Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

Držgrešle Hamoun se hodně proslavil právě v 219 díle Uncle Scrooge (vlastním), ve kterém si nahrabe hodně cenností při cestě za poklady.
Tak člověk by měl občas číst co na těch stránkách píšou, to si snad musim už dneska potřetí nasypat popel na hlavu:) Ale i tak by mě zajímalo ve kterym příběhu se to stalo a podrobnosti. Nějak tomu nemohu uvěřit.
No dollar za poslední rok nijak neoslabil, zlato taky nijak extrémně nekleslo, tak nevim. Ten "Flintheart Glomgold" působí myslim hlavně v Africe, ale nevim přesně kde, tak leda že by jeho měna nějak posílila? ....... A teď jsem si teprv prolistoval to pořadí a tam Skrblík nejni vůbec! A to tam jsou lidi s mizernou miliardou. Vždyť jenom v sejfu musí mít zlata za několik miliard. (teda pro mě byly ty mince vždy zlaťáky a stříbrňáky) ...... Ufff, tak já nevim, čím víc nad tím přemýšlím, tím se mi otevírá víc možností, a to mě ničíííí:)
Kurňa, kde to Forbes vzal? Nemůžu k tomu vůbec nic najít... V roce 2011 byl ještě Skrblík první, takže se to muselo stát nedávno - ale ani v Duck Tales, ani v Uncle Scrooge nic takového není.
O tom, že Skrblík prohrál jsem se tu taky dočetl poprvé a google mlčí =(. Shame on me
I když je možný, že to Forbes přepočítává podle jinejch měřítek (třeba právě ta aktivita na burze), takže to z "reálnýho" měřítka možný je:)
Aha, a v jakym příběhu nad skrblíkem vyhrál "nejbohatšího kačera světa"? Zatím co jsem četl, tak vždy zvítězil Skrblík. Ach jo, mezery ve vzdělání:-/
Ne, ne - Držgrešle Hamoun je klasický Skrblíkův záporák, který podvádí kde může.

http://www.forbes.com/special-report/2012/fictional-15-12/flintheart-glomgold.html
Tak já nevim pochopil jsem to špatně, nebo na novinkách.cz pracujou idioti? Má být figura "držgrešle hamoun" překlad "Scrooge McDuck" tedy strýčka skrblíka (jak je znám u nás) nebo nějaká jiná figura? .... a ještě ta nehoráznost, že prej k jmění přišel podvody! To by se Barks asi v hrobě obracel, kdyby to četl. Vždyť Skrblík může být vzorem pracovitého čestného kapitalisty (nejni to oximoron?:) ), dokonce ani na burze nespekuluje. No já bych blil:-)

http://www.novinky.cz/ekonomika/265661-nejbohatsim-z-vymyslenych-hrdinu-je-drak-smak-z-hobita-spocital-forbes.html?ref=stalo-se
Zack: Aha, completely shameless :) Vypadá to, že Moora pravidelně ve snech navštěvují pánové Barrie, Carroll a Baum, aby mu vzdali hold...
Zack: Vážně? No nepídil jsem se po tom, přečtu si. Ale nemá k tomu co kafrat, jednou to prostě pustil DCčku a hotovo.
Moore to neresi tak agresivne, ze uz dva mesice nedela nic jinyho, nez dava rozhovory na tohle tema a fakt si obcas nevidi do drzky.
GWB: No a co na to říkáš? Já jsem byl zprvu trochu proti a pohrdavě si nad tím odfrkl, ale pak si říkám proč vlastně ne? Remake to nebude a alespoň se zase o trochu rozšíří Watchmen universum (a mládež to třeba přitáhne zase k těm původním). A myslím, že ani ten Moore to neřeší, ten si poletuje v úplně jiných sférách. Budu sledovat recenze, pak se uvidí. Ale už teď mě láka přinejmenším Rorschach (Azzarello/Bermejo).
Kaluž: Promiň, nevěděl jsem, jestli to tady někde zaznělo, já se to dozvěděl teprve nedávno a překvapilo mě to:-)
George Walker Bush: Ale to je dost stará zpráva, mě už polilo horko, že po Before Watchmen DCčko vyplivne další sérii navazující na původní Watchmeny. Tohle mi Georgi nedělej :)
Jak muze mit nekdo Sienkiewicze pod carou, to nikdy nepochopim :)
Ale mám TOPku alespoň na české scéně (řazeno abecedně):
Čech
Černý
Kopl
Lomová
Nikkarin
Já se přiznám, že na kreslíře moc nekoukám. Ale uvedu aspoň dva favority
Don Rosa
Mike Deodato Jr.
Kalužova momentální TOP 5 nejoblíbenějších kreslířů:

Sam Kieth
Mike Mignola
Simon Bisley
Tim Sale
Richard Corben

(těsně pod čarou zůstali Bill Sienkiewicz, Brian Bolland, Kyle Baker, Lee Bermejo a Dick Giordano)

A jaká je ta vaše nej pětice?

Jest-li někdo chcete pána času,terý teď vyjde s podpisem autora tak mi napište....
Kapis: Ale the Cake is a lie!
brkowycz, MindReader: dejte si kluci dort;)
Jj, je to děs. Ale za to dilema s vazbou si můžeš sám, máš kupovat kvalitu a jít do hardcoveru. :) BTW, série Parchanti je od nich asi mrtvá, nadruhou stranu ale ani nejsou schopní v rozumném čase vydat druhý díl Lock & Key, a to na to byly docela dobré ohlasy. (já to zase tolik nežral) Rozhodně je ale nejvíc škoda Hellboye včetně BPRD.
Teď má CC plno práce s "rekonstrukcí" Vrány, protože ta tady vyšla zatím jenom třikrát a je hrozně důležité, aby se českému čtenáři dostalo do rukou těch pár nových stránek, které z nějakého důvodu nebyli v předchozích třech verzích a nejednou se odněkud vynořili. Komentovat, s jakou vážností nám na FB podávaj práci na nové-staré Vráně, snad ani nebudu. Ale dobře, chápu že v tom jsou peníze, tak budiž. Ale rozhodně by mohlo CC pokračovat v rozjetých seriích, nebo dát zprávu, jestli se nějak v blízké době chystají dotisky. Mluvím hlavně o Hellboyovi, budou taky první čtyři knížky ve formě paperbacku, někdy v dohledných deseti letech? Nebo budu muset mít půlku knihovny v tvrdý vazbě druhou v měkký? Nebo respektive, kéž bych mohl mít, protože mi chybí dvojka a trojka, které nejsou k sehnaní. Ještě horší je to u Sin City, kde jednička a trojka vyšla akorát ve formě hard-coveru. Bude ještě někdy dotisk ve fromě paperbacku? Nebo si mám koupit teda jedničku a trojku v hardcoveru? Protože jestli si je koupim v hardcoveru a oni pak najednou vyjdou v paperbacku, tak zešílim! Nemluvě o tom, že rychlost vydávání pokračování je na úrovni Netopejru, a to už je fakt co říct.
OK, projel jsem posty od CC na FB a řeší se tam furt dokola čtvrté (!) vydání Vrány. Fandové se ptají na Hellboye, ale Vrána je trendy a zřejmě táhne, takže rudoch stojí ve frontě a drtivě skřípe zubama. Prý se dostane na řadu někdy 'brzy'. O Ú.P.V.O. ani zmínka. No nic, jdu zchladit žáhu a objednat si House of the Living Dead (protože ten rozhodně 'brzy' nevyjde).
Kaluž - Viz. dnešní komentář na FB - Comics Centrum Překlad k nové Hellboyovské knize už máme, přijde brzy na řadu -

Mně zajímají i dotisky starých čísel, budou..nebudou...kdy? Pořád váhám nad koupi na Aukro, kde se často objevují..
MdS nebo někdo, kdo ví/tuší: Mám letos čekat nového Hellboye nebo to už spíš doklepnout v originále? Čekání je úmorné, vlasy vypadaly, nehty slézají a o tom doprovodném odéru se raději ani nezmiňuji. Wake the Devil, CC!
Taky jsem procházel brněnské trafiky (vím, že v kom. krámu to maj) a nikde nic. Distribuce jim nějak vázne
Haha , serie na pokračování , dobře ty Fry .

Kaluž: Tak to by se ti mělo líbit, ale naviják asi zůstane celý ;)
Tak jsem chtěl také okoštovat co zajímavého nám to upekli pánové Bendis s Ellisem, ale ve všech místních trafikách mi nabízejí jen jakési Gormity a marvelácké časopisy se spoustou hraček. A že si mám vybrat, dětem se to prý líbí. Něco je špatně... Může nový Ultimate Marvelverse od Crwe konkurovat této levné záplavě titulů s přibalenými suprdudprmegacool kravinkami na distribučním poli PNS? A bude se mi vůbec tenhle Ultimate vesmír líbit, i přestože mám lehkou averzi k postavám ejakuluvším z pera Stana Lee? Ultimates od Millara jsem ovšem sežral i s navijákem.
DEG: přemýšlel jsem o tom, ale znáš mě. V práci brzo končim, takže nevim co bych do tý doby dělal, jakmile budu doma, tak už zadek nezvednu.
Stavi se nekdo dnes v Blinku?
Zdravím fandy komiksu. Mám prosbu...potřebuji namalovat originální svatební oznámení ve stylu retro klasických superhrdinů (superman, batman)...moje představa...krátký příběh na cca 6-7 obrázků. Kolorovaný, aby vypadal jako z nějakého starého komiksu. Je někdo schopný to třeba za 1.500 Kč namalovat?
David (dejfdb@seznam.cz)
rooty:Přesně taky bych chtěl vědět jestli budu mít konečně komplet Hellboyje... :(
Neví pls někdo,jak je to s dotisky Hellboye od CC? Komunikace s nimi veskrze žádná..popř. nemají někde edičák o kterém nevím? díky za info
Ha, Brno. To bych Vás i navštívil *je pro*
Copánkové trápeníčko je venku;-)!
Jebo: jasná věc, komiks-slézy jsou veřejné akce, kde jsou všichni vítáni;-)
Tentokrát se došlo k závěru, že je to příště třeba dělat dál od Prahy, protože zpovykané pražáčky;-) to táhne v noci domů - takže někde na Moravě příští kolo - já bych byl klidně i pro Brno, kde to všechno začalo a kde jsem se neúčastnil. Je to blíž i pro slovenské kolegy a my z východu nemusíme dát všechny potravinové lístky na tak dalekou cestu.
Jelikož jsem doma a nemám co na práci začal jsem si pročítat pindárnu...
No až budu chtít ušetřit nějaký love za trávu tak sem mrknu zase))
Mír
Fry uvádí..... úplně poprvé máte možnost přečíst si obsah příběhů Star Wars, které od roku 1991 vycházely v sešitovém vydání!
Skoro každý den se v rubrice ,,Sešitovky z Dark Horse'' oběvují nové díly! Nahlédněte i vy do tajů příběhů Star Wars!
http://http-www-starwars.webnode.sk/
Nemusite, odmazal jsem vam to primo z databaze.
doophy, sleepless: došlo omylem k dvojímu vložení titulu Ples oběšenců. Ten druhý http://www.comicsdb.cz/comics.php?id=4373 jsem přapsal novým titulem, ale máte ho teď ve sbírce. Toto si musíte opravit (nebo zakoupit :-) sami. Díky.