Sběratelský klub Diskuze pro sběratele comicsů.

jo to byl ja, diky Šéfe
Jako nějaká adaptace na Huxleyho Brave new world?
Někdo se tu ptal na Konec civilizace a já tvrdil, že snad vyjde do konce roku. Včera mi bylo řečeno, že by měl vyjít 2. 12.
Zack: smi úplně rozbil moji investiční strategii.
Si tam pripis fixkou 1ku a mas to, ma to zhruba stejnou hodnotu jako ten certifikat.
Tak limitky Petra Pana jsou doma, pěkná kniha - je k tomu ještě takový certifikát jakože "limitované vydání". Škoda, že není číslovaný...
Fananek - Tak snad to vyjde. Já na ten první díl narazila takovou krásnou náhodou. Pan Fischer je totiž z Tábora a v mojí milovaný kavárně, která je spojená s prodejem knih a autorských grafik jsem našla jeho grafiky. Říkala jsem si "Sakriš, tenhle člověk by klidně mohl dělat v tomhle stylu komiksy." Jednu jsem si koupila a pak pátrala po autorovi, načež jsem zjistila, že komiks doopravdy udělal a že některé grafiky byly dokonce části z komiksu Rváčov. Ta kterou mám já v komiksu neni a později vzniklo ještě pár grafik památek Tábora.
Tak jsem se dopátral, že komiks Rváčov 2 vyjde příští rok v nakladatelství Argo.
Tedy po třech letech od prvního dílu a v jiném nakladatelství.
ad limitka Petr Pan: Nějak nemám čas ani chuť to všechno číst, takže bych to ukončil prostě a jednoduše: Je to zboží jako každé jiné, je na každém, zda je ochotný ty peníze dát či ne. Tím považuji tenhle veleproblém za uzavřený.
Tak zrovna Sentient mohl klidně zůstat nepřeložený název, ale co naděláme, že jo :)
MaF: Máš pravdu. Ale u Matky si dostal limitku len preto, že si si to kúpil ešte pred vydaním. To, že to MB urobili ako to urobili je mi celkom jedno. Sentient bola paráda ešte keď som to čítal v ENG, tak som šiel aj do CZ verzie. Inak tie vaše preklady sú brutal :D
Mám ale veľkú radosť, že sa Vybíralovi darí predávať aj tieto limitované verzie, lebo mám od neho skoro celý ERB. PeťaPána ale tentokrát skipnem. Možno o pol roka cez bazar za 20€... :P
Lantan1 & MaF: Díky, spadl mi konečně kámen ze srdce :) Ještě že tak!
MaF : Je to taky kravina, ale za stejný prachy.
soulbringer, SickNail, Milo_Harwey: Vy naděláte. Tady máte celý jiný přebal a desky pod přebalem. Co byste řekli na knihu, u které "Sběratelská varianta se liší zadní stranou přebalu a pod přebalem." 8-)

90% nákladu Petra Pana už si sběratelé rozebrali...
Příplatek za limitované nic 600 Kč :D
Presne tak. Keď si zamažeš, natrhneš, stratíš prebal za 600Kč, tak Ti na knižke zostane krásne, modré, limitované nič... :)
soulbringer: limitka je pod prebalem modra bez obrazku... nekde tu koluje foto.
Moment, moment!
Rozumím tomu, že klasický Petr Pan nemá vůbec hezkou titulku (ač samozřejmě i to je věc vkusu).
Chápu, že za limitku lze označit cokoli, co je tam navíc - takže klidně i přebal.
Nic proti cenotvorbám - to je v kapitalismu standardní věc trhu, nabídky a poptávky.
Všechno cajk.

Jen teda chápu správně, že když se poštěstí ztratit *papírový přebal*, tak vlastně máte po limitce Petra Pana? Nebo, že když si na dobrým papíru vytisknete přebal, máte limitku? :)
Nevíte někdo kdy vyjde Rváčov 2?
A proč ještě nevyšel.
Měl tuším být už před dvěmi lety.
MaF: ty ses taky pomalu zralej na Editora, co rikas? :)
Mi teď vraceji 26k za elektriku, to je hned na komiksy veselejší rozpočet...
Fiture-death ...
Knihu mám, je super, ale loni jsem ji koupil za 1900,-
Jen škoda, že nemá tvrdé desky...
Tak už vím,je to monografie.
https://knihobot.cz/g/181620
Je to komiks nebo není.Našel jsem ji za 2 900 a je nová.
Fry: toš tak Vojto, žádné posměšky jsem neházel, roky letí, jsem tě ještě měl na vyšce, tak sorrrii. Že platíš víc než já, je jasné a že za svoje je normální, v Praze je ale blaze, tak co...
Kapis: neboj, na koleji už nejsem asi 4 roky. platím nájem i energie, určitě vyšší jak ty, a to za svoje (!) vydělané peníze, tak si ty posměšky můžeš nechat :)
Fraji: jaké prosím tě slevy na energie;)? Ty jsi ještě na kolejích, že? A žádnou energii si ještě nikdy neplatil, co;)? V pohodě jo, nejedu do tebe, ale počkejme, co bude během a po zimě.

yogi: jestli jich je 200, tak já uvažuju tak, že tu druhou strčím hluboko do skříně (snad to bude ve fólii, omg;)) a za pár let to bude hezký dárek někomu na padesátku, nebo to prodám za desítku. Jo a jaxme se bavili o Smerfech, tak teď už jedou dokonce v 3D (to bude nad rámec těch cca 260 dílů jak píšou na čsfd), a musím říct, že je to strašné, aj děcka jsou z toho znechucené a dívat se na to odmítají.
Chcelo by to nejakú limitku aj na Helenčino pečení..
Já být Vybíralem tak se s tím tak nemažu, klidně o litr víc za limitku, ať se ukáže kdo je sběratel.
Ale vážně, on do těch zásilek něco přidává žejo? Nechce se mi věřit že dáte 600 jen za obálku s obrázkem.
WTF? - Zacku! Potřebujeme další políčko na rovnost hřbetu! :D
MaF: Taky jsem dnes vybalil Zlatou knihu komiksů Neprakty a Švandrlíka a měl jsem radost, že si po letech přečtu Seka a Zulu... a dokud jsi to nenapsal, tak mě vůbec nenapadlo, že mám být smutný z rovného hřbetu... :-D... ale je to fakt, teď už to vždycky uvidím :-P.
stačí jeden den netopit a hned člověk ušetří na komiks :D
A pak že lidi nemají peníze... (: já bych vám hned ty slevy na energie stopnul
Připlatit si u limitky Petra Pana 600 korun jenom za přebal mi přišlo docela hardcore, takže jsem to nechal den vyhnít a doufal jsem, že se to vyřeší samo (čti: limitky se vyprodají a bude rozhodnuto). Bohužel se tak nestalo... takže i já mám objednanou a zaplacenou limitku :-). To je hroznýš :-D...
právě jsem vybalil Zlatou knihu komiksů Neprakty a Švandrlíka a ona má rovný hřbet! :-(
předchozí svazky edice mají hřbety kulaté... chjo :-(
Zatím dva, jinak autoři plánují celkem 12 dílů.
Teď David Etien kreslí Champignac 3.

https://www.facebook.com/people/David-Etien/100047070372637/
Gmork: to by bylo fajn, podporuji :-)
Gmork: na tu Čtyřku je to fajn nápad, ještě nás čekají dva díly, že?
faster86: To už si fakt nevzpomenu, myslím, že to bylo kolem 200 pouzder. Zeptám se na to. Nedávno jsme se bavili, že nebylo marné udělat nějakou krabici pro Čtyřku z Baker street. Třeba k tomu časem dojde. Například s tímhle motivem:
https://www.bedetheque.com/BD-Quatre-de-Baker-Street-HS1-Le-Monde-des-Quatre-de-Baker-Street-185836.html
ted kdyz se tu resi ta limitka PP kolik bylo nakladu te krabice na sykes a jacka? Gmork??? mame nejake cisla?
s takovou tam ta limitka dlouho nebude, taky jsem vzal jednu...
Také jsem vzal limitku!!! Povedla se a jak píše Kapis, někam se ty prachy musí nacpat :D
Taky jsem si jednu neodpustil :-)
Koupil jsem rovnu dvě ty limitky:) Je třeba ty love někam cpát:))
Taky jsem šel do limitky, a to mám Petra Pana ve fránině a v polštině. Ale mám prostě tuhle Loiselovu svéráznou verzi hodně rád. Už jsem to četl snad pětkrát a klidně si to dám znovu. Prostě skvěle napsaný příběh a velká práce s charaktery postav, tak jak to Loisel umí u všech svých komiksů. Navíc si pan Podaný překlad náležitě užíval, je vidět, že má věci od Loisela taky rád.:)
Tak já jsem nakonec vzal tu limitku...už jde obojí objednat.