* Připomínky a návrhy Vše o CDB, datech a systému.

Zack: to vyhoď a spíš tam dej co navrhuje GreenG, to není špatné - ono sice ta hodnocení jdou vidět u sérií, když jsi ve své sbírce, nemusí se to rozklikávat po jednom, ale na seznamu komiksů to vidět nejde. Takže se přidávám k tomuto návrhu.
Zacku: Já se na to občas dívám... ale tak pokud to dáš pryč, budu se s tím muset smířit :))
Používáte někdo někdy nějak řazení nebo informaci o aktualizaci comicsu? http://www.comicsdb.cz/comicslist.php?ord=7&fil=1&val=&str=1
Že bych to dal pryč a bylo by místo na něco užitečnějšího.
A ještě něco. uvedu na příkladu. Když si otevřu např. sérii Ultimátní komiksový komplet,tak asi nejde nějak abych viděl při otevřené sérii(kde vidím celý seznam knih série), abych viděl moje hodnocení. Abych nemusel furt otvírat všechno zvášť. Čistě jen pro porovnání.
Jo v té skupině se už neřeší komiksy ale všechno okolo. a z mého názoru sešlo, jediné co si přeju je trvalé přihlásit. to je pro mě priorita.
Já už zkoušel Flash, Java i Ajax chaty napojené na IRC, ICQ, Jabber a tuším dokonce i Skype textově... na aktivnějších stránkách, než je ComicsDB.cz a vždycky to do měsíce až dvou úplně umřelo nebo se to transformovalo na "vítačku", kde každý psal jen "Dobrý ráno", "Ahoj všem", "jdu si dát párek" atd... Mě třebas aktuální podoba zdejšího "fóra" naprosto vyhovuje, člověk už si trochu rozmyslí, co napíše ;)
Pro žhavější diskuzi (v jakémkoli dvojsmyslu) doporučuji aktuálně Facebook a místní vyhlášenou skupinu "Comics, čtu, sbírám..." - tam teprve uvidíš, kam může vést takový nevinný komiksový "chat" a co jak se na tebe všici sesypou :D
GreenGoblin: Mail urcite ne, pokud to nebude clovek, co znam a muzu se spolehnout na to, ze se mi to nevrati jako bumerang. Delat chat pokud neni aktivni jen proto, aby tady byl, mi prave nedava smysl. To bych radsi udelal nejaky irc kanal pro comicsovy pokec, nez tady v db mit chat.
Zack : S tím přihlášením by to chtělo pořešit. Mě to furt odhlašuje. Já tu jsem přihlášen někdy celej den,když se nudím. A tu doménu ano. Ale spíš bych si tam dal jméno. Byla by to i fajn reklama pro tento web. A chat nemyslím,žádnou velkou místnost.Právě,že by se hodil,když je tu málo lidí. žádná velká diskuze jen tak na očko. Napadlo mě to a inspiraci jsem našel na www.navratdoreality.cz zkus se tam podívat, ten chat je vpravo. Stačilo by takové okýnko jenom. Schválně se podívej kolik lidí tam píše a při jaké frekvenci. Nic závratného. Jo a s tím borcem podemnou by to chtělo ověřit. mi to zní jako by se mu někdo napíchnul na účet a chce mu ho smazat.např roba.
GreenGoblin: Nedavno jsme to resili, eviduju to jako validni pozadavek, na ktery jednou dojde. Tou domenou myslis mail treba greengoblin@comicsdb.cz? Na chat je tu malo lidi.
Pánove, neuvažovali jste o funkci trvale přihlásit? a o doméne @comicsdb.cz klidně za příplatek. A udělat chatovou diskusi? to by byla bomba.
Přimlouvám se za Satyricona, obzvlášť, když je pevně rozhodnut. Za Klub přátel eutanazie Invape
Satyricon: Ok, profily mažeme tak jednou maximálně dvakrát za 10 let, ale každopádně budu tu "žádost" potřebovat na email: admin@comx.cz
kinak: Pokud si dobře vzpomínám, tak u českého vydání byl komiks na cca 10 stránkách z cca 200, což se fakt nedá brát... Zbytek byly povídky a plno Danglárových ilustrací...
Ahoj, nenašel jsem tu Rogera Krowiaka a to mě přijde jako velká škoda...
Dobrý den,
prosil bych o smazání tohoto účtu. Již nadále nebudu ComicsDB používat a jsem pro to pevně rozhodnut. Tlačítko pro smazání profilu jsem nenalezl, proto píši Vám. Není zde žádný problém na Vaší straně, s chodem a funkcí ComicsDB jako webové stránky takové jsem byl spokojen, je to zkrátka mé osobní rozhodnutí. Proto bych skutečně prosil o smazání, a jsem pro to pevně rozhodnut. Po odstranění mého profilu mě prosím informujte na můj e-mail. Je to pro mě velice důležité a rád bych měl tuto záležitost již vyřešenou.
Děkuji a doufám v kladné vyřízení.
Fox01: Číslování Death Notu vylepšeno... Číslování u Simpsonů ne, není to v žádné knize uvedeno, ale stačí dát řadit podle let...
něšlo by nějak očíslovat Simpsonovi (knihy a speciály)?
a ještě zpravit číslování u Death Note? číslo 10 je mezi 1 a 2...
děkuji
Fry: Díky za info, máme tu chybku, kdy jakmile je něco v uvozovkách, po editaci to zmizí... takže asi někdo editoval ;)
Le Porello: Počítám s tím, venku to ale ještě tuším není?
U "Calvin a Hobbes #06: Vědecký pokrok dělá" něco chybí, nemyslíte? ( http://www.comicsdb.cz/comics.php?id=4426 )
VXP, Kapis: Určitě na to mrkneme, omlouváme se, prázdniny a tak...
Prosil bych pridat

Asterix XXV-XXVIII http://www.egmont.cz/knihy/asterix-xxv-xxviii
Asterix XXIX-XXXII http://www.egmont.cz/knihy/asterix-xxix-xxxii

kteri uz taky vysli pred nejakym tim mesicem... ;)
Kluci, tu Válku s mloky nahodíte? Už jsem si ji se ZOO taky pořídil a potřebuju zaarchivovat, bo jde do krabice;) Díky
Grr: asi sis to ve starsi verzi CDB vypnul, zapnul jsem ho a pisu si to na seznam, co v nejblizsi dobe udelat prepinaci.

Nelthar: Nezrusis, jen zmenis. V pripade, ze trvas na zruseni, tak mi napis na admin@comx.cz ktery hodnoceni u jakyho comicsu a smazu to primo v databazi.
Hola, u mého profilu se nezobrazuje můj email, přestože ho mám zadaný. Jak ho mám zviditelnit? Nemůžu to najít. Díky
Zatím jsem si ho dal do poznámek, ale nebylo by špatný, kdyby tam bylo nějaký tlačítko, kterým bych ho zviditelnil/zneviditelnil podle momentální nálady :)
Zdravím, prosím vás, lze nějak zrušit hodnocení u komiksu? Děkuji
Někdo tu zmiňoval ty EU tituly, postupně budou přidány, nicméně jeden už tu je (All U Need Is Space), není ale v klasickém pořadí, protože byl použit jako náhrada za duplicitní kartu. Podívat a případně přidat do sbírky můžete zde:

http://www.comicsdb.cz/comics.php?id=4535
vachudik007: díky za připomenutí, už je to v řešení :-)
rajda: Dík, mrknem na to ;)
Do poznámky k Lanternům:
"Green Lantern: Žádný strach" - Originál: Green Lantern #1-6, Green Lantern Secret Files 2005
"Green Lantern: Pomsta Green lanternů" - Originál: Green Lantern #7-13
"Green Lantern: Tajemství původu" - Originál: Green Lantern #29-35
SASN_KING: Dík, doplněno (jsem to tehdy, když to vyšlo, nebral jako komiks ;)
Chybí tady Max a Móric dvojjazyčné vydání z roku 2011:

http://www.kosmas.cz/knihy/168767/max-a-moric/
Vydavatel Deus
Vazba pevná s přebalem
stran: 64
Format: 188x160
ISBN 978-80-87408-07-0

v databázi je pouze: http://comicsdb.cz/comics.php?id=2602
Fry: díky, ta obálka tam chyběla omylem (zapomněl jsem ji tam přidat) - pro pořádek jsem tam dal raději sken reálné obálky.
SI UDĚLEJTE SVOJI DATABÁZI, KDYŽ TO ZACK DĚLÁ TAK BLBĚ
Mno extra políčko na diskuse k dílu by nebyli špatné... nějaké místo, kde by se o komiksu mohli bavit lidé, kteří to už četli, bez toho aby vyžvanili děj. Takže by do jedné části chodili lidé, kteří by o koupi komiksu uvažovali a koukali se, jak ho hodnotili jiní, a do druhé části pak jednotlivci, kteří by si rádi pokecali o tom dílu jako takovém, o jeho ději přímo, o zvratech, překladu, o tom kdy má vyjít další díl, případně si zanadávat na vydavatele.
Teda ja spis budu chvili delat blbyho, pak se na to zapomene a za rok si to proberem znovu, ale psssst :)
andre: vy vzdycky zapominate, ze to pak budou ovladat lidi, kterym i po 10 letech delalo problem se trefit do spravnyho fora, az jsem je musel spojit. Dve tlacitka znamena jen dvakrat vetsi bordel. Udelam to tim casem, znovu spojovat hodnoceni s komentarem nechci, jde jen o to, aby se to hodnoceni neobjevovalo u vsech komentu.