Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

Já dětem kupuji Yakariho, ten je řídce ukecaný, dá to i hodně slabý čtenář. Jinak nejlepší dětský komiks, co tu letos vyšel je pro mne Jasmína, ale ta je ukecaná až na půdu.
GWB: Tak z hlavy mě napadl Kid Paddle (dva díly vydalo Crew) a pak máš samozřejmě herní komiksy jako Minecraft apod. Jo a v trafikách najdeš hromadu lego časopisů, ve kterých je prý i komiks. Já ale žádný z nich v životě nekoupil, takže nemůžu potvrdit.
Kolega položil dotaz:

Potřebuji poradit - komiks pro synovce (ne čtyřlístek), 10 let, není moc zdatný čtenář občas s problémem se soustředit. Zájem - hry na PS, závodní auta, lego.

Doporučili byste něco? :-)
Scaleo jo třeba někdy, mě na anime moc neuzije
Nemá tu niekto prosím známeho, alebo priamo nepracuje pre Laser-books?
Fimi: až to dočteš, tak se podívej i na film. ten je také skvělý.
P. G. Taknjaem začal číst tu Naussicu, zatím moc příjemné scifi fantasy
LB jo ten je taky dobrej.. Ale ten je asi pase. Nebýt filmu tak tu nevyjde ani Rebirth... Paradoxně nejlepší Rebirth série co u nás vychází
Já bych dost bral Aquamana z New 52 od Geoffa Johnse
Daredevil by byl fajn, ale podle mě z něj mají strach kvůli nepříliš prodávaným omnibusům a Crew dříve vydala Rok jedna a ten asi taky nebyl bůh ví jaký prodejní trhák. No jo, jenže omnibusy byl problém v rychlosti vydávání. Rok jedna vyšel v době kdy nebyl žádný Netflix a komiks tu nebyl tak žádaný jako teď. Takže vlastně správná otázka. Proč tu u nás nevychází Daredevil??
Čte někdo Undiscovered Country od Scotta Snydera? Je to dobré?
Karl na druhou stranu, do mcu míří Nova který přinese event Annihilation a právě to by mohl být okamžik pro vydání této série... U nás může vyjít prakticky cokoliv, záleží na nákladu, podívej, co vydává CC, věřím že jsou to známé věci ale hromadu věcí jsem poznal až díky nim že to vydali (Baltimore, Goon, Pochmurny kraj, ty opery, teď ten měsíc nebo had) takže věřím že Immortal Hulk tu prostě vyjít může. Ale třeba se pletu, ale zase když tu může vycházet Thor od nějaké dvanácté knihy série tak je asi fakt možný všechno. Já bych rád Shazama od Geoff Johnse... Potom je taky otázka dlouhých sérií a eventů. Takový war of Kings je celkem dlouhé a přesto je to jeden z nejlepších eventů marvelu.. Ale to jsou vše jen spekulace, já do toho nevidím, třeba lidi skutečně šílí po Harley, Birds of Prey a ssq a o supermana nemají zájem.
Black widow má dobře komiksy, ta od Waida je prý dobrá, jen doufám že to není taková sranda jako jeho Daredevil, což mě přivádí k otázce, když je DD díky Netflixu tak populární, proč tu nevychází? V té době psal Soule, teď Žďárský a obě série jsou super a vrací se k Brubakerovi a snaží se ignorovat to Waidovo zvěrstvo. Tak třeba někdy.
Ještě mi napadla Black Widow. Ta se dočká sólovky a nemá vůbec špatné komiksy. Viz. NHM.
Jako podle mě tu vychází až moc komiksů pro neználky a nováčky, či fanoušky MCU. A čím dál více se zapomíná na nás, "čtenáře". Chtělo by to trochu více rozdělit. Podívejte se například na Znovuzrození hrdinů DC. DC tady má od jakživa základnu postavenou jen na Batmanovi, Supermanovi o kterého už není zájem a před časem se přidala i Wonder Woman. DC filmy se nějak extra nechytají masovější popularitě jako MCU a přesto tu mohlo vyjít x sérií a jaký to má úspěch. Sice nevím jaké jsou konkrétní čísla, ale vzhledem k tomu, že se stále ještě žádná série nezařízla, tak věřím, že si to najde dost čtenářů. Marvel sérií u nás také vychází čím dál více a tak si myslím, že je na čase nám přinášet i trochu zajímavější věci. A třeba nás v tomhle Crew překvapí. Přál bych si alespoň 2 nebo 3 nové nečekané série se superhrdiny, kteří tu nemají krom NHM nic. Hulk by byl super a potěšil by jak MCU fandy tak nás, ale je potřeba aby ta série byla i kvalitní. Hawkey by byl pecka a je to podobné jak s Hulkem. Vision jak píše Lenny možná uspěje díky seriálu. Ale co takhle i něco co nezahrnuje MCU. Něco nového. Např. Doom Patrol má dobrý seriál a lidi na to koukají. Komiksy píše nebo psal Gerard Way, který tu má Umbrellu, tak to by mohlo projít ne? Máte ještě nějaké tipy co není vrcholek mainstreamu, ale mohlo by to klidně vyjít i u nás?
Očividně víc než Superman nebo Green lantern
Seneke ano to je pravda ale to není důvod k tomu aby tu nemohl vyjít Immortal Hulk, hawkeye od Fractiona, Vision od Kinga nebo Venom od Catese.. Proč třeba ne superior spiderman nebo spiderman od Ahmeda popřípadě jeho Black Bolt. Infinity nebo normálně Avengers od Hickmana, God of Thunder... A to mluvím jen o marvelu.. Vím že toto fňukání není na místě a nemá cenu, chápu to, lidi to víc navnadi, ale pak je malá šance na skutečně dobré věci... Hodně mě zajímá, až v mcu bude F4 nebo Xmeni, po čem se sáhne, po F4 od Slotta? Jako ten jeho Iron Man, to je něco strašnýho ale bohužel, jeho postava je filmová hvězda, nedá se nic dělat.
On ten film má ňáký fanynky? :D
Hawwwwran co asi říkají fanynky na Birds of Prey až zjistí že to fakt není jako ten film...
Ve vydávání Marvelu a DC napáchaly nehorázný bordel i všechny ty komplety. Ty už ale jedou do konce, takže se zase může experimentovat s vydáváním.
Pokud to bereme takto tak ano, je to na jednu stranu logický ale pak tu nevyjdou zajímavé skvělé věci. Proto velké naděje vkládám do Legend Marvelu a DC. Protože aktuálně co tu vychází za marvel a DC je takový meh..
Jenže ono to tvrzení smysl dává. Hele, nalejme si čistého vína. V porovnání s filmem a seriály jsou komiksy druhořadým zbožím. A to jak v USA, tak i v té naší české "kolonii". Casual fanoušek se podívá na seriál, postava se mu líbí, začne googlit a hele, von existuje nějakej komiks a v češtině? Tak to prubnu.

Většina moderních fanoušků superhrdinů se v životě komiksu nedotkla ani lopatou. To je fakt, který si prostě musíme přiznat.
Ani neni ne? Je jasny ze zakaznik zajimajici se o postavu kvuli filmu by byl dost prekvapeny ze je jeho oblibena postava jina. Kdyz chces neco vydat ve velkem nakladu, musis se zamerit na mainstreamoveho ctenare a ten to takhle bude mit.
Že se má postava v komiksu aby tu vyšla podobat nějaké aktuální filmové podobě je pěkně hovězí tvrzení...
Na tohle téma psal tuším Jirka Pavlovskej kdysi na auditko, že je pro náš trh potřeba, aby postava v komiksu odpovídala své filmové verzi. Proto tu třeba nikdy nevyjde Immortal Hulk :). U Visiona podle mě dost záleží na seriálu, ten se má Kingem přímo inspirovat.
Karl ani bych se nedivil kdyby Vision vyšel v Legendách Marvelu. O videu Lennyho vím, psal jsem tam. No, novinkou je při mě ta WW od Johnsona.. Každopádně ještě vyjde ta War of realms. Mě spíš zajímá co vyjde od Image nového.
Fimi: O Southern bastards jsem věděl už dřív, tak to ani jako novinku neberu. Jinak něco nového jsem myslel spíš ve smyslu superhrdinů. Chytnout se třeba něčeho co je populární v seriálu a ne jen ve filmu. Nebo např. teď dělal Lenny výběr superhrdinských komiksů za poslední dekádu a tam by se určitě dalo vybrat. :) Třeba Vision zněl zajímavě a toho znají lidi i z MCU. Prostě mít trošku koule a přinést něco nového, neokoukaného a ne až tak mainstreamového, kde jde kolikrát hlavně o prodeje než o kvalitu komiksu. Na něco takového jsem nejvíc zvědavý zda ohlásí.
wolfang: Hele, chyby se stávají. Člověk si na to musí prostě dávat pozor.
seneke: Tak to je dobrý nápad. A jinak díky - ve své naivitě jsem to nemyslel nijak zle.
wolfang: Jinak co se týče legálního pořizování mangy, tak k tomu něco v blízké době dám dohromady.
seneke: Tak to se omlouvám, reagoval jsem na Fimiho dotaz. Smazal bych to, ale už to jaksi nejde. Takže pokud můžete, šoupněte to pryč.
Wolfang: Nemyslím si, že je dobrý nápad sem dávat odkazy na nelegální stránky. Adminům by se to nemuselo líbit.
Teď jsem objednal za 6500,- a pak jsem projel kalendář chystaných komiksů a doufal jsem že mne nic nezaujme abych mel chvili klid.
U mě se taky během let pocit "jéééé, nový komiks" změnil trochu na "ale néé, nový komiks..." :-D
Mkw kde se dá číst celá série mangy online? Máš ale pravdu, digi čtení je....levnější. Tolik peněz co jsem ušetřil, až čumím
Ohlasovani crew comicsu je v poslednich letech sranda, obrovske mnozstvi az se divim (a preju!) at se dari. Na me to ale melo dopad takovy, ze jsem vetsinu prestal kupovat, jeste vice to umocnilo spotrebacky pocit a hromadeni veci v knihovne nechci dal hrotit. Stejne tak nechci otacet knihy pres bazar. Na radu Zacka jsem zacal s digitalem, coz je asi jedina platforma, kde jeste kousnu mangu nebo jine delsi serie. Bral bych digital cesky - z jakeho duvodu tohle u nas vlastne nejde?

Edit: neni to jen o crew komiksech - bbart take jede, s CC jsem se v poslednich 2 letech parkrat spalil a uz jsem opatrny.
Karl však Southern bastards, akorát to má 4 díly a pokračování ne a ne Aaron udělat, hlavně že píše Goddamned.
Pěkný. A od příštího týdne začnou celkově ohlašovačky, tak jsem zvědavý co všechno se tu objeví. Bral bych něco nového. Batmana, Wonder Woman atd. tu máme dost.
No ty vole. Ibitsu byla první manga, co jsem sem psal do povinný četby. To je fakt náhoda, jak prase.
Crew ohlásila první novinky na první čtvrtletí 2021. V edici Legendy DC vydají Návrat Temného rytíře, poté Wonder woman Dead Earth od Daniela Warrena Johnsona (Black label) potom War of realms, Southern bastards, mangy Demon Slayer a horor mangu Ibitsu
To bude zas ten jejich slavny dotisk s jinym isbn :) Dik.
Zack: Dotisk. Někdo se přímo ptal, Jirka P. odpověděl s dotiskem.
Dotisk nebo 2. vydání?
Kdyby někdo chtěl těm lidem dávat prachy - Blacksad bude mít dotisk. Zdroj: Crewní web.
Gmork: Pokud se Čtyřka chytla, tak ať se raději zrychlý vydávání. Dva díly za rok jsou málo. Aspoň tři :)
To je šílená cena za tpb... Stačí ten hubený Preacher 3 co jsem prodal za 1000 Kč...
Kdybych nenarazil na aukru na brožovaného Blacksada za 1350,- tak bych si nevšiml že už neni k dostání.
Gmork: chápu, ale mohl by to zveřejňovat trochu hlasitěji :-) Ovšem ne jako naše slavná pošta - koncem minulého roku jsem se dozvěděl, že se Česká pošta (ČP) chystá vydat poštovní známku s dalším komiksovým motivem (vydala už např. Rychlé šípy a několikrát Čtyřlístek), tentokrát věnovanou dílu Káji Saudka.
V listopadu 2019 plánovala ČP vydat aršík K. Saudka s 2 různými známkami o celkové hodnotě 60 korun. Začít prodávat se měl v listopadu 2020. Pro asi velký očekávaný úspěch přidala ČP na aktualizovaný emisní plán z března 2020 vydání i výplatní známky Muriel, která měla být na trhu už v červnu (to se však nestalo). Další aktualizovaný plán z počátku května posunul výplatní známky na listopad a aršík na září. Toto platilo ještě začátkem července. Na jeho konci vyšla další aktualizace a ta s vydáním aršíku K. Saudka už nepočítala, vydání výplatní známky Muriel se však stále plánovalo na listopad. Před pár týdny se ovšem objevila nejnovější aktualizace a v ní Muriel zcela chybí. Kuriozitou ovšem je, že je k dispozici i emisní plán z listopadu 2020 (?) a zde se uvádí, že aršík K. Saudka vyjde v květnu 2020 (!).