Sběratelský klub Diskuze pro sběratele comicsů.

Toe: supr, to je skvělá zpráva, díky. Jj to Goražde jsem letmo zaregistroval, ale mám od něj vše co u nás vyšlo, takže jsem se spíš zaradoval za ostatní. Habibi mám taky a barevný Z pekla si asi nejdřív někde prolistuju.
rajot: Ano, počítá se s novým Paying the Land. U CP jsem před měsícem doskladnil i některé vyprodanější starší kousky - dokonce si toho někdo včera všimnul a hodil na Facebook, takže Goražde je už třeba zase pryč :)
Fimi: Těžko říct, debaty o novém coloringu se tu vedou poslední cca rok, tuším v pindárně... Každopádně černobílé Z Pekla už je zase pryč, takže se to může brát i jako dotisk
Já nového Sacca zatím koupil alespoň v originále do fondu MKP, snad by měl být časem na regálu.
Jo habibi, to by mě taky zajímalo
Já se ptal spíš na barevného Z pekla zda někoho zajímá.... Sacco je povinnost..hele mám pocit že to někde bylo zveřejněno ale už nevím...
Fimi: rozhodně zajímá. Ten Sacco dokonce extrémně, padlo někde, která konkrétně kniha to má bejt?
Fimi: Mě moc a těším se, až to oznámí. A těším se i na dotisky Před strážců. A tajně doufám někdy v dotisk Habibi.
Kdy že má vyjít ten další Sacco? A co barevný Z pekla? Zajímá to vůbec někoho?
lantan1: To jsem zaregistroval i tady v kalendáři. Jsem vážně rád, že toho vydávají tolik ze světa Star Wars. Jen houšť! :)
Tak koukám, že BBart už vystavil na svém webu edičák na říjen a listopad, nechybí avizovaný Criminal 1 a 3. Jednička nakonec s původní obálkou!
Radek: to mě nenapadlo řešit.
Ví někdo dlouhodobější plány egmontu se Star wars? Vydávají ty knihy trochu na preskacku, ale to nevadi, hlavně, ze to vychází
lantan1: A už se někde vysvětlilo, proč mají některé knihy text na hřbetě psaný zleva a některé zprava?
Mikei: Dobrá zpráva. Čím více Star wars, tím lépe
Na 18. října je naplánováno vydání dalšího Star Wars titulu: Vzestup Kylo Rena - Oddanost
Díky velkému zájmu fanoušků komiksové série Batman/Fortnite se americké nakladatelství DC rozhodlo vydat 156 stránkové souborné brožované vydání všech
šesti dílů. U nás vyjde 7. 9. 2021. Vydání bude obsahovat i kódy. :)
Hej, díky za tip! Objednal jsem.
Fimi: Já! Už měsíc mám objednáno a zaplaceno. Čekám na říjen... :)
Doppelganger: Samozřejmě, člověk nikdy neví - ale co já vím, tak tyhle věci by měli být nahrazovány. Samozřejmě, i tohle je nepříjemné, někteří lidé budou čekat, až to vyjde v téhle řadě.
Mě tedy také zaskočilo, že v té kolekci vyjde spousta toho, co česky již vyšlo, ač po internetu kolovaly zprávy, že budou nahrazeny jinými věcmi. V předmluvě prvního čísla dokonce píšou, že v kolekci bude i Black Mirror, které Jiří Pavlovský jmenovitě zmiňoval, že tam nebude. Tak buď se nakonec nedomluvili, anebo vydavatel zanedbal úpravu průvodního textu a jen jej přeložili bez ohledu na úpravu kolekce. O již tradiční kvalitě doprovodných textů v kolekcích vypovídá i informace z přiloženého letáku, kde píšou, že vyjde i příběh “Vražedný vtip”, ač na předchozí straně byl uveden správně jako Kameňák :)
Já jsem vycházel z toho, co vyšlo v angličtině: https://en.wikipedia.org/wiki/DC_Comics_%E2%80%93_The_Legend_of_Batman. Vzhledem k tomu, že Batmana nemám zatím vůbec, tak jsem to prostě risknul a objednal :D
Já nechci vůči danému nakladateli mít zbytečné předsudky, ale že by byly etalonem v téhle branži se asi taky říci nedá. Mám z toho dost smíšené pocity. Neříkám, že mám úplně všechny netopejry, co tady vyšly a ty hřbety nevypadají vůbec zle, ale dost mě štve, že nejenže nevíme víc než 4 čísla, ale nevíme prakticky kdy by chtěli nějak zveřejnit celkovy ediční plán - já mám silný pochyby o tom, že ho vůbec někdy zveřejní, ale jestli je tady někdo, kdo ví, nebo alespoň tuší, co tam bude/nebude i oproti tomu, co tady vyšlo byl bych mu nesmírně zavázán.

Má s nimi a jejich edicemi někdo nějakou zkušenost?
Palebras: Stahuje se kazdych 30 dni, je to tam napsany.
Palebras - neříkej, že nejde omezit výběr od někoho. To máš jak inkaso, ne? Nastavis si limit. Víc nejde.platba se neprovede, pokud je víc než limit. ;)
Milo_Harwey - přesně tak, taky bych tam raději viděl tyhle klasiky, než například věci z New 52 a podobně, které tady vyšly relativně nedávno.

deefha - bral jsi tu platbu kartou ? Díval jsem se, že je tam ta kniha obálek jako bonus, ale zatím jsem od DeAgostini bral maximálně pohádky pro malou s platbou dobírkou, takže s tím nemám žádné zkušenosti. Jde mi o to jestli mi přijde třeba mailem částka a já si ji uhradím online nebo tam dám číslo karty atd. a frajeři si to stahují sami. Četl jsem právě dost stížností, že si stahovali něco navíc a tak dále. Takže jsem na vážkách, pokud do toho půjdu, jak to vůbec platit.
Palebras - zrovna Kameňák a návrat bych tam nechal oproti těm ostatním :)

Taky myslím, že se nebude rušit...
Tak psalo se, že něco málo má být nahrazeno jako například Kameňák, Návrat temného rytíře a určitě ještě něco dalšího, ale mírně mě znervózňuje, že z prvních čtyř knih, u nás tři vyšly. Takže tím pádem určitě zůstane Snyderův run a Detective comics plus určitě i Temný rytíř a to už si pár kousků z celku ukrojí.
Nemyslím , že zrovna batmanovský komplet by zařízli pro nezájem . A co v něm bude se ještě neví , kromě prvních čtyř kousků , pokud se nepletu .
Tak vidím, že s tím kompletem Batmana je to pěkné dilema. Doma mám vše co u nás vyšlo, takže taky pořád váhám, zda do toho jít či ne. Na jednu stranu je to prostě Batman a láká mě mít komplet obrázek včetně těch bonusových knih ale na stranu druhou je to DeAgostini a fakt tady toho dost vyšlo. A taky reálně hrozí, že vyjde plno knih u nás již vydaných a zaříznou to pro nezájem a na ty lepší a u nás nevydané díly se nedostane. Tak fakt nevím.
Ja neviem 1/3 kníh tu vyšla
A zase to kupovať celé keď už to človek má. Neviem tiež OCD a nemať komplet obrázok bije sa to vo mne.
Možná bych šel do X-Menů a dredda..ale po zkušenostech z dckk, nhm a ukk děkuji nechci
Star wars komplet bych si taky dal rict.
A taky je ta z toho casaku 2000AD, ne? Nějaký ty best of...
Ještě jako kolekce existuje Soudce Dredd, Deadpool, X-Men, Star Trek a Transformers.
mcleek: Před nějakou dobou jsem viděl, že v zahraničí vychází nějaký komiksový Star Wars komplet. Za ten bych byl rád, kdyby vyšel i u nás.
Batman komplet - jojo, taky plánuju koupit jen občas nějaký kousek, který mi přijde zajímavý a hlavně ho ještě nemám. Přemýšlím jen, jaký komplet vymyslí příště... ;-)
Ale mít na stěně pod sebou pět polic všech kompletů :

UKK, NHM, DCCK, Spidey + Batman ...

Neříkejte, že by to nebylo pěkný :)
Deefha - zneužívají naší úchylky.... :) Obrázky ze hřbetu, dárečky, bonusy... :)
Na to bohužel hodně uchylaku, jako.jssm třeba já, slyší. A Češi obecně jdou po akcích, no ne? ;)
Každopádně díky za zajímavý propočet...

Věřím, že jednou z těch všech dárečků bude opět rarita na Aukru, případně z toho bonusů v podobě 4 knih. A teď kdo z vás do toho půjde za sběratelským cílem, uchylnym cílem - obema nebo čisté za případným profilem? :)

Podle mě komplet čemu ztratí, jako všechny komplety, ale pro sběratele, co nepůjdou do akce předplatného, bude mít čemu ten bonus...

Kam ten svět spěje? :D
ja tyhle edice vnimam jako casopisy s dvd za par korun (filmag apod), ktere prakticky pohrbily pevne medium. Pred par lety jsem vyhazoval posledni pytel pri uklidu. Jestli to skonci stejne, bude drive nebo pozdeji masa na digi formatu.
Já to udělám jako u DC kompletu, koupím pár věcí, co ještě nemám a jsou kvalitní, a pak budu plakat, že nemám celý obrázek :D
Já do toho rozhodně nejdu, to bude jako všechny komplety, na jed u super knihu bude osm sraček které nechceš
Alfi: Ano tyhle knihy zde již vyšly a vydalo je Crew, Zrozen k zabíjení zde nevyšlo a Tváře smrti vydal BBart.
Ta Batman kolekce vypadá moc pěkně
Tie knihy 1 a 2 ( Rok nula) sú tie samé čo vydala Crew?
Toe: Noár je parádní, to jsem rád, že babart vydá.