Sběratelský klub Diskuze pro sběratele comicsů.

Taky se mi zadařilo. Ale byl to boj. A ke konci dost kontroverzní s tím jak "ohlásili" konec s tím že se bude pokračovat dnes.
já a po hodině boje získáno :D
Hawwwran: Já ne, měl jsem školu.
Tak já to tu začnu. Kdo se včera účastnil boje o speciální edici Měsíční stín, co?
Star Wars - Vyvolený - Světlo pohasíná nakonec místo konce října 2020 vyjde až 8. 3. 2021. Škoda.
Milo_Harwey: Dobrá je na to dezinfekce do žíly.
Walome: Kdybys nebyl socka a přispěl na ComicsDB, tak bys to mohl i mazat a editovat ;)
Walome - :D jednou toxickej, navždy toxickej...
Walome: Tak já tě klidně budu doučovat z podnikové ekonomiky zadarmo. Ale víčka musíš sbírat sám.
Chjo sel jsem to smazat abych nebyl toxickej a uz to nejde :(
Jezis tady je to sama socka ktera absolutne nechape ucel podnikani. Tvl tak sbirejte vicka z petek.
radek: To je pod korunu pade na stránku. A to se vyplatí. (© Fimi)
Na Gradě už se dá koupit třetí Morgavsa a Morgana.
Dalamar: a taky jsem zapomněl zmínit, že jedni tím živí prodejnu a nějaké lidi a fungování firmy a druhým stačí, když jim zůstane něco na pivo :D
Radek: ještě jsi zapomněl zmínit tu úchvatnou cenu pro ty co si to nestihnou předobjednat :-)
Jinak souhlasím s Lachvosem, i mě ty dva články nepřesvědčily ke koupi. Mixování žánrů ve stylu "kočka s pejskem vaří dort", nebo jak někdo 10 minut uvažuje nad tím o čem to vlastně celé bylo.......ne, tohle mě opravdu nepřesvědčilo.
CC jich taky neplanuje tisknout 300.
A všimli jste si, jakou má Měsíční stín úchvatnou cenu? Velký formát (229x325), 528 stran a v předprodeji jen 780,-. To se tu nedávno svým způsobem řešilo, že není možné udělat v menším formátu 400 stran pod tisícovku :)
Tak zrovna u Měsíčního svitu bych si tipnul ze i na black friday bude max za 40% slevu anebo jen pade dolu jako to bylo minule s některými tituly...
karl173: já tedy ne :)
Ja do nej chci jit. Komiksy akvarelem mi jdou do chuti a celkove ta kniha vyapda moc pekne. Ale i ta klasicka bude moc pekna a cenovy rozdil je samozrejme propastny.
I když jsem si přečetl oba články o knize od Niklíčkové, stále nějak nevím, jestli do toho mám jít. Má někdo s comicsem osobní zkušenosti, jak na vás zapůsobil?
Přesto doufám, že ani letos nás od CC nemine Černý pátek :)
Já se rozmýšlím zda půjdu vůbec do té klasické verze
Zdravím, půjde tady někdo do speciální limitované edice Měsíčního stínu?
Fry jo vidíš MM jsem si nějak neuvědomil
Fimi: Koukal jsem, Nausicca mě zaujala jak tady o ní psala P.G., pak ještě ta Drifting Classrom.
Lemire mě nějak nebere, stejně tak ten nový Batman ... no a Mistera Miraclea mám, to už jsem ti psal cca před měsícem (:
Fry vybral jsi něco z těch věcí co jsem stí poslal?
Norri: Zadna jedna polozka, co zastupuje vsechny verze, neexistuje. Dokud databazi nepredelam na nejaky abstraktnejsi model, ktery bude elastictejsi co do postu publikaci/variant pod jednou polozkou, tak jsou podobny sdruzovani desny hack a stejne to musi vest na treba nejnovejsi variantu nebo tak neco. Moc bych na to necekal.
Fry: ja myslim ze ja a dalsich 9 uzivatelu cdb neco takoveho uvita.
Já do toho kopnu z trošku jiné strany. Je jasné, že pokud mám limitku, tak si chci ve sbírce poznačit limitku. Ale mě by se taky líbilo, kdyby se ve vyhledávání a v sériích ukazovala jenom jedna položka zastupující všechny verze (případně by to byla zaškrtávací volba, jestli chci výsledky sdružovat). Ale chápu, že je to úkol spíše pro Zacka než pro adminy...
Pro mě určitě dobrá možnost bližšího roztřídění sbírky nebo mnou chtěných comicsů ;)
Fry: Určitě by mělo smysl evidovat samostatně sběratelské a jiné oficiální varianty jednoho díla, třebaže mají stejné ISBN. Lépe se pak orientuje v tom, v jakých podobách ta která věc vlastně vyšla, a taky se lépe organizuje sbírka na csdb.
to all: Náš ADMIN tým má v plánu si trochu pohrát s aktuálními daty a porozházet (většinou sběratelské verze komiksů) do samostatných karet např. po vzoru Znovuzrození.
- máme už nějaké tipy - Ú.P.V.O. #02 (limitovaná edice), SE7DM (limitovaná edice), Aargh má od 10 čísla variantní obálky a nejspíše i další komiksy, které už možná upadly do zapomnění.
no a nás zajímá, jestli je to pro Vás, sběratele vůbec co k čemu, nebo v tom nevidíte smysl a myslíte že to má smysl pouze pokud je odlišné ISBN ?
Fimi: Asi máš pravdu, uvidím no ... přemýšlím právě co si ještě doobjednám, protože mi vychází na prosinec vedle Vánoc i narozeniny a rozhodně je z čeho vybírat.
Jednu chvíli byl i myslím třetí díl.. Ale oni to budou pořád doplňovat aby lidi začínali od začátku a měli to... Takže o to nepřijdeš... Je to jak hellboy, pořád budou dotisky a nová vydání protože jak řekli přímo z redakce, chtějí vydat celé hellboyverze a chtějí aby lidi pořád měli šanci naskočit. Takže tak.. Podle mě se berserk jen tak nevyproda jakože by už nebyl vůbec k mání
Fimi: Koukal jsem a někdy v budoucnu snad pořídím, priorita teď ale asi bude Berserk Deluxe Volume 1 jelikož byl chvíli i vyprodaný, teď ho naštěstí zase naskladnili ...
Fry paráda.
Já vím že vyjde dvojka, společně s šestým Berserkem. Já to kuouju v té predobjednavce vždy měsíc dopředu, takže takže Hellsing 2 je už objednaný. Ono to vždy stojí před vydáním takhle a potom těch 1600kc. Tak paráda... Mně aktuálně už jde v této edici Blade of the immortal co vyšel nedávno
Fimi: Tak jsem si objednal první vlaštovku na Vánoce - Hellsing Deluxe Volume 1, na Bookdepository to bylo pořád za neskutečnou pálku, tak jsem objednal jinde ...
Ale koukám že už za 28 dní vychází Hellsing Deluxe Volume 2 a na Bookdepo je za docela pěkný peníz, tak možná rovnou objednám i dvojku (:
Seneke: Já to tušila :D Já to tušila :D :D
P.G.: Šíření mangy a tak.
P.G. Nemám, jen jsem to prolistoval. Aktuálně čtu Dorohedoro a další mangy nehledě na Image série a jiné Nemangy. Přečtu později.
seneke: a co konkrétně? :D
Muhehehe. Všecko jde podle plánu.
Fimi: Nemáš zač. A už máš přečteno? ;)
P.G. Děkuji za typ, už je to doma a vypadá to úžasně. http://ibb.co/HVRc3dT
Milo_Harwey, Hawwwran: hehe to mate pravdu, ze to kazdy bere jinak, jednou jsem od nejakeho kokota koupil futuramu a tvrdil, ze maji jen lehce ohnute rohy, tak domrdane knihy nemaji v knihovne ani decka :/
Tak jejich jediným štěstím je, že to jejich "sběratelské" vydání vlastně není moc "sběratelské", když se odlišuje jen přebalem (to neberu jako přidanou hodnotu) a jinou obálkou. Ani nevíme, jak ty obálky budou vypadat. Třeba se ta v obchodech bude někomu líbit víc než ta "sběratelská". Každopádně ani ta jiná obálka zde neznamená žádnou extra přidanou hodnotu. Drtivou většinu lidí bude zajímat jen obsah a ten je stejný. Na té první verzi není prostě "sběratelského" nic. Odlišuje se tedy jen cenou. A jaká bude cena knihy v běžné distribuci a na jejich stránkách? Taky nevíme :D
maco: Pokud další projekty půjdou opět přes Hithit, tak ty peníze navíc nebudou hrát moc roli, protože zase bude záležet především na tom, kolik se vybere.

Je nás tu sice patnáct milionů, ale jen několik lidí je ochotno zaplatit později za knížku o dost víc, než kolik by zaplatili při standardním prodeji, a jsou to zrovna především ti z tzv. tvrdého jádra, na které bylo cíleno při kampani nejvíc a o tom komiksu se tak dozvěděli především oni. Takhle bych jako spekulat nebo obchodník uvažoval já a nebylo by mi milé, že další lidé dostanou šanci si to koupit teď od nich a ne ode mě, když jsem s tím dopředu počítal a koupil deset kusů. Příště bych byl opatrný a místo třeba deseti kusů vzal dva nebo tři. Nebo se na to už úplně vykašlal a nedal jim ani korunu.

Ale čert vem spekulanty a obchodníky, ty jsem nahodil jenom bokem. Podstatná je důvěra v to, co je avizováno. Když tentokrát neplatil termín, co nebude platit příště? Je to první projekt a hned změna. Mnozí to ani nevědí, dalším to je samozřejmě jedno, ale když se jenom tady dva nebo tři lidé pozastavují nad tím, že k tomu došlo, tak takových, kteří to vnímají negativně, je mnohem víc.
Máte poslední týden na to, abyste si zajistili sběratelské vydání! Kupte si sběratelské vydání, za dva dny už to nepůjde, je to poslední šance!!! Tak, splnil se cíl, mockrát vám děkujeme a vážíme si vaší důvěry. Teď to ještě trošku natáhneme, aby si to mohli koupit i opozdilci, ale je to fakt poslední možnost. :-D Příště tyhle řeči o sběratelských vydáních a posledních šancích mnozí nebudou brát vážně.