Light: Díky, mám to v seznamu, dnes by mělo přibýt i s dalšími...
Knihu "Víš, co jíš?" sem po úvaze přidávat nebudu, komiks je tam jen na 20 stranách a to ještě tak tak... Doufám, že to nebude nikomu chybět ve sbírce? http://www.albatrosmedia.cz/vis-co-jis.html
mám komiks Svorní Gambusíni a jiné příběhy komplet od Olympie) v tiráži je napsáno první vydání dotisk rok 2003. Jestli to třeba nedat do poznámky k prvnímu vydání co je tady. http://comicsdb.cz/comics.php?id=533
Fox01:
1. Nemám, neznám, někdo jiný?
2. To ti nemůžeme věřit! :D Ani panu Trojanovi :)
3. Těch příloh z ABC je fůra, sešitové i paperbacky, černobílé i barevné, vlepené i samostatné a z poslední doby dokonce vypadají i jako ABC speciál, jen je k nim i speciální Abíčko zvlášť (viz. spolupráce s CREWí). Zatím jsme se shodli, že zde budou opravdu jen samostatné speciály ABC, které byly celé zaměřené jen na komiks, bez jakýchkoli příloh nebo s max tématickou vystřihovánkou a textem...
To ale neznamená, že někteří z adminů nemají vlastní databáze, kde si vedou i tyhle věci, stejně jako komiksové přílohy z jiných časopisů, samostatné komiksové speciály magazínů atd. Já si třebas archivuji i různé komiksové články z nekomiksových magazínů a buduju si video archív, když se někde v televizi třebas jen mihla komiksová zpráva. Tohle všechno je ale už spíš na jinou databázi nebo pro knihovníky, každopádně netvrdím, že to jednou nebude i zde. Budu opět citovat Justina Biebera: "Never Say never!"
měl bych 3 dotazy:
1: whiteův velký atlas mimozemšťanů, který máte zařazen jako "Knihovnička Vakukoku #090: Whiteův velký atlas mimozemšťanů" vyšel v roce 1989 od Fragmentu... nemělo by být zařazeno i toto vydání? nebo se jedná jen o schodu názvů?
2: vlastním Kurva Velký Sin City bez očíslování (p.Trojan mě po e-mailu ujistil, že číslovány byly všechny výtisky a jedná se o chybu/ raritu... ) .nechcete uvést do poznámek, že existuje 1 kus bez očíslování?
3: mám sešitové vydání "Kapitán Blood" od G.Kruma, které vyšlo jako příloha 33.ročníku časopisu ABC (2.upravené vydání) a nenašel jsem to v databázi.
špatně hledám nebo opravdu není? popř. můžu poslat podklady
děkuji za odpovědi
Nechcete k tomu přidat to "Sherlock Holmes: Pes Baskervillský"?? Je to tak přece v názvu a patří to do jedné série, i když to není od jednoho nakladatele... http://www.comicsdb.cz/comics.php?id=4232 , jo a BTW viděli jste tu luxusní předělanou obálku k anglickému vydání? :)
V tiráži je uvedeno prakticky jen to, co je v tom odkazu o pár řádků níže, jsou tam uvedeni i všichni autoři + odkaz na portál české literatury, kde je sken obálky a nějaké základní info, jestli to bude stačit...
K tomu sborníku Cirkus: Může mi někdo prosím poslat na mejla sken obálky a tiráže (nebo nějakého textu o autorech, vydavatelích, o sborníku...), popř. i nějaké naskenované ukázky (není nutné) ? Nahodím to sem, měl jsem kdysi v prackách prototyp (aspoň myslím, podle ukázek, co sou po netu) nebo co to tehdy bylo a myslel jsem, že to nakonec nevyjde a vono jo a tuším je to i o něco tlustější... Je to takový komiksový "kočkopes", ale určitě to sem patří...
Jo tak to bude složitější - já na ten svůj výtisk náhodou narazil na aukru. Když jsem to prohnal googlem, abych zjistil, o co jde, vyjelo mi pár odkazů na facebook, kde byly nějaké fotky z křtu a výroby + nějaké odkazy na vydavatele, tak bych to zkusil přes ně...jinak v tiráži je napsáno, že bylo vytisknuto 250 ks, tak snad to půjde sehnat. Jinak obsahově jsou to krátké komiksy, dost underground, místy až "umělecké" na téma cirkus. Takže asi tak...
monty.cl: není to tu, spíš ale poraď, kde se to dá sehnat, abychom to případně mohli prozkoumat. Z těch dostupných ukázek si sice obrázek uděláš, ale jistota je kulomet.
Na ty ušáki se pak ještě zaměřím, je v nich hrozný bordel - co se týká dotisku versus vydání, to nevyřešíme nikdy, páč někdo bere, že je to ta samá věc, jen jinak nazvaná, někdo jiný to zase rozděluje podle vytvořených úprav ;)
Souborní Asterixové jsou též haluz, má to jinou obálku, jinou grafickou úpravu, ale stejně je to první vydání... Ony dotisky často vydavatelé ani neoznámí a pokud to má stejné ISBN nebo part number, tak to prostě nemáme šanci skoro zjistit, pokud nám to nedojde do e-shopu jako novinka ;)
Flash: jsem jen prostý zabíječ much, flyboy, jak říkají Angličani. Ale teď vážně. Když jsem skončil s drogama, tak v mým životě zůstalo okno a ve šrajtofli nějaký peníze. Rozhodl jsem se to okno zaplnit komiksama. A protože to okno bylo hodně velký, tak jsem se dostal na první místo. Proto taky až na Pindíka neznám vůbec Čtyřlístek...krom toho chaosu ve značení dotisků a vydání
Mají v tom binec no(shopy).Soudě podle toho co tu píšeš.Ale mi o to tolik nejde,jen jsem si chtěl přidat do sbírky to co doopravdy mám. a to je vydání 2014
s Usagim je stejnej chaos jako s těma velkejma sebranejma 4lístkama. Např. Ronina mám 2x, vše 1. vydání 2007, ale liší se ty knihy ISBN. V Comicspointu píšou, že mají Ronina z roku 2011 2. vydání. Seqoy zase na svém eshopu píše, že ten Ronin z roku 2011 je jen dotisk 1. vydání atd.
invape nemůžu se nezeptat,když už vidím,že tu píšeš. Viděl jsem,že si 1. ve sbírce komiksů. Si nějaký vydyvatel nebo tak něco? Prodavač? Anebo normál sběratel?
v tom USAGIm je taky pěknej bordel. Já mám doma Daisho 2x - na obou je uvedeno 1. vydání rok 2005, mají stejné ISBN, ale liší se číslem u čarového kódu
Fry : Himlhergot,tvůj komentář je úplně zbytečný. Ptám se právě proto,že v databázi sem ho nenašel víš. A v tom Usagovi z pevnosti je napsáno,že je z roku 2014. Tak mě zajimá jestli to byl čistě dotisk pro Pevnost,jelikož,jsem nikde nenašel info o dotisku.( na crew.cz jsem nehledal) Víš,tak asi tak. A jestli tě to otravuje,tak tu nemusíš vůbec lozit a reagovat, stejně to tu nemáš na starost,tak nevím o co ti jde.