Snazime se to v nejaky rozumny granularite vest v relacni databazi, a tak je potreba k tomu pristupovat, nematlame si tu seznam v excelu, cim vic toho je v poznamkach, tim vic spatne to je. Vzdycky je lepsi mit neco zbytecne rozdrobeny, nez slepeny dohromady, protoze slepit se to da programove na vystupu, ale jak jednou vsechno namatlame do poznamek, tak uz s tim nic neudelame.
Soucasny status quo je dotisk v poznamce, nove vydani samostatna karta. Problem nastava v urcovani, co je fakticky nove vydani. Dosud to bylo tak, ze nove vydani ma nove isbn, coz ale zrejme nemusi byt nutne pravda. Shodou okolnosti jsme to ted zrovna resili v admin foru, ale k nicemu nedosli krom toho, ze kdybych to pred deseti lety tusil, co se bude kolem vydavani comicsu dit, tak to bude navrzeny uplne jinak. Az budu mit trochu klid, tak si chci prohnat hlavou, jak to sjednotit (zatim se mi zda schudna cesta, kdy bude jedna karta a pod ni vypsanych x variant, komentare budou spolecne pro celou skupinu).
Souhlas s J.C a ostatními. Oddělování různých vydání, která jsou ovšem obsahově a podobou totožná (o dotiscích už vůbec nemluvě) mi taky příjde zbatečné, tříští to komentáře a hodnocení. Taky bych řešil poznámkami.
Připojuju se k ucelenosti. Já osobně bych nedělal ani samostatný profily tomu, že něco vyjde v měkkých a tvrdých deskách, tyhle odlišnosti bohatě stačí poznámkou. Mně by upřímně stačila poznámka asi u dalších a např. obálkou se lišících vydání. Chápu, že je to pro vášnivce více položek ve sbírce, ale to je asi tak jediná výhoda, zbytečně to pak rozděluje komentáře a hodnocení, a to jak z hlediska uživatelství, tak objektivity. Vemte si takovýho Asterixe, kde mají některá čísla i pět profilů, pak je diskuze a hodnocení úplně o ničem.
Jako nechci do toho moc kecat, ale to s tím Usagim je teď trošku přešlap. Proč jste to neudělali, když to vyšlo, teď budu mít bordel ve sbírce a i v komentářích...
invape: Tak to jsem si všimnul též... Ale i této zásadní změně navzdory mi to nedává smysl:)) Čekal bych, že by tu měla být snaha o přehlednost a o co největší počet hodnocení a komentářů u jednotlivých děl, aby to dalo dohromady objektivní, jasně vypovídající obrázek. Jo, chápu rozdělení různých vydání, to je ok. Ale tříštění profilů zcela stejných knih jen kvůli ISBN/ISSN (obojí je dle mého názoru každýmu ukradený) mi přijde úplně zbytečný.
Ale jestli jsem jedinej, tak to potom ok.
Teď jsem si ještě všimnul toho dotazu k Usagimu... Opravdu budete dělat novej profil Usagiho 9 jen proto, že se liší font u ISBN/ISSN na zadní obálce? Bych čekal, že podobnou absurditu by navrhnul leda nějakej hodně znuděnej poslanec... ( A to neberte jako synonymum pro blbce apod., to vůbec. Já jen, že o takovejch podivnejch "zlepšovácích" se člověk většinou doslechne jen v souvislosti se sněmovnou:)) ).
Prostě bych čekal, že řešení bude větší "citovka" a ne to jet takhle administrativně/strojově...
Usagi 9: Daisho taky vyšel v dotisku. Neměnili ovšem ISBN/ISSN. Zadní obálka se mírně liší - jiný font ISBN/ISSN u čarového kódu. Možná řešit jako poznámku k 1. vydání?
Jééžiš pane Kopl, moc to hrotíte. V podstatě se nic nestalo, jenom si někdo myslel, že jste jinej Petr Kopl než jste. Teď když je to vyřešený není důvod měnit vaše hodnocení a a už vůbec ne odtud odcházet.
Jak se tady mám cítit pohodlně, když evidentně synovy škodím. Thorrg je přezdívka, která je součást rodinné legendy. Nedivím se, že ji Petr používá. Petr mě varoval, že by se něco takového mohlo stát. Já mu nevěřil. e mail jsme měli dloho spolecny, než jsem se na tom naucil dělat. Ted uz ma jiny. Kdyby chtěl Petr nějak fixlovat, asi by se sem nepřihlasil pod svym jmenem, že jo? Rad bych zrušil svuj profil, ale nevim jak. Jestli to muzete udelat za me, tak to prosim udelejte. Tak sbohem. Už vam sem nepolezu.
Tak to pak samozřejmě není důvod měnit hodnocení, případně se urážet, když se na vás lidé osočili bezdůvodně. Myslím, že jste se již ospravedlnil dostatečně.
Pane Kople, omlouvat se nemusíte. Nejste-li sám autorem, myslím, že s tím nikdo nebude mít problém. Určitě hodnoťte jak uznáte za vhodné a nemusíte se cítit nepohodlně, synovi zajisté neškodíte. Je super potkat komiksového fandu Vašeho věku.
invade: Jak jsem napsal, nechci popudit případné čtenáře. Nechci Petrovi škodit. Moc s počítačem neumím, všechno mě naučili synové teprve nedávno. Petr vozí mi všechny komiksy, co kupuje a já je čtu a to mi táhne na 70. Tak mi promiňte, že se tu trochu chovám jako slon v porcelánu.
to thorrg: A vy jste ten "Petr Kopl", jehož věci tady spousta lidí čte? Já jen, že jsem se díval, jak jste si ohodnotil vlastní komiksy. Všechno 5 hvězd, vy se tedy máte hodně rád... Myslím, že tyhle věci se nedělají, aby autor hodnotil vlastní věci...
Kapis: Je to tak. Egmont tu začátkem 90's vydal tři díly Tintina a začal až tam, kde potkal Haddocka. Oproti novým vydáním od Albatrosu to má i jiný překlad (a překlady jmen).
Aha, no jo, to by mohlo být 2. vydání - ale že by vyšly jen tři díly? A to se vlastně musím podívat doma, které že to vlastně vydání mám, jsem myslel, že to vyšlo jen jednou.
Můžu k Fabule poprosit o přidání S.d.Ch. k českým kreslířům i scenáristům?
A asi tam nebude, protože, koukám, není uveden ani u jednoho svého komiksu. Takže měl by být u Varlénů jako Kresba i Scénář a u Červeného Amadea jako Kresba (scénář dělala Silva T.).
5555: já už to tady kdysi psal z těch kompletních vydání tady toho chybí více.
Rychlé šípy komplet Olympia 4. vydání 2012
Rychlé šípy komplet Olympia dotisk 3. vydání 2009
Rychlé šípy komplet Olympia 3. vydání 2004
Rychlé šípy komplet Olympia 2. vydání 1999
Rychlé šípy komplet Olympia dotisk 1. vydání 1998
Sandmanovi Preludia a Nokturna vydání 2007 alespon do poznámky, když už jsem se s tím hledal :)
Žánr: klubácký
Vydal: Olympia
Rok a měsíc vydání: 2004/--
ISBN: 80-7033-565-3
Vydání: 3.
Vazba: pevná
Format: 215 x 305 mm
Počet stran: 344
Tisk: barevný
Cena v době vydání: 690 Kč
no svým způsobem to rarita je, protože je to obal který se prodával asi dva dny v levných knihách a potom byl stažen pro nevyjasněná autorská práva. Následně se v LK knížka prodával už bez obalu.