Tešil som sa na nové kvalitné vydanie Marvels (od Crew), ale s takou chybou to nekúpim. Tie "stratené strany" začína byť dáky trend? Toto ma teda sklamalo
Milo: ty máš v prvom rade kupovať komiksy odo mňa, kakomrde! :P
Next: Dinopedia 2, Kauza zajac 3 ;)
...a dino bude aj limitka, lebo ty si na ne zaťažený... a záťaž to bude aj na tvoje financie :D udělám "proužkovou edici" za 5tku :D
Alfi: Abych ušetřil Zackovi psaní a mazání reakcí před odesláním, osmělím se reagovat na jeho obranu. To, co jsi napsal není v rozporu s tím, co napsal on. Dělíme nákup zboží pro osobní (s)potřebu a nákup za účelem dalšího prodeje.
Zack: to s tým predajom je strašná blbosť. Predajca môže predávať čokoľvek, čo legálne nadobudol a nie je nezákonné to predávať. Viď fungovanie antikvariátov. Prosto pan Vybíral si povedal, že urobí biznis, vydal 200 kusov s iným prebalom, k výrobnej cene si nahodil tisícku a predával len u seba, aby sa nemusel deliť. A mal pravdu, kniha sa vypredala. Toto je rovnaké ako kolosálky od CC, iní predajcovia to kúpia za cenu ako zákazníci a ďalej predávajú za zvýšenú cenu. Nikde žiaden problém, prosto trh.
A už je to jak to má být https://www.arkham.cz/petr-pan-2/. Co jsem tak pochopil, Arkham si zakládá na co nejširší nabídce právě komiksu, asi pár kousků limitky koupili od pana Vybírala stejně jako každý jiný a s rozumnou přirážkou nabízí k dalšímu prodeji. Myslím, že tento přístup má hned několik pozitiv: panu Vybíralovi se publikace rentuje (a třeba zváží další pěkné integrály), limitka je pro opozdilce nebo váhající v přijatelné ceně dostupné ještě nějaký čas po vyprodání na domovském webu, Arkham si zachovává status knihkupectví s co možná nejširší nabídkou. U mě dobrý :-)
Jinak samozrejme Vybiral si muze rikat, co chce a prodavat to jak chce a kdyz to proda bez dalsiho smluvniho ujednani, tak si s tim nakupujici muze delat zase co chce. Jen jsme myslim vychazeli z premisy, ze Vybiral to oficialne nepreprodava do dalsi distribuce, tzn. nekdo to veme jakoze na sebe.
Killingjoke: Slo o to "pod vlastnim jmenem, ne na firmu". Nemuzes prodavat neco, co si nekoupil. Tzn. nic nebrani majiteli knihkupectvy to koupit pro osobni potreba, ale prodat by to uz musel opet jako osoba mimo firmu, tedy to "pod pultem". Coz samozrejme neni nic neobvyklyho, ale spis u cigaret bez kolku nebo vodky ze SAPY, nez u limitek comicsu v knihkupectvich.
Zack: Rozumím. Ale teda zajímala by mě jedna věc... Ono je nějak právně ošetřeno, že když Vybíral řekne, že se to bude prodávat jen na jeho webu, tak to nesmí být jinde?
Já totiž nechápu, proč mluvíš o podpultovém prodeji, když přeci můžu svobodně prodat to, co jsem koupil jinde, ne?
Myslím to tak, že to knihkupci úplně v pohodě můžou prodávat oficiálně a nic jim přeci nehrozí. Ale možná se pletu...
Killingjoke: Jeho ucetni i jeho pravnik. Jasne, pokud zijes v predstave, ze Arkham prodava comicsy pod pultem, protoze se tak desne vyplati nacerno (ale na eshopu, aby k tomu byla digitalni stopa) preprodavat limitky od Vybirala, tak v tomhle bizzaro vesmiru majiteli knihkupectvi nebrani vubec nic :)
Milo: A co brání jakémukoliv majiteli knihkupectví, aby si tu limitku u Vybírala koupil mimo oficiální distribuční kanál a pod vlastním jménem, ne na firmu?
Možná si nebude moct upsat DPH, ale když tu cenu zvedne o pár stovek oproti Vybíralovi, tak se na tom myslím v pohodě zahojí...
Takových výtisku si mohl někdo koupit klidně třeba deset. Stačí říct pár kámošům, aby to nevypadalo tak blbě a okatě. Tím ale nemyslím přímo Arkham...
Však ono se časem ukáže, kolik po tom skočilo překupníků. Jako vždy. ;)
Naštěstí mě to míjí a z celé kauzy "Petr Pan" mi žilka nepraská. :)
...spíš mám teda obavu, co udělá Vybíral, neb na FB psal, že v lednu nejspíš přehodnotí vydavatelskou politiku a možná FR komiksy omezí.
Což mi na první dobrou z jeho strany přijde trošku jako hysterie a braní nohou na ramena hned, když se objeví první mráček.
Ale je to jeho vydavatelství, takže jeho volba. I když by mi bylo líto přijít zejména o ty boží evropské westerny, které vydává... ;)
Mi to dokonce nabízí za 983,- :D to bude nějaký úlet, špatně zařazeno, Arkham tyto limity většinou dává za doporučenou cenu, to stejné např. ty Vybíralovy Verneovky...
chtel jsem si objednat Petra Pana na strankach Vybirala, ale pise to tam ze uz neni skladem a to ani uz bezna verze. je to nejaka chyba nebo se po tom titulu tak zaprasilo?
faster, šéf: ahaa, hmmm, hmmm, díky za info - to vydání se zeleným hřbetem, ve stavu ferengijskou ženou předžvýkaného salátu, si taky náležitě cením :) Ale to asi kupim.