mearez: tak superhero komiksy nemůžeš brát jako předlohu jelikož mají 70 letou tradici a dá se to všechno namíchat dle obrazu studia, ale třeba Lucifer, Outcast nebo Preacher, to jsou pevně dané příběhy o pár knihách...Gotham souhlasím, tam je to těžkej průměr ale současně nejlepší komiksový seriál od DC nicméně jednooký mezi slepými....co ovšem mohu doporučit za seriály tak Příběh služebnice a Peaky Binders, nejsou to komiksárny ale i tak jsou to absolutně super seriály....no a nejlepší komiksové seriály dle mě? Legion, Daredevil a Agenti SHIELDU i když poslední řada byla pěknej podpapírák
Tormentr: Když už je řeč o Altered Carbon, podle mě je to slušná slátanina. A jako třeba takovej House of Cards, Stranger Things nebo třeba Brooklin nine-nine jsou originální seriály, které mě překvapí, mají dobrý zápletky, popřípadě super příběh, v případě Brooklin nine-nine je to třeba super kamera a vtipy nejsou téměř vůbec trapný. A seriály odle komiksů začínají být taky dost cringe: Flash jde od 3. sezóny do kopru, na Supergirl se nedá dívat, u Legend of Tomorrow jsem usnul, Defenders jsou prostě sračka, Iron Fist a Luke Cage jsou nezajímavý nudný séroše a Gotham je hrozně podivnej, protože jeho kvalita strašně moc skáče nahoru a dolů.
Tormentr: no počkej, to chceš jako říct, že seriály podle předlohy nepotřebují scénáristy, nebo jak jsi to myslel? :)) a komiks není žánr ;)
ten Negan mě zajímá, klidně rozveď dál.
jinak ty Skalpy myslím visí ve vzduchu, tak třeba se ještě ledy pohnou.
Skalpy byly zrušeny, Ý jsem zapomněl ano to se chystá také...celkem mě zajímá Boys má tam hrát Karl Urban a ten serif z Banshee což mě zase trochu děsí, ten člověk je herečky poleno
Jinak řečeno, od stávky scénaristů v Holly-wůdů, kdy jim vedení chtě nechtě museli přidat, tak se studiím vyplácí točit filmy a seriály podle předloh a protože už ostatní žánry jsou vybrakované, tak teďka je na řadě komiks. Je to hnus velebnosti, ale poslední shopné filmy a seriály jsou právě podle komiksů. Jsou vyjímky, jako od Netflixu například Altered Carbon, ale jinak nic moc :/
Taky se děsím, jak ty chystané seriály podle komiksů budou vypadat, ale zase na druhou stranu, třeba jim to přidá na popularitě a pak vyjdou i u nás česky :)
Jinak já seriál TWD poslal do kopru, jak se poprvé objevil Negan. To je tak přehnaná postava i v komiksu, že když mi pak kolega řekl, jak to s ním dopadlo, tak jsem řekl, že to ať si Kirkman strčí někam. Absolutně nerealistické a mimo veškerou logiku.
Dopp no já teda co se týká komiksových seriálů, tak Lucifera jsem vydržel déle, ale tři díly a pak s maximální nasraností jsem s tím seknul, co jsem si všiml tak nejvíce to chválí a stříkají z toho lidé co neznají komiks, Preacher jsem se dostal do poloviny druhé řady a nebyl už sto to dokoukat a třetí řadu už ani nezačnu, Outcast jsem přestal sledovat po pár dílech a TWD po asi dvou řadách. Ted se toho chystá hodně, bude the Boys, Deadly Class, Umbrella academy, East of West, Kill or be killed, Lazarus, Swamp thing, Teen titans, ovšem po zkušenostech právě s Luciferem, Outcast a Preacher už se tak nějak téměř na žádný z těch seriálů netěším, většinou jsem zklamaný.....
TWD mě jako seriál pořád baví, jenom bohužel na rozdíl od komiksu trpí právě tou stagnací. Tvůrci si ty velké události a twisty nechávají na (mid-)season finále, takže třeba v nejnovější sérii se několik dílů pořád dokolečka přerovnávaly figurky na šachovnici, protože k závarečnému showdown Team Rick vs Team Negan prostě muselo dojít až v posledním díle.
seriálový Preacher není špatný, ta atmosféra tam prostě je a baví mě, jak promíchali jednotlivé story arcy (Odin Quincannon hned na začátku, a tak). Navíc ten Cassidy je úplně přesný, jedna z nejlépe obsazených postav v historii komiksových adaptací.
Lucifera jsem vydržel asi tak dvě minuty pilotního dílu :)
Dopp: maximálně souhlasím a to jsem najel na TWD teprve nedávno a musím říct že se fackuju že jsem to už dávno nečetl, možná jsem to měl spojené s tím shitozním seriálem...uf ještě že jsem četl Lucifera dříve než začal seriál, to bych se od komiksu držel co nejdále a u Preachera platí to samé
základní premisou TWD je přece ukázat to, co se děje po konci zombie filmu, k čemuž ta nekonečnost už z principu patří, takže to bych sérii nevytýkal. Navíc se Kirkmanovi hodně daří pravidelně měnit postavy, kulisy, celý status quo (a občas i žánr), takže ta série rozhodně nestagnuje a jak je vidět v aktuálních sešitech, má pořád co nabídnout.
Jako včas ukončit sérii je důležité, většinou se to nenaučili Japonci, ty nekonečné mangy a nejen ty. Mě třeba sere stejným způsobem Stan Sakai (a teď budu sám proti sobě, protože Usagiho miluju), ale už měl dávno hlavní děj ukončit a třeba pokračovat příběhy ostatních postav. Líbí se mi jak to dělá Mignola, jeho způsob psaní světa Hellboye bych dal asi jako vzor.
U Ellise souhlasím, ale Ypsilonko mohl být o dost kratší.
Jinak Walking Dead mě stále docela baví.
Ale jsem rád, že už ukončil Invincible. I když série to byla parádní. Chvílemi byla lepší než TWD.
Tormentr : to je pravda. Asi neobstojí když ti budu protiargumentovat, že to tak dělají skoro všichni ? :-) Ukaž mi úspěšnější sérii která končí včas (a neukazuj na nic od Brubakera).
cyboy: z mainstreamu z poslední doby mě napadá Petrichor ze Ságy, transgender spolubydlící Barbary Gordonové v Batgirl z New 52 a jedno z moloidích dětí v sérii FF od Marvelu. A teď jsem vygooglil, že Koi Boi ze Squirrel Girl je taky transgender.
Uznavam, ze mam blbe dotazy, ale po precteni posledniho NHM to nejak nemuzu dostat z hlavy.
Takze otazka pro znalce - existuje v komiksu uz nejaky transgender hrdina/hrdinka, nebo jsme v tomto smeru stale zasadne "ochuzeni"?
Transgender-Man, hyperkorektne resici problemy moderni spolecnosti by byl podle me zaruceny recept na uspech. Uhlavni nepritel by mohl byt treba demonicky Hetero. Uplne vidim ty promluvy: "Jsi plny negativni energie, Hetero, ale moji duhove sile odolat nedokazes." apod. :)
Fimi: Pokud vím, tak u Image je podoba knihy v režii autorů. Třeba Latour chtěl, aby Southern Bastards byli jenom ve standardním formátu, takže hádám, že Remender prostě CHCE, aby ty knihy byly větší.
No já se právě chystám na Black science a předpokládám že mu vyjde v Deluxe i Seven to Eternity který fakt žeru...později bych si dal i Deadly Class a Low samozřejmě jenže jedna kniha stojí 1500
V čem je ten Remender takový borec že téměř všechny jeho Deluxe komiksy mají mega rozměry a jsou dražší než jiné Deluxe v A4 formátu...mluvím o Black science, Deadly Class, Low
Planetary má ještě crossover s Batmanem kde jdou vyšetřovat do Gothamu....jinak právě teď je v předprodeji omnibus Bandy ale v angličtině a koncem roku vyjde mega omnibus American vampire...teď by mě fakt mrzelo kdyby stopli fatale, já to sice mám v Deluxe v angličtině ale pro vas, má to také myslím sedm knih no a díky.bohu za ságu
Planetary a DMZ jsou jediné, které jsou ve slevě, ty už BBart odpískal nadobro. Jestli se vrátí k Bandě nebo k Americkému Upírovy, tak jak dokončil Punishera a 100 nábojů, to nevím, ale dřív jak příští rok to asi nebude. Spíš nikdy. Buďme rádi za Fatal, Ságu a snad něco z té nedokončené New52. Víc bych nedoufal.
No jo, Planetary, to bych si taky rád koupil. Než jsem na to stačil našetřit, už to utnuli. A DMZ, jedna z nejlepších sérií co tu vycházely, občas si nad těmi pouhými šesti díly zabrečím :-) . Ach...
Základní série Planetary má 4 knihy, takže jsme s českou verzí v půlce. Mimo to je ještě Planetary: Crossing Worlds, což je souborné vydání 3 crossoverů.
DMZ má celkem 12 knih. Vyšlo jich 6.
Banda má 12 knih. Vyšly 2.
(Počty knih beru podle paperbacku.)
Osobně nejvíc doufám v dokončení Planetary.
Fimi: Mě mrzí všechny Supermanovské série :( Ale tak co nadělám s tím, že u nás Superman až tak netáhne ...
Z těch opravdu utnutých sérií mi hodně chybí DMZ a u Planetary mě napadlo, že by se to teoreticky vydat dalo ... formou startovače kompletní OMNIBUS vydání :)
Fry tak to rád slyším....no nevěděl jsem to, já jen vím že o takhle funguje prostě všude, když se to neprodává, tak se to utne...ale jistě za nějakých podmínek, Mezi řády, Mýty nebo prej i Skalpy se moc dobře neprodávají, ale to je Crew....já bych byl rád když je BB art zase v plusu, tak aby se k některým seriím vrátili, předně k Planetary, Americkému upíru a Bandě....trochu mě mrzí i Superman Země jedna jelikož to má jen tři knihy...tak děkuju doporučení, půjdu tedy do WW New 52, sice čtu tu Rebirthovou, ale nevadí.....
Fimi: BB art neutíná série jen tak ... nevm jestli to víš, ale samotné nakladatelství bylo nějakou dobu ve ztrátě, ale nyní už je zase v plusu a bezdůvodně série ukončovat nebude.
U WW bych ti rozhodně doporučil vytrvat, Azzarelo rozehrál slušnou partii a v podstatě až v 35 sešitě (šestá kniha) graduje celý příběh. Pak to přebral Finch, změnila se kresba, ale nějaký znatelný kvalitativní rozdíl jsem alespoň já nezaznamenal.
Četl jsem ww New 52 jednu knihu a nic moc, je to potom lepší stojí za to další knihy? Já právě nechci moc ten bb art kupovat aby to zas neutlnuli...čtu tu rebirthovou a je to super...
Tormentr: Já popravdě taky doufám, že New 52 bude pokračovat ... i kdyby to mělo vychazet stylem jedna kniha každé série ročnĕ ... jen tu WW by měli trochu více popohnat, protože má celkem tuším 10 knih ...
Tormentr: asi to bude fakt trvat pokud to neutnou jako Lanterny, Supermana, Flasha a Action Comics....já bych si však dal New 52 Swamp Thing od Scotta Snydera
Co myslíte, bude příští rok pokračovat i něco z New52? Mě docela mrzí, že Harley Quinn vydali 3 z 6 booků, All Star Western to samé, Batman Detective Comics 6 z 9 booků, Wonder Woman ani nemluvit :/
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.