Sběratelský klub Diskuze pro sběratele comicsů.

Nevím jaká je cenová politika pana Vybírala, ale zjistil jsem, že v květnu jsem u objednávky platil úplně stejnou částku :).
Gmork: Super, nečekal jsem tolik nových komiksů od pana Vybírala najednou. Objednáno vše, jako vždy :D
Gmork: Ok, dík:). Já se díval jen na erbkomiks a tam zatím žádná aktualita nebyla. Koukám, že dochází oproti edičnímu plánu k dřívějšímu vydání některých titulů. To potěší.
Gmork: dík za tip, hneď som si Orlov aj Shi objednal. Edícia ERB je pre mňa topka.
Gmork. tak především na pokračování Orlů z Říma se hodně těším. Ví se už konkrétní datum, kdy to půjde do prodeje?
Pár nových komiksů, ještě teplých z tiskárny, až na tu Barakudu samozřejmě.:)

https://imgup.cz/images/2021/09/06/komiksy_zari_2021.jpg
Tak už vyšel Negaloyd Božský had
karl173: Komiks už je delší dobu na mnoha místech (včetně distribuce) vyprodaný.
Karl173: Nevím ale předpokládám že jen navyšovali počet kvůli předpokladům. Občas se to stává.
Nevíte někdo zda-li byl Captain America: Steve Rogers 1: Hail Hydra tak nedostatkové zboží, že Bbart udělal dotisk? Nějak se mi nechce věřit, že se tak rychle vyprodal. Nebo to je jenom navýšení kusů?
Mikei Před Strážci v CP jsem to kupoval nedávno .
Mikei: tak oprava, CP toho má plný sklad :)
Fry: Plné sklady? Vždyť Sůva s Manhattenem kromě CP není nikde dostupná…
A co toho Preachera? Na nej asi už kaslou, hlavně ze ho slibovali…
SomeOne: Myslím že dotisky těch zbylých dvou nebudou, protože jsou toho ještě plné sklady (vím to z první ruky), takže jen objednej :)
Neví někdo, jestli BB/art vydá dotisky všech čtyř dílů série Před Strážci? Oznámené jsou zatím Minutemani / Hedvábný přízrak a Komediant / Rorschach. Jde mi o to, jestli si ty zbylé díly (Ozymandias / Karmínový korzár a Sůva / Dr. Manhattan) mám pořídit už teď, nebo jestli mám počkat na dotisky.
Wasseg10: Moc děkuju za tip!

Toe: Bylo by možné sem dávat info, když do CP doskladňuješ podobně zajímavé kousky? :) Byli bychom Ti vděční.
Ještě jen doplním, že na comicspointu mají i knížky ze série top 10. První a druhý díl, tak kdyby se někomu hodilo...
Toe: supr, to je skvělá zpráva, díky. Jj to Goražde jsem letmo zaregistroval, ale mám od něj vše co u nás vyšlo, takže jsem se spíš zaradoval za ostatní. Habibi mám taky a barevný Z pekla si asi nejdřív někde prolistuju.
rajot: Ano, počítá se s novým Paying the Land. U CP jsem před měsícem doskladnil i některé vyprodanější starší kousky - dokonce si toho někdo včera všimnul a hodil na Facebook, takže Goražde je už třeba zase pryč :)
Fimi: Těžko říct, debaty o novém coloringu se tu vedou poslední cca rok, tuším v pindárně... Každopádně černobílé Z Pekla už je zase pryč, takže se to může brát i jako dotisk
Já nového Sacca zatím koupil alespoň v originále do fondu MKP, snad by měl být časem na regálu.
Jo habibi, to by mě taky zajímalo
Já se ptal spíš na barevného Z pekla zda někoho zajímá.... Sacco je povinnost..hele mám pocit že to někde bylo zveřejněno ale už nevím...
Fimi: rozhodně zajímá. Ten Sacco dokonce extrémně, padlo někde, která konkrétně kniha to má bejt?
Fimi: Mě moc a těším se, až to oznámí. A těším se i na dotisky Před strážců. A tajně doufám někdy v dotisk Habibi.
Kdy že má vyjít ten další Sacco? A co barevný Z pekla? Zajímá to vůbec někoho?
lantan1: To jsem zaregistroval i tady v kalendáři. Jsem vážně rád, že toho vydávají tolik ze světa Star Wars. Jen houšť! :)
Tak koukám, že BBart už vystavil na svém webu edičák na říjen a listopad, nechybí avizovaný Criminal 1 a 3. Jednička nakonec s původní obálkou!
Radek: to mě nenapadlo řešit.
Ví někdo dlouhodobější plány egmontu se Star wars? Vydávají ty knihy trochu na preskacku, ale to nevadi, hlavně, ze to vychází
lantan1: A už se někde vysvětlilo, proč mají některé knihy text na hřbetě psaný zleva a některé zprava?
Mikei: Dobrá zpráva. Čím více Star wars, tím lépe
Na 18. října je naplánováno vydání dalšího Star Wars titulu: Vzestup Kylo Rena - Oddanost
Díky velkému zájmu fanoušků komiksové série Batman/Fortnite se americké nakladatelství DC rozhodlo vydat 156 stránkové souborné brožované vydání všech
šesti dílů. U nás vyjde 7. 9. 2021. Vydání bude obsahovat i kódy. :)
Hej, díky za tip! Objednal jsem.
Fimi: Já! Už měsíc mám objednáno a zaplaceno. Čekám na říjen... :)
Doppelganger: Samozřejmě, člověk nikdy neví - ale co já vím, tak tyhle věci by měli být nahrazovány. Samozřejmě, i tohle je nepříjemné, někteří lidé budou čekat, až to vyjde v téhle řadě.
Mě tedy také zaskočilo, že v té kolekci vyjde spousta toho, co česky již vyšlo, ač po internetu kolovaly zprávy, že budou nahrazeny jinými věcmi. V předmluvě prvního čísla dokonce píšou, že v kolekci bude i Black Mirror, které Jiří Pavlovský jmenovitě zmiňoval, že tam nebude. Tak buď se nakonec nedomluvili, anebo vydavatel zanedbal úpravu průvodního textu a jen jej přeložili bez ohledu na úpravu kolekce. O již tradiční kvalitě doprovodných textů v kolekcích vypovídá i informace z přiloženého letáku, kde píšou, že vyjde i příběh “Vražedný vtip”, ač na předchozí straně byl uveden správně jako Kameňák :)
Já jsem vycházel z toho, co vyšlo v angličtině: https://en.wikipedia.org/wiki/DC_Comics_%E2%80%93_The_Legend_of_Batman. Vzhledem k tomu, že Batmana nemám zatím vůbec, tak jsem to prostě risknul a objednal :D
Já nechci vůči danému nakladateli mít zbytečné předsudky, ale že by byly etalonem v téhle branži se asi taky říci nedá. Mám z toho dost smíšené pocity. Neříkám, že mám úplně všechny netopejry, co tady vyšly a ty hřbety nevypadají vůbec zle, ale dost mě štve, že nejenže nevíme víc než 4 čísla, ale nevíme prakticky kdy by chtěli nějak zveřejnit celkovy ediční plán - já mám silný pochyby o tom, že ho vůbec někdy zveřejní, ale jestli je tady někdo, kdo ví, nebo alespoň tuší, co tam bude/nebude i oproti tomu, co tady vyšlo byl bych mu nesmírně zavázán.

Má s nimi a jejich edicemi někdo nějakou zkušenost?
Palebras: Stahuje se kazdych 30 dni, je to tam napsany.
Palebras - neříkej, že nejde omezit výběr od někoho. To máš jak inkaso, ne? Nastavis si limit. Víc nejde.platba se neprovede, pokud je víc než limit. ;)
Milo_Harwey - přesně tak, taky bych tam raději viděl tyhle klasiky, než například věci z New 52 a podobně, které tady vyšly relativně nedávno.

deefha - bral jsi tu platbu kartou ? Díval jsem se, že je tam ta kniha obálek jako bonus, ale zatím jsem od DeAgostini bral maximálně pohádky pro malou s platbou dobírkou, takže s tím nemám žádné zkušenosti. Jde mi o to jestli mi přijde třeba mailem částka a já si ji uhradím online nebo tam dám číslo karty atd. a frajeři si to stahují sami. Četl jsem právě dost stížností, že si stahovali něco navíc a tak dále. Takže jsem na vážkách, pokud do toho půjdu, jak to vůbec platit.