blackJag: ahá, tak to chápu - ne, nemám návrh, jen jsem si všiml, že s novinkama to tady trošku hapruje :) což není kritika, jen pozorování. Navíc je to pochopitelný.
Bookdepository vyjde většinou levněji než kterejkoliv Amazon.. BTW je tu nějakej odborník na francouzský komiksy? Chtěl bych doporučit něco ve francouzštině, co se dá ovšem sehnat za slušnou cenu.. nejlépe třeba právě na Bookdepository.. žánr je celkem fuk, nejlépe ale asi něco ze současnosti..
Haha. Ok, příště vyzkouším změnu. Mně balení Amazonu nevadí - i když to vždycky byl trochu bastl, nikdy se nic nepoškodilo, což je docela úspěch vzhledem k podivnému zvyku pošty se právě k těmhle zásilkám chovat speciálně hrubě.
mara: S dostupnosti je to stejny, ale jednak je BD porad levnejsi (nemaj takovy slevy, ale neplatis postovny a balny), druhak pokud se neco v Amazonu za poslednich par let radikalne nezmenilo, tak v kulture baleni je rozdil asi jako mezi Ugandou a Japonskem. BD to posila peclive zabaleny v pevnych deskach, nic nelita, v naprosto perfektni kvalite. Amazon vzal krabici nahodne velikosti, pridal z jedny strany jednu bublinkovou folii a poslal, takze mi novy comicsy chodily v horsim stavu, nez kdybych to nechal kolovat na skolnim vylete pomocne skoly.
Jak píše Zack, kombinace BookDepository a ComiXology je dokonalá. Nebál bych se ani amerického Mile High Comics, česká celnice pustí většinu objednávek bez keců a když chci sešitovku co nejdříve zabrouzdám na britský http://www.wolfcomics.com/index.asp nebo eBay. BookDepository je ve výsledku o pár desetikorun levnější než Amazon a jejich reklamační servis funguje na jedničku. Nakupuji u obou, dle dostupnosti komiksů.
Zack: mně teda v Chromu "Naposledy vložené komiksy" taky zmizely :-(
když otevřu stránku, na chvíli se tam mihnou, ale hned zmizí
(nevím, co to dělá, když je člověk lognutý na FízlBook, ale mně to dělá tohle)
proklik na ass-book úplně odstranil z hlavní strany "Naposledy vložené komiksy". Nebo je to jen můj případ? Ale dělá mi to v práci na IE i doma na mozzile....
Dají se komiksy ve vlastní sbírce nechat seřadit podle hodnocení? (všeobecného, ne mého) ......... přemýšlim o rozprodání části sbírky, nemám místo a určitě vlastnim plno sraček, tak pro usnadnění a urychlení v rozhodování;-)
A co Witchblade od Top Cow jako sesitovka? Jde o to, ze cesky trh je maly - pokud maji tyhle komiksy vychazet kazdy mesic za prijatelnou cenu, mohla by sesitovka byt resenim... zdravime z nakladatelstvi...
Nee, hlavně ne sešitovky :( to mám rád na českým vydání, že to vypadá jako kniha, nevypadá to jak leták z TESCA. Vždycky, když do ruky vezmu originální komiks na tom šmirgl recyklovaným papíru, říkám si, že naše vydání jsou fakt parádní :)
Nakladatelství, které má vydat komiks E.V.A. od Marca Turiniho (předpremiéra bude na Crweconu), se chystá na zajímavý počin - chtělo by v ČR a česky vydávat sešitově komiksy od Top Cow jako jsou Artifacts a Cyber Force (komiksy, na kterých spolupracuje Marco Turini). Co si o tom myslíte? Hlasovat o tomto nápadu můžete na http://www.comics-blog.cz/ (v pravém sloupci nahoře je anketní otázka)
Lenny: Jo, dvě položky se sloučenými komentáři by byly ok... ale je fakt, že to někde může bejt složitý:/ Zadal jsem si do googlu TPB, myslel, jsem, že to bude něco jako ThePaperBack...ale má to má bejt pirate bay, že jo?:)) Komiksovou knížku na monitoru jsem ještě nikdy nečet a ani mě to neláká, trpím postižením jménem sběratelství:))
Zack: Třeba Temnýho rytíře bych neslučoval, to se řadí mezi ty výjimky, který jsem popisoval, nešlo jen o obsah. Nebo Grandville, kde obě vydání mají výrazně odlišnou obálku (vizuálně i kvalitativně). Ale jinak chápu, že je potřeba dělat to nějak systémově, nic proti:) Jen u těchle identickejch vydání je to trochu škoda, tak jsem to ze sebe musel dostat:))
Jo to se taky resi pravidelne :) Nejde o nejaky kochani se ISBN, ale jsou to proste dve ruzne publikace. Nekde by to spojeni jiste davalo smysl, ale tohle jsou zrovna veci, ktere se musi delat systemove vsude stejne az na naproste vyjimky. Stejne tak hodnoceni paperbacku a hardbacku nemusi byt stejny, nekdo to nema tak jasne hozeny, ze hodnoti a komentuje jen ideovy obsah, to bychom mohli treba slouzit Temnyho rytire. Takze spojovat se urcite nebude, nedava to smysl ideove ani prakticky.
Nicmene chapu, ze ta fragmentace komentaru je problem, zvlast pri tom minimalnim mnozstvi lidi, co komentuje. Zatim jsem proste nevymyslel, jak to propojit, aby to bylo funkcni. Ale vedu to v patrnosti.
Zdravím, jen mám ještě takovou námitku ohledně profilů komiksů:)) Konkrétně teď u série NEW 52 podle mě úplně bije do očí, jak je někdy nesmyslnný to rozdělovat na profil s pevnou vazbou a na brožovanou verzi. Chápu, pokud se obě verze obsahově nebo vizuálně liší (i kdyby jen mírně), nebo pokud byla mezi vydáníma delší časová prodleva. Ale když jsou zcela totožný a vydaný ve stejnej den... radši bych viděl všechny komentáře a hodnocení pohromadě, než se kochal dvěma ISBN... tak by mě případně zajímaly názory ostatních, nebo argumenty zastánců, díky:))
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.