* Připomínky a návrhy Vše o CDB, datech a systému.

Ještě jedna idea: podle mě by měla existovat možnost udělit v hodnocení nula hvězdiček.
Kapis: Bude jich pět. Přes zdejšího Overlorda vlak nejde. Bohužel... :)
Kapis | 16:54:02 07.02.2012
Ja si samozrejme uvedomuju, ze se tu vydavaji precejen spis ty lepsi veci a ze hodnoceni tomu bude logicky odpovidat, nicmene dosta casto sem vidal prispevky ve stylu "je to takovy prumer, takze dneska jen 79%".

J.Connor | 18:37:56 07.02.2012
Se tu snad nebudem tahat o vyrazivo a vysvetlovat si, co je to logicka vazba a jak to kdo myslel. Pointa je jasna. Pokud chcete aby u prislusneho komentare bylo prislusne hodnoceni, tak to nejde, protoze nejsou tak nejak prislusny. Muze byt hodnoceni linkovany na autora komentare. Coz jsem uz nekolikrat rek, ze neni problem, jen to udelam dobrovolny pres nastaveni. Co na tom shledavam matoucim jsem taky vysvetloval. A zacinam mit pocit, ze vubec nechtes, co ti pisu, protoze do me hustis porad dokola to samy, co uz jsme nekolikrat vyresili :)
A odted nereaguju na prispevek, ktery obsahuje "CSFD" :)
Předně, o 5/10 jsem už nemluvil, stejně si předeslal, že to min. rok necháš. Ty debaty navíc nikam nevedou, ani jedno z řešení není "lepší".............. Komentář a hodnocení vkládáš odděleně i na čsfd. Myslím, že logický vztah pramení z nějaké podobné podstaty a ne z toho jestli něco dělám odděleně. Většinou močím a kálím odděleně, ale dost to spolu souvisí. Opravdu nechápu, proč nemůžu zároveň s komentářem vidět i hodnocení. Na ČSFD jsem odkázal proto, abys viděl, že když se u komentářů (a to i v seznamu komentářů konkrétního uživatele) vyskytují také hvězdičky, není to nic nepřehledného či matoucího, naopak, usnadňuje to rychlou orientaci.
No, když teď mrknu do komentů, je tam spoustu textu - ale prvně mi oči vždy sjely k procentům, jako takovému primárnímu sítovému rozboru...to mi opravdu chybí (ale teď nevím, jestli to není v procesu, nějak jsem už z toho všeho doplantaný).

A je i pravda, co píše Neutrino o tom nadhodnocování, ale když ty komiksy máme tak rádi....;-) A navíc u nás vychází z větší části prověřené tituly, které sračkami nejsou....a pro někoho je 100% zase "skvělí díl" všechno i když to čte od čtvrtého dílu, s tím se nic nenadělá;-)

Já jsem pro 10 hvězd a pokud možno ještě půlených, hodnocení, odstupňované po 5% mi přijde sice furt jako znouzectnost, ale akceptovatelná....to tu ještě nebylo, co? A bude jich 5 a hotovo, co;)? :D
Kaluz: :)) Ze jo!

J.Connor | 14:56:32 07.02.2012
Dejte mi pokoj s CSFD, to neustaly srovnavani je strasne otravny a to uz vubec nemluvim, ze sem neprispiva ani zlomek te masy, co na CSFD, takze to porovnani i ciste jen po technicke strance je uplne mimo. Ja to vypozorovany mam, a vsimam si toho uz hodne dlouho a zmenu hodnoceni jsme resili uz mockrat pri ruznych prilezitostech s ruznyma lidma. Zmena byla kazdopadne potreba. Ber jako hlavni argument fakt, ze rozdil mezi 10 a 100% je minimalni a proto se zkousi 5, protoze s tim jednak mam dobry zkusenosti jeste z PhotoPostu, druhak je to proste zmena podstatne vyraznejsi, takze vlny na hladine budou vetsi a to neni nikdy na skodu, vam protahnout faldy. Hlucnejsi ve smyslu, ze jste proste agresivnejsi a utocnejsi, na pocet je vas spis min.

Ad hodnoceni. Nejsou logicky svazane, protoze narozdil od toho CSFD mas na CDB mezi komentarem a hodnocenim vztah n ku 1. Protoze vkladas hodnoceni a komentar naprosto oddelene. Zpusob jak to simulovat jsem psal, ale davam tomu tak tri minuty, nez se bude nekdo ptat, proc ma Vomacka u comicsu Fifinciny gatky deset hodnoceni, jestli to neni chyba.

Drbo Jebo | 15:09:08 07.02.2012
To nedelime ani na urovni cistych dat, pokud ti nejde ciste jen o druh vazby. Si to rozdel poznamkou.
jsem proto aby byla sbírka rozdělena na knihy a sešitovky...
Souhlasím s GWB, hlavně a), ale celkem i b).

J. Connor: Zack má pravdu že číselná škála pokouší lidi k nadhodnocování, většina lidí se prostě pohybovala na škále od 70 jako průměrného až podprůměrného komiksu do 100. Když se člověk kouknul na žebříček podle hodnocení, jenom směšně málo komiksů se pohybovalo kolem 50, kam by jich patřila většina.
Beru to Zacku, pokud dělám na svých věcech, přistupuji k tomu obdobně, je to košér. Myslím, že Tě ale může těšit, kolika lidem vývoj CDB není lhostejný. Pokud bych slyšel nějaké opravdu rozumné důvody pro 5*, tak už mlčim jako hrob. Ale kromě zpochybňování neslovního hodnocení jako takového a dosti podivného argumentu o vzrůstajícím "renomé" průměrných komiksů (zde to nemám vysledované, na čsfd je to přesně naopak mimochodem) jsem nic moc neslyšel. Jsou desítkáři hlučnější nebo zkrátka píší víc, než "5 * je v poho" ? Ach jo, přestávam pičovat....jen prosím to celkové hodnocení nikoli na celé hvězdičky a hodnocení ke komentářům, klidně fakultativně. Proč není moje číselné a slovní hodnocení logicky svázané ? Pokud budeš stejně dělat seznam s hodnocením, tak už může být rovnou u jednotlivých komentářů, protože u titulů s velkým počtem hodnocení to pak bude nepřehledné. Pro neznalého čsfd tedy, je tohle matoucí ? : http://www.csfd.cz/uzivatel/33472-jconnor/komentare/ nepřijde mi, byť jsou u většiny 3*.
Proč někdo kupuje komiksy s českým překladem, když existují již v originále (a za nižší cenu) mi taky hlava nebere :)
George Walker Bush | 13:41:58 07.02.2012
Ja mam porad trochu pocit, ze se snazite brat ty procenta jako nahrazku za koment. Jestli ma comicsy 85% nebo 95% pro me znamena jediny. Asi to je hodne dobry. Proc si to lidi mysli, bych se mel dozvedet z komentu. A uprimne, vubec netusim, jak to ma CSFD, protoze tam zkratka nechodim. Proc nekdo chodi na CSFD, kdyz existuje IMDB mi proste hlava nebere :)
Ja myslim, ze jo, nakrmime kozu a vlk zustane cely. Na absolutni hodnoty se to stejne prevadi az pri vystupu. Hodnoceni primo u komentu se branim, protoze to ted proste neni logicky svazany. Pokud to budu linkovat podle autora komentare (tzn. u kazdeho z jeho deseti komentu bude to same hodnoceni, protoze to je jen jedno), tak je mi lehce matouci. Seznam hodnoceni bude, dumam nad formou, ale bude, sam citim, ze to tapani v mlze neni prijemny. Nejspis udelam nastavitelny, jestli u komentaru zobrazovat (orientacne) i aktualni hodnoceni autora komentare, koho to bude srat, ten si to vypne.

Ad anketa, ja se reakci na to porad vyhybal, protoze me porad napadalo jen "jdete do prdele s anketou", ale ony vlastne ted probihaji dve. Nekdo se vyjadruje tady, ta sama diskuze jede na FB a ja si z toho odnesl, co potrebuju. Ale musim zopakovat, ackoliv si rad poslechnu nazory lidi, co to tu pouzivaji, tak to porad delam podle sveho nejlepsiho vedomi a svedomi, nikdy to nebude tak, ze bych udelal referendum a rozhodl se podle nejvyssiho poctu hlasu. Musim tomu sam verit, tzn. jediny zpusob jak si neco "svyho" prosadit, je dusledna a vecna argumentace. Zatim 5 vs 10 mi prijde spis nerozhodny (s tim, ze 10tkari jsou trochu hlucnejsi :) a zatim sem neslysel nic, co by me presvedcilo o zmene.

S procenty byl problem predevsim v tom rozpalu. Prumerne comicsy se po tech letech posunuli nekam k 75%, coz je proste problem. Ta skala je pro "necviceneho" cloveka proste moc velka na to, aby ji vyuzil celou a 50% zni strasne malo. 3* z 5* tak tragicky nezni.
Já s tou největší a nejupřímnější pokorou prosím, aby se uvažovalo (a zároveň se připojuji k tomu co již zaznělo), tedy aby

a) u každého komentáře či uživatele bylo vidět jeho hodnocení daného komiksu
b) aby se krom hvězdičkového hodnocení objevilo i celkové hodnocení v procentech. Když už "CSFD-style", tak pořádně:-) Protože co mi řekne 5 nebo 4 hvězdičky? Vůbec nic. IMHO rank 81% - 100% respektive 61%-80% je sakra velikej. Velmi dobrý komiks s hodnocením 81% se liší od toho, který by měl 99%, stejně tak průměrný s 61% se bude lišit od toho, který má v průměru 78% třeba...

Děkuji:-)
To zní rozumně a půjde se do toho ? Dosáhne se tak alespoň nějaké hierarchie mezi tituly. A ještě 1 věc, bude vidět hodnocení ** také u jednotlivých uživatelů a jejich komentářů, případně nějaký seznam, ale to už je pohodlnější to vidět rovnou u komentujících. Vím, že zase někdo přijde, že si mám číst celý komentáře, ale jde o onu hvězdičkáři vzývanou rychlost. Prostě mě třeba rychle zajímá kolik dal můj oblíbený hodnotící a nechci si zrovna pročítat, že panel na straně 357 se mu moc nelíbil a o dvě strany dál udělal překladatel botu. A jen na závěr k problému 5/10, navrhuju pořád tu anketu, stejně už se s tim nehne, ale aspoň uvidíme, jak to tedy v tom globálu je a jen pro klid mé rozhárané dušičky, v čem konkrétně se ta stupnice 1-100% neosvědčila? Causa Fry a Donald je mi známa.
Braindead: Clovek, co si mysli, ze se v roce 2012 pouziva jeste colspan mi nebude kecat do programatorsky narocnosti :) Nicmene smazat zaokrouhleni opravdu neni nejslozitejsi ukol, uznavam. Vsak uz tu tahle idea padla (nebo na facebooku, to je fuk), nechat hodnoceni na 5*, ale vysledny prumer ukazovat jako procenta.
jenom poznamka ke statistice: pokud je vice nez 50% vzorku v jedne bodove skupine, tak vypovidaci hodnota je dost zkreslena a v podstate k nicemu.

Abych jen nepindal, napadlo me reseni: kazdej si bude hodnotit 1-5, tak jako ted a pak se ten prumer nebude zaokrouhlovat na cely cislo ale necha se to i s desetinama. To me prijde jako dobrej kompromis mezi obema stranama. Hodnoceni bude pouze na 5 bodu, ale vysledna hodnota se neznici zaokrouhlovanim na cely cisla. A navic programatorska narocnost asi tak na 10 vterin.
kdyby se vyuzivala cela skala, tak by to jeste mozna nejakou hodnotu melo, ale tady je kazdej zvyklej hodnotit jenom v horni polovine (muze to byt tim, ze si kazdy vybirak komiksy, ktere si koupi). Hodnoceni 2 a min ma z 1000 komiksu asi 20:). Hodnoceni 3 ma tak 60 komiksu. Vse ostatni 4 nebo 5. To uz se fakt mohlo udelat jenom ano/ne. Jsem byl zvyklej obcas si ruzne radit databazi. Ted kdyz si ji seradim podle hodnoceni, tak to je uplne k nicemu. Me osobne je to burt, stejne nehodnotim a asi moc nebudu, ale bavilo me sledovat a porovnavat ruzna hodnoceni od ruznych uzivatelu. Ale aspon ted, az budu mit zase miliardu prace, tak se nebudu misto toho flakat tady po db:)
5 hvězd je dostačujících.
Já bych byl za to aby se daly ty hvězdy půlit.Ale je to zajimavé nové Db není špatné pomalu si na novinky zvykám.Co možnost hodntit uzavřené série bylo by to fajn.
Primlouvam se za skalu 10 hvezd. Preci jen, skok ze 100 na 5 mi prijde hodne velky.
Zack: tak ty barevné rámečky vidím pouze v práci na IE, doma na Mozzile nejsou.
Jeste nekdy v budoucnu, rad bych pod hvezdickama videl noticku "hodnotilo X uzivatelu". At uz takhle na zacatku vidim, kolik lidi se premohlo a vrhlo se na hodnoceni:).
V profilu uzivatele pribyl odkaz na prehled jeho komentaru.
Neutrino: Ty prehledy v profilu zatim chybi, na seznamu "fatalnich nedodelku" je to hned jako prvni.
Jop měním názor:5 hvězd bohatě stačí...Teď jsem něco málo ohodnotil a pět je fakt tak akorát...Já osobně dávám min. tři hvězdy (to co čtu si vybírám) a třebas pět jsem zatím ještě nedal,ale myslím že až někde najdu Batman.Rok jedna a Králoství tvé tak je vymalováno :))
Jinak bezva práce)
ad 5 hvezd: ve finalnim dusledku se nic nijak extra nezmeni... Fry bude rvat vsemu pet hvezdicek a ja si holt tu patou budu skudlit, takze nemam problem:). Kdyz se na to podivam z pohledu nezaregistrovaneho uzivatele, ktery se sem jen mrkne, tak nevidim problem. Chapu, ze "domaci" budou mrmlat, na druhou stranu se mrmla vzdy:).

to Neutrino: viz Zack | 23:17:33 05.02.2012 |
Názor: přechod na 5 hvězdiček je nejlepší reforma, jaká tady mohla proběhnout, díky za to. Kdysi jsem o tu vehementně obhajovat, ale všichni mě s tím poslali někam.

Dotaz: Nemůžu najít seznam komentářů a příspěvků ve forech jednotlivých uživatelů, existuje to? To je pro mě poměrně zásadní funkce, např. když si všimnu nějakého zajímavého hodnotitele, chci si od něj přečíst víc a vyhovuje mi, když je to všechno pohromadě. Stejně tak mám rád pohromadě svoje komentáře. Ale asi to jen nemůžu najít.

Poznámka: Taky by se mi líbilo, kdyby někde po straně byl seznam hodnocení. Ovšem je super, že teď už nepřekáží mezi normálníma komentářema.
doophy - vďaka, chápem. Ja sa snažím kupovať to, čo ma zaujíma, hneď ako to vylezie na pulty, nuž to moc nepraktizujem.
Při koupi comicsů jsem bral v potaz také hodnocení (i když pouze jako druhotný parametr), ale za tu dobu co se o comics zajímám již vím, kdo má podobný vkus a tak jsem knihy vybíral dle hodnocení pár osob.
Ozaj, je tu niekto taký, kto sa podľa percent rozhodoval kupovať? Len a iba podľa nich, zdôrazňujem.
Fakt by som rád vedel, čo sa človek dozvie o "objektívnej" kvalite diela z nejakého čísla na ľubovoľnej stupnici. Zlé, priemer, fajn vystihuje všetky želané stavy, rozlišovať medzi tým širšou škálou vedie akurát k romu, že zlé znamená 1-3 (nestačí iba jedno číslo?), 4-7 priemer a 8-10 fajn, pričom Posledný bod z nejakého dôvodu má vystihovať čosi zásedné, ale úprimne pri tých kvantách diel a vkusov sa aj takých hodnotení v čase nageneruje hafo. Takže päť bohato stačí. Kto chce "hlbšiu" kvalitu, musí čítať komentáre. Howgh.
Všiml jsem si, že chybí Velkolepý Spider-man 2009/12. Může někdo nahodit?
Kapis | 14:02:11 06.02.2012
Si to pis do komentare treba s promilema, nikdo ti nebrani. Minimalni pocet hodnoceni zustava a moc nerozumim, co ztraci smysl. Hlavne bych z procent nedelal lokalni specifikum. Je to bezny system, ktery se tu zjevne neosvedcil, to je cely :)

Kapis | 14:02:52 06.02.2012
To zni jako barvy podle stavu linku, kde to vidis?

andre | 14:24:59 06.02.2012
Hodnoceni a komentare nemaji zadnou souvislost. Proste dost lidi nehvezdickovalo, s tim kolik lidi napsalo komenter to nesouvisi. Prehledy hodnoceni budou. Heslo "dole" :)

vasek | 15:01:54 06.02.2012
Ale diskutovalo, vetsine to bylo jedno, nekteri chteli 5, nekteri 10, nekteri zachovat procenta. Zhruba produktivni to bylo asi jako ted :)

FrAnK | 15:43:28 06.02.2012
To by nejlepsi system byla procenta. A nebyla.

MindReader | 16:31:59 06.02.2012
Muzes byt v klidu. Jestli mi neco nedava smysl, tak menit nekolikrat za sebou system hodnoceni. Zkusime, uvidime, ale fakt nevim, co by se muselo stat, abych na to letos jeste sahal. Trochu pocitam s tim, ze jak bude hodnoceni obecne jednodussi, takze ho bude podstatne vic a comicsy se zacnou odlisovat hlavne tim prumerem.

Braindead | 17:25:22 06.02.2012
Nemuze byt hodnoceni u jednotlivych "recenzi", kdyz je hodnoceni oddeleny komentaru.
taky jsem pro 10 bodovou stupnici. Pokud budou lidi hodnotit tak jak hodnoti, tak bude mit 90% komiksu 4 hvezdy a budu vedet kulovy. A navic, tim jak zmizelo, kdo jak hodnotil, tak budu vedet uplny kulovy.

Takze sem pro 10 bodu a ponechat hodnoceni u jednotlivych recenzi (viz andre, odstavec 2).
Sakra, chtěl jsem teď oddychově ohodnotit všechny comicsy co jsem četl a nemůžu, protože nebudu riskovat, že se změní systém hodnocení :/
Aj, už chápu, procenta se převedly automaticky v hvězdičky...
Chápu to dobře, že veškeré moje procentuální hodnocení už neexistuje?:-)

Jinak měl jsem svojí soukromou 10-stupňovou fázi, kdy jsem uděloval jen celé desítky procent, takže 5 hvězdiček ala CSFD je pro mě taky trochu nepříjemný limit:(
Kaluž: Já myslím že u některých věcí se hodně rozepisuji, ale Asterixe se mi zas úplně vypisovat nechce.
Andre: Tys mě opravdu pobavil, jak se mnou a s Kapisem, tak i s kilometrem!
Jinak u těch hvězdiček! Nemusí se jich dělat 10, ale stačí je rozdělit na poloviny!
Nechci tu dělat rušno, ale přece jenom bych chtěl vyjádřit svůj názor...Určitě si myslím, že desetistupňová škála je zákonitě kvalitnější ať z důvodů větší palety hodnocení(z toho se odvíjející větší objektivita hodnocení) nebo jenom z mého subjektivního pohledu, kdy mám prostě větší volnost(což je pro mě příjemnější)..a k novým změnám, doufám, že nedostatky se časem vyřeší a zvykneme si..a v konečném řešení to opravdu bude lepší..
Pane Zack, sorry, ale když už se oháníš tím globálem, tak by možná bylo dobrý napřed poslouchat hlasy userů a pak teprve měnit bodovou stupnici. O tomhle se v podstatě vůbec nediskutovalo. Takže jestli se tu jedná o něčí "já,já,já!" tak je to tvoje "já,já,já!" ne naše. Pokud o tom nehodláš diskutovat, tak udělej anketu.

A prosím zviditelnit jak kdo hodnotí. To je myslím základ.
Kolegové, já osobně bych se přimlouval za desetistupňovou škálu. Když si člověk vezme věci, které měly průměrné hodnocení nad 95% a věci s průměrným hodnocením kolem 85%, je jasné že obojí jsou (měla by být) vysoce nadprůměrná díla, ale aby obě měly po pěti hvězdičkách mi příjde nepohodlné. Desetistupňový žebříček přece jen umožní lépe rozlišovat hlavně mezi těmi nejlepšími a nadprůměrnými comicsy a naopak mezi těmi podprůměrnými a opravdovýma hnědýma sračkama a to samozřejmě i náhodným návštěvníkům databáze. Chápu, že to má možná donutit lidi více komentovat, ale kdo komentovat nechce nebo neumí, ten to stejně dělat nebude. Čili pokud už má být bodování comicsů, jsem pro stupnici o deseti dílcích.
Zack: taková drobnost, teď nevidim u komiksů v hodnocení co je "hodnocení" a co patří do "diskuse" ........ Třeba u takovýho "čaromora" ještě "nejni 5 hodnocení" ale asi kilometr diskuse:)

Plus nevidím na první pohled, jak kdo z lidí jejichž hodnoceni jsou mi blízké, kolik kdo dal, ale musim se pročítat. ........ Takže když dá "fry" 5 hvězd a třeba "kapis" 1 výsledek jsou 3 a já budu muset větným rozborem hádat kolik kdo dal? ..... Nebo to je pouze dočasná situace?

Pokud se to už řešilo níž, tak sorry, pouze napiš "dole", přečetl jsem pouze horních asi 10 příspěvků:)
jo a co znamená filajový nebo modrý rámeček?
Zack: nene, k průměru ještě vede dlouhá cesta;-) Skoro 30%;-) Ostatně na čtení sraček nemám čas a když je otevřu, rychle zase zavírám - a tím pádem většina mých hodnocení se pak pohybuje v rozmezí dejme tomu těch 80-100% a tam si to škatulkuju - což mě mrzí, že teď se to všechno vleze pod jednu hvězdu....

Dlouho se tu řešil "žebříček", který se povedlo elegantně vyřešit minimálním počtem 5 hodnocení - to teď taky ztratí smysl....

....no nejedná se o nejzásadnější věc v životě, hvězdičky přežiju a na cdb nezanevřu, souhlasím s "rodinným" charakterem cdb (a to tu dost lidí znám i osobně:D ), ale zkrátka jsem si na ta procenta za těch sedm roků zvykl a nejsem přílišným zastáncem zběsilé unifikace, lokální specifika je třeba spíše chránit;-)
erik: samozřejmě, máš mé požehnání :)
Kaluž - žiadosť o metodické usmernenie: Ak je nejaká séria ako celok geniálna (napr. Calvin a Hobbes), môže sa plytvať päťkami? Vopred vďaka za odpoveď.
(Kalužův edukační koutek)

1* odpad nehodný ani recyklace
2* sračka co pomalu sahá na dno, ale něco ji táhne k hladině
3* PRŮMĚR
4* pecka, co pobaví a zůstane v hlavě
5* zásadní věc, Watchmen, Z pekla nebo Maus (cítíte ten rozdíl?)

Většina komiksů v mé sbírce má asi tři až čtyři hvězdičky (nekontroloval jsem to a ani se mi nechce), sračkám se snažím vyhýbat a maximálním hodnocením je potřeba šetřit. Zas tolik zásadních děl tady nevyšlo, takže na ty pětky pozor (90% nemůže být 5*). A nebuďte líní a piště komentáře/recenze!
Tiež tu nikoho osobne nepoznám, ale je fajn vedieť, že to nebráni rodinkárstvu. :) Z globálneho hľadiska je malá škála super, človek vie, že od troch hviezdičiek vyššie môže skúsiť všetko.
Přeci jen musím ještě reagovat. Kefalín se měl zamyslet politicky, my globálně :) Pro koho globálně ? Oni jsou také nějací zapálení čtenáři komiksů, kteří zde nejsou přihlášeni? Kolik je těch, kteří si čas od času koupí komiks, přihlášeni na CDB nejsou a jukají sem pro inspiraci a "škála 10" by pro ně byla příliš složitá ? To jestli teď nepřecenil svůj zázrak někdo jinej. Sice nikoho z Vás osobně neznám, ale CDB beru díky její žánrovosti jako rodinnou záležitost, takže ne "já,já,já", ale MY, MY, MY. Kdybych tady byl na 10 jedinej fanda, tak už dávno držim hubu a krok. Ti hypotetičtí diváci toužící buď po rychlé informaci mají celkové hodnocení, myslím, že číslo v % je stejně srozumitelné jako počet * a Ti, co tak touží individuálně pročítat názory druhých si je pročítat mohou a stejně tak se mohou vykašlat na čísla i na **. Anketu, anketu !!!
Panove, zkuste se nad tim zamyslet tak nejak globalne, od kazdyho slysim jen "ja ja ja!". To hodnoceni tu je predevsim pro ostatni, ne abyste si honili ty svy peticentimetrovy zazraky nad tim, jak luxusne mate odskalovany hodnoceni, ale pritom nikdo krome vas netusi, jak je vlastne zasadni rozdil mezi 75% a 85% :) Kdo mohl treba tusit, ze si Kapis mysli, ze 75% je prumer :)