* Připomínky a návrhy Vše o CDB, datech a systému.

z jiného soudku: platí stále číslo účtu pro dotaci? Mam pocit že moje roční předplatné už asi vypršelo.
Zack: nechtěl bych ulpět na slově tag. asi to vnáší zbytečný precens něčeho jiného než mám na mysli. Myslím že řazení podle ediční řady je jistě korektní, ale podle řady původního vydavatele minimálně stejně. Stačilo by jen rozšířit ty serie aby jich mohlo být víc. Podobný případ jako s Lobem je i se Slainem, Thorgalem (vlastně to co vydávala Crew původně mimo Crew). Nověji se to to objevuje např. se seriemi Omnibus a UKK. Tagovat jen pro sebe vlastně nic nepotřebuju, tolik času do toho nedam. Dovedu si představit že to nenaběhne hned, ale že by se postupně taková informace doplňovala, nabízím výpomoc.
DEmnoG: Jo, mecenáš může být frajeřina, ale "admin" znamená moc něco doopravdy dělat a ne trapně někomu napsat ať upraví to nebo to... (akorát ho to nasere, že co po něm vlastně chci, protože přišel unavený z práce a chce si na chvilku odpočinout) ale tak co, stejně je to všem jedno :D
http://www.zs-ohradni.cz/aktivity-skoly/pomahame/100-jedli-pro-jedli
http://www.jus.cz/100letjedle
V rámci tohoto projektu jsme vytvořili a vydali dva díly didaktických komiksů STEJNĚ JAKO TY.
Demnog: Filtr se proste ikonkama blbe dela :)

karel: tagy budou jako obecny system a cim si co otagujete, tak to budete mit. Serie jak jsou ted bych zachoval, muzeme se bavit o zarazeni/nezarazeni u nejakych konkretnich, ale obecne to svazuje do logickeho celku comicsy, ktere patri sequencne k sobe, aby clovek pracne nehledal dalsi dil v serii.
návrh k vylepšení: co takhle používat kolonku "Serie" jako něco na způsob "tagování". Např. série "Lobo" neuvádí původní vydání bulíkova případu, které je zařazené v "Comicsové legendy (I.)". Samozřejmě je to i o tom že by se daly tagovat i postavy které se mihnou v ději, ale to je asi až další vývojový stupeň.
to Fry: "admin" je pro bábovky, frajeři mají "mecenáš." Tím začni:).
to Zack: ikonky místo rozbalovacích nabídek jsou na tabletu/mobilu prostě lepší:).
Hmm, tak CDB používám nějakej ten rok, ale tohodle jsem si nikdy nevšiml :)
Killingjoke: jasne, s vetsim zapojenim obalek pocitam

Light: k tomu je vzdy ve filtru moznost vyplnit primo stranku, kam chces, ale zjevne to neni moc intuitivni ;]
Light: neuklikal - nad listováním stránek je kolonka "Strana" do které napíšeš stranu kterou chceš a tu ti to najde (platí pro forum i pro sbírku)

Zbytek: že se vůbec snažím :D
Mě napadla ještě jedna věc - líp pořešit listování ve sbírkách (nebo i ve fóru) - momentálně se dá vždycky posunout jenom o jedno dál, v momentě, kdy má třeba sbírka 10 stránek a chcete se třeba podívat na 7. stránku, tak je to otrava. To stejný tady ve fóru, když bych se chtěl podívat třeba na 25 stránku připomínek a návrhů, tak bych se uklikal.
Zack: Je to asi jen taková blbost, v podstatě jsem s dosavadním nastavením databáze spokojeny, ale tak mě napadlo... Nedalo by se udělat, aby se při prohlížení sbírky zobrazovaly i náhledy obálek? A s tím souvisí tlačítko, kdyby se tohle dalo vypnout. Moc by se mi to líbilo, ale jak říkám, jde o takovou blbústku, kterou nezbytně nepotřebuji :D
Demnog: ad rolovaci nabidky - tomu se uplne nevyhnu, ale budu myslet na to, ze to nekoho sere ;]

Jinak zbytek, i od odstatnich (krom Frye), si pisu.

Flash: pravidla pro psani prispevku nejsou protoze nebyly zatim treba, neni tu takovy srumec, abychom nedokazali vsechno resit konkretne.
Fry: Na to se budeš muset nejdřív naučit mě/mně.
Jo, mě se líbí to co napsal DEmnoG jo a ještě jedna maličkost - přiřazení k mému jménu cedulku "admin" :D
Pro info: Od nových dotisků Asterixe v sešitech zřejmě Egmont přechází k původnímu francouzskému řazení, proto se nedivte, že mají nyní některá dotisky v názvu jiné číslo pořadí ;) V titulu jinak tooto číslo není uvedeno, jen na zadní straně obálky je potřeba si pořadí sečíst ;) Uvažoval jsem, že nechám tyhle dotisky bez čísla, ale nakonec sem to vyřešil poznámkou...
Mj. pro ještě větší guláš má Egmont na svých stránkách u těchto dotisků špatné obálky s původním pořadím ;)
Byl bych rád, kdyby šlo odlišit vyhledávání pouze v názvech komiksů a celkově.
to Zack: zdar, takhle z patra mne napadá:

a) výraznější hlavní menu
b) konec rollovacích nabídek
c) po loginu bych rád významěji poznal, že jsem přihlášený
d) udělat i mobilní verzi comicsdb.cz (není míněna aplikace, jen zmenšena verze stránek)
e) na hlavni stránce bych rád viděl nově přidané komenty (jako to má www.crew.cz s auditoriem třebas)
f) rád bych v pozitivní variantě označil přispěvatele, kteří mne baví a ti by se mi u comicsů řadili na první místa (abych nemusel hledat v hromadě příspěvků, co si myslí třebas Lenny) a v negativní varinatě bych rád některé přispěvatele blokoval (tedy jejich komenty vůbec neviděl:))
Flash: hlavne by se u prispevku nemely psat pycoviny ktere nesouvisi s komiksem;) a to s tema kurvama jak pise invape samozrejme plati absolutne
Dobrý den, nevíte, zda i v České republice bude vycházet UKK i po serii následující i serie Marvel's Mightiest Heroes(ta červená verze)?
S pozdravem Petr Matějček
Mně by udělalo radost, kdybych mohl zadávat jméno jako normální člověk, tj. třeba "Dave McKean", a našlo by mi to autora. Jestli by to šlo pořešit (i když je rozhodně řazení Příjmení, Jméno lepší, tak ve vyhledávání to tak prostě nezadám), nic jiného si od života nepřeju.
Ne nejde, sem troglodyt, pardon :D
Zack ohledně příspěvků.
Zack - Já sem nedávno přišel na jednu chybku - když zadám něco do vyhledávání (dejme tomu Batman), tak si výslednej seznam nejde seřadit podle nějakých jiných kategorií, než podle názvu (třeba podle hodnocení, datu vydání, atd.).
Daval jsem to na FB, ale nikdo se nevyjadril, tak tedy i sem a nestydte se :)

"Asi přišel čas na novou generaci CDB. Plán je, že by měla v4 vypadat trochu jinak než poslední dvě, ale zas né o moc. Opět to bude spíš technický web než lunapark s ohňostrojem každou celou hodinu. První veřejná verze je ještě hodně daleko v čase, ale přesně teď je ideální čas se vyjádřit, co byste rádi úplně jinak. Co přidat, co zrušit. Připomínky a nápady neovlivněné tím, jak v současnosti CDB funguje a vypadá. CDBv4 se staví od nuly, což otvírá dveře na místech, kde bych vám dříve řekl kategorické NE."
no tak vzhledem k tomu, že tady jsou hlavně děti, tak bychom se měli pokusit nenarušit jejich mravní vývoj a neříkat zbytečně kurva
Má comicsdb nějaké oficiální pravidla do ,kterých jde nakouknout? A jestli ne, tak pro ne?
Neboj admini nejsou zaostalí . Beztak jen nemaj ISSN nebo někde kalí na baru s tím,že na to nemůžou zapomenout.
Nějak se zapomnělo na poslední UKK 47: Doctor Strange: Přísaha.
Protože nám opět tento rok pomalu narůstá počet vydaných komiksů, dopředu písnu, co mám v hledáčku na posouzení a doplnění do DB v blízké době:
Dějiny československého komiksu 20. století
Zombíci
Češi 1992 - Jak Mečiar s Klausem rozdělili stát
Vincent
To jsou naše dějiny
Trojská válka
MOJE KNIHA VINNETOU
Toe: Já to věděl ty kulišáku ;) Víš jak to u takových těch ostřílených fandů je, ani jsem skoro kvůli tomu nespal :D a teď už je svět konečně v pořádku!!
Fry: Odpočítával jsem, kdy se někdo ozve ;) Nahodil jsem to schválně dopředu se základní kostrou, ať si lidi můžou řadit do sbírek, mě chvíli trvalo, než jsem se k tomu dostal fyzicky - ještě, že si to napsal ty :)
A stejně to napíšu :D ... i když respektuji: "pokud u karty není obrázek, jedná se o rozpracovanou kartu" tak u posledního UKKčka to je rozpracované asi na vždycky :D
Flash: Pokud to vydavatel v publikaci uvede, nebo na svých stránkách nebo se o tom někde zmíní a my to zachytíme, pak to tu je :) Limitka je myslím jasná :)
Sami to ale moc nezjišťujeme... On tenhle údaj stejně těžko ověříš, pokud nemáš v knize nějakou garanci nákladu (tzn. číslování, ideálně certifikát z tiskárny cenin) vydavatel ti může nakecat, že je toho 100ks a vono je toho přitom 100.000 kusů :) Pak jsou kolikrát i identické dotisky... Údaj je to jistě zajímavý, ale doporučuji ho brát s rezervou ;)
Zajimalo by mě páni admini, proč u některých booků je napsáno náklad a u některých ne? To musíte zjišťovat od vydavatele? Jen mě to zajimá, rád totiž vím,kolik toho cca. bylo.
http://www.comicsdb.cz/comics.php?id=5417

Jaro už tu je, ostatní jistě brzy. Děkujeme za inspiraci.
Supr, hned jsem se vyjádřil :)
OK, pravda, je to tam, při vyhledávání pekelné knižnice to najde.
Toe:"pokud u karty není obrázek, jedná se o rozpracovanou kartu"
áha.

No budiž, ale mohlo by to být uvedeno aspoň někde, aby až někdo napíše "pekelná knižnice" byly nějaký výsledky, co myslíte?