* Připomínky a návrhy Vše o CDB, datech a systému.

Drsná škola: limitovaná edice... nevím, jestli bude mít samostatnou záložku, ale alespon nějaká zmínka by být měla...
vím vím;) ale přece bys nerušil pokorné a posvátné rodinné rozjímání v Den Boží v klášterní kobce nad růžencem? Ale snad by se příště našla hrst nakvašeného ovsa a trocha vody ;)
MIKER65: v současnosti můžou přidávat další tituly pouze admini. Tudíž je možno (pokud je možno) zde vložit odkaz na daný komiks nebo poslat adminovi potřebné informace o chybějícím. U kontraverzních titulů je ovšem třeba počítat s tím, že nemusí bý schválen k zařazení do databáze (pokud nevyhovuje daným kriteriim).
Ahoj, rad bych vedel jakym zpusobem je mozne pridavat dalsi tituly do databaze.
Kapis: když je člověk v neděli o hladu, tak se to často projeví zapomínáním. Doufám, že chápeš, jak to myslím :)
A když jsme u toho, tak i na Erotický komiks od Pilchera.
nerad bych opruzoval, ale jaksi se pozapomnělo zařadit UKK 4 - Wolverina;)
Soutěž o Supermana (teda comics s ním v hlavní roli)
Konec nominačního kola letošní Fabuly Rasy se blíží a abychom vás trochu popošťouchli k účasti, aktuální soutěž bude zaměřená tímto směrem. Abyste se dostali do slosování o Supermana (jehož tři kousky věnoval do soutěže opět Comics Point), stačí jediné: Zůčastnit se nominací na Fabulu Rasu. Ti kteří tak již učinili se nemusí bát, budou ve slosování také.
AZTeck: ty, počkej, nabízím květák a už tě mám na oběd doma a příští týden odcházíš s dcerkou na vdávání a kusem pole;)
No vida, to já si všim až teď, že to Zack fakt vyvěsil:D Tak díky moc:))
Kapis: a co kdybych, v rámci tvé materiální podpory, k tobě chodíl na nedělní oběd?
ClimbVibe: Paypal neni treba, staci platebni karta. Ale protoze se me na ten ucet porad nekdo pta, tak muzete i na ucet 181421161/0600, hlavne nezapomente dat do poznamky svoje id/nick, na paypalu to dohledam aspon podle emailu.

Kapis: jasne, ale dej to rovnou Azteckovi :)

Zack...a dá se i v naturáliích? Že bych ti přinesl na Crwecon, věrtel mouky, plato vajec a dva květáky?
Zacku, rád bych přispěl, ale nezřídil jsem si paypal. Bude teda možnost přispět i klasicky na účet?
mozna kdybyste si sem dali svy maily (aktualni :), tak tyhle problemy nikdo nema, ale tu postu si ted davam na prvni misto na seznamu
a hle, všiml si toho, jsem teda čučel,.. že mám nějakej průser :o)

Jinak nápad s interními vzkazy vítám,.. třeba i označeno/odznačeno zda si uživatel vzkaz přečetl či nikoliv

už jsem chtěl také někomu napsat a nešlo to,..
Jeste muzu hodit novinku na hlavni stranu, treba si toho vsimne :)))
Zack: Díky moc za reakci, už před napsáním do fora jsem googlil jako o život, ale nic, samý neexistující maily. Ještě zkusim kontaktovat pana Jiřího Bílka, autora knihy 5555 rad pro šikovné hospodyňky, a pak to vzdam:))

A jinak jo, něco na posílání vzkazů mezi uživateli by mohlo bejt fajn:)
Nedavno sem ho videl online :) Ted cloveka, co nemam uvedeny kontakt nijak nezkontaktujes. Zkus vygooglovat ten nick. Porad mam v planu udelat nejakou zjednodusenou formu interniho mailu.
Vyšel CREW² 34: http://www.seqoy.cz/kompletni-nabidka/crew%C2%B2--34/21497/?ref=moto&path=145
Vyšel taky Wolverine jako 9.číslo UKK. Ještě ho nemám, takže nemám žádné informace.
Nevim, kam tohle napsat, tak to zkusim sem, třeba někdo budete vědět 0:)
Tady se nedají vyměňovat vzkazy mezi uživateli, že ne? A má někdo tip, jak by se dal oslovit člověk, kterej tady komiksy nabízí, ale nemá na sebe uvedenej žádnej mail ani jinej kontakt?:)) Konkrétně jde o uživatele 5555. Tak případně díky za radu:)
Po čase opět: 3x ukázky

Star Wars OMNIBUS - Vzestup Sithů - http://www.bbart.cz/katalog.asp?id=2817
Persepolis (kompletní) - http://www.bbart.cz/katalog.asp?id=2824
Batman R.I.P. - http://www.bbart.cz/katalog.asp?id=2831
Zack: Karet mám asi pět, ale použil jsem je jen dvakrát v životě. Shodou okolností v zimě, když jsem byl línej dát auto do garáže. Takže platí to čelo.
Nepotrebujete paypal, staci platebni karta (s kterou muzete platit pres internet). Paypal ma tu vyhodu, ze nemusim zakladat novy ucet ani davat verejnosti k dispozici svuj :)
též se přikláním i k číslu účtu. Myslím, že dost lidí paypal nepoužívá, kdyžto účet má každý
xintax: jezismarja, to abych poveril nekoho, kdo z Crweconu neodchazi k ranu :))
Zack: Ještě tak jednoduchej převod na účet, ale Paypal je nad moje síly. :-) Zkusím ti radši nalepit prachy na čelo na Crweconu (jestli na něj dosáhnu).
Dobrovolné příspěvky na provoz CDB
Jak jsem sliboval, spustili jsme paypalovský Donate. Krátký text na vysvětlenou najdete ZDE. Další otázky můžete směřovat buď klasicky do fora nebo ti stydlivější na mail.
CDB v3.0.9
U příspěvků lidí je nově značka "admin", pokud se jedná (wait for it....!) o admina. Mělo by to nováčkům usnadnit orientaci v tom, na koho se v případě dotazů obrátit a koho moc nevytáčet. Další značka bude "dárce" pro lidi, kteří přispěji na CDB. Paypalovský tlačítko Donate by se mělo na CDB objevit někdy během víkendu, tak zatím můžete přemýšlet kolik tisíc na tuto dobrou věc věnujete :)
Jako vždy, kteří nečtou novinky na hlavní stránce a chodí rovnou do fora:

Fabula Rasa 2012 - Nominační kolo | 20:24 02.04.2013 | Zack
Představte si, že slyšíte slavnostní famfáry. Hotovo? Fabula Rasa 2012 se včera v nočních hodinách odpíchla do prvního, nominačního kola. Kategorie zůstávají stejné, stejně tak pravidla, ale jednu novinku přece jen máme. Comicsů každoročně přibývá, a tak jsme se letos po dlouhých diskuzích uchýlili k tzv. Předvýběru. Prakticky to znamená, že jsme v redakci vybrali comicsy a autory, kteří mají podle nás reálnou šanci projít nominací a utkat se ve finálovém kole. Neznamená to ovšem, že comicsy či autoři, kteří propadli naším sítem, nemají šanci na nominaci. Pokud vám jakákoliv položka chybí, napište na zack@comicsdb.cz a bude promptně přidána. Pokud se tento nový systém neosvědčí, bude bez milosti utracen a vrátíme se v dalším ročníku ke kompletním seznamům. Tento text najdete i při samotném hlasování, ale cítil jsem potřebu to zdůraznit, aby se někdo nevztekal zbytečně. Pevnou ruku, nervy a cokoliv dalšího potřebujete pevného pro hlasování a vzhůru do toho.
Klaun Dominant: Ok, tak to chápu, dík za info:)
doophy: z daného popisu bych usuzoval, že se jedná o reklamně-propagační záležitost na tuto sérii. Tudíž si nemyslím, že by to tu mělo být.
Nechci prudit, ale chci se zeptat, zda-li je přijatelné na doplnění do databáze: BLEACH 1 (ve speciálním vydání - první kapitola) které je přílohou časopisu Pevnost, ale dá se získat i samostatně při nákupu v Seqoyi.

http://www.seqoy.cz/novinky/pevnost-03-2013-plus/21513/?ref=moto&path=1
ok, tak to zatim nechame, ony se tyhle navrhy pravidelne vraci, tak to proberem za par mesicu znovu :)
Nic neměnit. Tato podoba je naprosto dostačující a možnost exportu je luxusní. Kdo chce tak si poradí a využije stávající sloupečky, nebo možnost vložení poznámky. Další sloupce to budou je více zasí**t.
Josh: já si do "Osobní" dal třeba Garfieldy. Od určitýho dílu jsem se rozhodl, že mít všechny díly nemusim. Ačkoliv mě to baví, je to furt stejný, ale eviduju je, kdybych někdy náhodou dostal chuť na novýho Garfielda. Taktéž tam mám pár dalších kusů jako Omnibusy SW a Indiana Jones, kde jsem pár dílů koupil a povětšinou extra nadšen nebyl. Přesto kdybych to viděl někde ve frcu...Čas od času se mi přesune z "Osobní" do "Chci" a obráceně...o)
Nevim no, já když něco chci, tak to zároveň i sháním, ale tak asi jsem jedinej:)) Nijak extra mi na tom nesejde, ať to klidně zůstane, ale to "Přečteno" bych bral.

Možnost "Osobní" jsem taky nějak nepochopil, co a proč tam kdo vkládáte za tajnosti, jestli se můžu zeptat? Třeba Reginu?:))
Velkej šéf: to by ses divil kolik je tady šmíráků, třeba já :)) V cizích sbírkách jsem našel spoustu inspirace
Prosím hlavně neslučovat Chci a Sháním.To jsem touhle dikuzí vyvolat nechtěl. Mám v každé kategorii něco jinýho.
Lenny: když by bylo Přečteno tak máš vlastně i nepřečteno, prostě si ty komiksy nedáš do Přečteno ;)
Nechat Chci a Sháním zvlášť. Samozřejmě se bez toho obejdu, ale když už to je, tak to je užitečné. Vnímám to jako ostatní. Chci: V budoucnu si koupím, ale nijak to nespěchá. Sháním: Kupuji jakmile něco z toho někde uvidím (a dokonce mi už někdo ohledně komiksu z tohohle seznamu psal).
A myslím si, že na to přečteno fakt stačí Privát. Nesmí toho být moc. Beztak Privát moc lidí nevyužívá. Nebo si někdo může napsat třeba "X" do poznámek ke komiksu (má-li ho v Mám). A že by to nebylo jasný a každý používá Privát na něco jiného... No a? Tohle slouží spíš majiteli, ne? Pochybuji, že by někdo projížděl sbírky ostatních a koukal jim do Přečtených.
Aby nedošlo k mýlce (třeba já na netu občas těžko poznam, kdy je kdo ironickej a kdy ne:)) ) - mně se to "Přečteno" fakt líbí, oproti sbírce to bude dost rozdílnej, obsáhlejší seznam. Nebo aspoň v mym případě ano.
Sloučení Chci/Sháním podporuju. "Přečteno" mi přijde zbytečné - to už bych spíš využil v rámci své sbírky "nepřečteno"