* Připomínky a návrhy Vše o CDB, datech a systému.

Mám otázku, všimol som si, že vznikli série Batman Detective Comics - NEW 52, Batman Temný rytíř - NEW 52 a Superman Action Comics - NEW 52. Nebolo by možné spraviť aj Batman - NEW 52 (aktuálne Soví tribunál), nech je to pekne pokope vyhľadateľné?
Olympia:

http://www.iolympia.cz/600-svorni-gambusini.html
Svorní gambusíni a jiné příběhy
(není identické s knihou z roku 1999, obsahuje pouze komiksy Svorní Gambusíni, Mědvědí družina a Kulišáci. )
Rok vydání: 2013, počet stran: 74
Nakladatelství: Olympia
Ilustrace/foto: Bohumír Čermák, Jan Fischer, Jiří Krásl
Autor obálky: Bohumír Čermák
ISBN: 978-80-7376-340-4
Vazba: sešitová
Tisk: barevný
Cena v době vydání: 99 Kč

http://www.iolympia.cz/601-dobrodruzstvi-s-bobri-stopou.html
Dobrodružství s Bobří stopou - pravděpodobně znovuvydaná kniha z r.2003?

Přidáno, díky za upozornění ;)
U Ultimátní komiksový komplet #8: The Amazing Spider-man: Kravenův poslední lov prosím přidat 0 před 8, ať je to v databázi pěkně postupně :)
krvinka56: bude mít samostatnou kartu.
Zdravím zajímalo by mne zdali tu bude uvedena samostatně limitovaná edice Ragemoor. Ne bo to necháte jen jako dovětek u běžné edice.
teď jsem získal Spider-many časopis a 5/2013 a 6/2013 tam chybí... Nebrat jako kritiku, jen když bude čas, budu rád za doplnění. Díky
zdravím,
na stánku je k mání aktuální číslo Světa komiksů, koukal jsem, že to úplně první v databázi je, tak posílám odkazy na ta další, co tam zatím nejsou:
http://dvd.northvideo.cz/cz/clanek.asp?clanek=178
http://dvd.northvideo.cz/cz/clanek.asp?clanek=168
http://dvd.northvideo.cz/cz/clanek.asp?clanek=160
http://dvd.northvideo.cz/cz/clanek.asp?clanek=147

a taky už je venku nový SW magazín
http://www.egmont.cz/cz/casopisy/star-wars/
Toe okopčil sem to ze stánky Seqoye a tam je to uvedeno takto.
krvinka56: Nezapomnělo, jen boží mlýny melou pomalu... ;) Každé připomenutí ale popožene proces :-) takže nyní nahozeno.
Mj. to druhé vydání je tam někde uvedeno? Ať koukám jak koukám, tak to tam nikde nevidím... A počítám, že i když to poprvé vyšlo u CREWe, tak to s tím nemá nic společného (už jenom těmi bonusy o autorech navíc), tudíž je to u tohoto vydání první?
Willis: Tož já si nejsem jistý, jestli by se to tam mělo připisovat, protože jestli jsem to nepřehlédnul, tak jak na obálce tak ani nikde uvnitř to uvedeno není, i když to samozřejmě formátem i obsahem zapadá do čarodějnické série (a v originálním názvu tam opravdu je i "Treehouse of Horror", tedy "Čarodějnický speciál"). Uvidíme, co na to ostatní, dle mého bychom měli dodržovat přesnost, tedy zadat přesná data se všemi vydavatelskými chybami, šotky atd...
Do poznámky pak můžeme třebas připsat, že "kniha zapadá do série "Čarodějnický speciál", i když se o tom v tomto vydání český vydavatel nezmiňuje"
Simpsonovi: Zuby jektající děsiál....... Název bych upravil na Simpsonovi:Čarodějnický speciál - Zuby jektající děsiál aby to korespondovalo s názvy ostatních speciálů..
Jean Marc DeMatteis
Kresba Michael Zeck
Překlad Jiří Pavlovský
Svět Spider-Man
Série Ultimátní komiksový komplet 08
Vydavatel Hachette
EAN neuvedeno
Formát 17,5 x 26,6 cm, vázaná
Počet stran 160
Rok a pořadí vydání 2013 (druhé)
Prosím o smazání všech svých komentářů u Superman: Poslední syn, díky
Zack: Náhodou, náhled používám já pořád, když to jde... nicméně Tvoje řešení zní celkem fér, díky za odpověď:-)
to Zack:
mohl bys mi prosím přesunout můj komentář k Drsné Škole:
http://www.comicsdb.cz/comics.php?id=4797
| 20:51:29 11.04.2013 |

do
Drsná škola (limitovaná edice)
http://www.comicsdb.cz/comics.php?id=4838

Psal jsem v době, kdy ještě nebylo jasné, jestli limitovaná edice bude samostatně:).
Syndrom: To muze fungovat jen pokud bys pod comicsy mel ciste jen recenze. Kazdy prispevek kazdeho cloveka by byl samostatny, neovlivneny, reagoval by jen na comics, nikoliv na dalsi komentujici, tim padem stojici absolutne mimo spolecnou casovou linii. Coz u nas neni. Problem to neni urcite, cas od casu se po tom pta, v 99% hlavne kvuli tomu, ze se nekde upsal a ted vypada jako negramot. A to povazuju za validni pozadavek, ktery by nemusel nicemu vadit.

Draco: Sbirka, ve filtru hned prvni si prepni z CZ na Zahr. a jsi tam. Taky jsem na to ted narazil, ze je to trochu zastrceny, dam na to primo link do horni listy.
Zacku: Kde teď najdu své vložené zahraniční komiksy?
Syndrom: V jednom okně? Haha, kdepak, původní příspěvek se chronologicky během roku bude posouvat dolů a ten nový se objeví pěkně první nahoře... editace do jednoho nebude umožněna, že, Zacku? Aby všichni viděli, jak se vyvíjíš. A tys s tím nemohl nic udělat.
Asi jsem moc zvyklej na režim jinde, kdy se ta změna projeví u jednoho příspěvku, než u dalších několika nových. Přijde mi to technicky elegantnější. A jak jsem říkal ten původní názor bude stále vidět, takže "je to bomba, nejlepsi comics co sem cet" se nezedituje na "je to sracka", ale "je to bomba, nejlepsi comics co sem cet. tak to ctu podruhy a to je vam takova sracka..." v tom samym okně. Nechápej mě špatně. Nestěžuju si na to, že nemůžu projevit nebo změnit svůj nazor v databázi, jen na to, že ho nemůžu změnit pohodlnější a přehledější cestou. Možná to ale není takovej problém, jak si myslim. Klidně se smířim s dosavadním systémem. (Kdybys ještě přidal tu rychlou úpravu do 5 minut a moje děti (až je budu mít) by se tak nemohli smát mý trapný gramatice, tak to smíření bude daleko příjemnější).
K tomu FB pluginu, koukal jsem na Komiksarium a po odlogovani to dela i tam. Dame tomu par dni, jestli se to nespravi samo a kdyz ne, tak to vyhodim.
Syndrom: Ja asi uplne nechapu, co ti ted brani svuj nazor poupravit? Komentaru muzes dat kolik chces a hodnoceni menit taky kolikrat chces. Ano, lidem se nazor meni, ale ten vyvoj by mel byt videt. Prvni koment "je to bomba, nejlepsi comics co sem cet" a druhy treba po roce "tak to ctu podruhy a to je vam takova sracka..." mi prijde prinosnejsi nez zeditovany komentar na "je to sracka".
Zack: Bavíme se o komentářích, ne o diskuzích. Je to názor na dílo, mnohdy zatraceně osobní a ten se přece může neustále měnit. Chápu, že bych si měl stát za svým prohlášením a jakmile ho uploaduju, už bych měl mít jasno. Jenže jasno je tááák relativní pojem. Třeba na CSFD (doufám, že komiksáky neurazím, když použiju srovnání. Podle mě se jedná o velice solidní server) tamní štamgasti ty komentáře doplňují jako po druhém zhlédnutí: nebo zatím dám čtyři atd. Což je řek bych skvělý kompromis. Na jednu stranu to nezbavuje zodpovědnosti (nechat ten původní komentář by mělo být otázkou cti a odměnou pak příznivý ohlas komunity, třeba romantickým vyznáním na uživatelově profilu) a na druhou to ponechává možnost osobního růstu. (Třeba na takovej Incal se mi mění názor po každém přečtení. A když jsem zhulenej po každé stránce). Nemám samozřejmě právo Zackovi vyrazit dveře s výkřikem "Im Namen des Gesetzes werden verhaftet!!!!!" a taky to neudělám. Je to admin a jeho rozhodnutí budu respektovat.
Ja sem nerikal nein, nein, nein, naposled jsem rikal, ze to udelam pro adminy a mecenase. Mazani urcite ne, nenavidim ve vsech diskuzich, kde to je povoleny. Nahledy davaji smysl, ale z moji zkusenosti to prakticky nikdo nepouziva presne z toho sameho duvodu, proc po sobe malokdo prispevky cte. Ale ta naposled probirana editace do 5 minut od postnuti mi smysl dava.
K té editaci...
Já vím, že už jsem o tom mluvil několikrát, ale jsem snad jediný, komu by se líbila funkce "náhled", popř. "smazat"... alespoň? Nemusí jít o editaci textu a komentářů ve smyslu zpětného opravování. Ale funkce "náhled" je skvělá, odhalí z nějakého divného důvodu lépe šotky a chyby v textu, odhalí, jestli ten obrázek, co jsme postnuli není omylem hrozně obří, jestli tagy fungují, apod... a když už Zack trvá na svém "nein, nein, nein", tak ta funkce "smazat" svůj vlastní komentář, když se něco takhle nepovede, je přece základní lidské právo... :D:D Přeháním, ale zároveň pokorně prosím Všemohoucího admina k zamyšlení:-)

Syndrom: Neni to mozne. Samozrejme se to probiralo, posledni iterace na tohle tema je hnedle na tyhle prvni strance :)
Jooo, to dřív mohli admini, ale dneska už to může jen mocný vládce Zack. Dvakrát kontroluj a jednou odesílej, za pár desetiletí se tu můžeš pokochat svými výplody.
Vydavatelství RandO: www.randocomics.com, http://www.facebook.com/randocomics?ref=hl
Kniha: E.V.A. Kroniky z podsvětí
ISBN: 978-80-905514-0-4
Autor: Marco Turini, www.marcoturini.com
Vydáno: 2013 (předpremiéra pro Crwecon 2013 - zatím lze objednat jen přes www, do knihkupectví půjde v době Komiksfestu 2013)
Žánr: akční, sci-fi komiks
Vydání 1. (Bylo vydáno jen v Itálii 2006)
Vazba: Brožovaná
Formát: B5
Tisk: barevný
Počet stran: 96
Cena v době vydání: 195 Kč
Název originálu: E.V.A. Croniche da sottosuolo
Obsah: E.V.A. je sci-fi komiks, který obsahuje vše, co se od takového typu komiksu očekává. Detailní kresbu technologie, kyborgy, zrůdy, sexy ženy, postkatastrofickou společnost. Jeho specifikem je spojení lidského těla s technologií.
Vzhledem k požárům způsobeným blízkostí zemského jádra, lidé ze nejnižší podzemské vrstvy musí nahrazovat spálené části těla umělými napodobeninami. Hlavní hrdinkou je dívka E.V.A. z této vrstvy, která se chce navzdory zákazům dostat na povrch. Proč je vlastně zakázáno přecházet mezi vrstvami? E.V.A. na cestě potkává zvláštní existence a dozvídá se hrozné tajemství. Můžete se těšit na matrixovské finále ve stylu ,,nic není, jak se zdá být''.
Je možné editovat komentáře? (Otázku už jsem tady někde viděl. Jen odpověď ne. Jestli už se tohle téma probíralo, tak sorry.)
Sem vam zapomnel rict, ze sem pridal do exportu sbirky sloupecek s celkovym hodnocenim.
Prachy by to chtělo, ale makat ne, co :D
Komiks "Čas dluhů, aneb, Co byste měli vědět o penězích" byl vydán v nákladu 1000 ks a byl rozesílám do knihoven a škol zdarma. Cena v době vydání byla tedy 0,- kč. Autorská práva koupila Mladá fronta a ta by to měla vydat na podzim.
MindReader: to víš že nahodíme :)
Nahodíte ty novinky, které vyšly na Crweconu?
myslím, že časopis ABC má něco na svém webu
Toe: Tuším elektronicky vyšly nějaké čtyřlístky a Kruan
Díkec, on byl asi nějaký výpadek, tak to chvíli nešlo stáhnout.
Tuším už se tu debata o e-komiksech párkrát vedla, ale ono by se to fakt už nedalo posuzovat, co ano a co ne. U tištěných verzí tu sice máme plno věcí i bez ISBN, ale pořád jich je zanedbatelné množství na to, aby se to dalo bez problémů osobně posoudit. U digitální podoby už by to byla hodně velká otázka, 90% toho ISBN nemá, jako třeba ten CONiáš, nemluvě o tuně webkomiksových sérií, stripů, web galerií, občasníků (komixville...) a jak pak posuzovat knihu, to by byla otázka (např. ten CONiáš vypadá spíš jako prezentačka v Powerpointu ;) Možná by nebylo od věci se občas zmínit v profilu tištěné knihy, že vyšla i v elektronické podobě... Vyšlo už u nás něco komiksového jak tištěně tak elektronicky?
Digitalne distribuovany comicsy bych (na CDB) neresil, v tomhle jsem plne za Azteckem (a to ted 99% comicsu ctu pres comiXology).
GWB: e-knihy jsme ještě neřešili. Po pravdě, jsem spíše zastáncem tradiční papírové formy, což se nejspíš odráží i v mé soukromé nechuti tady evidovat tento formát.