Malá výzva k zamyšlení a brainstromingu, při které ocením vaše odpovědi! Hledám veškeré v ČR vydané komiksy, které vás napadnou, když se řekne "snové světy", po výtvarné i obsahové stránce. #surrealismus #imaginace
Moje knihovna me stala 30.000 (dával jsem tu fotku do Pindárny 2.2.) … ale musel jsem si ji navrhnout sám, objednat materiál z Polska a celý si to postavil s kamarádem. Trvalo to de facto 3 dny
A už teď řeším místo - zatím mi to tedy vychází tak, že se musím přestěhovat do nový bydlení :D
Ale ten projekt knihovny za 250-450 bych tady fakt rád viděl :)
Já jsem na tom úplně stejně jako valon. Mám Billy z Ikei a s nástavcem má 237 cm, což je pro mě jako trpaslíka (161 cm) krásná výška :D chybí mi jen prostor na další rozšíření.
BadBoy: Známý si nechal dělat vestavěnou knihovnu i s montáží - rozměry 4 metry - až do stropu a firmě platil přes 70 000,- Jsou tam vespod i šuplíky a dvířka. Myslím, že do 80-90 000,-
by ses měl v pohodě vejít. V týdnu k němu jdu, tak udělám foto.
Tak oni to realne budou 4 knihovny každá skoro 4m, to i obyc otevřene dubove na míru asi pod 100k nebudou…, takže pokud tam budou i ty blbinky a možná i zasklení jsme na 250k hned.
deefha: materiál+práce+DPH a bez knížek :D těch 450k byla horní hranice s hodně drahým materiálem, takže to jsme zavrhli okamžitě, ale ani "levnější" varianta za +- čtvrt mega se mi cenově moc nelíbí...taky to zatím skončilo u toho návrhu
Yaromil: Je to ostřílený řemeslník, zatím od něj máme komplet kuchyň a vestavěné skříně a chtěli jsme i ten zbytek. Nejlevnější to nebylo, ale je to dobře odvedená práce a kvalitní materiál...teda aspoň, co můžu zatím posoudit :D Problém je, že stoupla cena materiálů (on je nakupuje přes nějaký velkoobchod, Demos se to, tuším, jmenuje a většinou vybíráme ze značek materiálů Egger/Kronospan, co se dřeva týče a kování Blum) a navíc se stal plátcem DPH, což tu cenu zase zvedlo. Doporučili jsme ho i rodičům a ti měli knihovnu přes celou místnost mírně přes 100k, ale to byly ještě jiné ceny (konec minulého roku).
GWB: no jako vybrali jsme čistě náhodou asi nejdražší materiál - metalická zlatá, kde jedna deska stojí pomalu 30k, tak to jsme nakonec omezili jenom na dekorativní prvky, že by stačila právě ta jedna deska :D samozřejmě nám to prodražují blbosti, co si vymýšlíme, třeba podsvícení, budu chtít trezor, polohovatelné stoly apod., ale to tam v ceně ještě ani nebylo započítané :D
Gmork: jn, já právě chci prostě od podlahy až ke stropu a aby to bylo jednolité v celé místnosti...
Klidně mi ještě dejte nějaká doporučení na truhláře :)
BadBoy: Loni jsem si na zakázku nechal dělat tuhle, rozměry 265x120x30cm, vyšla mě na nějakých 7700,- Teď vše podražilo, tak počítám, že dám na jaře za podobnou kolem 10 000,-
@BadBoy Tyjo, tak to mi přijde jako přehnaná cena, ale třeba je to vyhlášený řemeslník nebo nějaké vzácné dřevo ;-). Je to sice už několik lez zpět, ale nechali jsem si vyrobit poměrně složité vestavěné skříně na míru (taky až ke stropu), cca 3.5x2.8m, kde je nad sebou i pračka se sušičkou a platil jsem truhláři pod 20k,... robustní psací stůl podle toho jak jsem si ho vymyslel mi tenkrát vyšel na cca 5k,... tedy bych si řekl, že ceny za velkou knihovnu v dnešní době budou max. kolem 50k... za čas mě to taky čeká, tak jsem teď rychle pogooglil a myslím, že je to i reálné, třeba: https://www.truhlarstvimicek.cz/knihovny-z-masivu/
Na kolik vám vychází nová knihovna? Já mám pracovnu cca 4x4m a chtěl jsem knihovnu na míru až ke stropu tak, aby byly knihy všude okolo (+pracovní stůl a nějaké ty peechovinky) a od truhláře kalkulace mezi 250k-450k podle zvoleného materiálu...dávat přes čtvrt mega za knihovnu v tom nejmenšim pokoji mi přijde trochu overkill, ale zase by to aspoň vydrželo a bylo by to podle představ :D Cena materiálů asi hned tak dolů nepůjde, co? :(
seneke: Jo, budou v ní i dvě nové poličky na mangu. Stále pokračuji u Edenu, 20th Century Boys, Vinlandu, a nově Meč nesmrtelného a Lone Wolf and Cub, všechno to jsou tlouštíci, kteří chtějí své místo.
Kapis: Já ji teď trénuju u Potwor - Monsters od Barry Windsor - Smithe, což je jedním slovem kulervoucí záležitost. Tak snad to vyjde v budoucnu i v češtině. Ale jako správný frankofil jsem stejně musel včera fandit Francii.:) https://imgbox.com/YPHUmuBk
MisaNuff: Do Petra Pana rozhodně jdi, jen nečekej žádnou Disney pohádku. Loiselova adaptace je drsná, sarkastická a konec příběhu je hořkosladký. Rozhodně bych s těmi kluky na ostrově žít nechtěl, při sebemenším problému by mě buď oběsili nebo upálili, prostě kamarádi do nepohody.:) Jestlipak nemá Loisel rád romám Pán much...
MisaNuff : já bych byl v klidu, vždyť to teprve vstoupilo do distribuce https://www.knizniklub.cz/knihy/634301-petr-pan.html. Jaký to má náklad nevím a proč je to u Vybírala jakože vyprodané taky ne , ale nechce se mi věřit , že by se to vyprodalo za týden.
Misanuff. Tak ci onak, loisel patri medzi to najlepsie co trh ponuka, u vybirala bol PP uz vypredaný. Pozri ci nema nejaký zabudnutý kúsok alebo v obchode crew este mali. Urcite by som nezavahal. Neskôr mozes ľutovať. ;)
Je ten Peter Pan tak dobrý? Nějak to kolem mě prošumělo, vůbec mě ten námět nezajímal, ale je kolem toho takový humbuk a teď je to snad už vyprodané po pár dnech? Mám panikařit a shánět? Zkuste mi to prosím prosím někdo "prodat".
Zack: zcela souhlasím s tou sofwarovou pomocí - beru to jako další nástroj, jako jinou a novou platformu, jako jiné plátno s novými štětci - a nejdůležitější bude prostě výsledek a hlas (cílového) trhu. Je to jako, když se paní Pohlová čertila nad těmi internety, byť chápu poznámky o časovém fondu a ocenění čistého lidského umu. Myslím, že právní aspekty a autorská práva jsou navíc už dost v procesu, to je spíše formalita. Důležitá, ale to půjde. Zajímavější mi přijde to, jak se s tím porve celý mediální a komunikační průmysl. Už teď některý školy přidávají nejen vývoj AI, ale jak s nástroji jako je Dall*2 nebo Midjourney pracovat tak, aby jsi z toho dostal, co chceš.
Viděl jsem pár děl, které už takhle někteří nadšenci vydali a rozhodně to má potenciál. Jen jako člověk, co si s tím trochu hrál musím říci, že většina vizuálů mi zatím přijde na jedno brdo, v detailu nedotažené a hlavně lidi ze starý školy jako já hlavně ocení dobrý, propracovaný příběh s plastickými postavami - takže tam se bude imho lámat chleba.
Ok ok, to je vlastně dost dobrej poznatek, co říkáš.. Asi budu muset svůj unáhlený závěr trochu přehodnotit, protože i ta pravá ukázka Hliněných božstev, kterou jsi poslal je doopravdy zajímavá.
T3ss: Je to jen tool. Chapu ty rozsahle diskuze nad pravni strankou, to je absolutne nova oblast, ktera neni nijak pokryta a nikdo vlastne nevi, co s tim, ale z pohledu artu mi vetsina namitek prijde proste jen stupidni. Postup je naprosto podruznej, hlavni je vysledek. Verim, ze casem budou autori, kteri s tim budou umet pracovat stejne jako treba McKean pracuje s fotkama. Prijde mi to stejny, jako kdyby se nekdo osival nad tim, ze Darrow misto pera pouziva microny.
Trip teď přidal do vlákna připomínek odkaz na Hliněná božstva a koukám, že ten komiks je dělaný přes Midjourney bot. Já mám sice divný věci ráda, ale tohle je za mě vizuálně totální prasárna, i když je to tak schválně. Jakej máte názor na umělou inteligenci. Měla by mít v budoucnosti v komiksech více místa? Já osobně jsem spíš fanoušek poctivé grafiky, ale jak to vidíte vy?
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.