Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

Diky za rychly pridani novinek od CC.
hawwwran: Do messengeru :D
Norri: To jsou oficiální ukázky od autora, tak nevm no :/ zatím jsem to přidal, smazat se to dá vždycky
Dočetl jsem Metabarony a tak bych se chtěl vyjádřit ke smrti Gimeneze.

Paleokurva!
No nevím, jestli zrovna tyhle obrázky jsou dobré. Hlavně ten poslední obrázek bych tam nedával. To je spoiler jako kráva.
deefha: Paráda! Zítra doplním, teď už nejsem u počítače :)
hellblazer: Během dneška, nejpozději zítřka to tu bude, čekám na obálku a ukázky od vydavatele, protože z těch jejich stránek mi to nejde uložit :)
Mohu poprosit o přidání Cesta meče 3: Vzplanutí duše? link
Když by nějaké info chybělo, tak dodám. :)
Sv1hl1k: podle me ne, Final Space je genialni hlavne tim spojenim animace, dabingu a muziky. Spin off z toho vesmiru, ktery by jel na jiny vlne, klidne, ale rovnocenny doplnek k hlavni linii si to nedokazu predstavit.
možná že rušim konverzaci ale pokud někdo kouká na netflix tak zná final space co myslíte byl by z toho dobrej komiks?podle mě jo mohlo by to být jako u simpnů že nevíš jestli si četl komiks nebo viděl epizodu:)
Hawwwran: Když se mi připomeneš na messenger, vyfotím ti svoji knihovnu, ta je dost zajímavá. Expo ´57 hadr. Jinak nepřečtené knihy a komiksy mám ve vyhnanství ve speciálních policích dokonce v jiné místnosti :D Ale nepřečtené komiksy mívám taky pod postelí, aby byly po ruce na čtení. Přečtené pak řadím série k sobě a série podle žánrů. aby se mi dobře hledalo, ve vysokých policích nápodobně. Mám i police na takové všehochutě, grafické romány a one shots podobné velikosti. Časopisy mám většinu vleže. České mám jinde než zahraniční navíc, českými myslím ty od českých autorů.
Já koupil tu výroční menší verzi
@Fimi monster Marvels objednano. Dik za tip
Tak moje nejvetsi je studiova verze cerne diry 27x49cm, ale to nehodlam dat do knihovny. To mam na zdi.
Udělám si velkou tu nejspodnější polici pro kolosálky a podobně velké věci mám i ty Alex Rosse a ono jich bude vic casem urcite. Nad tím bude police na Argo komiks. Ty jsou rozumně velké. Dál ještě nevím.
Moje největší knihy jsou oba Lips Tulliani a od Lemirea The Secret Path, který má formát gramofonové desky. Tyhle knihy musí být v Billy knihovně na stojáka, čelem ven. Ale za nimi můžou být menší (užší knihy), takže to není až tak velké plýtvání místem. To co píše Fimi, to bych tam už nedostal... :-D
Např deluxky Sixth gun jsou obrovské, nebo aktuální vydání Marvels má přes půl metru 470 x 550 x 25.4mm | 3,900.89g
Hawwwran: A není kvůli Očím kočky které mají netradiční formát zbytečné dělat celou knihovnu? Co kdybys to měřil třeba podle Argomiksu a Oči kočky bys položil rorizontálně na ně? :) Upřímně knížek ve formátu 29x38 podle mě zas tak moc mít nebudeš. Ale možná se pletu.
@Gmork: chtěl bych to bez přepážek, protože by to vypadalo nemožně. Mám pár nápadů na řešení, ale musí to být truhlář ochotný a schopný udělat a já zaplatit. Nepravidelné přepážky si nechám jako plán B.

@kinak: různou výšku polic udělám určitě. Dřív by mne to nenapadlo, ale je to jasná volba. Potřebnou maximální velikost měřím podle OČI KOČKY. Šířka 29.8cm, výška 38cm.
@Gmork - jo to je ten původní, spletl jsem si totiž s integrálem jež je o centak menší:D nicméně i těch 35 by nevadilo, já mám pro jistotu EU poličky 39, co kdyby... ;)
kinak: Taky mám doma Dobrodružství Luthera Arkwrighta od CC, ten má na výšku 35 cm. Že bych mu taky udělal sólo poličku. :)
@Hawwwran můžeš zkusit zapremyslet o kombinaci vysokých EU a nízkých MANGA oddělení. Zároveň když posunes přepážky, aby nebyly v jedné radě pod sebou, tak to bude vypadat luxusně - mám vyzkoušeno ;)
No nevím 33 mi přijde dost natesno. Věci od P. Čecha tam vlezou jen tak tak a třeba Lips Tulian má přes 34... pokud se bavíme o rozměru na výšku :)
@Hawwwran: Ty nepravidelné přepážky jsou nutnost, jinak by se mi to probořilo dovnitř. Dřív jsem byl převážně evropský čtenář, první knihovna měla většinu poliček o rozměru 33cm. Pak jsem přišel na chuť i americkému komiksu, tak druhá knihovna byla mix EU-US. Loni jsem navíc propadl dospělácké manze, tu si kupuji v Polsku, vychází tam ve formátu A5, čili mi právě truhlář dělá třetí (a doufám poslední) manga knihovnu. Všechny tři knihovny mají rozměry 1500 cm - 2 600 cm.
Lachvos: Děkuji za info
Pavel75: Pokud je ně někde druhé vydání v pevné vazbě, můžeš dát odkaz? Díky :)
@Gmork diky za cisla. Misto mam velmi omezene a tak.ho musim vytezit na maximum. Rozmyslim rozmisteni ruznych velikosti a podle toho to necham udelat. Ja meril vysku a hloubku podle Oči kočky. Chtěl bych mít celou šířku knihovny bez přepážky (2m), ale pokid to s truhlářem na tu nosnost nevymyslíme, tak se mi tvé nepravidelné přepážky dost líbí.
NextOne: A proč by mělo vyjít třetí vydání ? Druhé vydání je u nich stále skladem.
NextOne: Letos to Comics Centrum v edičním plánu nemají
Nemáte někdo informaci kdy vyjde v pevné vazbě třetí vydání třetího dílu komiksové série Zámek a klíč? Děkuji :)
Nepřečtené comicsy mám oddělené "v čekárně" (většinou se tam díkybohu dlouho neohřejí) a všechny přečtené vyřádkované v knihovně, společně série a vydavatelství, resp. žánr (superhrdinové, komplety apod.) Bohužel, místa není nikdy dost...
Komiksové knihovny si nechávám dělat přesně na míru - evropský komiks 33 cm, US komiks 28 cm, manga 22 cm... apod. To samé beletrie, CD, DVD, člověk takhle ušetří hafo místa. Hloubka 30 cm, pěkně do dvou řad, když je nejhůř.:)

http://imgup.cz/images/2020/04/20/komiksy.jpg

http://imgup.cz/images/2020/04/20/komiksy02.jpg
Já to Teda takhle netridim.. Mám to podle vydavatelů a sérií
Hawwwran: neprectene mam vedle postele a prectene v knihovne ;) ted uz mi tam lezi jen green blood a xmeni :(
Ono kvůli uspoře místa je dobré dávat k sobě věci,které jsou alespoň podobně vysoké. Když mám potom třeba Lemirea ve čtyřech různých velikostech, tak je to peklo, protože nevím co s tím :-D
Tohle jsem nikdy neřešil. Jeden čas jsem si vždycky připravoval co budu číst příště, ale pak jsem zjistil, že mě to zbytečně omezovalo. Jinak seřazuji pouze série a snažím se k sobě dávat podobné věci či autory, ale také je to dle velikosti komiksu. Například věci od Comics Centra se snažím dávat všechny k sobě.
Kolik metru ctverecnich knihovny mate k dispozici?
Hawwwran: Po gruntování obýváku jsem vysomroval volnej regál, kde jsem si vyskládal část nepřečtených komiksů (ne všecko se tam vejde na výšku). Vzhledem k svému nynějšímu tempu čtení to takhle budu asi mít rozdělený po zbytek života. :D
Hawwwran: Já jsem to jednu dobu řešil (tuším kolem roku 2015), ale jak těch nepřečtených přibývalo, tak jsem to přestal řešit a dával si série normálně k sobě :)
Hawwwran: Snažím se držet rozdělení dle nakladatelů a v rámci nich série u sebe. Ne vždy to ale jde. Nepřečtené neřeším, je jich málo 😉
Řešíte nějak oddělení nepřečtených a přečtených knih? Nyní nemám knihovnu a tak mám v dočasných regálech vyskládané jen nepřečtené knihy a přečtené jsou dočasně ve skříni. Už se mi blíží knihovna a přemýšlím jak to do ní budu organizovat. Rozdělení přečtených a nepřečtených mi vyhovuje, ale dělí mi to série. Jak to děláte vy?
Křehké dívčí romantiky. XD
A pro milovníky křehké dívčí romantiky el. verze zdarma k nakoukani na http://www.fakku.net/unlimited
Jojo, u Arga se někdy obálky jen dotknete a je odřená:-)
Já čtu komiksy v posteli, mně se nic neošoupe, nanejvýš prstíček má varhánky.
Přesně tak, ty papírové obálky arga jsou zlo. Kdyby byly desky z materiálu jak třeba právě Bouncer, tak zde máme ultimátní komiksy, jako třeba od Vybírala. Ale to jejich ošoupávání je prostě shit.
Mě se rozpadl jeden Bouncer, ale nevinil bych z toho Argo, tyhle věci se prostě stávají. Navíc nebyl problém s výměnou. Co mě ale štve už od začátku, jsou ty "papírové" hřbety, protože ať to člověk čte, jak chce, hrozně rychle se sedrolí. Nechápu, proč není lak po celém hřbetu vážně. Vizuálně to možná působí hezky, ale jeden aby kolem toho málem chodil obloukem.
Mě už to možná natržené i přišlo. Ale jistý si nejsem. Pamatuju si, že mě to tenkrát štvalo. Když jsem se na to dneska díval, tak to není tak hrozné :-)
No já nechci nic říkat, ale já jsem si Esmerou listoval několikrát a nic se mi ani s obálkou ani s vazbou nestalo :)