kdy podle vás vznikl komiks a prosím ne googlit(vyhledávat v knihách se může)
kdo vyhraje tak mu nakreslím něco takový ho jako je na tomhle odkazu (můj web) http://balda-komiksblog.webnode.cz/
soutěž končí v sobotu 27.6.2020 v 14:00 uvidíme kdo vyhraje (kdo bude nejblíž)napište mi zprávu ať nenapovíte ostatním
Tak zajimavy, on je v tom tak nejak ten vtip, ze se vzala nepopsana bridlicova tabulka (tabula rasa) a trochu priohnula na Fabula Rasa, aby to bylo aspon trochu originalni. Autorem je tusim Stepan Kopriva, kdy jsme v nejaky hospode resili, ze budu delat novou cenu a comiCZawards tehdy prislo trapny uz i mne.
věděli jste že komiks se latinsky řekne (odvozeno z Francouzštiny)
pictographicorum
a fabula znamená v latině příběh
a rasa břidlici
takže fabula rasa je příběhová břidlice zajímavé nemyslíte?
Dnes byla oficiálně oznámena on-line akce DC FanDome.
Akce bude zahrnovat novinky a oznámení ze světa DC: filmy,seriály,hry,komiksy,herce,tvůrce a další. Filmy které budou mít na akci své panely: Aquaman 2, The Batman, Black Adam, Shazam 2, Wonder Woman 1984, The Suicide Squad, The Flash a Snyder Cut.
Já bych si teda strašně přál, aby vyšly omnibusy Sandmana, než se rozhoupu koupit si je v originále. Ta Vrána by mi taky udělala radost, a nebo klidně i ten obří omnibus Hellblazera od Ennise, ale to jsou jen zbožný přání a zrovna tyhle věci nevím, jestli by tady frčeli. :) I když... nálepka kolosálka zjevně prodá cokoli.
Fimi: Seveřany mám a myslím, že u nich není třeba dělat žádné kolosálky, ale vydat je normálně by bohatě stačilo. Ad vikingové - jednotný integrál by si určitě zasloužil Aslak. To je zábavná a originální vikingská série, tam bych neváhal. Ale musel by to vydat někdo jiný než CC, ti by za to chtěli raketu.
Právě přemýšlím co by mohli udělat jako další kolosalku když pominu ty krásně voňavý hovna Witchblade a Darkness... Takoví Northlanders bych bral hned, ale to není jejich styl.. Čekám něco jako velkou soubornou Myší hlídku nebo nedej bože Bonda
Do Vrány určitě ne. Napadá mě asi tak dvacet komiksů, kterým by to v pěkně udělaném integrálu slušelo, ale Vrána mezi nimi není. No a taky na téhle planetě neexistuje komiks, za který bych byl ochotný dát 3000,-
Narazil jsem na španělskou malířku Cris Ortega, která kreslí fantasy, ale má tam i poznámku, že kreslí i komiksy, nevíte o nějaké komiksu, který by kreslila? Nic jsem totiž nenašel. Díky :)
Několikrát jsem si všiml že má Luxor vyvěšené plakáty abysme nakupovali u nich a stali se tak hrdiny kteří zachrání knihkupectví. Zrovna oni, pokrytci!
Fimi: Je to ta doba, kdy byl Spider-Man milionář, některý části jsou lepší než jiný, ale spíš bych doporučil současného Spider-Mana od Spencera. Když už Slotta, tak spíš Superior Spider-Mana, nebo Amazing, co vycházel mezi Superiorem a Worldwide. Tam spadá i Spider-verse.
Hele to by mohlo byt ono :-) zitra se podivam jestli tam je presne ten vyjev co mi blesknul hlavou. Tam si pamatuju je jak vypadnou zuby, protoze hlava je vlastne z tech zizal :-) to co m na mysli myzlim melo nejake klubko tech zizal... Mozna to neni ono.
Kdysi, kdyz jsem hledal hororove komiksy jsem narazil na jeden co mne zaujal a nevzpomenu si co to bylo. Zkuste pomoci.
Pamatuju si, ze se v nem na nejake strane (vice stranach?) Odehrava, ze jsou tam lide, mozna dva, tri a objevuje se tam jakasi cervena spageta. Takova tlustsi zizala, az had. Na kazdem panelu toho bylo vic a vic. Mozna to vychazelo z tech postav? Mam pocit ze sly po schodisti. Bylo to kreslene temer jednobarevne, takove khaki (ale mozna ne) a ta cervena spageta tam hodne vycnivala. Co to bylo?
Zack: Měl bys to zkusit znova. Třeba absence toho, že se léto zničehonic změní na zimu, ti tentokrát tvůj zážitek ze čtení tak zlepší, že to bude tvůj nejoblíbenější komiks :-)
Teď se na FB řešila zajímavá věc. CC říká, že Rising Stars je plné logických lapsů kdy nesedí čas děje nebo vizuál kde někde je sníh a na další straně ne. Mění se barvy vlasů postav. Makají na tom aby tohle opravili. Nebude to jeden z problémů co lidi a tímhle dílem mají? Vypada to že CC z toho vymáčkne maximum, tak se těším.
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.