Grrr: jeste nebylo vyhlaseno, doporucuju sledovat novinky, tam se ty jmena objevi urcite. A FB to davam taky, kdyz si vzpomenu :) Vidim to behem zitrka, ze by mohlo probehnout slosovani.
Tak nevím, jestli si mám pořídit větší dioptrie, nebo jestli jsem něco zaspal. Ještě nedávno jsem tady viděl soutěž o Sojčáka a teď je tady Zázrak. Ale žádné vyhlášení a já se těšil, že ho vyhraju.
Kapis: já mám jen strach, že když bude každý dítě denně natáčet svoje příhody ze života a házet to na net, tak to zpomalí youtube :) Btw. na Jirku jsem se podíval a asi poplavu proti proudu a nedám "subscribe".
Přeskočím s tím do Pindárny. Shodou okolností si teď o tom píšu s kámoškou a:
Ona (její dcera) je (jutubery) zná všecky a má u nich odběry a jsou to největší borcííííí a celá její třída točí videa na youtube a všichni její kámoši aj děcka mojich kámošů-psycho...
ClimbVibe: to by měl být tvíterer, ni;-)? Já už asi vím co to je ten jutuber, šel jsem teď na nohec a tam nějaké dvě devítileté holky na koloběžkách zapli mobil na natáčení, ta jedna se postavila do pozoru a začla "vítám vás u......" Věřím, že tam začaly dvě začínající jutuberky plnohodnotné vysílání nabušené třeskutými zajímavostmi a životními moudry. Já vám nevím, my v těch letech a ještě asi dalších 5, než jsme se dostali k pivu a cigárám, lítali po venku, dokud nás nezačaly mamy shánět a my je přemlouvat "ještě chviluuuu". No jo je jiná doba, nedá se nic dělat, ale stejně doufám, že se mi povede moje děcka udržet co nejdéle v offline módu venku - věčně a na 100% to asi nebude možné, ale tak uvidíme. Mám pokušení se podívat na jutubera Jirku:)
Zdravím,
poprosím o doplnění této "parády" do databáze: http://www.jirkakral.cz/komiks.html
28 stránek, ilustrace Pavla Navrátilová, píše nejspíš sám Jirka Král, v časopisu jsem nic nenašel...
jayjay86: Myslím, že komiks Jirky Krále se stejně nebude kupovat jako "komiks" ale např. jako tričko Jirky Krále - to zn. merchandising. Jestli to nějaké dítě (předpokládám, že jeho kanál sledují jen děti) přivede k jiným komiksům - tím líp. Ale nevěřím tomu. Takže to není nic proti ničemu.
to invape: je mi z toho na blití.. Jako jo, komiks se už dlouuuho používá ke komerčním účelům, ale že lidé koupí komiks od takovýhleho ...... než něco kvalitního od Marvela, či DC, to mi přijde prostě jako hodně slabě řečeno hloupost(ovečky) a trend dnešní doby - sledovat a být posedlý cizími životy... A úplně nejhůř udělají rodiče, co něco takovýho donesou domů svým dětem, aby v nich podporovali další čumějící a klikající opice bez vlastního názoru(co neřekne jejich oblíbený youtube blogger,jako by nebylo).. Nevim no, možná kdybych byl ročník 2000a vejš asi bych byl taky takovým blbem, ale jsem velice rád, že mě toto minulo a dokážu přežít i bez zapnutého PC a funkční WiFi sítě...
"Jirka je komiksový časopis populárního českého Youtubera Jirky Krále, který natáčí především herní a cestovatelská videa. Online si je každý měsíc pustí přes 600 tisíc jeho fanoušků. Komiks vychází měsíčně a nabízí kreslené příbehy ze života Jirky. Je určený spíše mladším čtenářům."
invape: Doplněno, v roce 2015 jsem to ještě nedával do série, když byl venku jen jeden díl, proto není ani jako série ve Fabule za rok 2015, to je pro info...
Sasan... Nevím jestli myslíš tohle... Když si dáš svoji sbírku, tam na konci je sloupeček aktualizace, když na něj klikneš tak ti to setřídí podle data přidání.
Toe: duvody respektuju a asi s nimi i souhlasim, jen ten jeho bracha je trochu mimo misu ;)
V panelech a bublinach je prvni ceska nekatalogizacni studie (zadna historie toho nebo onoho). Kazdopadne diky za odkazy, nektere z tech z knih mi skutecne unikly a nekde se na ne podivam.
Zack: opisuju z tiraze...
Nazev: V panalech a bublinách: kapitoly z teorie komiksu
Autori: Pavel Kořínek, Martin Foret, Michal Jareš
Vydavatel a rok: Filip Tomáš - Akropolis, 2015
ISBN: 978-80-7470-113-9
Vazba: paperback
Pocet stran: 456
Doporucena cena: 369,-
Chces i sken obalky? Pripadne i zadni stranu? Vnitrek je z 99.9% tvoren textem, takze tam skeny asi nemaji smysl. A pripadne v jakem formatu?
"Precteno" jsem zaradil na seznam do nové verze. U Káji jsem spíše proti, na comicsové teorie máme už "zanr" a jsem pro. Nevim, jestli to vůbec někdo z adminů má, tak když mi pošleš potřebná data, přidám to.
Pridal bych se k Norriho navrhu ze 4.4. - ta moznost zaskrtnout si u komiksu "precteno" by byla fajn. Spoustu veci jsem cetl a zase poslal dal a tohle by byla sympaticka funkce, ze bych si to vsechno nemusel pamatovat.
Jinak bych se chtel zeptat zda by nestalo za to zaradit do databaze knihu Kája Saudek - 18+ a take studii V panelech a bublinach od panu Korinka, Foreta a Jarese. Je to asi jedina ceska (a take v cestine dostupna) studie, ktera se komiksem zabyva a navic je vazne dobra. Vim ze to neni komiks, ale myslim ze by to tu melo mit misto.