* Připomínky a návrhy Vše o CDB, datech a systému.

Nechat Chci a Sháním zvlášť. Samozřejmě se bez toho obejdu, ale když už to je, tak to je užitečné. Vnímám to jako ostatní. Chci: V budoucnu si koupím, ale nijak to nespěchá. Sháním: Kupuji jakmile něco z toho někde uvidím (a dokonce mi už někdo ohledně komiksu z tohohle seznamu psal).
A myslím si, že na to přečteno fakt stačí Privát. Nesmí toho být moc. Beztak Privát moc lidí nevyužívá. Nebo si někdo může napsat třeba "X" do poznámek ke komiksu (má-li ho v Mám). A že by to nebylo jasný a každý používá Privát na něco jiného... No a? Tohle slouží spíš majiteli, ne? Pochybuji, že by někdo projížděl sbírky ostatních a koukal jim do Přečtených.
Aby nedošlo k mýlce (třeba já na netu občas těžko poznam, kdy je kdo ironickej a kdy ne:)) ) - mně se to "Přečteno" fakt líbí, oproti sbírce to bude dost rozdílnej, obsáhlejší seznam. Nebo aspoň v mym případě ano.
Sloučení Chci/Sháním podporuju. "Přečteno" mi přijde zbytečné - to už bych spíš využil v rámci své sbírky "nepřečteno"
Díky moc vám všem za vysvětlení, všechno to znělo rozumně a pochopil jsem:)) Takže super, už se těšim, až si do kolonky "Přečteno" nasázim těch x ročníků Kačera Donalda:)))
Mankin: diky :-)
AZTeck: ok, thx za info
Sleepless: díky náčelníku, že ses mě zastal
Josh: já to mám: Chci znamená chci si přečíst. Sháním znamená chci vlastnit (vlastně takový seznam pro Ježíška :), takže Sháním se pomalu mění na Mám. A Chci by se mohlo měnit na Přečteno (samozřejmě můžu použít Privát), ale kdyby na to byla kolonka tak to bude u každýho jasný. Privát má každý na něco jinýho.
Josh: sleepless to chape spravne. Chci je seznam comicsu, o ktere mam vyhledove zajem, tak nejak pasivne. Shanim je podskupina Chci, jsou to comicsy, ktere aktivne shanim. Chci je zajimavy pro majitele sbirky, Shanim spis pro lidi, kteri chteji prodat nejaky comics a hledaji, kdo ho shani. Ale protoze se me na to pta tolik lidi a i po vysvetleni maj vetsinou vyraz "a proc?", tak se slouceni vlastne nebranim :)

Takze neco nekdo zasadniho proti slouceni Chci a Shanim a misto Shanim dat Přečteno nebo tak neco? To hodim i na facebook :)
Suchman: je uveden tam, kde je k dispozici informace o daném pachateli.
Kazdopadne moznost indikace prectenych kousku by nebyla spatna. Sam musim priznat, ze se mi to kupi na hromade, nestiham to ani tridit do knihovny a pak kolikrat ani nevim, co jsem jiz prelouskal :-(
Osobne jsem vzdy CHCI vnimal jako "wish list" veci standardne dostupnych, SHANIM pak jako seznam toho, co uz opravdu realne chci poridit, ale dostupne to jiz bezne neni, takze muzu do jakehokoli bazaru umistit realnou poptavku, nevypisovat tam jednotlive kousky, ale pouze potencionalni obchodni partnery odkazat na tento svuj seznam. Kazdopadne souhlasim, ze by se to urcite dalo sloucit :-)
Pokud jde o ty kolonky a jejich počet - jakej je vlastně rozdíl mezi Chci a Sháním?:)) To by se dalo sloučit do jedný a mohl by přibejt nějakej novej sloupec. Ale i takhle mi to přijde v pohodě.
Trochu se branim tomu, aby tech kolonek bylo padesat a zname to, zacne to "cet jsem", pak to bude "chci cist" a za dva roky se na stranku nevejdou ani samotny kolonky :) Zrovna ty "zasadni" comicsy bych si fakt hodil do poznamky nejakou hvezdicku, to je prace na par minut.
2 Suchman: Dobrá práca... a dobrý nápad :)
zdravim, kdo pls uvadi u komiksu Autori > letterind, nekde je uveden a nekde neni?
Hm, to sem si taky říkal, ale do Privatu si dávám komiksy, které jsou pro mě zásadní, což by se samozřejmě dalo vyřešit poznámkou v kategorii Mám. Ale to je zase proti moje lenost :) Kdybych na to měl kolonku, tak je to jednodušší a přehlednější.
Grrr: taky me to parkrat napadlo. Ale nakonec jsem si riikal, ze neni zadny problem k tomu vyuzit Privatni seznam.
Ještě mě napadla jedna věc, co by se mi moooc líbila. Přidat kategorii Přečteno do seznamu Mam,Chci,...
My pamětníci si hůř pamatujeme a takhle bych si mohl udělat seznam toho co jsem přečetl a nevlastním. Díky
Aktualizace a Cena bez problemu, Vydal a Zanr maj podobny problem jako Autor, muze to byt vic hodnot a trochu to komplikuje pripravu dat.
K exportu do CSV: Super!!! Autor mi nechýba, skôr by som pridal hodnoty "Aktualizace", "Vydal" Cena v době vydání" a prípadne Žánr". Aby som si mohol vyrobiť peknú kontingenčnú tabuľku a následne si spytovať svedomie, že koľko som zase prispel na Pavlovského Ferrari, či Dortov vrtuľník :-))
Vachud: šmárjájoséf, co to je;-)?
Grrr: jde o to, ze u nekterych titulu "autor" znamena docela hodne textu.
erik: díky, to zní dobře, ale teda nejdřív ty Astonoshing přečtu;-)
:-) Bez komiksů a CDB si život ani neumím představit (a myslím, že nejsem jedinej :) a export na tom nic nemění (s autorem nebo bez).
Takže bych se přece jen přimluvil za toho autora.
Skúsil som, export do Office je bezproblémový, takže nemám pripomienky a ďakujem.
Zas to nema slouzit k tomu, abyste nemuseli na CDB :)
Export je super. Jen mi chybí jedna drobnost. A to autor.
Super, do excelu přes import dat, dělit čárkou, jak píše Zack. Funguje, vyfiltruju si "chci" ať to mám s sebou do antikvariátu a nemusím to jak blbec kopírovat. Díky.
Az se vychyta tenhle zaklad, tak muzu udelat nejakou mezistranku, kde si to nastavis, jak potrebujes, ktery pole, kterou cast sbirky atd.
to Zack: a samosebou, i za tenhle základní export ti ze srdce děkuji.
to Zack: tak ok, přes načíst externí data rozprcám text do buněk. Ale přeci jen, nešlo by to udělat tak,že bych si exportoval to co mám samostatně a to co chci samostatně? Ať si to nemusím v Excelu přerovnávat:).
Jasne, proste to otevru, zepta se me to jak to ma rozparsovat (defaultne je to carka), nastavim kodovani a hotovo.
BTW v tvých Open Office máš CSV rozsekaný do buněk?
Aha. Tak to budes muset otvirat pres export a rict mu, ze to ma rozhazet do bunek podle carky.
Jasně, smysl čísel jsem pochopil díky hlavičce:).
Nějak jsem se nedonutil k tomu, abych si kupoval novější Office:).
To cislo na konci je id comicsu (kdyby si nekdo chtel delat primo linky primo na web), ty na konci urcuji, v jaky casti sbirky to je (mam, chci atd.), 1 je, 0 neni.
V cem to otviras, ze to neumi otevrit csv? I blbej open office s tim nema problem :)
to Zack: není to úplně ono. Mrkni na screen, nešlo by to bez těch čísel na začátku a na konci? NEbo jinak, nešlo by to tak, aby se rozdělili údaje do buněk? I když... k čemu mi to bude. Stačí exportovat pouze "titul".

CDB v3.0.8
První verze exportu sbírky do csv hotová. Najdete ji ve svém profilu napravo pod EXPORT. Otestujte, hlašte dojmy a připomínky, dopilujeme detaily podle reakcí.
Grrr: Dušín, Metelka, Hojer, Červenáček, Rychlonožka a jistý Markýz de Sade. On chtěl mezi ně vždycky patřit, tak jsme mu to dopřáli alespoň takto. Teď už ovšem přešel k Bratrstvu, takže to opravím.
ad rychlošípáci: Takže, jako, že za to může vydavatel? No tak to je ostuda takřka mezinárodní :-)
Grrr: ad rychlosipaci - ono zalezi, co je v tech comicsech, vetsinou si ty texty nevymyslime, vychazime z oficialnich materialu, pokud tam nekde je napsany 6, tak jich je sest :) Ad razeni - pridano razeni podle abecedy, dobry napad, dik.
Zack: díky za superrychlou akci s tím hodnocením ve sbírce. Jen taková fšetečná otázka. Jak se to řadí, když mám třeba 10 komiksů s pěti hvězdičkama?
Má to nějaký systém. Bylo by fajn, aby se seřadilo třeba podle abecedy, aby to bylo přehlednější.
Prosím o opravu popisu ("Příhody šestice kluků, které .....") u všech komisků v této série: http://www.comicsdb.cz/serie.php?id=147
Rychlých šípů bylo doopravdy jen pět :)
A co takhle, že by se při rozkliknutí celkového hodnocení u daného titulu, objevilo, kdo všechno a jak hodnotil, když už nepřidal komentář?:8) Omlouvám se tímto za tento nesmělý návrh:-)