Jinak na doplneni databaze tu mam v poznamkach doplnit Gormity a pak se mi tu nekde valel casak Toy Story - cislo 3. Komiks ma vice nez 50% stran a bylo to samostatne prodejny. A pak Operace záchrana fisher price - to ale bylo tusim neprodejny tak nevim. To samy Calidus a transsibořská magistrála.
Dalsi co me napada jsou skautsky knihy jako Sazka v klubu AGS, Pribehy statecnych, 13 nožu Jamboree, Závod o měsíc, Ohnive znameni, Zlaté údolí. Maji komiksu asi 30-40%, ale prislo by me rozumny, aby tady byly pohromade s dalsima knihama od Olympie nebo Leprezu (jako RS nebo Dobr. s bobri stopou apod.). Kdyz zde muzou byt ABC specialy, ktere maji zhruba kolem 30% komiksu, tak by mohlo i toto.
A posledni pripominka je zase na Puntu, jestli by nebylo mozny ho sem nejak dotlacit celyho:)
Po zralé úvaze jsem se rozhodl zařadit do databáze i publikace "necomicsové", ale comicsem se přímo zabývající - tzv. publicistiku o comicsu. Nejmladším počinem tohoto druhu je asi Český komiks 01. poloviny 20. století. Již schválenými kandidáty jsou Eroticky komiks 1 a 2, Encyklopedie komiksu (ABC), Comics - Stručné dějiny. Pokud máte nějaké další tipy, tak sem s nimi.
Nuly tam (i jinde) jsou z důvodu správného řazení v seznamech.
A je ta obálka opradu ve všem stejná? Mám jenom první vydání a na netu jsem našel mírně odlišnou (žlutý horní pruh).
ISBN údaj z brožovaných knížek Čtyřlístků by nebyl?
Fry: ono se to prodává jako soubor, ale v databázi to je zařazeno jako dva samostatné sešity http://www.comicsdb.cz/serie.php?id=216
Jinak od Grady - Volání divočiny a Alenka v říši divů tady už je.
AZTeck: Možná se to už u vás v zákulisí řešilo, ale Český komiks 1. poloviny 20. století Heleny Diesingové je moc pěkná, komiksem se zabývající publikace, která tady dle mého rozhodně chybí.
Jelikož se nám nezadržitelně blíží konec roku, chtěl bych požádat zdejší návštěvníky o kontrolu úplnosti letošních comicsových vydavatelských počinů. Tedy ve zkratce - co tu ještě chybí z letošního roku? Ideálně nějaký odkaz s informacemi. Díky!
P.S. Fry - spoléhám na tebe :-)
Chtěl bych se zeptat, jestli by nějakým způsobem do budoucna nešlo u jednotlivých vydavatelů zobrazovat jejich tituly podle roku, ve kterém vyšly. Tzn. například Crew - rok 2011 - a vypsaly by se všechny tituly daného vydavatelství v daném roce.
Zack: díky, tak já to udělám klasicky s pravítkem:) ....... Naštěstí, jak jsem sbalenej na stěhování, tak mám většinu roztříděnou podle témat a velikostí (+-) v krabicích, tak se to docela dá (cca150ks/hodina). ........ a "naštěstí" stále nemohu sehnat dobrýho truhláře (kvalita, termín, cena) tak na to mám čas:)
andre: Nebude (a nepocital bych s tim ani do CDB4 nebo CDB5 :). Ten udaj mame jen nekde, a i pokud ano, tak ve vetsine pripadu je jen v poznamkach. Jsou tu daleko vetsi resty, ktery budou potreba poresit driv, jako treba obalky. Ale kdyz budes moc chtit, tak ti to muzu vyhodi rovnou z databaze do nejaky csv, aspon u tech, ktere zaevidovane mame.
Zack: bude u CDB3000 možnost seřadit si sbírku podle formátu knihy? .... (příklad, budu si nechávat dělat knihovnu na zakázku, tak bych samozřejmě chtěl, aby se tam vešlo co nejvíc knih. Takže bych kouknul, že jich mám např.: 20% do 20cm, 55% do 27cm, 15% do 32cm a zbytek "podivného formátu". A od toho už se dá odrazit lépe, než všechny knihy a sešítky přeměřovat, když už ten údaj tady máme)