* Připomínky a návrhy Vše o CDB, datech a systému.

Prosím o přidání komiksu.

Název: Rarachárium: Hledání ohně
Scénář: Kamila Lenertová
Kresba: Kamila Lenertová
Vydal: Samizdat
Rok: 2017

Počet listů: 76
Rozměry: 157x151 mm

Jedná se o (první komiksový) autorský počin nadějné mladé umělkyně.
Vydáno bylo 10 kusů. Pro zájem, v druhé vlně obratem přidáno dalších 10 kusů či více. Číslováno.
Vazba je dělaná ručně autorkou.

Přední strana a úvod: http://postimg.org/gallery/1gsx8dy86/
Další info: http://www.facebook.com/groups/514000108621654/permalink/1325683090786681/?sale_post_id=1325683090786681
jankie: Pokud někdo zašle obálku a údaje dle našeho standardu, nebráním se přidání ;)
Titul "Kree-Skrullská Válka" by měl mít spíše název "Avengers: Kree-Skrullská válka". Je to na obálce a zároveň jde o souborné vydání sešitů Avengers č. 89-97.
nemusí to být teď, ale budu rád když někdy příležitostně přidáte Action Comics 1
zack - toma a Jerryho jsem si dnes pořídil, tak jak bude chvilka, posílám...
seneke: Jirky mam v mailu, ty urcite nahodim tenhle tyden, Tom a Jerry zatim nemam data.
bude přidána sešitovka SUPERMAN1 , která vyšla k DC UKK?
Chybí tu poslední dva díly komiksu Jirky Krále + nejnovější Tom a Jerry.
Fry: Zrovna jsem na to koukal a akorát doskenoval, takže opraveno ;)
U poslední "Modré Crwe" je zahraniční obálka :)
Pořád tu chybí NHM 11: Fantastic Four
DC komiksový komplet 002: Batman: Ticho, kniha 2. stál 149 Kč.
super, uz v tom zacinam mit bordel :)
To je schvaleny a pocitam s tim.
@Zacku, nechtel bys udelat sbirku "precteno"? zacinaji se mi mnozit komiksy, ktere jsem cet, ale uz je nemam, nebo sem je mel pujcene z knihovny
Psal jsem Mackovi a potvrdil, ze na dalsi 4 cisla bude Kopl i scenarista.
toe: K tomu Zázrakovi - na konci sešitu je takové povídání a píšou tam, že tyhle první 4 čísla budou uzavřený příběh a psát i kreslit je bude komplet Kopl.
Hmm, teď koukám na tiráž a tam je též uveden scénář Macek, takže zatím nechávám...
Toho posledního Zázraka (14) nepsal Macek ale Kopl? To je podle tiráže?
Jinak znovu prosím, pokud najdete chybu, pište prosím sem do hlavního fóra (nebo mě na email ;), v komentářích nám to může utéct, ale rádi to opravíme...
Ja uz radsi nic neslibuju ;)
No a kdy to tak vidíš na uvedení do provozu Zacku? :)
No pokud si od v4 slibujes tohle, tak budes asi trochu zklamanej, ted aktualni smer CDB je nastaveny k mensimu vyvetrani, vyhazeni hracek, s kteryma si nikdo nehraje, namazani pantu, vymena ustredniho topeni. Hned potom se chci vrhnout na kvalitu dat, protoze treba stav autorskych profilu je tristni.
Ze socialnich funkci je ve v4 uz hotova interni posta, ale ta tu mela uz tak 10 let byt :]
to Toe: správný přístup:).
No, je to na pikacu, jak píšete :) Když přidáme něco, co třebas nikdy nevyjde, páč se to zruší nebo upraví nebo úplně změní nebo odloží... tak hrozí, že vám to tam zůstane viset třebas úplně a budeme zase tam, kde jsme byli :) Respektive pak musí být někdo, kdo to bude hlídat, kontrolovat, doplňovat a tak :) Začít rozdělovat na vydané/nevydané... Samozřejmě vidina je to pěkná...
CDB hlavně startovala v době, kdy nebylo absolutně žádné info o vydaných komiksech, ba nebyly ani jiné internetové knižní databáze, legie.info teprve startovala, ČBDB nebo databazeknih.cz ještě pravděpodobně nebyly ani v šourku programátora... Rešeršový systém knihoven fungující na obstarožním eternetu a snad Foxsovském jádru doposud bez větší přístupnosti veřejnosti se snad ani nedá počítat :) Takže primárním cílem bylo přinést vůbec nějaké informace, nějaké sbírky byly tehdy hodně na okrasu, což se s odstupem času a nástupem zmíněných změnilo na přinést co nejvíc informací, pokud možno ověřených a pokud možno s údaji navíc od ostatních databází (např. lepší popisky autorů...) a nárustem funkcí sbírek aby to s postupem času mířilo k sociálnu, což se děje teď, tedy co nejvíc funkcí pro samotnou komunitu (fóra, komentáře, hodnocení...) a mobilní operace, čímž v podstatě dnešní weby žijí. Aktuálním trendem je pokud možno minimum informací, ověření dat ustupuje až daleko do pozadí a upřednostňuje se vizuálno a aktuálno (také díky mobilním zařízením, kde více informací = utrpení čtení a zpracování), pokud možno s výrazně viditelnou aktivitou uživatelů. Pokud možno nebrat jako výtku, jen informování, kterým směrem se aktuální CDB tak nějak pomalu ubírá. Pomalu, pomalinku, jako obvykle ;) Je možné, že v době, kdy se tam dostanem, už se budou data přenášet v mozkovnách jako v Johnny Mnemonicovi a internetem vás bude navádět mluvící delfín. Fak nevím...
Mám stejný problém jako S313 Občas něco zapomenu zpětně přidat a pak už nenajdu, co to bylo.
Zároveň ale chápu Zacka. Chjo. :(
Prekvapive neresilo. Problem je spis mit vcas spravne info. Az nam budou vsichni posilat data dopredu, tak tomu nic nebrani. Ale ted ma vetsina problem posilat data i po vydani.
Možná se to tu už řešilo, nevím, jsem tu ve fóru asi potřetí, ale neuvažovalo se někdy o přidávání chystaných titulů do databáze? Aktuálně se do databáze přidávají komiksy až po vydání (a fyzickém ohmatání, ehm), což je sice chybovzdorné, ale při těch kvantech komiksů docela náročné sledovat, co už vyšlo a pamatovat si, co jsem si chtěl přidat do seznamu.

Narážím třeba na aktuální DCKK nebo NHM, které mají seznam dílů daný lehce dopředu, případně novinky, které chystá Crew - jasně, nevím, kdy vyjdou, ale znám název, často i obálku, autory - po vydání by pak stačilo doplnit datum vydání a podobné drobnosti.
Posle tiráže vydavatele ano, ale ze kterého vydání to v originále vychází netuším, je jich tolik, že u tohodle určím jen to, že to bylo některé z těch obarvovaných :)
Želvy Ninja: Menu číslo 03 +02 ---------- názvy originálů jsou ok?
jankie: Díky moc za vše, je doplněno...
Fry: Díky za obálky, super práce! ;)
2Toe:
Ještě je zezadu jedna věta a rok vydání.
Je to sešitek A4 o deseti listech + obal, potištěná je vždy jen jedna stránka. Formát/tisk/kvalita zcela totožný s Pižmouny.
jankie: Supr, díky za vše - počítám tedy, že kromě obálky už jiná tiráž v sešitu není? Respektive vazba je sešitová? (tedy bez hřbetu, jen svorky...)
2Toe:
Zasílám sken obálky a dvou stránek. Pro porovnání přikládám též stránku z Bublinek a nějaké poznámky z Dějin československého komiksu.

http://postimg.org/gallery/10vk0g0bi/

(mělo by to jít snadno stáhnout v plném rozlišení pro potřeby tohoto webu)
2Toe:
Zasílám sken obálky a dvou stránek. Pro porovnání přikládám též stránku z Bublinek.
http://postimg.org/gallery/opravim/
(mělo by to jít snadno stáhnout v plném rozlišení)
James: díky, má chyba, opraveno...
Jankie: Pošli prosím, pokud možno i sken/foto tiráže... Odněkud si to vybavuju, asi z těch Bublinek, ale že to vyšlo jako Pižmouni nevím, přidáme...
Ultimátní komiksový komplet #082: Avengers vs. X-Men, část 1. - chybička u poznámky "V české mutaci vyšel tento svazek jako 104. v pořadí." má tam být 105. v pořadí.
Prosím o přidání komiksu.
Název: "Králíci" z NASA
Scénář: Jaroslav Michalička
Kresba: Dan Růžička
Vydal: B-Mont
Rok: 1988

Stejně jako komiks Pižmouni je to vydáno jakože od vydavatelství Rumijáda, série Watashe, zde díl 3. I autoři jsou stejní.
Je to A4 černobílé. Dohledal jsem, že v Bublinkách vyšla ošklivější barevná verze. Náhled na obálku a komiks mohu naskenovat.
Toe: Díky! Uvidíme, holky, co to tu čtou, neznám, uvidíme, jestli se teď ke mě budou hlásit. Dám vědět, pošlu fotky.
Ad Obalky obecne: Budeme to muset resit pro novou verzi, protoze prehled comicsu bude obalkovy ne slovni, tak aby vetsina starsich comicsu nemela jen placeholder. Mam seznam a az na to prijde, tak bych do toho rad zatahl komunitu. Osobne tohle bude pro me prvni vec, kterou budou ve 2017 resit, az spustim v4. Pokud teda spustim v4 ve 2017, znate me :]
suchosch: Mám v hledáčku, jak bude v prackách, doplním, ale asi až na nový rok - kromě křtu na Knihexu to nevidím nikde v distribuci zatím...

Fry: Dík, opraveno ;)
U "Druuny" (10), "Temnými cestami" (11), "Druuny 2" (12) a "Bílého lámy" (13) chybí v poznámce číslo, které udává pořadí vydání knih v edici "MDEK" :)
Fry: To je tím, že se to nahazovalo po různu a ne každý doplňuje velký rozměr... Ono CDB je taky slušný dědeček a v počátcích byl i tenhle malý náhled na běžných monitorech akorát :) Za chvíli budou i ty největší náhledy zase pidi :) Ale mobilní trend to vrátí zpátky ;) Každopádně nás neváhej bombardovat po Vánocích, postupně to doplňuju, ale teď před svátky...
Kjon: Soráč, moje chyba, sypu si popel na hlavu z dvaceti tunového náklaďáku! Já tu myš asi ouplně ignoroval :) Holky! Prosím! Vik má velký... talent! (doufám, že jsem ti to teda jako teď aspoň u holek co to tady čtou vylepšil :)
Prosím, neodepírejte mi autorství u čtvrtého Bublifuku. Čím se pak mám jinak chlubit a na co balit holky? Kreslím tam Jak se dělá komiks :) Díky (Viktor Svoboda)
Toe: Však stane se :)

Jo a jen tak BTW, možná by nebylo od věci k prvnímu dílu brožovaného vydání Ú.P.V.O. nahodit tu obálku ve větším formátu co je u vázané verze :) A myslím, že to není jen případ Ú.P.V.O. od CC, kde u totožných knih je jeden náhled velký a druhý malý :) [napadá mě Koralína, nebo Pohádka o zlobivé kryse, ale tam je ta obálka možná malinko odlišná, netuším, nevlastním] :)