Fry: Na Asterixe myslím, jen tenhle jediný se mi ještě nedostal do pracek a obálku je třeba naskenovat, Egmont je má u sebe špatně, viz. co sem psal dříve...
GWB: no a podle mého to tam patří, když ten strip vyznívá hystericky rusofobně.... ony ty extrémní pohledy z obou stran jsou nebezpečné - já si třeba nemyslím, že Putin je svaťoušek a dělá všechno dobře - ale také ho nevnímám jako největší krvelačné diktátorské zlo, jak je většinou médií jednostranně prezentován. Nevnímám Rusko momentálně jako akutní hrozbu, pokud ho Západ (s velkým Z) k něčemu nevyprovokuje - a že se o to snažíme. No tak nevím, jestli je to k pláči nebo k smíchu, každopádně asi by to mohlo být na samostatném listu diskuze.
Nápad ClimbVibe se mi velmi líbí a zamlouvá, zkrátka nějaké dělení "komentáře" a "diskuse" by byl velmi vhodný nástroj:-) Třeba když si přečtu kapisovu větu, že "Rusko se objektivně v současnosti pouze brání", tak v první chvíli nevím, jestli brečet nebo se nahlas smát, každopádně prsty mě svrbí a něco bych k tomu napsal, jenomže to dělat nechci, protože si myslím, že to do komentářů o komiksu tak úplně nepatří a vím, že by se to zvrhlo v debatu o tom, jak USA jsou největší zlo a 11/9 je inside job, Putin to myslí dobře, Pražáci jsou hloupí a podobné politické ptákoviny:))
Lenny: na Inducks jsem už samozřejmě narazil, ale možnosti těchto stránek jsem do důsledku nezkoumal - skvělé (ne pro lajdáky v Egmontu), je to fakt ono, úprava provedena, děkuji za bdělou stráž :-)
U nového Asterixe v Helvetii není obálka a v databázi chybí "Gormiti 19 a 22" - osobně nemám, ale asi by bylo fajn doplnit... našel jsem aspoň obálky tady pokud to teda nikdo z redakce nemá: http://www.masbirka.cz/kolekce/186-casopis-gormiti/?page=2
K návrhom - ja by som rád pri hodnoteniach komiksov videl aj to ako hodnotili užívatelia, ktorí žiadny koment nenapísali. Takže aby sa dalo rozkliknúť hodnotenie a tam by boli vypísaný všetci, čo komiks už hodnotili a koľko mu dali. Ako je to napr. aj na databazeknih.
Druhá vec - zjednotiť vydania komiksov. Zbytočne (z môjho nezberateľského pohľadu samozrejme) sa tu riedi počet hodnotení, keď pár ľudí ohodnotí komiks v brožovanej verzii, pár ďalších vo viazanej a zanedbaniahodná hromádka ľudí, čo síce majú malé penisy ale na kabriolet im nevydalo, v špeciálnej edícii. Už beztak tu majú komiksy tak málo hodnotení, že ich výpovedná hodnota je nízka až nulová, tak prečo to ešte zbytočne zhoršovať? Opäť radšej spraviť niečo ako na databazeknih, kde sa kniha hodnotí jednotne nech to bolo ktorékoľvek vydanie. Tie si však môžte prezrieť v lište vydaní. Ja teda neviem ako u iných, ale napríklad u mňa sa hodnotenie komiksu nezmení len preto, že mu drbli pevnú väzbu. A ak niekto chce zvýrazniť, že hodnotí super extra špeciálne limitované jedinečné doteraz nikým nevidené vydanie vo väzbe z kože lochneskej príšery, písmom na prebale z nastrúhaného rohu jednorožca a s numerovaným ritným chlpom pána Dorta ako záložkou, môže to napísať aj do komentu.
Lenny: je to u toho příběhu tak napsané (STORY; ART; SCRIPT CARL BARKS). Je tam ještě tato značka: W/XMAS P. 1 H, ale já to do DB házím podle údajů v konkrétním titulu - ještě donedávna u těch příběhů nebývalo nic (kromě těch značek).
Ad Donald 2015/04 - ještě jsem ho neviděl, ale Mickey Mouse: Tajuplná mlha je opravdu od Carla Barkse? Pokud mám dobré info, tak mimo "Záhada červené hučky" nic s Mickeym neudělal.
ClimbVibe: Ok, promyslim to. Je fakt, ze vedle diskuzi k veci tam obcas vidim i uplny plky, ktery by nepatrili ani do fora, natoz pod comics, jeden prispevek + hodnoceni na kus by resilo i technicky ledacos.
Jestli se tu "otevírají dveře na místech, kde by Zack dříve řekl kategorické NE" tak mi to nedá a znovu nahodím: Prosím oddělte hodnotící příspěvky od diskuzních. Moje argumenty: je to nepřehledné. Hlavně pro nově příchozí, kteří se chtějí dozvědět něco o konkrétním komiksu, najdou si ho a vyskočí na ně například věta: "Jo, já ti to říkal" a u toho hodnocení 5 hvězd. Takže nováček začne pátrat k čemu to bylo, kdo se s kým baví a kde je teda to "pravé" slovní hodnocení od toho samého uživatele. Vaše argumenty, resp. argumenty proti byly, že zase tolik se u komiksu nedebatuje. Ano, protože je nás tu zatím celkem málo. A předpokládám, že lidí bude přibývat. Takže jednou se to bude stejně řešit. Proto si myslím, že by bylo fajn mít ke každému komiksu jen 1. hodnotící komentář pro každého uživatele (ať už editovatelný nebo needitovatelný) a diskuze by byla v samostatné kartě. Funguje to tak na jiných serverech a funguje to dobře. Předem děkuji za kladné vyřízení a jsem s pozdravem :)
Nebo dát autory ve výjezdu z vyhledávání jako první a až pak jednotlivé tituly :)
Každopádně díky DEmnoGovi poprosím někoho, kdo má po ruce CREW 8 a 9, aby omrknul, jestli je tam u Dredda opravdu napsaný "Mike" Millar, tady v DB to rovnou opravuju na Marka, Mike to s Morrisonem tehdy fakt nepsal, ať už je to kdokoli :D
Demnog: jasne a zavedem Admin Mesice :) Ad vyhledavani: to je dany tim, ze jen u tehle comicsu je Millar nejak uvedeny v textech, ale postrehl jsem, ze tohle taky mate dost lidi, ono by asi stacilo u tech nazvu kategorii jeste pripsat, kde to vlastne klicove slovo hleda
Všimni si, že nahoře mezi "comicsy" nevidím všechny comicsy, které Millarovi v češtině vyšli. Když si dole prokliknu jméno, tak tam je výčet v pořádku:).
Dráčku mráčku: Zběhlice :D Budu psát "mě" protože by to tak mělo být správně (2 pád - bez koho čeho - tudíž za koho čeho - takže mě!) Ruku do ohně bych za to nedal, s Českým jazykem si nerozumím a nemám ho rád a prostě na netu jsem našel, že správně je "mě" :D
Kapis: jo, trochu socialna do toho zatahnu, dlouho nad tim vaham, ale je fakt, ze motivace psat smysluplny komentare je vetsi, kdyz za ne dostanes uznale plusy nebo lajky nebo whatever. Jeste uplne nevim, jestli pujdu cestou facebooku (jen +1) nebo spis nyxu (jak +1 tak -1), ale neco neintruzivniho bych zavedl rad.
Megaplachty a reklamy zatim neplanuju, ale je to spis o tom, ze v inzerci na comicsovych webech se velky prachy netoci, takze ani neni duvod to planovat.
Mě se cdb líbí tak jak je, minimalistický design, žádné megaplachty po stranách, žádné reklamy, na tom bych nic neměnil, ale uvítal bych funkci ocenit komentář nebo uživatele - dát si ho třeba do oblíbených. Tak jak to je na databázi knih. K tomu pak samosebou si řadit komenty podle oblíbenosti u ostatních, či dopředu mé oblíbené zdejší magory....
karel: chapu, to uz jsme resili driv v "redakci", ze by se hodilo mit moznost dat jeden comics do vic serii. Vypomoc urcite beremem, ozvu se, az to bude aktualni.
Zack: nechtěl bych ulpět na slově tag. asi to vnáší zbytečný precens něčeho jiného než mám na mysli. Myslím že řazení podle ediční řady je jistě korektní, ale podle řady původního vydavatele minimálně stejně. Stačilo by jen rozšířit ty serie aby jich mohlo být víc. Podobný případ jako s Lobem je i se Slainem, Thorgalem (vlastně to co vydávala Crew původně mimo Crew). Nověji se to to objevuje např. se seriemi Omnibus a UKK. Tagovat jen pro sebe vlastně nic nepotřebuju, tolik času do toho nedam. Dovedu si představit že to nenaběhne hned, ale že by se postupně taková informace doplňovala, nabízím výpomoc.
DEmnoG: Jo, mecenáš může být frajeřina, ale "admin" znamená moc něco doopravdy dělat a ne trapně někomu napsat ať upraví to nebo to... (akorát ho to nasere, že co po něm vlastně chci, protože přišel unavený z práce a chce si na chvilku odpočinout) ale tak co, stejně je to všem jedno :D
karel: tagy budou jako obecny system a cim si co otagujete, tak to budete mit. Serie jak jsou ted bych zachoval, muzeme se bavit o zarazeni/nezarazeni u nejakych konkretnich, ale obecne to svazuje do logickeho celku comicsy, ktere patri sequencne k sobe, aby clovek pracne nehledal dalsi dil v serii.
návrh k vylepšení: co takhle používat kolonku "Serie" jako něco na způsob "tagování". Např. série "Lobo" neuvádí původní vydání bulíkova případu, které je zařazené v "Comicsové legendy (I.)". Samozřejmě je to i o tom že by se daly tagovat i postavy které se mihnou v ději, ale to je asi až další vývojový stupeň.
Mě napadla ještě jedna věc - líp pořešit listování ve sbírkách (nebo i ve fóru) - momentálně se dá vždycky posunout jenom o jedno dál, v momentě, kdy má třeba sbírka 10 stránek a chcete se třeba podívat na 7. stránku, tak je to otrava. To stejný tady ve fóru, když bych se chtěl podívat třeba na 25 stránku připomínek a návrhů, tak bych se uklikal.
Zack: Je to asi jen taková blbost, v podstatě jsem s dosavadním nastavením databáze spokojeny, ale tak mě napadlo... Nedalo by se udělat, aby se při prohlížení sbírky zobrazovaly i náhledy obálek? A s tím souvisí tlačítko, kdyby se tohle dalo vypnout. Moc by se mi to líbilo, ale jak říkám, jde o takovou blbústku, kterou nezbytně nepotřebuji :D