Fry: ono se to prodává jako soubor, ale v databázi to je zařazeno jako dva samostatné sešity http://www.comicsdb.cz/serie.php?id=216
Jinak od Grady - Volání divočiny a Alenka v říši divů tady už je.
AZTeck: Možná se to už u vás v zákulisí řešilo, ale Český komiks 1. poloviny 20. století Heleny Diesingové je moc pěkná, komiksem se zabývající publikace, která tady dle mého rozhodně chybí.
Jelikož se nám nezadržitelně blíží konec roku, chtěl bych požádat zdejší návštěvníky o kontrolu úplnosti letošních comicsových vydavatelských počinů. Tedy ve zkratce - co tu ještě chybí z letošního roku? Ideálně nějaký odkaz s informacemi. Díky!
P.S. Fry - spoléhám na tebe :-)
Chtěl bych se zeptat, jestli by nějakým způsobem do budoucna nešlo u jednotlivých vydavatelů zobrazovat jejich tituly podle roku, ve kterém vyšly. Tzn. například Crew - rok 2011 - a vypsaly by se všechny tituly daného vydavatelství v daném roce.
Zack: díky, tak já to udělám klasicky s pravítkem:) ....... Naštěstí, jak jsem sbalenej na stěhování, tak mám většinu roztříděnou podle témat a velikostí (+-) v krabicích, tak se to docela dá (cca150ks/hodina). ........ a "naštěstí" stále nemohu sehnat dobrýho truhláře (kvalita, termín, cena) tak na to mám čas:)
andre: Nebude (a nepocital bych s tim ani do CDB4 nebo CDB5 :). Ten udaj mame jen nekde, a i pokud ano, tak ve vetsine pripadu je jen v poznamkach. Jsou tu daleko vetsi resty, ktery budou potreba poresit driv, jako treba obalky. Ale kdyz budes moc chtit, tak ti to muzu vyhodi rovnou z databaze do nejaky csv, aspon u tech, ktere zaevidovane mame.
Zack: bude u CDB3000 možnost seřadit si sbírku podle formátu knihy? .... (příklad, budu si nechávat dělat knihovnu na zakázku, tak bych samozřejmě chtěl, aby se tam vešlo co nejvíc knih. Takže bych kouknul, že jich mám např.: 20% do 20cm, 55% do 27cm, 15% do 32cm a zbytek "podivného formátu". A od toho už se dá odrazit lépe, než všechny knihy a sešítky přeměřovat, když už ten údaj tady máme)
Slaine: to je ted reseny tak, ze si proste muzes vybrat cokoliv z tech moznosti jestli zaskrtnout nebo ne. Kdyztak to proberem v adminforu az to bude pripraveny k testum.
nevim jak bude delany pridavani do sbirek, ale pokud by to melo byt podobne jako nyni, myslim ze by byly velice vhodne "obousmerne tlacitka" = prvni zmacknuti prida do sbirky a změní ikonu, druhy klik odebere ze sbirky vrati ikonu na původní. Výhodné například pro přídání do "Mám" a odebrání ze "Chci" na jednom místě. Btw zrovna u tohoto konkrétního případu se někdy dřív řešilo, že by bylo vhodné si v nastavení profilu moci zatrhnout, že při přidání do "Mám" se bude automaticky odebírat ze "Chci" (eventuelně i "Sháním", když vezmu v potaz novou funkčnost).
andre: tohle by fungovat melo uz za mesic, pokud teda CDB3 stihnu (20.12. vyjde SWTOR, coz taky dost dobre muze znamenat, ze na par mesicu zmizim v galaxii far far away :).
Jednak budou seznamy s detaily i u vydavatelstvi, hlavne bude sbirka delena na Mam (to je asi jasny), Chci (vyhledove si poridim), Shanim (chci, ale aktivne, beru kdyz se mi to dostane do ruky), Nabizim (taky asi jasny), plus jeden osobni privatni seznam, tam si davejte co chcete (a puvodne to vzniklo jako Nakupni seznam, tos chtel tusim loni v prosinci, nakonec jsem to udelal obecnejsi.
Zack: (možná to jde nějakym jinym postupem, ale i tak se zeptám) ..... nešloby, že když zakliknu např. "vydavatelství crew" aby věci co vydali vypadly i s ostatníma údajema (rok vydání, hodnocení,..... mám, chci,..... atd) no prostě se všema údajema, které na mě normálně koukaj když kliknu v záhlaví na "comicsy"? ....... Jak už nekupuju všechno, neb už je naštěstí z čeho vybírat a nemám tolik místa, tak něco kupuju hned, ale plno věcí odšoupávám až na "příště" což se může klidně rok táhnout a během toho zapomenu, co všechno to bylo. A "chci" používám na špatně dostupný (nesehnatelný) věci. ..... Nebo to je v přípravě na veri CDB3000 a za měsíc už to bude fungovat?:)
Jo, ten system se nejak uplne domatl a mistama ukazuje naprosty nesmysly, bude to predelany uplne, ale do CDB3 (pokud to chci nekdy dodelat, tak se proste uz nemuzu hrabat ve stary verzi, sorry). Zatim je termin pro CDB3 1.1.2012, to uz vydrzite.