* Připomínky a návrhy Vše o CDB, datech a systému.

to pennywise: sorry, mozna te to zaskoci, ale nijak intenzivne se momentalne po techto informacich nepidim. :-) Mozna to sem nakonec nahodim jen tak "nahrubo"... trea se i budu muset smirit s tim, ze holt ani mocni admini nemuzou vedet vsechno. ;-)
AZTeck: Taxem ti to zkusil poslat ještě jednou (potřetí) a nic se nevrátilo, měl bys tam !Chci sbírat kousky tvého srdce až ti jednou pr někoho pukne" mít;-)

Kapis: mail funguje, pravidelná spamova nabídka viagry dorazila v pořádku :)
To je teda divny :) Tak ja si to teda skrtam, nez s tim zas nekdo prijde :)
Zack: tak se mi to nakonec povedlo přes Andreho způsob s pomlčkou, ale musel jsem to tam znovu naházet (prvních 10 čísel), aby se to tam srovnalo. Je to divné, určitě jsem udělal nějakou krpu...
Tak nevím kde při ukládání zahraničních komiksů dělám chybu, ale číslování je rozharašené, ať přidam jednu nebo dvě nuly do pořadového čísla. Už jste se tu o tom bavili a tohle mělo momoct, no buď dělám něco špatně nebo přidat nuly nepomáhá :-) Please help
choze, ale abych ti udelal radost, tak jsem se schvalne sel podivat, jestli se neco na csfd za ty roky zlepsilo k lepsimu... no, nezlepsilo. Porad je u titulu uveden jen reziser a par hercu (ale mozna jen zbytek creditu nejak nedokazu najit). Tim to u me jako databaze filmu konci. U komentu neni datum (takze fakt nemam sanci zjistit, jestli to ten clovek psal tyden po premiere nebo predevcirem), vsude sama reklama (ano to se zmenilo, dost ji pribylo). Nevidim nic, co by mi mohlo byt inspiraci, zaviram a nashle :)

Tim je to doufam vyreseny, pokud k tomu mas neco, tak kdyztak do Pindarny.
Turlogh:už jsi zjistil něco o těch Conanech o kterých psal Raul na desáté straně fora?P5idal jsi nějakého do databáze? Podařilo se mi taky jednoho sehnat, tak bych ho rad pridal do sbirek.
choze: hlave si kvuli tomu neubliz
2AZTeck: Snažím se ti poslat mail s novým comicsem na přidání a chodí mi MAILER demon, že tam je nějaký problém a vrací se mi to (?????)
zack: kéž bych mohl říct totéž o lidech, co si něco berou do huby, ale naneštěstí jsou povzneseni na to říct proč...
choze: urazek? wtf? :) miluju vuni urazenych useru po ranu :)
zack: chápu, že nemáš sílu argumentovat, když ji všechnu vkládáš do urážek...no nic, tohle opravdu nemá cenu
ad zmeny komentaru: Ono je potreba si uvedomit, ze hlavni hodnotu maji komenty, potom az hodnoceni... nu a je logicky, ze nekdy nesouhlasi s necim nazorem a tak se diskutuje. Proto je dle meho slouceni diskuze i komentaru do jednoho zcela logicky... Clovek si z toho jako z celku udela o comicsu vetsi predstavu. Kdyz zmenim nazor, hodim dalsi koment. V tom nevidim zadnej problem... Nu a co se procentuelniho hodnoceni tyce, Zack souhlasil s tim, ze pujde zadat hodnoceni vzdy a premaze to posledni. Nevim jak ostatnim, ale mne to prijde idealni :).
choze: rozdil je v tom, ze ja po tobe nic nechci, nemam nejmensi potrebu ti cokoliv vyargumentovavat :) CSFD pust z hlavy, fakt sem se tvyho mazlicka nechtel dotknout, vazne. Ja neumet anglicky, tak taky asi chodim tam.
A ještě prosím o smazání hodnocení i příspěvku The Amazing Spider-Man #6
zack: když nepřeargumentuju tak nepřeargumentuju, ale totéž platí o tobě. Pořád čekám na vysvětlení toho, co je na ČSFD vlastně špatného, kromě toho že není na takové úrovni jako IMDb. A vážně nemíním otravovat admina s opravou každého překlepu v mých komentech.
choze: Vsak v pohode, CDB je tesne po fazi, kdy se prestala posravat a zacaly se ji klubat prvni zuby. No a? Pointa lezi v tom, ze nehodlam kopirovat veci z CSFD, kdyz mi ten web neprijde dobre udelany. Ostatne nevykradam ani IMDB. Delam si to tak, jak to vyhovuje mne, pripadne beru v potaz navrhy adminu i uzivatelu, pokud nejdou primo proti me vlastni predstave (nebo me nekdo preargumentuje, cozehoz a to se neuraz, ty fakt nejsi schopny, protoze veskera tva argumentace se toci kolem detinskeho ALE JA CHCI! :)

Kapis, velkejsef: vsak admin mu to smazal hned jak to videl :)

Toe: Wiki je otevrena platforma a jakkoliv ho miluju, na tomhle systemu by nikdy zadna databaze nemohla fungovat, protoze tam je potreba mit data pod kontrolou a svym zpusobem "rucit" za pravdivost dat (coz je v pripade Wiki stylu editace naprosto nemozne).
Mno, já nevím jak ostatní, ale já na comicsdb.cz chodím kvůli informacím ohledně vydání, které jinde neseženu a vím, že tady je najdu (a logicky to očekávám od databáze) a za to patří comicsdb.cz, tedy tvůrcům a spolupracovníkům, můj dík... Max. se ještě občas mrknu na hodnocení a velice zřídka přečtu nějaký ten koment... Prostě tím chci říct, že když už se jedná o databázi, tak proč sem tahat věci k ní nepatřící? - Já bych například zrušil komplet tohle forum, max. bych nechal jen tak, jak bylo po staru, tedy na způsob klasického questbooku nebo prostě jen "Napište autorům v případě problému/návrhu" a u komentů bych dal restrikci, že každý by mohl přidat k dané položce pouze jeden koment s hodnocením a samozřejmě neměnit... Prostě na kecání jsou diskuzní forumy/auditka a je dost jiných míst, kde si pokecám až až (Kocogel, CREW, NYX), hodnocení stejně moc nevěřím a raději omrknu nějakou tu recenzi (takže je prima, že přibyly linky na recenze - ale ani ty neberu moc vážně;), takže bych se úplně vykašlal na nějaké komenty a forumy a zaměřil bych se na "databázovější" věci (na wikipedii si taky nechodím pokecat;) jako jsou ty sbírky (moc prima věcička), podrobnější žebříčky a statistiky a otevřenější přístup pro uživatele, tzn. např. upload obálek (což se chystá, jestli si vzpomínám), moderované doplňování a úprava infa u položek ve stylu wikipedie... Prostě bych tady z toho měl rád http://comicbookdb.com ;)
A kdo si chce přesto psát komenty, tak ať je napíše v podobě mini-recenze na comics weby (Kocogel,CREW, Komiks.cz - dneska je to moderní, viz. třeba Megabite.sk) a sem se k dané položce pak hodí odkaz, takže bych prostě sekcí "Odkazy na recenze" úplně nahradil ty komentáře... A volení by zůstalo pomocí vote-baru jako je na zmiňované comicbookdb.com...

Ale toť pouze moj názor... Zack je šéf, je to stejně na něm, tak co tady vůbec pindám ;)
Kapis - Já jsem se před tím neujistil že to je zrovna Batman a ted nevim jestli jsem to spletl nebo admini zasáhli.
Zack: je sranda, že mluvíš o ČSFD jako o mentálně postiženém klonu IMDb, protože když jsem sem loni na podzim přišel a nebylo tu ani něco tak prazákladního jako profily uživatelů, řek jsem si, že to tu vypadá jako mentálně postižený klon ČSFD...nebo spíš jako její chudý příbuzný, což je i ČSFD ve vztahu k IMDb.

Nejen já tu trvám na tom, že logické oddělení komentů a diskusí a možnost oboje doupravovat na ČSFD funguje - nekontinuita se díky opravám občas vyskytne, ale nepředstavuje žádný velký problém (ostatně vždycky můžete odkazované citovat). Komenty vyjadřují jasně formulované názory a hodnocení, na diskusích se (o nich) diskutuje. Jestli nechápete rozdíl mezi tím, sotva vám ho kdo vysvětlí. Slévat oboje dohromady znamená zmatek, zmatek o to větší, pokud je nastavovaný nějakými dodatečnými komenty vlastních komentů. Jistě, chybovat je lidské a nic lidského by nám nemělo být cizí, ale ne všichni jsme duchem kronikáři a archiváři.
vš: Ty, zkus se občas zamyslet, než začneš psát. Proč nepožádáš adminy, že si přeješ daný koment smazat například?
Soory u Batmana to nebylo ;-)
A Já například dal prvnímu Batmanovi od Unicornu 100% ale přesto jsem chtěl napsat jen že to sháním (nebyl ještě bazar). Jasně, chápu že to byl kreténskej nápad ale stalo se a Já bych to chtěl změnit.
DEmnoG: jj, vlastně máš taky pravdu, já bych taky asi neměnil hodnocení u komiksů, co jsem hodnotil tehdy a dneska už na ně třeba mám jinej názor, už to, že mě k nim váže ta nostalgie apod., to beru, nechat stálé hodnocení, a pak eventuelně napsat druhý názor. Spíš bych u těch starších něco opravil po slohové stránce. Ale je fakt, že někdy jsem hned těsně po přečtení hodnotil a byl nadšenej a druhý den zjistil, že to ze mě rychle vyprchalo a absolutně jsem nesouhlasil s tím co jsem napsal, ale to je spíš osobní problém a těch případů není tolik, člověk někdy nemá dát na první dojem (někdy zas jo) a chvíli si to nechat uležet v hlavě.

Zack: no právě, to zas musím uznat, že to není tak smrtelně nutné rozdělovat. (Ale třeba jednou v budoucnu, kdy komiksy bude číst každej druhej, ale to už sem nepatří:-)
Black Bro, yo: zas tak husty debaty se tu o comicsu nevedou :)
zack: já vím, že se to už řešilo, jen jsem to tak v žáru psaní připomněl, ale to je jedno. Jinak respektuji tvoje rozhodnutí to tak ponechat, nakonec se s tvými argumenty dá souhlasit. S tím CSFD, taky je to nakonec databáze, tak proč to nesrovnávat. Jen, že někdy se člověk musí prohrabávat diskuzí na nějaký komentář, je jasný, že člověk ho pozná, když je u něj procentuální hodnocení, ale pak třeba pokračuje nějaká diskuze, třeba 20 příspěvků a někde uprostřed je komentář bez procentuálního hodnocení s novým názorem, takže to vypadá jako součást diskuze, jako ti co to sledují pravidelně se v tom neztratí, ale někdo, kdo sem zavitá jen začas… jako trošku přeháním, těch příspěvků u komiksů zatím není 2 000, ale budiž. Jinak samozřejmě záleží na tobě a na druhou stranu s tebou souhlasím, holt těžko říct.
to choze: me se vubec nazmlouva v pripade komentu argumentace typu "neco jsem pred par lety napsal a ted mam na to jinej nazor"... pac hodnoceni je relativni vec, ktera ja zavisla na tvem vkusu a kolik jsi toho nacetl, tedy dokazal (ne)docenit. Mne jako berna mince vyhovuje prave prvni hodnoceni, ktere napises... jasne ze je poplatny tvemu aktualnimu comicsove "vyvoji", takze se da po par letech brat "no ty vole, co jsem to psal za kraviny", ale i presto ma vypovedni hodnotu. A kdyz to vztahnu na pripadneho "navstevnika", cimz argumentujes ty, tak je preci uplne klidne mozny, ze bude na stejne urovni, jako kdyz jsi je psal ty = tvoje "stare" hodnoceni pro nej bude aktualni a vhodne, nemyslis?

A za druhe, ty "upravujici" komenty nejsou vubec od veci... kdyz se bude nekdo vazne zajimat o nejaky comics, tak si snad precte vse, co je pod nim napsano... a i tady si myslim, ze "dokomentar" ti jako zajemci naznaci, ze je dobry tenhle comics cist dejmetomu pozdeji. Takze ma vetsi vypovedni hodnotu nez pouha zmena procent a "doucesani" = porad 1 koment od jednohu nicku.

to Willis: abyses nepridal, co? BTW ty na Brno kasles?

to Black Bro, yo: myslim, ze konkretne u Vraz a housli mel krvinka uplne jinej problem, nez-li preklep:)
choze: tak postupne:
Slucovani komentu a diskuze patri dohromady, protoze je to proste prirozeny proud veci. Oddelovani nefunguje, pokud to nekdo nehlida, neb bezny uzivat internetu neni schopny ani ve foru odlisit, kam ktere tema patri, natoz aby pod comicsem reagoval do spravneho vlakna.

Nejvetsi problem v prepisovani historie je nekontinuita. Roztrhani souvislosti. Pokud se nekdo odkazuje na prispevek, ktery mesic pote nekdo zmeni, je dusledek snad jasny kazdymu. Tech duvodu je daleko vic, muzem si je probrat ve chvili, kdy se nejak uspesne preargumentujes pres tenhle.

Pokud mas potrebu vrsit opravne komenty, mas problem uplne jinde, nez je nejaky system.

CSFD je takovy mentalne postizeny klon IMDB. IMDB vypada tak, jak by to melo vypadat na CSFD. Za kvalitama si klidne stuj, ja jsem jen chtel naznacit, ze CSFD naprosto fuckuju a argumentovat "maj to na csfd" je ta uplne nejstupidnejsi cesta, jakou se pri motivacnich projevech muzete pustit :)

Pracnosti se nehajim, neb je to otazka tak pul hodiny :) Ale tak hlavne, ze ti to je jasny :)

Black Bro, yo: ono by zas nebylo treba spatny cist i co se psalo par stranek zpatky, ale to je ten problem s uzivateli, ze clovek nemuze cekat, ze se budou chovat jak by idealne mohli nebo meli :) Ano, kdo co vlastni se resilo nekolikrat a ano, je to schvaleny. Ne, oddelovat hodnoceni od diskuzi jen pres mou mrtvolu.
Já myslím, že každý si za své názory hrdě stojí (mě třeba nikdo nevymluví, že moje guilty pleasure Dříve známí jako Liga Spravedlnosti je špatný komiks :-) ), ale ty se prostě mění, a můžou nastat i chybky jako např. u Vraždy a Housle se krvinka56 zřejmě překlikl a dal místo 55%, 5%, což výrazně snižuje celkové hodnocení, ale opravit už to nemohl. Je jasný, že ti, co to čtou postupně a jsou tu delší dobu, ta ví, jak to s tím je, ale někdo se třeba dívá jen na celkový hodnocení a komentáře nečte, nebo jenom první tři na začátku.
choze: přesně tak, absolutně se vším souhlasím, já taky, když se podívám na své staré komenty, tak některé hlavně po slohové stránce by potřebovali sakra vylepšit, na csfd to funguje výborně, je to hlavně přehledný, odklik na komentáře s hodnocením, na diskuzi, popřípadě i galerii (tady by se to taky mohlo zavíst) a všechno zvlášť. A je pravda, že názory se mění, jako teď ho tam můžu napsat, ale procentní hodnocení změnit už nemůžu, pak sem např. někdo na nějaký komiks nahlídne, že si ho chce třeba podle hodnocení koupit, ale ty názory jsou z doby, kdy nám třeba stačilo málo a dávali jsme 100%. Taky by nebylo špatný dát ke každému komiksu odkaz na to, kdo ten komiks vlastní, nabízí nebo chce, ať nemusíme hledat ve sbírkách. Jako jasný, je to práce navíc atd. atd., ale když v posledních měsících comicsdb postihl nějaký ten posun (vylepšené fórum, ikonky, sbírka atd.), tak by nebylo v budoucnu špatný to posunout ještě o pár tříd víš právě tady tímto :-).
teda mě je jasný, že by to znamenalo to tu dost zásadně překopat a že by to bylo pracný, ale tímhle se nehájíte :)
rád bych konečně slyšel nějaký rozumný argument, proč je vlastně taková blbost "přepisování historie" (to zní, jak kdybychom se bavili o retušování nepohodlných soudruhů z fotek :)...proč za sebou vršit opravné a aktualizované komenty a prodlužovat a znepřehledňovat diskusáky u titulů, když je praktičtější opravit starý koment a případně do něj připsat "zprvu jsem tenhle comics nedocenil, ale s odstupem času..."
choze: souhlasím :), systém csfd mě taky vyhovuje. už jsem to tady kdysi dával do placu, ale neuspěl. :( . opravný komentář se může dát, problém je, že se příspěvky řadí chronoligicky, takže by to bylo dost roztrhaný pokud je delší časová mezera mezi.(prostě je už tam vecpaný spoustu jinejch lidí). Pochybuju, že někdo bude hledat jestli si svůj kometář náhodou někde (třeba se do 20 let dočkáme, že komentářů bude i několik stránek:))neopravoval.
to choze: nesouhlasim... vlozene komenty a hodnoceni nedovolit menit. At si kazdej da pozor na to, co pise. Tim nechci rici, ze bych se svym hodnocenim nektererych comicsu treba starymi treba 2 roky bych ted byl spokojen, nicmene tenkrat jsem to tak videl.

Ja v tom nevidim problem, kdyz chces, muzes ke comicsu hodit novy koment:)
Zack: při vší úctě mě jako neoddiskutovatelná pičovina přijde mít sloučené komenty a diskusáky jednotlivých titulů...každej se občas v komentu přepíšem (gramaticky i fakticky) a v názorech vyvíjíme a proč to jako zákony dodatečně x-krát připomínkovat? Zároveň když si sem někdo přijde pro stručný info, jak se v tom má pak orientovat? Jinak za kvalitami systému ČSFD si stojím a ty údajné chyby by mě docela zajímaly...
CSFD je dukaz ledasceho, ale ze by v tom vyctu bylo u neceho "perfektne funguje", to me v zivote nenapadlo :) Prepisovani historie je picovina naprosto neodiskutovatelna. Ja bych tu rad mel lidi, co si za tim, co napsali, dokazi stat, a pokud ne, at je ten vyvoj nazoru jasne videt. Narozdil prave od toho CSFD, kde je ta uroven sice vyssi nez treba v diskuzich idnesu, ale zas ne o moc.
Na CSFD to beží perfektně.
zack: myslím, že konkrétně ČSFD je důkazem toho, že takový systém perfektně funguje (každý titul má vlastní libovolně opravitelné/aktualizovatelné komentáře i hodnocení a oddělenou diskusi s mazatelnými příspěvky), ale budiž
choze: Můj předešlý příspěvek byl jen kostatováním stavu oněch dvou mnou vlastněných kusů. Rozhodně to nebylo myšleno, že nemáš pravdu. Pokud to tak vyznělo, tak se omlouvám.
Zmenu hodnoceni jsme uz probirali a predbezne se schvalil navrh, kde pujde vlozit hodnoceni vzdy, jen se pripadne smaze puvodni hodnoceni a prepocita celkove. Uprava je to minimalni a neprijde mi to nic proti nicemu. Upravovani historickych komentu na cbd neuvidite, kde jsem to videl, delalo to jen zmatky.
fel68: bez urážky, ale nemůže to být třeba tím, že máš prostě dva kusy od jednoho ze dvou různých speciálů? Každopádně není nic jednoduššího než že vezmu ten svůj na komiksslez a uvidí se...
AZTeck a choze - Záhadný Spider-man Extra: Prohlédl jsem oba kusy, které vlastním a jsou naprosto totožné a podle popisu, který uvádí AZTeck, včetně uvedeného ISBN.
choze - Jj, podle CSFD jsem to myslel.
Choze v tomhle máš pravdu ale podle mne by stačil menší odklik.Konec konců je aspoň znát to jak se vyvíjí čtenářův vkus.Osobně bych zmněnil taky pár svých komentů plus hodnocení ale je lepší když to tak zůstane a člověk přidá dodatečný komentář.
Velmi bych se přimlouval, aby se po vzoru ČSFD dalo měnit hodnocení i komenty, určitě má každý z vás nějaké hodnocení/koment, který by rád opravil.
Já sem toho názoru že je totakhle lepší alle nebylo by odvěci tam přidat možnost dalšího procentního hodnocení které by bylo pro tyto důvody.Jinak je totu super!A řekl bych i více navštěvovaný.
Bylo by fajn kdyby se hodnocení mohlo měnit.