Sběratelský klub Diskuze pro sběratele comicsů.

Killingjoke: Souhlasim...Z Pekla si myslim mělo zůstat tak jak je i ten papír recyklovanej tomu sedí....barvy a bílej papír tomu jenom ubere
Z pekla v barvě je zbytečnost a vůbec se mi to dobarvení nelíbí, je to takové vyblité. Ale to už jsem tady kdysi taky někde řešil. Mohlo místo toho vyjít něco u nás nového, ale co nadělám...
Criminal 3? Tak to je super, chtěl jsem si ho objednat, ale počkám. Doufám, že výhledově vyjde i 4., který zatím nevyšel sebraně ani v USA a měl by kompletovat příběh Cruel Summer. Takže za mě velká radost! Výborný je i nový Pulp. A nepsalo se někde, že bude vycházet Kill or be Killed? BB Art se k tomu na FB nějak nevyjadřuje a už se tam na to pár lidí ptalo...
Jako dobrý, ale ať už ku*va dotisknou toho Preachera 3! :)
jh666: A ještě je šance na dotisk Habíbí. ♥
Na Criminal se těšim, ani jsem nevěděl že to bude pokračovat. Už bych měl sehnat tu jedničku, ale nedaří se :/...
Střípky ze FB BBartu. Příští rok by měla vyjít barevná verze Z pekla a Criminal 3.
Keep of Kallesin znám, taky pěkné
Já si teď u EMP koupil tyto desky, zvlášť In Vain je příjemné překvapení - mix starých Opeth a Emperor. Parádní progresivní metal.
http://imgup.cz/images/2020/09/03/hudba006.jpg

http://imgup.cz/images/2020/09/03/hudba007.jpg
Já Teda Amorphis poslouchám jen s Tomim Joutsenem, má naprosto úžasný hlas jak ten čistý tak growling. Já teď hodně poslouchám Soilwork, ale to jsou švédi.
Darker: Jo, Amorphis poslouchám už od Talesů až po dnešek. Finskou scénu mám hodně rád, myslím tím melodický death metal.
Gmork: Vedle koček to je plakát Amorphis? Posloucháš?
robur31: Kočky máme knihomilovné, komiksům nic nehrozí. Jinak knihovna už je zaplněná.:)
http://imgway.cz/v/1vBB.jpg
Gmork: konečně vidím knihovnu, která důmyslně využívá přepažení police na její vyztužení. Ale aby jsi nezpychl, jak vidno, také to nebylo na první pokus... Ale dát dohromady kočky a knihy - to bych si netroufl.
Za pár dní vychází Royal city v soubornem vydání
Zack: taky mne to hned napadlo, jak jsou u tech knizek :D
Gmork: az si udelaj novy skrabadlo z knihovny, tak mi to taky vyfot :)
Já mám Teda první čtyři díly.. Moc pěkné, Rytíře Sidonie jsem ještě nečetl
Blame mám z Polska, čili v broži, taky to u nich vyšlo i v pevné, ale hned se to vyprodalo.
http://www.gildia.pl/szukaj/osoba/tsutomu-nihei
Ty máš blame! V pevné vazbě?
Zack: Komiksy mají přednost. Ať jsou kočičáci rádi, že škrábadlo nenahradí další knihovna.:)
http://imgup.cz/images/2020/08/02/P1010045.jpg
Taky uz se mi snad blizi. Uz jsem platil zalohu. Na knihovnu, ne skrabadlo.
Kdybys radsi koupil poradny skrabadlo!
seneke: Můžeme se o tom pobavit :) jako přímo doporučení že bych neměl co číst nepotřebuji, sám toho mám dost, takže vím jak to myslíš. Spíše mi šlo o takové to občasné - stojí za to si všimnout že existuje - okénko, v pár větách kde budu vědět jestli se mám po tom koukat, nebo ne :)
Fry: Na druhou stranu pokud fakt chceš nějaká doporučení, tak bude rychlejší zeptat se mě přímo na srazu v hospodě. Mám rozdělaný metrák projektů (magisterská práce apod.), takže bude chvíli trvat, než něco rozumného sesmolím.
seneke: A nechtěl by ses zase pustit do nějakých manga reportů / doporučení co za to stojí a co ne :) mi ty tvoje příspěvky občas chybí :/
Seneke díky, asi do toho půjdu, vypadá to pěkně..
Taky sbírám Čtyřlístek a taky ho nemám kompletní od prvního čísla. On ho prý nemá kompletní ani Němeček. Při tisku prvního souborného vydání mu první díly nějaký "dobrák" z tiskárny šlohnul.
Milo: Sbírám, ale od prvního čísla ho nemám. Nejstarší kompletní mám myslím č. 20.
Sbírá někdo 4listek? Máte ho od 1.cisla? ;)
Znám ale nečetl (komiksů je hodně a nestíhám). Je to kombinace historického díla a autobiografie autora. Pokud se zajímáš o japonskou historii a zajímá tě osobní příběh jednorukého válečného veterána, tak do toho jdi.

Ještě pár menších poznámek. Období v japonském kalendáři (Showa, Heisei, Meidzi apod.) se používají pro označení vlády císařů. Šówa (abychom použili správný český přepis) je období let 1926-1989.
Mizuki je hlavně znám jako expert na jókai, mytologické příšery Japonska. Viz. jeho kultovní série Gegege no Kitaro.
Fry no právě.. Vypadá to hodně zajímavě
Fimi: Neznám, ale co tak koukám na ukázky na internetu, tak to vypadá hodně pěkně a jsou to docela velké špalky za tu cenu :)
Seneke, Fry znáte Showu od Shigeru Mizukiho?
Navíc je to zrovna v pěkné akci
http://www.bookdepository.com/author/Shigeru-Mizuki
esos: Ano, vyjde. Patrně příští rok.
Mám na vás dotaz lidi, vyjde nějak výhledově opět (dotisk) komiksu - Blacksad? díky za odpověd
Nevím zda se to tu už řešilo, ale zrovna jsem si všiml, že bbart chystá na podzim dotisk Superman: Rudá hvězda, takže kdož ještě nemá, tak si stačí chvíli počkat.
Překvapivě to Moorovo slavné období (80. léta) u Marvelu a hlavně DC byly dosti krátké. Ikdyž vytvořil hromadu kultovních záležitostí tak byl stejně s penězma dost na štíru. 90ky Moore strávil u menších vydavatelství (Image apod.) a valná část projektů byla ten druh "kurňa, napíšu cokoliv, hlavně ať mám na chleba". Později po pořádném přezkoumání smlouvy u DC (a neurčitelného množství černokněžnických kleteb) začaly penízky chodit.

Tím se nesnažím snížit kvalitu Moorovy pozdější tvorby. Jenom chci poukázat na to, že i nejlegendárnější komiksový magič měl problémy s prachama.

A pro ty, které zajímá původní smlouva na Watchmeny. Plán byl takový, že až DC prodá náklad a aspoň dva roky nebude zájem o dotisk, tak práva na Watchmeny připadnou Moorovi a Gibbonsovi (Berte v potaz, že souborná vydání komiksů byly v té době něco neexistujícího). Jenže z Watchmenů se stal kult a tak DC chrlilo a chrlilo dotisky po dotisku. Tak zůstaly práva na Watchmeny u DC. Později dojednali tu smlovu na procenta s prodeje.
Karlito,seneke a SSP...jo. je to tak, nějak. Souhlasím.;-)
Jako, že oboje má na naštván podíl, jen ty peníze jen částečný.
Tak peníze nemusí být hlavní a ani extra důležitý důvod, ale když už ho naštali tak to taky mohlo k tomu náštvání ještě přidat a naštvat ještě víc.
Že Moore nouzí netrpí a žije trošku alternativně, aspoň podle měřítek některých, se ví, ale k tomu rozkolu došlo před více než třiceti lety, kdy ta situace s penězma u něj byla z pochopitelných důvodů jiná - dost věcí napsal až poté, další vydání Strážců teprve přišla atd. Což samozřejmě neznamená, že v tom ty prachy byly, ale já bych si na to vsadil. I při nízkém kurzu. Zda bych vyhrál by se vidělo.
Jojo, jak tvrdí Zack. Moore byl mladý a naivní. Nepřečetl si to drobný písmo ve smlouvě a vydavatelská mašina ho sežvejkala.