl i ekonomicky.
Yaromil: Není zač. Crew obecně časem dotiskuje chybějící díly sérií. BBart snad nikdy žádný díl nějaké série nedotiskl (Preacher, Punisher... vše bez dotisku). Maximálně samostatnou knihu jestli se nepletu (Pod dekou, Habibi atd)?
lantan1: Díky moc za rychlou odpověď! Škoda, ale je to holt pochopitelné...
Yaromil: Nedávno na to Crew odpovídala na svých stránkách. V nejbližší době se dotisk neplánuje, papír je teď drahý... prý možná později.
BBartí omnibusy byly velký finanční nezdar, dotisk v žádném případě nehrozí.
Nemáte prosím někdo insider info, že by Crew mohla / chtěla dotisknout Lucifer 5: Peklo? Rád bych si tuhle sérii pořídil, ale nejsem si jistý jestli bude sehnatelný právě vyprodaný pátý díl. Stejná otázka se pak týká prvního dílu omnibusu Daredevil - Muž beze strachu od BBArt.

Díky za případné info.
chcem sa opýtať v akom komikse sa dočkáme rozriešenia dc komiksu batman/flash odznak
Deefha: tak tebe budem už posielať len vadný výtisk ;)
Scarface: Přístup skvělý, ale vracet také nebudu kvůli jedné stránce.
Scarface: kdyz mi posles tu stranku, tak ji prihodime do karty toho comicsu (protoze tech lidi, co nebudou chtit resit vymenu asi bude vic a jedna stranka by snad mela byt ok).
scarface: díky, ale nic vracet nebudu.
Scarface: Zázraky (Marvels) - Díky za přístup a přislíbení zaslání chybějící stránky v PDF, neb jakkoliv chápu a rozumím rozhodnutí stáhnout náklad a tisknout vše znova (protože je to tak správně), odmítám kvůli jedné stránce poslat tuto knihu do hrobu (stejně jako u MB, kteří Kaplana taky měnili). Přestože jsem spíše čtoucí sběratel, tudíž chci mít logicky knihy "v cajku", v tomto případě mi stačí, že budu mít možnost si stránku vytisknout a do komiksu vložit. A nebude fialová, ale barevná )) ... za mě skvělá alternativa.
Ter: Mám. Potřebujete z toho nějaké info?
Scarface: Diky za nakonec velmi rychlou zpravu a predevsim za to reseni. Muselo to byt velmi tezke rozhodovani, ale postavili jste s k tomu vyborne, i kdyz to musi bolet.
Drzim palce, at se vam podobny nehody vyhnou dalekym obloukem.
Má niekto súborné vydanie Scheka Jožinko dieťa svojich rodičov?
a my socky a.k.a. prohledávači bazarů máme smůlu....
Mne by fialová vložená stránka prišla cool, ale toto je chlapské rozhodnutie
Scareface: díky moc za takýto seriózny prístup (nielen k nám skalným) čitateľom! Na opravené vydanie si určite nielen ja rád počkám. Ako sám uvádzate, takáto edícia a duplom tento konkrétny titul si to zaslúžia. Hodně zdaru v tomto roku!
Scarface: Klobouk dolů, ukázkový přístup. Toho chybného nákladu je opravdu velká škoda, je mi jasné, že nechat ho v distribuci třeba za půlku ceny je z logistického hlediska (zpětné odlišení od nového vydání) nereálné, resp. by to stálo další finance, které by se již vůbec nevyplatily. No snad jste si to tímto vybrali na dlouho dopředu, ideálně samozřejmě navždy.
Chyba v komiksu Zázraky

Nedá se nic dělat, chyby se stávají. Stačí jednou polevit v pozornosti, nebo se rozhodnout si usnadnit život – a malér je na světě. A ano, taky jich máme pár na triku – a to i když naše komiksy čte obvykle redaktor, korektor, a ještě to alespoň projíždí šéfredaktor, a většina z nich nikoliv jen jednou. Naštěstí to obvykle jsou věci, které čtenáři nezničí dojem z knihy. Něco jako drobný překlep či špatně napsané jméno původního vydavatele.

Velký průšvihů bylo za těch 25 let naší existence jen pár (zaklepeme na dřevo). Co si z hlavy vzpomínáme, tak z věcí, vyžadujících větší zásah, to byla chybějící stránka u jednoho z prvních Usagiů a pak špatný tisk u Skalpů. A teď se přihodila další velká věc. Stránka v komiksu Zázraky, kterou se povedlo zaměnit za jinou, a tudíž se v okamžiku mutantské hrozby najednou vracíme do druhé světové války. Jedna stránka se v knize objevuje dvakrát, jedna chybí úplně.

Není to věc, která by bránila v pochopení knihy, ani to není stránka zásadní pro děj, jde jen o jednu chybějící stránku – ale Zázraky jsou prestižní titul, vycházející v řadě Legendy Marvel, komiks, který chceme, aby si čtenáři maximálně užili, takže jsme se po poradě rozhodli, že celé původní vydání vyhodíme a vytiskneme to znova. Tvůrce hesla „za blbost se platí“ by z nás měl radost, protože platit budeme opravdu hodně, bez šance, že by se nám komiks někdy zaplatil. Ale tady fakt asi není jiná možnost, všechny ostatní varianty byly nedostatečné.
Tudíž budeme knihy stahovat a znovu tisknout. Pokud knihu nemáte, vydržte a počkejte na nový výtisk. Pokud jste majitelem vadného kusu, nezoufejte – samozřejmě vám ho vyměníme za bezchybný (měli by vám ho vyměnit na většině prodejen, pokud budete mít problém, samozřejmě je od toho obchod CREW, Krakatit či Arkham). Nový náklad nebude asi tak úplně hned, musíme komiks předělat a počkat, až se v tiskárně dostaneme na řadu, takže mějte prosím trpělivost. Dozvíte se to určitě na našich stránkách.

Omlouváme se za komplikace a díky za pochopení. Doufáme, že máme, co se týče malérů, na nějakou dobu zase naděláno… a hlavně doufáme, že nám stále zachováte přízeň!

Díky moc!

Za Nakladatelství CREW
Petr Litoš a Jiří Pavlovský
Someone: design. Je to navrzene aby to melo prebal. Az to bude jako Zoldner, Pupiky, Requiem, Vybiraluv ERB, tak nebude problem s prebalem. Samozrejme nechci nudne jednobarevne desky a nekompletni knihu.
Pokud, přijde něco poškozené tak hned nafotím a reklamuju, nikdy neposílám zpět, vždy se dohodnu na slevě na další nákup, většinou v ceně poškozené knihy, případně v na slevě v %..
SomeOne: Nemají kamna?
Norri, Hawran: “pokud bez fólie, tak radši i bez přebalu” - Co vám brání hodit ten přebal do kamen?:))
doppelganger: Uchovat, nafotit, zavolat CSI, analyovat, identifikovat a samorzejme toho neznaboha hnat pred spravedlivy soud a cetu! S uriznutym prstem si uz nikdy nedovoli tak kacirsky s knihou maniuplovat!
No fakt je ten, že knihy s přebalem a bez fólie mají okraje přebalu často poohýbané. Není to katastrofa, ale když budete mít v knihkupectví na výber, taky si radši vezmete kus s rovným přebalem. Jak psal Hawwwran, pokud bez fólie, tak radši i bez přebalu.
Já tedy občas najdu otisk prstu i v komiksu čerstvě vybaleném z fólie, takže asi tak :)
komiksfan: ten duvod neni zachrana planety, ale ze si to zakaznici, dodavatele, zamestnanci, regulatori preji.
Nechme stranou, ze folie chrani comics pred poskozenim asi jako kondom pred hydraulickym lisem.
já jsem asi taky sběratel , folie bych hned zrušil, každý měsíc mi chodí desítky komiksů a nic nikdy poškozeno
jdnoznacne baleni do folie.
minimalne ty drazsi kousky (coz je dnes uz kdejaky komiks). clovek pak ma jistotu ze to je opravdu netknute pro sberatele je to velmi dulezite. nechapu proc by nakladatelstvi chtelo doprovolne zvysovat riziko poskozeni knih s tak nesmyslnym oduvodnenim jako "zachrana planety"
Ohledně balení do folie:
- chcete vydávat knihy s přebalem? Balte to proboha, vždyť se to snadno trhá!
- nechcete balit do plastu? Vyserte se na přebaly!

Za mne jsou nejlepší hezky potištěné desky. Z paměti třeba Zpráva pro Adolfa. Takhle ať to mají všechny hardbacky a je po problému.
to spíš už bude za mikina, co měl na sobě...
no jo a proto si myslím že to dají zadara k tomu tulakovi, nepamatuju se ze by meli nedky prelozeny takto ofiko nazev komiksu ktery by nebyl v predrodeji, ale mozna je to jen moje zbozne prani, takze klidne muzete nahazovat smysluplnejsi tipy :D
Take me napadl ten Last Detective, rozsah by tomu napovídal. Byla by to pecka.
Hele no moc pěkná debata se tu vysemenila... Každopádně z jiného soudku. Mighty boys mají ke komiksu Tulák nachystané nějaké velké překvápko, já to vidim na komiks THE LAST DETECTIVE. Nějaké tipy?
SomeOne: dobry point, na obalydb.cz zadny forum ani komentare!
Zack: Jedna databáze, kde tě otravujeme, ti nestačí? ;)