Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

Ahojte, mohli by sme charakteristiku tohto fóra obrátiť naopak? Teda že vy mne pomôžete uhádnuť postavu? Ako malému mi rodičia netuším kde kúpili komiks, podľa všetkého poľský (ale možno americký, len vydaný v Poľsku, fakt neviem) a vystupoval v ňom "mutant", svalnatý a plešatý, ale inak vyzeral (aspoň čo si pamätám) ako normálny človek. Veľa si z toho už nepamätám, ale viem, že tam bola myslím nejaká nočná scéna zo stodoly, v ktorej spal alebo ukrýval a napadla ho nejaká skupina, vyzeralo to na poriadnu nakladačku. Teoreticky sa mi to hodí na niečo od Richarda Corbena. Mohlo (ale nemuselo) sa jednať o postapokalyptickú budúcnosť. Hovorí vám to niečo?
Ano proto říkám že snad jen Argo
Fimi: To by mi nevadilo, když může Argo vydat od Moora Providence, proč by nemohlo vydat Prometheu. Spíš je důležitější, aby se toho ujal schopný překladatel, Promethea není zrovna nejednoduší záležitost.
Gmork není to zásadní komiks co ovlivnil milióny autorů, ale nikdo ti neřekne které, neni to DC a Marvel, není to Shonen manga, není to ,, blbost ale vydáme", není to srdeční věc nakladatelů, není to styl Vybírala... člověče, mně nejvíce vyplývá že to může vydat Argo
Pěkný žebříček, víceméně se s ním dá souhlasit, co se týče mně, chybí ti tam Načmáranec a Rabínův kocour. Zatmívačka je taky můj nejlepší komiks roku 2020 vydaný v Čechách. Globálně je to Promethea od polského Egmontu, ta nekompromisně převálcovala veškerou světovou konkurenci. Nedokážu pochopit, proč tu tenhle komiks ještě nikdo nevydal.
Ak má niekto chuť na rebríček 10 najlepších komiksov roku 2020, ktoré u nás boli vydané. (čisto subjektívny názor a radené podľa abecedy) http://www.goodgames.sk/10-najlepsich-komiksov-roku-2020/
Tohle je fakt rok na piču.
Do zkurvený prdele, umřel Richard Corben. :(

TOP komiks desetiletí nevím, ale změny českého komiksového trhu byly za posledních 10 let opravdu divoký. Ať už je to rozjezdem mangy, větším zájmem o Evropu nebo příchodem kompleů.
Draco ty sis na to ještě nezvykla? To je SSP, o komiksech ani slovo ale jinak ví vše o všech a o všem
Kde jsou ty časy, kdy jsem se tu (neúspěšně) snažila vzbudit dojem, že jsem mladá sexy zrzka a ne obtloustlý zpocený nerd... Taky někde v Asii.
Zack: Brno je v Evropě. Hodně lidí si to plete, protože Brno je na Moravě a Morava je s Asií spojena, ale jde o tu řeku, ne o útvar, co Evropu a Asii od sebe odděluje. Co je za řekou Moravou, to leží v Asii, co je před ní, nalevo, tedy na sever, to je Evropa. Je to trošku podobné jako s Tureckem. Tam tu menší africkou část a větší asijskou od sebe dělí Bosna a Dardanely. Pokud jde o Sao Paulo, tak to v italštině, protože v Brazílii, jehož je Sao Paulo hlavním městem, se nemluví španělsky jako ve většíně zemí Latinské Ameriky, ale italsky (proto se taky J. Americe říká Latinská, protože italština se vyvinula z latiny), znamená Saul (Sao Paulo), což byl člověk, který jako jeden z prvních mimo Řím získal římské občanství a zasadil se o používání italštiny v Brazílii. Jeden propagátor italštiny tam má dokonce obrovskou sochu, ale o tom někdy příště.
Nechci tu házet rozumy a povyšovat se, ale já mám zeměpis jako hlavní hobby a jak na něj přijde řeč, tak jsem jak utržený ze řetězu.
Toe: jen Brno, ne? Cos mel ze zemaku?!?
Zack: Ale obojí je v Asii, ne? :)
Ale to neni pouze komiksova databaze, takze...
Jasne mezi CDB a DatabaziKnih je v navstevnosti rozdil asi jako mezi Brnem a Sao Paulem.
Manzelka rika ze jsme meli pred par lety koupit sousedni dum a probouranim zdi rozsirit nas, ale to uz je pase. Tohle kreslila dcera :-)
Hawwwran: ten novej barak chce manzelka?
Pockej ona je nejaka navstevovanejsi komiksova databaze?
Vyborne, jednoho mame, jeste tech zbylych par milionu a jsme zas nejnavstevovanejsi comicsova databaze v CR.
Jo a kdo to tu pořád vychvaloval Nintendo Switch? Jste mi dali brouka do hlavy, že jsem si o něj nakreslil Ježíškovi :-)

Kopíruje své příspěvky z databazeknih.cz
Fimi: Třeba to je copy paste z jeho blogísku, kde to uveřejnil již dááávno
Ivan kucera jede bomby
Fimi: O tom nepochybuji:) Ale naštěstí to momentálně nepotřebuji řešit:)
GWB hele buď si jistej že nějaká na to letí
Draco: Že bych na to balil holky? :D
Fry: Super, nadělám si zásoby dopředu.
SlouzimStarymPsum: Dávám lajčík za pozornost!
Draco: Dala jsi Ha ha smajl na Facebooku u posunutí termínu vydání.
Je to parafraze, puvodne Fry a jeho predstava o komentu u comicsu :) Usel dlouho cestu, chlapec :)
Seneke: Hodnej. Děkuju.

Fry: Já si říkala... Že ty nikdy.
Draco: já nevm, to jsem nemohl nikdy napsat !!
seneke: Přesné termíny mangy od Crwe jsou na leden / únor na jejich facebooku, zbytek je čistě orientační (obzvláště co se týká věcí zařazených na poslední den v měsíci)
Draco nobilis: Protože je všude kolem spousta zajímavé a dobré mangy? :D
Tak jsem koukal na ten google kalendář na hlavní stránce a chtěl bych se zeptat. Kde jste splašili přesný datumy pro vydání věcí v příštím roce?
Draco nobilis: Jo, dám si na to příště pozor.
Tak mi trvalo tři dny pročíst těch dvacet stran, co se nastřídaly za dobu, kdy jsem tu nebyla, protože se mi nechtělo chodit na cdb z mobilu - to jsem přehodnotila. Mobil se u kojení mnohem líp drží!
Taaaakže...
Proč mám teď chuť číst mangu naveliko?
Hezký knihovny kluci, ale až na tu od GWB celkem nuda.
Kdo je sakra esoes?!
Ten popisek v Pindárně psal Fry?

SlouzimStarymPsum: Co jsem udělala, že sis mě všiml?!

Seneke: Holt! Holt! Za posledních dvacet stran dvakrát hold ve významu holt! Ty sis povzdechl, ty jsi nevzdával hold!
Tak to je ono, ve starem agent zacina az od 21. Tak tomu rikam tvrda akademicka prace tohle... to by si uz zaslouzilo nejaky grant myslim! Posli mi pls fotku tiraze nekam, at to pridam i na CDB, kdyz jsme si to tak krasne vyzkoumali :)
Mam. Prvnich 15 stranek je text o Kronika Valky. Treba to tam chybi?
Tak oni Angláni spoustu věcí přímo převzali z francouzštiny (Díky ti, Vildo veliký). Když se člověk protluče tou výslovností a získá ten správný přízvuk, tak pak to jde v poho.

Spíše je tu ten druhý a mnohem horší problém pro komiksáky. Příliv nového čtiva. Ze začátku to nevypadá blbě, ale pak se to nasčítá.
Základy z učebnic, pak hodně TV seriály, Walking dead, Hra o trůny, Deadwood, Z nation, Black Sails... tohle všechno znám jen s fr titulky, i dnes v tom pokračuji. Teď zrovna Jeho temné esence 2 nebo Fear Walking dead. No taky jsem uměl anglicky, to už máš napůl vyhráno. Ty jazyky jsou si hodně podobné, i když se to nezdá. No a taky hodně komiksy. Jestli to chceš prubnout, tak jako první učebnici doporučuji Francouzská gramatika v kostce od Leda. Ta knížka má jen 200 stran a pochopíš z ní, jak fránina jako taková funguje.

http://www.knizniklub.cz/knihy/82015-francouzska-gramatika-v-kostce.html

seriály s fr titulky jsou k mání tady:
zone-telechargement2.org
Gmork: tu fráninu obdivuju a závidím. :-) Měl jsi základy, nebo celé od nuly?
RadimNemec: Je to čistě fans záležitost. Takové Snění bych si koupil klidně i v anglině, ale je beznadějně vyprodané, čili si ho takhle udělám rovnou v češtině. Jinak většinu těch věcí mám doma ve francouzských originálech, ale podle mě jim to moc sluší i v češtině, viz. Mortepierre, Zloději Říší, Kluci z bobří hlídky, Elfové, Ange-Marie... a taky je fakt, že některé komiksy se tu ani při nejlepší vůli vydat nedají, třeba Kluci z bobří hlídky nebo Elfové. No a taky jsem si u nich vypiloval fráninu.:)
Gmork: jde-li všechno vydat (bez milionu důvodů), tak bych nějaké věci koupil. Cena?
Jinak parádní práce, smekám. Nicméně to chápu jako fan-art, bez řešení autorských práv apod. + bez potřeby generovat zisk. Tímto vysvětluji a snad i omlouvám své úvodní rýpnutí...
Súborné vydanie Kapitán Kloss od Slovartu je už v obchodoch a asi je aj totožné s tým od BB Art
SSP: Tak zatím se můžeme kochat podobou té speciální obálky. Jo vlastně, nemůžeme. Sice se kniha už někdy teď měla tisknout, ale podoba knihy zatím zůstává tajemstvím.
radek, země, ve které včera znemaná zítra. Nebo to bylo naopak? To je tak, když se lidé tak šíleně upínají ke stromečkům. Kdyby vzali za vděk jolkou, tak se to sice taky nestihne, ale aspoň by žila naděje.

Pavel75, z vyjádření je zřejmé, že oni vinu nenesou a obviňování druhých nebo špinění něčí práce (ti, kteří měli přijít, nepřišli?) není jejich stylem, tak pomalu s tím konkretizováním ;-)

Vyvážím ten trošek negativismu, jak se ode mě očekává. A to hned třikrát!
Vzhledem k tomu, že na párstránkové ukázce, která měla být zveřejněna začátkem týdne a byla nakonec zveřejněna skoro ve čtvrtek, se dělalo déle než týden, tak mi ten skluz pár týdnů přijde jako malý zázrak. A po dlouhé době o sobě dala nějak vědět Draco... Draco žije! Ostatní nakladatelé vydávájí komiksy vesele dál, jako by se necovidovalo, tak si můžete pod stromeček nadělit komiksy i tak. A místo sběratelské obálky zkuste třeba ponožky.

P. S. Tohle je, jestli se nepletu, druhá Kaplanova vlna. Vlny vždy chodí po třech, praví jedno staré švédské rčení. Tak uvidíme, jestli na tom je něco pravdy a kdy případně ta třetí vlna přijde. A hlavně, jak bude silná... ;-)