Taky diky za podporu. Budeme se moc snazit nezklamat vas vsechny. Vime ze je to tezke a ze jsme se pustili do narocneho projektu ale uz zkratka nemuzeme jinak 🙂. Chybi tu vyznamne tituly a nekdo je vydat musi. jeste ze jsem v korona krizi nezacal hubnout, to bych asi zalozil fitko 🤣.
Protože vím, kdo za tím stojí, nebo aspoň kdo se k tomu hlásí, tak se nemohu dočkat, až se do toho vydávání (reálného, ne toho plkacího na papíře) pustí naplno. A jsem zvědav, jak se vypořádají s pro ně tak typickým brbláním, když se bude týkat jejich počinů.
Tak hodně štěstí, mighty boys, ať si vás co nejméně lidí plete s agenturou pro natáčení filmečků s čistě mužským obsazením.
Ne, jízlivost a škodolibost stranou, tohle je, nejen vzhledem k tomu, co jsem nedávno napsal do diskuze k A zrodí se hvězdy, pro mě komiksová událost roku. To už netrumfne ani Akira, pokud vyjde.
Globální pandemie, omezení cestování, možná druhá vlna, knižní trh v nehorázným bordelu, komiksoví tvůrci se rvou jak šlechtici za Války růží a někoho napadne založit si komiksové vydavatelství.
Měl bych jeden technický dotaz. Přítelkyně nemá tzv. obálku u jména, tudíž jí nelze napsat zpráva. Čím se to aktivuje? V nastavení jsem si ničeho nevšiml.
Nepsal už nějaký troll, že to nebyla cenA, ale cenY. Asi ne, tak si dovolím nadhodit jeden odkaz pro ty, které zajímají fakta: http://bit.ly/32KSCR5 Tak jsem si dovolil. Co se tam píše o cenách, ne ceně, o cenách pro Daredevila a pro Waida za Daredevila, je dohledatelné, doložitelné. Jako že lze dokázat, že to byly cenY, ne cenA.
Lenny: to neni dvoji metr. Ja je za to nechvalim, ale kde nic neni, ani smrt nebere. Kazdopadne jeho preruseni kontinuity je vyslovene tragicke. Po udalostech ze Shadowlandu se Matt proste vrati a tak nejak pro sebe si pronese obavu a tim to jako konci? On znici Hell Kitchen, zarve tam evidentne spousta lidi a proste se budeme tvarit, ze se nic nedeje? Waid se pokusil DD zgruntu predelat a vratit ho o minimalne dvacet let zpatky a proste to nefunguje. Pro plne pochopeni toho o cem pisu, doporucuju precist na jeden zatah celeho DD od Bendise az po dnesek. Neni to tak velka vyzva, jak by to mohlo vypadat - ja to dal asi za 14 dni, vcetne vsech jednohubkovych odbocek. A ten Waid z toho proste anorganicky trci a nejde do toho zbytku napasovat. To neni o "jinem" pristupu. A ano, dostal za DD cenu. Konkretne za ten sesit s autobusem, kde kupodivu nejsou zadne sedmdesatkove postavy, ani pastelove barvy. Ale bylo to na cenu? Podle me ne.
Neberu ti tvuj nazor a ani s tim nechci zacinat, takze si to prosim neber osobne, ale odmlcim se driv, nez me zacnou skolit trollove.
Lenny: Tak ono je toho víc, co by se dalo rozporovat, nebo třeba nadhodit něčí oblíbené vytrhávání z kontextu (zrovna u Waida s DD je to i vzhledem k okolnostem, jak jsi zmínil Shadowland, na místě), ale nebudu se tu rozepisovat a kohokoliv dráždit, aby zase něco nevzniklo a pak jsem se nedozvěděl, že diskuze, třeba i mou vinou, nikam nevede. Patřím do toho velkého stáda, kterému se Waidův DD líbil, třeba i proto, že to bylo trošku jiné a v podstatě návrat ke kořenům, v rámci možností a doby, a hrdě se k tomu stádu hlásím.
Jo DD bez hlavy, to chce opravdu velké autorské koule na kardinální vytření si prdele ikonivkou postavou která sis prošla Bendisem a Brubakerem. To chce fakt um na totální zprznění takové postavy... Naštěstí je to tak úžasné, že jak je řečeno, Soule a Žďárský dělají, že nikdy žádný Waid neexistoval
Dopp: zanrove vymezeni je jedna vec, ale zpusob jakym se Waid vyporadal s predeslym dejem je uplne tristni a naprosto nesmyslny (celkem dve bubliny, pokud si dobre vzpominam - a to po Shadowlandu a pote co si Matt projde krizi a nakonec se rozhodne do NY vratit a celit spavedlnosti). A proc to? Aby tam pak zacal tahat obskurni sedmdesatkove figury a dockali jsme i takovych lahudek, jako surfovani na rakvich, Foggyho, ktery evidentne minimalne jeden cely den stoji nad prazdym hrobem Mattova otce, aby Mattovi rekl, ze ho ukradli, Spota a "Uberspota", Klawa, Matta bez hlavy a skladu hlav, jejichz krmeni pripomina krmeni ryb v akvariu (ten matros co si Waid daval si musim taky poridit)? Presazeni DD do jineho mesta a DD, ktery se chova jako na antidepresivech, to jen korunuji a v plne sile ukazuji, jak zoufale si s tim Waid nevedel rady. Pokud by Waidovo pojeti bylo tak uzasne, tak by v nem Soule i Zdarsky pokracovali, ale oni se radeji tvari, ze se "Waidovo okenko" nekonalo, protoze DD v pastelovych barvach a ve dne proste nefunfuje. Kdyz uz vytrhavat Matta z jeho prostredi a menit pristup, tak pak tu mame nasobne lepsi veci, jako treba Redemption.
Doppelganger: Dostal několik cen. Kromě té zmiňované za sešit i jako scenárista (kdy ale pracoval na více sériích v tom roce) a jeho Daredevil byl oceněn jako série. To jen co se týká Eisnera, podle wiki dostal ještě další.
Ale vždyť to dává po Shadowlandu smysl. Matt zkouší novej přístup k životu a záměrně se chová sluníčkově a OoT. Během série samozřejmě narazí a celá tahle fasáda se zhroutí,
Dopp dostal jen za jeden sešit... Po tom všem co napsal Brubaker a Bendis a ukázali Daredevila jako drsnou postavu tu máme najednou sluníčkového DD kde Spot krade skrze břicha těhotných žen? Vážně? Jako vážně?
Jednoznacne Waiduv DD - to je mimo charakter a logiku na tolika urovnich, ze bych to sepisoval hodinu. I Soule a Zdarsky se tvari, ze se Waid vlastne nekonal. Jednoznacne nejhorsi run moderniho DD.
pořád nemůžu přestat myslet na Batman: Odysea. Nemáte tip na nějaké podobně strašné příběhy, kdy si čtenář není jistý, jestli tvůrce během psaní nebyl na nějakém hodně špatném tripu? Čím slavnější out-of-character postava a čím víc batshit insane děj tím lépe.
Může mi někdo vysvětlit jak funguje bookdepository? Např berserk Deluxe 5, v predobjednavce stojí 1067 kc s 10% slevou, ale jakmile vyjde, cena vyroste na 2000 Kč a to i dokonce přesto, že ostatní díly stojí 1500 Kč...
Zajímavé, na books.cu.uk stojí jedna 24 liber což je kolik, 750?
Anton Whatever: Bohužel ne. Vyšel první omnibus New Avengers od Bendise, na který navázal omnibus Secret Invasion (chybí v něm první book Mighty Avengers) a šlus. Nechápu... Celá první éra vyšla v klasických OHC, ale budou se blbě shánět
- Avengers Disassembled
- New Avengers 1-7
- Mighty Avengers 1-2
- Dark Avengers
- do toho samozřejmě potřebuješ i Civil War, Secret Invasion a Siege
- pak je ještě jedno OHC z Heroic Age
Bendisova éra, good old days :)
Za mě v tom RO chybí Thunderbolts, ti jsou pro Osbornův nástup k moci docela klíčoví. Naopak tam je dost řad, které sice mají v názvu Avengers, ale pro celek nejsou důležitý.
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.