Dotaz na 100 nábojofily: Právě mám rozečtenou osmou knihu "100 nábojů" a po letmém prolistování v minulých knihách jsem plný otázek. Pokud víte na tyto otázky odpověď, tak prosím (logicky) odpovězte: Otázka 01 - Co se stalo z Megan? (Ze začátku série to byla hlavní nepřítelkyně a v páté knize záhadně zmizela (možná ne záhadně, ale už si to nepamatuji.)) Otázka 02 - Proč se všichni tak podivují, když někdo řekne, nebo někde uvidí nápis "Croatia"? (Sice v 50 kapitole bylo něco nastíněno, ale nevím nevím) Otázka 03 - Vrátí se Benito? (Od šesté knihy ho není vidět, takže stejný případ jako Megan)
Díky, rozhodne jsem nepocital ze bych to prodaval za stejnou cenu jako v krámě :-).. táta měl v práci jeste nejaky starsi kousky (vesmes vsechno asi co tu mel na seznamu..), ale to musim jeste odvezt domu.. pak z toho udelam nejakej seznam a hodim to do sekce bazar :-) abych tu nespamoval :-)
kazdopadne dík za odpoved! :)
suchac500: To je vesměs všechno aktuální čtivo, tzn. nové kusy jsou ještě všude dostupné, takže pokud to budeš chtít co nejdříve udat, počítej u všeho s cenou sníženou o cca 20 a více procent, jinak se to lidem moc nevyplatí nakoupit u tebe.
Ahoj to jsem zase ja...
Chtel bych se zeptat jestli by jste mi nekdo pomohl ohodnotit cenu komiksu ktery mi zustaly po tatovi..
Jde mi o to ze jich mel v praci pomerne dost a ja nevim co s tim par si jich necham na pamatku, ale zase nechci aby se mi tu jen tak valely doma. :/
Prvnich 6 co tu mam ..
- Punisher: Vdovy
- Bazinac /Ve folii/
- Hitman: Par vrazd navic
- Americky upir 2 /taky ve folii tusim/
- JLA /Ve folii/
- Superman: Cena zitrka....
Mel by nekdo o nejaky zajem? popr. pomohl by mi nekdo aspon trochu urcit cenu? at vim kolik za to mam ocekavat?
Jedna se o autorske vytisky (tusim ze budou asi shodne s tim co je v prodeji..)
Díky a omlouvám se že to tahám do pindarny.. kdyztak to smazte
Petr S.
Navazuji na me v "pindarne", pokud byste chteli, tak muzete hodit k "super komiks" cislo 14 - Fabio Celoni - k pribehu mickey mouse a dracula ( teda nevim jak se to jmenuje cesky, ale urcite to tam najdete- ten styl je docela jinej nez bezny kresby v teto rade) http://www.paolomarzola.com/blog2/wp-content/uploads/2012/04/pagine-da-1-dracula.jpg...teda pokud jsem neco nepoplet;-)
tak jsem byl na detskym komiksfest ( s ditetem)... a na to, ze me program kf tento rok vylozene nudi (az na tu detskou cast), tak jsem odesel v radostne nalade. V koute sedel takovy mensi ital a kreslil disney figurky za 150-200kc za A4. Na programu jsem ho nikde nenasel, ale docela mu to slo, tak jsem si neco nakreslit nechal (jakozto kacirkofil jsem nemohl odolat:) ) . Tak jsem tak googlil a on neni uplne nesikovnej ten kluk http://www.comicartfans.com/comic-artists/fabio_celoni.asp
suchac500: připojuji se s upřímnou soustrastí. Víc psát asi nemá cenu, pro každého je těžké (pokud sám nezažil) podobnou ztrátu vůbec citově obsáhnout. Sám se takové zkušenosti dopředu velmi děsím.
suchac500: Díky za zprávu, už jsem ji bohužel slyšel z BB/Artu.
Petr byl u mě jeden z toho mála letteristů v ČR a SR, kteří si se sazbou opravdu vyhráli a bylo vidět, že ho to baví. Navrhoval jsem ho několikrát i na ceny Muriel za lettering. Perfektní letteristy lze v ČR a SR spočítat na prstech jedné ruky a Petr patřil mezi ně. Bohužel komiksový lettering je u nás stále dosti přehlížená kategorie, která ovšem často tvoří klidně i třetinu atmosféry a vyznění komiksového příběhu. Snažím se teď letteristy v DB co nejvíce doplňovat, ať jsou aspoň vidět, vím co to dá za práci, nasázet třebas jen 100 stránek. Škoda, že seznam Petra Suchého se již nebude do budoucna prodlužovat :(
Petrovi všechna čest!
Ahoj,
Rád bych se tu zmíníl o tom, že letterer "Petr Suchý" zemřel ve věku 45 let. Bohužel život jde dál, práci na komixech miloval a o této stránce se mi parkrát zmiňoval.
odkaz na jeho díla je zde: http://www.comicsdb.cz/autor.php?id=808
Měl rozdělanou práci na pár dalších, ale ty už bohužel nikdy nedokončí.
R.I.P
-----
omlouvám se všem, které to nějak obtěžuje.. :/
Petr Suchý Jr. (jeho syn)
Tak já si plnými doušky užívám videohry (momentálně neustále chcípám v Dark Souls), komiksy i knihy bez obrázků, trávím nekonečné hodiny u televizních seriálů a filmů, lítám po lese na bicyklu a domů se vracím jako prase zmaštěné bahnem od hlavy až k patě nebo dřu ve fitku (bo sedavé zaměstnání by ze mě vytvořilo nevzhledného hrocha), kde zase sjedu podcasty a tuny hudby, sem tam zajdu na pivíčko, občas vezmu fotoaparát a uniknu do přírody a do toho všeho se věnuji rodině a vychovávám syna (včera jsme poprvé pouštěli draka!). Ale ani ve snu by mě nenapadlo tyto aktivity porovnávat a škatulkovat ve smyslu "kvalitně stráveného času". Ať si dělá kdo chce co chce, dokud se mi tím nesere do mého chlívečku, je to jeho věc. Tolerance by se měla lidem do hlav vštěpovat sekyrou. Já třeba nechodím do divadla, nečtu poezii, nežeru syrovou papriku, jsem ateista a přesto se najdou lidi, kteří se na mě kvůli jednomu či druhému budou dívat skrze prsty.
Co se týče doporučené školní četby, nijak zvlášť si nepamatuji na povinné tituly (ale na základce jsem měl plný čtenářský deník a už tenkrát byl tak trochu za "nerda", Štorch & Foglar forever!), na průmyslovce jsem díky sympatické češtinářce přičichl třeba k Remarquovi, Merlemu nebo Hrabalovi a bylo to fajn, jejich věci mě baví dodnes.
Já měl rád povinnou četbu. Lovce mamutů a Robinsona. Byl jsem rád, že mě to "donutili" přečíst .o) od té doby jsem pár knih přelouskal. Nemám nějaký zběsilý tempo a čtu daleko míň než bych chtěl, ale aspoň pár mrzáckej knih za rok dám abych úplně nezakrněl. Komiksy čtu taky míň než bych si představoval, ale to kvuli prachům .o)) Slovní zásobu to určitě rozšiřuje, ale upřímně skoro nikdy nerozeznám při běžném rozhovoru knihomola od knižního panice. Čtení je u mě na žebříčku "kvalitně stráveného času" výše než čučení na seriály, ale je každýho věc jak tráví volný čas a pokud nestaví ve volném čase přístřešky pro bezdomovce nebo nezachraňuje lidi v převleku, tak je to u mě stejně dobrý/špatný jako třeba sport, či cokoliv jinýho. Zase bych to nevychvaloval do nebes, ale je to lepší než videohry? Pro mě jo, ale ať si každej dělá co chce... Povinnou četbu bych zachoval, protože neni špatný když maji děti trošku řádu a něco "musej" ale dal bych jim vybrat z několika knih...PS: z většiny knih co jsem přečetl si nepamatuju skoro nic (občas už jen název) ale jak vysávali morek z kostí v Lovcích mamutů si budu pamatovat dodnes a to samé Kopčema, Mamutíka a Žraloka .o)
A tak také něco šoupnu do debaty jako jeden ze studentů gymnázia: Podle mě je povinná četba na nic! Protože povinná četba prostě nikoho nechytne. Vím to z vlastní zkušenosti, protože už na základce mě "Staré pověsti" nebavily a teď, když jsem slyšel o Bibli, tak to semnou málem seklo (Už se do toho měl dát, ale Swamp Thing je lepší). Ale číst by se mělo. Já bych zavedl to, že během školního roku by měli studenti přečíst nejméně 10 knih (pro mě je to směšné, protože takových 7 přečtu asi za měsíc) a měli by psát něco, jako takový "Čtenářský deník", nebo by měly tu knihu popsat před celou třídou vlastními slovy. Jo, to by bylo něco! V úterý máme mluvit o své oblíbené knížce asi 3 minuty a já se popravdě celkem těším, protože můžu někoho nalákat na komiksy. No, takový je život!
Zajímavé, rozhodně. Já jsem třeba z povinné četby dal pouze to, co jsme četli přímo ve škole, tedy Lovce mamutů a Robinsona (a ten speciálně mě ukrutně bavil), jinak nic, četl jsem ale něco jiného, takže myšlenka, že ať si děcka čtou co chtějí, hlavně ať čtou, je určitě dobrá. A rozhodně bych nebyl býval se nikdy "sral někomu do života" a posuzoval zda čte nebo nečte, ono se to na člověku pozná a jen osobně nechápu, že se někdo o to ochuzuje. Moje malinká dcerečka si ukrutně ráda listuje ve všech knihách, nejen v těch svých kartónových o zvířátkách a mám z toho ohromnou radost. Snad nebude za 17 let mluvit o čtení jak ti synci o kterých je tato debata. I když jak píše invape, to nemusí být zákonitě špatně, já bych z toho ale radost neměl.
Asi jsem jediný koho povinná četba bavila. S některými Vašimi názory souhlasím a s některými ne, ale tak to má být. Konkrétně k Lovcům mamutů si myslím, že je to úžasná knížka a podává historii formou příběhu. Díky podobným knihám jsem se začal zajímat o historii.
Vy opravdu zastáváte názor, že děti by neměli znát Staré pověsti české, Staré řecké báje a pověsti, Foglarovky atd... Mě to připomíná Vratné láhve (kdyby byl takový frajer, tak o něm amíci natočí film). A s nesraním do života souhlasím :-D
já vyrůstal v době, kdy se ještě tvrdilo, že čtení je bohulibá činnost, která když nic jiného, tak alespoň rozšiřuje slovní zásobu. Moje děti to tak neberou, číst knihy je pro ně stejné jako mastit hry na Wii. Nic není výš a nic není míň a to se mi moc líbí. Já když se dozvím, že někdo v životě nepřečetl knížku, tak si pomyslím: "Ty, vole...". Mým dětem je to jedno, berou to jako informaci a nemají tendence hodnotit, zda je to dobře nebo ne. A to mi dává velkou naději, že snad konečně dorůstá generace, co se nebude srát do života jiným lidem.
dneska už povinná neexistuje. Je jen doporučená. Cílem není to, aby děti přečetli konkrétní tituly, ale aby se naučili číst. Takže si každý může číst, co chce, a to je super. Je ale fakt, že vkus se dost mění. Já měl ve čtvrtý třídě už Lovce mamutů a Robinsona Crusoe asi 7x přečtený. Můj syn a dcera tvrdí, že je to nuda, a že "Deník poseroutky" resp. "Mimoňky" jsou mnohem lepší. Mám pocit, že až ty doporučený seznamy bude za 20 let sestavovat jejich generace, tak to bude vypadat zase trošku jinak.
Proč číst Harryho Pottera, když máme výborné Lovce mamutů. Knihy jsem četl obě (a mám i všechny knihy od Rowling a snad i od Štorcha) a nedají se srovnávat. Každá kniha je úplně jiný styl a i má jiný přínos pro čtenáře.
V každém případě si myslím si že měla být povinná četba (základní škola) a doporučená četba.... jak se k tomu staví učitelé je jiná....
A platí to i naopak - přístup "já čtu = jsem lepší než ostatní" je taky blbost. Já vždycky tvrdil, že povinná četba je blbost - sám jsem si z ní vybral, co jsem si přečíst chtěl, a to docela čtu a tak, ale děti by měli moct číst klidně Harryho Pottera - lepší, než Lovci mamutů, které jsme museli číst v první třídě a od té doby je nesnáším - i přes to, že to může být fajn kniha. Ta povinnost mi to znechutila nadosmrti.
No kluci, ona byla ta otazka postavena presne opacne, jestli "ten kdo cte, je debyl?" jestli je toto vnimany standard mezi mladymi tohorokumaturanty? Ja verim, ze ne. brkowycz zda se jediny pobral jak to myslim.
To ze nekdo neni "debyl pyco" protoze cte komiksy, ktere jak znamo nejsou knihami, je pak spis na druhe jednani debaty, ktera se ale bohuzel moc nerozvinula.
Poprosil bych lidi, kteri jeste k maturite nedorostli, aby se nevyjadrovali, diky.
Ja beletrii taky prakticky nectu. Comics mi jako medium vyhovuje podstatne vic a vzhledem k tomu, ze nestiham cist ani ty, tak mam jasno. Mi tohle "kdo necte, je debil" prijde stejne komicky jako "kdo nechodi na balet, je debil".
Kapis: No taky jsem tohle párkrát slyšel, dokonce i jeden kolega z práce říká, že knihu nepřečetl tak deset let. Nejhorší na tom je, že ty lidi to říkají hlasem, jakoby se tim snad chlubili nebo co (včetně kolegy). "Já knihy nečtu, čum jak sem drsnej".
Kapis: Jo, jo, jo - Gympl není žádná sranda. Po nás chtějí abychom si přečetli část Bible (dvě kapitoly ze "Starého zákonu" (Genesis a Exodus) a jednu z "Nového" (Nějaké Janovo evangelium). To se mi ale moc nehodí, protože mám rozečteného "Batmana".... :D PS: Nic proti těm, kteří Bibli četli.
Dík moc. Ty věci od Bonelliho znám a zrovna Nathanu Neverovi jsem nikdy na chuť nepřišel, přišlo mi to hrozně chaoticky nakreslené. Navíc to vycházelo u nás. Měl jsem na mysli něco, co u nás nevyšlo a s čím má někdo nějakou přímou zkušenost. Co vyšlo v ČR, to znám a objednávat si něco z Itálie jenom tak naslepo se mi moc nechce. Holt, člověk je rozmazlenej..
brkowacz: No, ale problém nebyl v tady tomto, protože, když vkládám obrázek, tak si ho stáhnu a hodím na své (soukromé) webovky a tam pokud je obrázek větší, tak ho zmenším (viz. Liga spravedlnosti), ale tentokrát jsem to nějak špatně ukočíroval. Ale, co už, dopadlo to jak to dopadlo a "Filmový klub" padl.
Mohl by mi tady někdo kdo se vyzná, doporučit nějaké italské comicsy ? (jakože ne to co vyšlo česky, ale originály). Ideálně horory, fantasy, sci-fi, nebo nějaké stripy, každopádně nechci moc různé konverzační, složité, existenciální záležitosti. Díky moc.
Fry: Tak úplně postačí, když obrázky, které sem vkládáš, budeš hledat třeba přes google imagines, který u vyhledání ukazují, jak je obrázek veliký. Například pokud bude velikost 250x250, tak poznáš, že to nezaprasí celou stránku, pokud bude velikost obrázku 5000x5000, tak je jasné, že z toho bude další "prosím smazat" příspěvek. Nepotřebuješ ani náhled ;)
Zacku: Ruším svoji odpověď na soutěž do kina (Kick - ass 2), protože se bohužel nemůžu dostavit. No, to je tak, když odpovídám dřív, než si přečtu zadání. Sorry... příště si dám pozor.
Dobry den, prave jsem docetl druhou kapitolu z knihy Zazraky a moc by me zajimalo jakou mutantku tam deti toho novinare u sebe skryvaji.
Je nekdo tak moc znaly veci aby mi to mohl rict? dekuji.
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.