Fry: Syn Dathomiru, sice vyšel ještě pod Dark Horse, ale je kanonický, podobně jako román Učeň temnoty vychází se scénářů k nerealizovaným epizodám Klonových válek. Dějově by měl spadat někam mezi první a druhou půlku Učně temnoty.
Prosím vás, kdo máte oba kusy, shodují se stripy v komiksu Sek a Zula z roku 1994 s těmi v novém zmenšeném vydání (2009 a 2016)? Já mám doma to starý, matka t nový a nikdy je nevidím vedle sebe, ale mám pocit, že ty stripy se neshodují...
Francouzský amazon je dobrý na některé věci, které se jinde blbě shánějí, nedávno jsem si tam koupil tričko Stranger Things nebo pár anime seriálů ve slevě, ale komiksy už si budu kupovat na BDfugue.
Tohle nebyl nákup, byla to výměna za kolosálního Conana. A taky info pro ty, kteří by třeba chtěli nějaký francouzský originál, BDfugue je lepší než amazon.
Fimi: Druidy vydávalo v Anglii vydavatelství Dalen. Nevím, jestli je to pořád v prodeji. Jinak je v angličtině a polštině v amatérském překladu všech devět dílů. Dá se to bez problému vygooglit. Ale Druidi fantasy nejsou, je to mix detektivky ze starověku a dobrodružňáku.
Norri: já to myslel tak, že se těžko budou prodávat práva na jeden comics dvěma nakladatelům naráz. Takže už z téhle logiky těžko může Comics Centrum vydat Conana, kterého loni vydalo.
Hitman - Conana od Arga vydávaj frantíci. Conan od CC jsou amíci .A předpokládám, že by se neprodaly práva dvěma různým subjektům ve stejný čas... ale kdoví :)
rajot: Díky za osvětu. To vypadá ale jako něco jiného, než ten Conan z Cimmerie, který vychází od Arga. Vidím rozdíl v počtu m v názvu.
Gmork: Každopádně to vypadá krásně.
Conan od Comics Centra mi sice roztahuje na poličce mezi komiksy jako Druidi, Wollodrin, Mortepierre, ale oproti nim je spíš chudý příbuzný, co se propracovanosti příběhu a charakterů postav týče. Pokud máš rád fantasy typu Salvatore, budeš spokojený. Já už dnes dávám přednost Rothfussovi nebo Sandersonovi.
Fimi: Vlastním Kolosálku a celé jsem to přečetl, pokud jsi Conanovec, budeš spokojený. Ale já už se k té knize asi nikdy nevrátím. A to jsem velký fanda do fantasy. Možná už jsem zmlsán fantasy komiksy jako Servitude, Druides, Wollodrin, Aslak... atd. S těmito příběhy se dnes už klasický Conan nemůže rovnat.
Koukal jsem jen na Wiki, ale pokračování Černé palice sice v originále vyšlo po sešitech, ale souborný třetí díl teprve před pár dny. A jestli to vydávaj až podle souborných vydání, tak to třeba letos ještě bohužel nestihnou.
takže Comics centrum 2019
leden
-Hellboy Pražský upír (kniha 7), druhé vydání
únor
-Conan 1
-Conan 2 Dcera pána mrazu
březen
-Sherlock Frankeinstein (svět Black Hammeru)
-Baltimore 4
-Grandwille 5
-Hellboy Sémě zkázy (kniha 1), čtvrté vydání
-Hellboy Divoký hon (kniha 9), druhé vydání
-Hellboy půlnoční cirkus (povídka)
tak jsem to konečně viděl a nic moc...asi největší radost mám z dalšího UPVO a samozřejmě Hellboy 7 který mi jediný chybí, ale kromě běžících serií jako je Baltimore, Pochmurný kraj a Černá palice asi nic....Černou palici jsem čekal 3. díl a taky jsem čekal další Myší hlídku, teda pokud je a ne Legendy který mě nebaví....Sapien není špatnej a ten nový Hellboy fajn....ale zbytek asi nic. Avatar? kdyby radši vydali Colder, Autumnlands nebo Chronicles of Hate, no, spíš zklamání, ale zase o to víc ušetřím
Co říkáte na edičák CC? Mi teda největší radost udělal dotisk Divokého honu, jinak ani tak nic. Možná Abe, možná Sladgehammer a možná ty vedlejší řady od Černé palice, ale nějak se mi do toho ani už nechce :)