Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

GWB: Ten Lucifer

Žánr: městská fantasy, horror
Vydal: Netopejr, Crew
Rok a měsíc vydání: 2015/08
ISBN: 978-80-87044-04-9 (Netopejr), 978-80-7449-351-5 (Crew)
Vydání: 2.
Vazba: pevná s přebalem
Format: 176 × 250 mm
Počet stran: 160
Tisk: barevný
Název originálu: Lucifer: Devil in the Gateway
Vydavatel originálu: Vertigo (DC Comics), 2001
Cena v době vydání: 499 Kč

A podle Pavlovského je trochu vylepšená sazba, pár upravených bublin, jinak nic zásadního (http://www.crew.cz/aktuality-komentare.php?id_clanek=999)

GWB. Právě, dneska je hokej a předtím jdu na Strážce, ale zítra se podívám do tiráže, to druhý vydání mám doma. :)
jh666: Bližší info není, prosím?:-) Kdyžtak zkusím dohledat, až bude čas... dneska je hokej, víšco... :D

Díky. Kdyžtak smažte ten koment přímo u knížky :)
George Walker Bush: Ano, první díl tak vyšel v létě 2015
Light:

Ad Lucifer v komentářích - Krom ISBN se nezdá, že by to bylo jiné. Mimochodem překvapil mě rok vydání 2016, do ruky se mi to dostalo přes distribuci až teď. Neví někdo, jestli takhle vyšel i první díl Lucifera v druhém vydání, abych to případně přidal? Crwí stránky to je totiž jeden velkej punk a nic nenajdu...
baatcha: aha, tak možná tohle mi částečně utkvělo v paměti.
Teď se mi vlastně vybavilo, že Jiří Pavlovský na dotaz, zda nevydají Life and Times prohlásil, že Disneyho u nás kompletně obhospodařuje Egmont a že se jim do toho cpát nebudou.
kura kucíííí, jsem dycki pod fusem na andrého čuměl co jakože Kačeři, chacha, ale začíná mě to zajímat. Ještě, jak vidím tu ceduli u Rosy.
Doppelganger: Že Egmont vydá kačeří majstrštyky, prásknul Dan Černý v diskuzi u Jak se chodí do pohádky se Čtyřlístkem (paperback). Jestli se někde řešilo Life and Times, tak mi to uniklo. Takže jakoukoliv informaci uvítám!
Life and Times je na mém seznamu komiksů, které si chci přečíst v češtině, než umřu. Kvůli tomu je to pro mě citlivé téma.
Tak na to se opravdu těším :)

btw matně si vzpomínám, že Life and Times se relativně nedávno někde řešilo - buď, že na to má zálusk Crew, anebo že to chystá Egmont/Albatros? Nevybaví si někdo, jak to bylo?
andre: A co to vlastně bude. Směs příběhů a nebo i Lifes and times of Scrooge McDuck?
Suprový, to vypadá na nové UKK - Ultimátní Kačeří Komplet :D!
Tak koukám, že pokud to nebude jenom výstřel do tmy, tak by to mohla být docela zajímavá serie.
http://www.goodreads.com/book/show/10414344-hall-of-fame

Tak snad si někdo v egmontu ČR dal tu práci a načetl "alespoň" komplet Barkse a Rosu, aby to pak jako celek jednou mělo hlavu a patu, včetně názvosloví (jmen).
andre: Don Rosa se vyjádřil v jednom ze svých komiksů jasně. Máš scénu, ve které ukazují Skrblíkovu koupelnu a vedle záchoda má hromádku DT komiksů. K čemu je tam asi má? :)
andre: Kdo by taky četl ty děsivě dlouhé smlouvy se zaměstnavatelem, že.
baatcha: o to ani nejde, je to , když to zjednodušim, jeden z důvodů proč přestal kreslit. V DT použili jeho náměty, předělali si to po svim, nezeptali se ho na názor, snad ho ani neuvedli v titulcích, natož aby něco dostal. ...... On byl holt v 80s rád že se dostal ke kreslení kačírků, ale pak byl "rozčarován" když zjistil, že mimo jedný platby na začátku už nedostane nikdy nic z žádnýho reprintu atp. a nemá na své dílo v podstatě vliv.
andre: Pravda, Duck Tales byla vlastně záležitost Carla Barkse.
Tak doufám, že za to od českého egmontu Don něco dostane (u Disney věcí to není samozřejmost) a bude konečně smysluplné ho pozvat do ČR na autogramiádu:) .... Ale když je na titulce napsáno "Don Rosa" tak by měl. ...... Jo a pozor, Don nemá rád spojování jeho jména s "Kačer, ú-u!" ;-)
A až to budete v tom červnu číst, tak si k tomu pusťte tohle.
http://www.youtube.com/watch?v=JWwSVOo5K_k
royan: Mazec! Na to se dá říct jen: "Kačer, ú-u!" http://www.youtube.com/watch?v=JeEqyeSu2P0
Punisher MAX #10: Valley Forge, Valley Forge vyjde 28.6.
Tři a půl roku ticho po pěšině a letos dva díly s odstupem dvou měsíců! Doufám, že nás něco podobného letos čeká i se 100 náboji.
Tak jsem se ptal v Crwi a Alias nebude.Pak jsem se ptal u BBArt a nebude ni Alias, ni DMZ stejně jako Americký upír...
:o(
2scha: S BB Artem bych fakt nepočítal. Kromě toho, že všechny omnibusy Daredevila jsou pořád v prodeji, tak v Marvelu už moc nejedou. Letos teda asi po třech letech vydají Punisher Maxe, ale to je tak všechno. Jestli u nás někdy Alias vyjde, a že by si to zasloužil, věřil bych spíš Crwi. Zkus se zeptat na jejich auditoriu.
Čestík, myslíte, že je možnost, že u nás bude vydaný Alias od Bendise? Nebo se Omnibusy Daredevila prodávaly špatně a BB se do toho nepustí?
Ctenari spis nemaj radi, kdyz jejich oblibenou radu nekdo analne znasilni jen proto, aby byl cool a in.
Marvelu klesají prodeje komiksů. Čtenáři nestojí o superhrdinky a větší diverzitu, přiznává vedení

http://art.ihned.cz/knihy/c1-65682740-marvel-komiks-diverzita-zeny-prodeje
MB: Ohledně Cechu buď úplně fklidu. Je to ukončené kompletně a není to žádný spoiler když řeknu, že pokud ti přeživší neumřeli, žijí šťastně až dodnes. Tedy kdybych to pronesl někdy v roce 1940 - ale to zas ještě nebyl tento špalek vydán, je těžké se v tom nezamotat. Po vyloženém pokračování to nevolá - a podle děkovačky na konci se s tím dělali osm roků, takže o druhém dílu si dovolím zapochybovat - aspoň teda v nejbližší době. Žádné "pokračování příště a teď se uhryzejte třeba pět let" tě nečeká. A je to dobrá jazda.
MB: Je to epizodně uzavřené - vyřeší se dílčí zápletka a skupina dobrodruhů se může vesele pustit do dalšího dobrodružství. Další díl však vytvořen prozatím není, takže je samozřejmě otázkou, jestli vůbec vznikne. Záleží na autorské motivaci a komerčním úspěchu. Předpokládám.
MB: Popravdě moc netuším, na Goodreads je to označované jako první díl série (http://www.goodreads.com/book/show/25363511-a-passage-to-shambhala), ale další informace jsem ještě příliš nehledal...
Výstava Thorgala v Brně a další informace, včetně obnoveného vydávání u Albatrosu:
http://www.komiksarium.cz/index.php/2017/04/thorgal-v-morgalu/
Případně kdyby byl někdo tak laskav a napsal mi to na email, mám takový pocit, že i tohle by mohl brát někdo jako spoiler. Děkuji.
Pro ty, kdo četli Cech objevitelů. Docela mě děsí, že tak obrovská bichle je označena jako první díl, tak se chci zeptat, jak to vypadá s koncem? Čili je to kompletně uzavřené, nebo je to tak napůl, tzn. hlavní dějová linka uzavřená, ale hromada nedořešených věcí kolem, nebo je to stylem "pokračování příště" ? Samozřejmě bez spoilerů, prosím.
ani nevím, proč se těm nejdůležitějším zprávám říká bulvár
Draco: je z ní maminka, aby mohla pohladit miminka? Tak to je v pořádku! Ani nevím, jestli bych ji ještě poznal.
No, výroba dětí a starání se o ně zabere dost času.
Kapis: Nějak jsem se ztratila v pérech a rozhoďnožkách.

Teď ovšem POZOR! BULVÁR! Potkala jsem Yamu, má roční dítě, je vdaná a spokojená. To jenom jak jsme se divili, že úplně zmizela a nevěděli jsme co s ní je. KomiksFest ji krapet vyléčil z komiksů asi.
A je jistě pravdou, že určitě je mnohem méně chlapů, kteří nevytáhnou péro, když jim baba roztáhne nohy, než bab, které roztáhnou nohy, když před nima chlap vytáhno péro:) Zkrátka jsme rozdílní, od přírody.
počkej počkej, to je dost gender nevyrovnané, taky by třeba neměl vytahovat péro, ne?
Manželství a vychovávání dětí je týmová práce. Pokud na to člověk není připraven, tak by neměl sakra roztahovat nohy.
ŠKANDÁL!!!

Tak ono to plození je pro nás dost dobrodružství a objevování;)
Taková výživná diskuze a já to musim minout!
Kapis: Hele, já si myslím, že je fajn bejt maminka. Je to super. Ale kurva super není, když chlapečci nemaj bejt tatínkové! V tom slabikáři na protější stránce básničky o maminkách (Na co jsou holky na světě) je totiž básnička Na co jsou kluci na světě a tam o otcovský roli není ani slovo, jen o dobrodružství a objevování. A jako já si myslím, že dobrodružství a objevování cajk, ale že otcové sou kurva taky třeba!!! Nebo si máme ty haranty udělat někde ve spermobance? Ty kluci tam nemaj zmínku ani o svý roli zploditelů. A to je divný.
Tak na CC zbývá 6 dní a 175 knih na vydání 7.-8. dílu ÚPVO, tak šupšup;)
Pro Kapise sem to dal i tady do zprav :)
To už psal na Facebooku. :)