Sběratelský klub Diskuze pro sběratele comicsů.

MB: Já chápu jak to myslíte a chápu i tu logiku crowdfundingu (i když tam mi to trochu trvalo pochopit a hodně mě to překvapilo). A i vám věřím, že chcete odvést dobrou práci, ale už vám moc nevěřím, že to dokážete. Vezmi si, že najednou přišli dva týpci, který neznám a chtějí po mě abych jim věřil, že první vydání komiksu zvládnout stejně dobře (ne-li lépe) jako lidé, kteří to tady dělají 20 let a za které tu mluví činy. I "nováčci" jako je Paseka a Argo šli z kůží na trh a uspěli. A teď nehodnoťme, že oba mají za sebou nakladatelství beletrie a tudíž to není takový risk jako pro vás dva, ale berme jen ten produkt.

Tady se mi nabízí produkt, který nevím v jaké bude kvalitě a stojí za ním dva lidé, kteří nepředložili ŽÁDNOU ukázkou svých schopností. A pokud po mně někdo chce skoro dva litry, tak si to sakra rozmyslím. A rozmyslím si to i u kolosálky od CC, kde vím, jaká bude kvalita a mohu si přečíst ukázku u nich na webu. Natož u no name lidí. Vy mi hit hitem zaručujete, že když "to nevyjde", tak se mi vrátí peníze, ale už mi nikdo nezaručí, že ten produkt bude (technicky) za ty peníze stát.

A to píšu jako člověk, kterýmu se ten komiks líbí, vlastně oba. A popravdě do toho litru bych ASI zariskoval, kdybyste vydali jen jednu knihu, ale chápu že na comicsdb maj všichni úchylku přepočítávat ceny komiksů na stránky, tak jste asi infikováni stejnou filozofií :) mně je třeba úplně fuk jestli má komiks za 500,- čtyřista nebo třista stran. Ale to už je jiný téma, váš model (ideu) samozřejmě respektuju.
Darth Raelchi: Prostě posrat se může kdykoliv komukoliv cokoliv. To není nic proti vám. Ale ta grafika je fakt bída, a že na hithitu nemáte ukázku pěti stránek s překladem je tristní.
Darth Raelchi: Ale lze. Tady náš trh je odjakživa nádherným příkladem pohamťaných pokusů, které leckdy strhly nakladatele do záhuby...
MB: nejste vydavatele. Vy neprijdete o vsechny naklady kdyz si to nikdo nekoupi (jakoby prisla Changer, kdyby si DV nikdo nekoupil). Ta sla na trh s ukazkou svoji prace, ne se slibama. A to nemyslim nijak utocne, je to tak.

Prekvapilo me ze na tom hit hitu nemate ani ukazku prekladu a vlastniho letteringu. Zatim o vasem grafickem umu vypovidaji jen ty hrozivy webovky :)

Kdyz to prezenu - to, s cim jste prisli vy, muze prijit kazdy z nas po nedeli stravene u pc, protoze nemate nic hmatatelnyho, jen vase ujistovani ze vse bude perfektni, lepsi nez od lidi ktery to delaj 20 let a vse se stihne za dva mesice...
Hoši, tohle je fakt strašně nešťastná komunikace. Máte drahej komiks a koukám, že vlastně ještě nevíte, v jakém formátu vyjde.
V hithitu mi chybí strašně moc infa (překlad, lettering, už zmíněný formát). Exkluzivní bonusy pro český vydání jsou co? Úplně chybí ukázka přeložené stránky nebo něco, kde se můžu podívat, jak nové nakladatelství pracuje.
No tak to jsem si myslel, že to bude větší.Teď už nákup asi pořádně zvážím.
Prostě si představte Rváče, jen špalek
Také by mně zajímala velikost knihy-nikde to nemáte uvedené.
cyboy: Jaký teda bude formát té knihy? Velikost sešitu, tj. jako třeba HC Batmana od Crwe?
cyboy: Píšeš, že pokud se nevybere alespoň na 300 knih, tak se kniha odpíská. Znamená to, že se na komiksu ještě ani nezačalo pracovat?! To snad ne.
cyboy: Jasně chápu. Jen jsem chtěl říct, že to vypadá dost blbě-odměna platba a doprava.Měli jste to vyřešit trochu jinak a těch odměn tam je také pomalu.
Jak jsem psal - přispěl jsem na hodně takových akcí a toto nebude výjimka, ale trošku více jste si s tím měli pohrát.Mimochodem to triko - je špatné.
Držím samozřejmě palce, prototože tu knihu chci a trefili jste se do mého vkusu.
Cyboy: sedeli jsme u sebe, tak jsem nevedel kdo. No dik za doporuceni. Dlouho se mi nikdo takhle netrefil do vkusu. Ani jsem neresil kdo je autor. Na okamzity nakup mne nalakala kresba a tve doporuceni. Po precteni by mne nenapadlo, ze to je nejaka prvotina, nebo tak. Hodnotim to hodne vysoko. Jen jsem cekal pokracovani.
DR - za předpokladu úspěchu => těch pár knih v běžné distribuci bude totožných - pouze bez variantních obálek a bude s jiným přebalem?
cyboy, Darth Raeichi: Přeju vám, ať vám to vyjde a že najdete dost podporovatelů, ale pro mě je to prostě hodně peněz.
Důvod, proč to neudělám je důvěra. Když pominu autora, komiks i tiskárnu, tak prostě nevěřím vám. Kdyby jste začínali s něčím za 500 nebo možná 1000, ok, šel bych do toho, ale za necelé 2000, to fakt ne. Jak cyboy napsal, Providence byla chyba Arga. A vy, kteří jste zatím nic nevydali, jste se do toho pustili z ostra a začínáte 850 stránkama. Stačí jedna chyba, vypadne stránka, chybějící bubliny, špatný popis, špatný překlad, korekce, cokoliv a kdo pak ponese riziko?
Vy totiž nejste vydavatelé, to je Crew, CC, Argo, dokonce i Change The Elder, když vydal Death Vigil , je vydavatel, protože oni nesou riziko, když se kniha nepodaří nebo se nebude prodávat. Vy jste jen dva fanoušci, co si chtějí vydat komiks v češtině a my ostatní vám to máme zaplatit. Chcete důvěru, ale cenu máte vysoko, bez ohledu na konkurenci, zkušenosti nulové a ten unikát, dva komiksy v jednom, to tu snad ještě nebylo.
Jak člověka něco nestojí jeho vlastní krev, tak tomu nedává maximum, to je moje zkušenost.
Nechci být za hatera, který vám nepřeje, naopak, ale tohohle se já účastnit nebudu, sorry.
Upravený dotaz, co už se ptal DankoKonik níže - v nějaké distribuci bude, když se vybere? Případně zkusíte i Startovac.cz ?
Hawwwran: To jsem byl ja. ;)
Hawwwran: Ja to urcite nebyl, ja o tom dneska slysel prvne :)
Hawwwran: To se nam prave libi - ze to nepokracuje, i kdyz by snadno mohlo. Kaplan proste rekl co chtel a jde se dal.

Light: Kdyz se neproda ani tech 300 knih na Hithitu, tak to nepujde nikam a my se presuneme k dalsimu titulu. Ale byla by to skoda.

Velkej sef: Neni to o kride, ale o gramazi papiru. Na kride to samozrejme bude. Chceme knihu, ktera se bude dobre cist a nebude se s tebou pri cteni prat. Fakt to hodne resime.

Pavel75: Neni to prvni projekt s dopravou. Tuto moznost nam doporucili primo z Hithitu. Nechceme umele navysovat cenu vsem predplatitelum rozpoustenim ceny dopravy, to nam neprijde fer. A cenu nemame udelanou jako konkurence, takze 150,- bez navyseni ceny fakt nerozpustime.

DankoKonik: V predprodeji urcite ne.

Darker: Za tuhle cenu bys to u konkurence koupil o nejakych 500-800,- draz. Tisk a kniharske prace bude provadet PBtisk, ktery dela knihy treba pro Argo, takze s komiksem zkusenost maji. Btw: Providence byla chyba Arga a ne tiskarny (jinak by byl pretisk a hotovo).
Fimi: je to scifi přesně pro mne. Je vesmírné, ale vlastně bez vesmíru. Je to hrozně lidské, uvěřitelné. Styl vyprávění (reportérka) je boží. Kresba je přesně pro tenhle styl příběhu. Prostě správné scifi nedaleké budoucnosti. Jen mne mrzí že to nepokračuje. Dalo by se pokračovat velmi snadno.
Co když se ty prachy na hithitu nevyberou, pak to půjde normal do prodeje do speciálek?
Darker: na neznámém autorovi není přeci nic špatného, já nedávno neznal ještě žádného autora, když to přeženu. Znáš třeba Matta Kindta? cena je při počtu stran a vazbě naprosto v pohodě, vlastně ještě menší než jinde.

Hawwwran: to je super, že nejsi zklamanej a jsi nadšenej.
Port of earth jsem nedavno precetl. Myslim ze mi to doporucil Zack kdyz jsem chtel nejake scifi ktere mne nadchne stejne jako infinity war. Dostal jsem 3 tipy a PoE rozhodne vyhralo. Bylo to super. Jen jsem cekal pokracovani. Tesim se az si to prectu znova, kdyz ted vim ze je to uzavrene.
Tou fotečkou nechci naznačit, že i Manifest Destiny stojí za vydaní. Tam je právě problém u toho rozsahu díla, též série Revival, Chew, Outcast, Descender... a mnohé další. Tohle je opravdu problém to tu vydat, tam se více knihám nelze vyhnout.
http://imgup.cz/images/2020/07/15/last01.jpg
850 stran v jedné komiksové knize je fakt dost. Pokud to bude na kříďáku nebo na nějakém tlustším papíře, tak to pro mě bude už s mýma neduživýma ručičkama možná nečitelné. Z klasických bichlí - Z pekla a Kasta metabaronů mají o tři sta stran méně, Habíbí o dvě stě.
Eclipse znám, docela mě to bavilo, zajímavě pojaté post-apo s originálním příběhem. Port of Earth jsem zatím ještě nečetl, ale anotace zní zajímavě. Knihu si určitě koupím, ale s předobjednávkou opatrně počkám, až budu vědět o chystané knize víc. Pokud chcete knihu vydat už v prosinci, tak doufám, že už máte vše hotovo, třeba zabukovanou tiskárnu. Je to v podstatě za humny. Od Image bych si tedy vybral jiné věci, teď třeba čtu deluxe edice Wayward, ale chápu vaši opatrnost, co se týče rozsahu díla. Jinak je Image moje nejoblíbenější US komiksové vydavatelství, už po mnoho let.
Přispěl jsem na hodně projektů na startovači a hithitu, ale poprvé vidím "Vyberte si odměnu za váš příspěvek " poštovné a balné. Super odměna!
PřístavZemě/Zatmění kúpim aj v eshope Crew?
Půjdu s proudem a podpořím, anotace v obou případech zaujali. A raději jednu knihu za tuhle cenu, než dvě po tisícovce. Tak držím palce, ať vám to klapne.
Půjdu proti proudu a tohle nepodpořím. Neznámý komiks, neznámý autor a cena. Za tuhle cenu bych to koupil možná od nějakého zavedeného vydavatele, u kterého bych si byl jist kvalitou. Ale navíc neznámý vydavatel. A kniha je slepenec dvou nezávislých komiksů, které klidně mohli vyjít zvlášť. Nejdřív jeden a pokud by měl úspěch, tak pak druhý. Sorry kluci, ale ne.
Aby nedoslo k mejlce, mate to na Komiks je pro vsechny :)
Taky mam objednano. Hodne stesti.
Tak kluci z Mighty Boys přichází s první vlaštovkou z jejich tvorby - Přístav Země / Zatmění (http://www.mightyboys.cz/cs/)
- kniha je k dispozici v předobjednávce na Hithitu
Ahoj ve spolek, držím v ruce nejnovější 4.vydání Strážců. Zeptám se vás, jelikož je to moje první setkání s nimi - ty minulé tři vydání to vždy vyšlo na normál (matném) papírů, nebo lesklém?? Díky moc za odpověd. PS: přijde mi, že na lesklém by to bylo hezčí, výraznější, ale je to jen můj názor. Obálka taky nic moc musím říct s tím si moc nevyhráli tedy, takový nijaký (graficky) a lesklé lamino odjakživa také nemusím, vypadá to lacině to zas radši v nějakém matu. Samozřejmě, ještě jsem se do toho nezačetl, třeba to nakonec vyzní dobře a má tak být, myslím čistě komiks + zvolený papír, barvy.
Killingjoke: Souhlasim...Z Pekla si myslim mělo zůstat tak jak je i ten papír recyklovanej tomu sedí....barvy a bílej papír tomu jenom ubere
Z pekla v barvě je zbytečnost a vůbec se mi to dobarvení nelíbí, je to takové vyblité. Ale to už jsem tady kdysi taky někde řešil. Mohlo místo toho vyjít něco u nás nového, ale co nadělám...
Criminal 3? Tak to je super, chtěl jsem si ho objednat, ale počkám. Doufám, že výhledově vyjde i 4., který zatím nevyšel sebraně ani v USA a měl by kompletovat příběh Cruel Summer. Takže za mě velká radost! Výborný je i nový Pulp. A nepsalo se někde, že bude vycházet Kill or be Killed? BB Art se k tomu na FB nějak nevyjadřuje a už se tam na to pár lidí ptalo...
Jako dobrý, ale ať už ku*va dotisknou toho Preachera 3! :)
jh666: A ještě je šance na dotisk Habíbí. ♥
Na Criminal se těšim, ani jsem nevěděl že to bude pokračovat. Už bych měl sehnat tu jedničku, ale nedaří se :/...
Střípky ze FB BBartu. Příští rok by měla vyjít barevná verze Z pekla a Criminal 3.
Keep of Kallesin znám, taky pěkné
Já si teď u EMP koupil tyto desky, zvlášť In Vain je příjemné překvapení - mix starých Opeth a Emperor. Parádní progresivní metal.
http://imgup.cz/images/2020/09/03/hudba006.jpg

http://imgup.cz/images/2020/09/03/hudba007.jpg
Já Teda Amorphis poslouchám jen s Tomim Joutsenem, má naprosto úžasný hlas jak ten čistý tak growling. Já teď hodně poslouchám Soilwork, ale to jsou švédi.
Darker: Jo, Amorphis poslouchám už od Talesů až po dnešek. Finskou scénu mám hodně rád, myslím tím melodický death metal.
Gmork: Vedle koček to je plakát Amorphis? Posloucháš?
robur31: Kočky máme knihomilovné, komiksům nic nehrozí. Jinak knihovna už je zaplněná.:)
http://imgway.cz/v/1vBB.jpg