Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

Kaaos: Zrovna to čtu se stejnou výbavou jako ty a cajk
Kaaos Nedoporučuju, docela důlěžitá je tam Jessica Cruz a ta se předtsaví ve vol. 6
Ahoj, mám dotaz k jla darkseid war. Dá se to číst bez znalosti předchozích dílu? Četl jsem jen ty díly co jsou od Bb artu a neznám pátej, sestej díl a Forever evil. Díky
mearez: Legit je oboje, Juggy je sejmul v devadesátkách. Po 9/11 by si tohle nikdo nedovolil =D
Jo v Captain America - Nový úděl kápo pomáhal odklízet trosky jestli si dobře pamatuju :D
Chtěl bych se zeptat nějákých odborníků na Marvel. Slyšel jsem, že Juggernaut zničil sám dvojčata (prej do do nich něják napálil, WTC spadlo), ale taky že tato událost byla identická ve vesmíru 616 jako v našem vesmíru (zničení dvojčat letadly). Co z toho je legit?
A já si doma syslim sysly.
Sehnal jsem si Spirálu 1,2,3 díl a ještě k tomu rappa první díl, to vše za 540 korun, jen pro ty, co chtějí za to 1500 a více, ukazuji, že to jde levněji :) A i se chlubím, díky za pozornost (y) :D
Neznámí pojem je také zvěrstvo 😉
To co provedli Lobovi v New52 je strašné zvěrstvo. Jo kontinuita je v DC asi neznámí pojem :D Ostatně jako u některých dalších vydavatelů.
Tak to má dítě asi ten metrosexuál, ne?
všecko se dozvíme v červnu, ale chtít od DC respektování kontinuity jejich vlastních příběhů je velmi úsměvné :)
btw pořád lepší Lobova dcera, než ten metrosexuální "pravý Lobo" z New 52 :)
A od kdy to musí dávat nějaký smysl? :D

A kdo byla ta "šťastná"? Že by někdo přežil tu genocidu? :)
Nedává to žádný smysl. Lobo si dal práci s tím, aby vymlátil svoji rasu a pak se po letech najednou rozhodl z nějakého neznámého důvodu množit?
Doppelganger: Kde vzal Lobo dceru?
nová členka Teen Titans - Crush, Lobova dcera :))

FB nemám a když tam náhodou vlezu bez registrace, hned narazím na smutnou zprávu! Zemřel Pan překladatel Honza Kantůrek. Bez něj si překlady dalších komiksů z hellboyovského universa vůbec nedokážu představit. Velmi smutné... R.I.P.

http://www.facebook.com/comicscentrum/photos/a.109118629128099.4948.109072139132748/1876945499012061/?type=3&theater
louza špatně jsi mě pochopil, já mám hromady marvelu a DC pláštěnek, mám to rád, mám UKK, NHM a DCKK to vše mám a další věci od toho, ale už si toho ted moc nekupuji a začal jsem si kupovat hodně Image, ale to nzenamená že mám nějaké výhrady na Marvel či DC...jen už si nekupuju všechno, třeba ted bych si asi už Spidermana nekoupil pokud by to nebyl nějakej DellOtto....toho s DP si ani nekoupím, Strange jen kvůli Aaronovi a Cpt. Marvel mě nezajímá, ale Rebirth si kupuju třeba ale jak co, třeba Harley nebo SSq mě nezajímá...takže asi tak...pláštěnky mám rád, ale prostě mám radši věci NEhrdinský, i když na Invincible a Rising stars nedám dopustit....no a ano Black Hammer je prostě Lemire, toho také můžu, ted si budu kupovat deluxe Descender, jsem na to zvědavej
louza: Pokud za superhrdinský žánr nebereš Čtyřlístek a Rychlé Šípy, tak mi řekni, kde bydlíš, ať vím, kterým směrem mám hodit ten šutr :)
Fimi : zase tak kritický bych k těm superhrdinům nebyl. Já to četl když jsem byl malej a miloval jsem to, pak jsem se k superhrdinům vrátil někdy po roce 2000, kdy už bylo mnohé jinak. A bylo to taky super. Ale časem mě to nějak znavilo a začal jsem je dost nesnášet a pohrdat jimi. Prosazoval jsem "normální" věci jako třeba ten Brubaker. Pak jsem začal číst Lemirea, kterej mě svým nadšením zase nakazil. Především Black Hammer mě vrátil do dětství se vší tou absurditou kolem toho subžánru. Naučil mě na něj zase koukat dětskýma očima bez popření dospěláckýho přístupu a nehledat v pulpu až popu antické drama, nebo nějakou hlubokou myšlenku. Přijmout zpátky pravidla žánru. Naučil mě se oprostit od všech těch vážných traumatických témat a prostě si užít držkovou. Jako malej jsem to uměl automaticky, pak jsem o schopnost číst to nějak přišel. A teď už mi to zase jde. Přečetl jsem zpětně pár retro věcí z UKK a bavím mě zejména ty co tady mají to nejmenší hodnocení :-) Samozřejmě to čtu v jiném duševním rozpoložení, než třeba Criminal. Ale dokážu si v tom najít kouzlo.

Kdo z nás na superhrdinech nevyrůstal a byť jen na chvíli je nehltal, hoď kamenem. Úsměvný mi naopak přijde inverzní rádoby dospělý novodobý trend "čtu jen Image, vydejte mi všechno od Image" (před patnáci lety to bylo Vertigo). Ano Image, má skvělý série. Ale není jich zase tolik kolik se traduje. A rozhodně to nejsou VŠECHNY. Nadpoloviční většina je docela šit. Dark Horse má taky skvělý série. A taky ne všechny. Evropa má super věci. Ale fakt ne všechny. Proto bych nejradši kdyby se vydávaly hlavně dobrý komiksy (který to jsou určím já ;-) ) nezávisle na značce. Hlavně ne celá produkce jednoho vydavatelství. Marvel sám o sobě není špatnej. Chyba je v nás, že jsme se jím přežrali. A s Image to může dopadnout úplně stejně. Ale holt si k tomu musí člověk dospět. Není každej z nás čistokrevně rozenej nerd tělem i duší (v čechách snad jen Pavlovský a Lenny) kterým ten nadhled padá tak nějak shůry.
KJ No já komiksy okolo Brubakera sleduju hodně, teda myslim NEpláštěnky i když Daredevil není špatnej, stejně tak Cap nebo Batman...ale věci jako Fatale, Velvet, Incognito, Kill, Criminal nebo Fade out, to jsou prostě klenoty....ovšem novinky až tak nesleduju,...děkuju za link
Fimi: Taky jsem celkem rád, že se Brubaker vrátí k tomu nejlepšímu, Criminal a Fade Out je pro mne nejen TOP co se týče Brubakera, ale i komiksu obecně. Pokud by tě zajímaly nejčerstvější novinky z jeho tvorby, tak já již dlouho navštěvuji tento web:

http://criminalcomic.blogspot.cz/
louza: no ten je prostě jasná koupě, na to se fakt těším i když Kill, mě ke konci už trochu nebavilo ale pořád vysoká úroven a tu třetí book už si asi nekoupím, snad prodám na hubičku první dvě volumka abych si koupil deluxe...Brubaker je výbornej

no ten Luther já nevím, Dobrodružství se mi moc nelíbilo a to druhé mě už tím pádem nelákalo a tohle je jen dva v jednom...sakra, fakt nevím.....
Fimi : já teda čekám zásadně na deluxky, ten Kill vypadá asi na dvě. Fade out možná nebude fade out 2, ale něco jiného, jinak pojmenovaného, ještě to není jistý. Má to být jiný příběh z filmového prostředí, kde se nejspíš mihnou některé postavy, nebo situace z původního fade outu. Připravuje to už dva roky tak věřím, že to bude stát za to. Červen je tedy finiš a od podzimu duo uvede něco dalšího. Jsem zvědav co to bude. Ten criminal měla být ucelená graphics novel, pokud se něco nezměnilo.
jo tááák já hledal novinku a ne video...
Fimi: předprodej začne až 3. dubna, ale dnes na FB měli živé vysílání, kde ji odhalili
jh666 hele a nemyslíš překvapení na první pololetí? protože kolosálka má být v předprodeji až 3.4. prej
louza: bude to končit jo? výborně, mám teda první dva booky a ten třetí bych rád koupil, ale možná bude lepší počkat na soubornou deluxe....Fade out bude pokračování? no to je výborná zpráva....Brubaker je pro mě naprostá topka, ted mám rozečtený opět Velvet a seru u toho blahem.
Kdyby někoho zajímalo, Comics Centrum na svém FB odhalilo kolosálku na 1. pololetí: Luther Integral
Jo, jo! Ed nezklamal. Kill or Be Killed přes skvělé prodeje definitivně končí 20. sešitem v červnu. Paráda. Sice je trochu škoda, že to zařízl zrovna ve chvíli, kdy už to zase začalo bejt zajímavý, ale pokud to dobře uzavře, nemám námitek a těším se na jeho anoncovaný návrat ke Kriminálu a hlavně připravovanou druhou knihu Fade Outu. Ed Brubaker, jistota příčtnosti, kvůli které stojí za to žít.
AZ Teck: Děkuji moc! Byl jsem nějakou dobu mimo, sice pozdě ale přece moc děkuji !!! :)
Tormentr: To není myšleno zle! Každé hodnocení je subjektivní a od toho tu komiksová databáze je, nikomu neberu jeho vkus. Já jen říkám, že můžu Badoovo hodnocení brát jako nepřímo úměrné doporučení:-)
GWB: Ale no tak, je to taky jenom člověk a má holt slabší dny no :)
Kapis: Začínám si myslet, že čím horší hodnocení od Badoa, tím lepší komiks... :)))
Kapis - je to jednoduche - ocakavam od komiksov aby ma bavili. Ked ma bavia, tak moze byt kresba hocijaka.
Kapis: no jasný, začal jsem s UKK někdy když to začalo a pak to šlo hopem...jenže mě pomalu ale jistě přestávají bavit pláštěnky od DC a Marvelu, (samozřejmě jak který) kupoval jsem každou blbost co prostě je prej dobrá a já zjistil že není, tak to ted všechno pomalu prodávám a budu si nechávat jen věci které fakt chci mít doma ajsou pro mě dobré, takže jsem prodal všechny Predátory, ted prodávám Witchblade a Darkness, Nikdykde a další....třeba jsem měl možnost si koupit za litr Luthera Arkwrighta, ale vůbec se mi to nelíbilo a už to nechci....prostě nechci mít každej komiks co u nás vyjde....no a do toho jsem se nadchnul do Image protože jsem začal kupovat komiksy v angličtině a vše co mě zaujalo a přimělo ke koupi je náhodou Image (Velvet, Fatale, Lazarus) no a ještě Vertigo jako třeba Sweet Tooth....ted jsem narazil třeba na omnibus Vycházející hvězdy, tak to asi koupím, no a nekup si omnibus Planetary když u nás vyšla jen půlka....samozřejmě že umí i Marvel nebo DC a samozřejmě Dark Horse, nebo Valiant...nejsem vyhraněnej
Kapis: Hele, jestli se jedná i o problém peněz, tak bych to spíš utratil za další série z univerza Hellboye od CC.
Kapis: Ten Baltimore je dobrej, ale zase ne tak, záleží, jestli jiného Mignolu můžeš nebo ne. Já nemám rád ani Hellboye ani UPVO, ale tohle se mi i přesto líbí. Kdybych si však měl vybrat mezi Baltimorem a třeba Punisherem, tak Punisher u mě vyhrál :) Je na tom fajn, že to na nic nenavazuje, nemá to milion odkazů a odboček, spinoffů nebo prequelů. To je to, co se mi na tom líbí asi nejvíc.
Kurva me serete s tim nadsene hodnocenym Baltimorem, jsem to vubec nechtel kupovat. Nic ale pokud mi to nekdo neproda pak komplet za polovinu tak proste nehrozi.

Fimi: ja uplne cumim, jestli to dobre chapu taxes dostal ke komiksu pomerne nedavno a resis v podstate jen zahranicni serie. Vzdyt u nas toho vyslo/vychazi takova mracna. On nejen Image umi.

Bado alias Radek: stale se snazim pochopit co ty od tech komiksu ocekavas krom akce aj ked to je popici pekne nakreslene.

Nic ve zlem kluci, chran jediny spravny buch!
I jeho covery ke komiksům z Brubakerova runu na Captainovi jsou výborný.
Alex Ross nejspíš...ale Dell Otto je také masterart....nedávno jsem dočetl DCKK Spravedlnost a málem jsem se posrat, výborný
Fimi: Alex Ross, rozhodně, co ty?
otázka do placu...koho máte raději

Gabrielle DellOtto vs Alex Ross ?
perak: tak to si v případě Fatale počkáš :-D
Baltimore 2 zrovna objednávám, zbytek mám už doma, ale zatím jsem se do ničeho nepustil, pořád váhám, zda to není lepší si nechat, až ke každému vyjde více pokračování:).
Bado: úžasnej výběr...Fatale je masakr, škoda, že na úkor DC Rebirthu bude jen jedna kniha ročně...výbornej Brubaker...
Baltimora, ten je fakt skvělý :)
Tak práve mi domov prišli komiksy - Baltimore 2: Prokleté zvony, Černá palice 1: Tajemství počátků, Fatale 1: Smrt je mi v patách a Umbrella Academy 1: Apokalyptická suita

a neviem čo z toho čítať skôr :)