Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

No já, jelikož marodím jsem si dal ozdravnou kůru v podobě Silmarillionu (asi už po třetí a stejně si nikdy ty zasraný elfy nemůžu zapamatovat :)) a z comicsů momentálně nic moc. Vyšla toho kopa, ale nejsou peníze. Naposledy jsem si přečetl Smaxe (kterej mě teda dvakrát nenadchl) a čeká na mě ještě třetí díl Rohatýho boha..., ale to si chci přečíst jako komplet a zatím nějak nebyla nálada :).
Ja si to taky myslim, tlak na zavreni auditka je od Turlogha :) Asi nezbude, nez ho presvedcit tim, ze tu budeme tlachat :) Takze tema... co ted ctete? (ja mam rozectenyho Goona, Bonea a opakovane Cages :)
Já myslím, že až začne být databáze víc proslavená a bude sem chodit víc lidí, tak se tu sem tam něco prohodí :)... teoreticky je to nejideálnější auditko pro comicsáře ne? Na Crwi by se mělo mluvit o věcech od Crwe, na Comicscentru o věcech od Comicscentra... no a tady se může plkat úplně o všem :) ještě teda comx, ale tam jsou spíš ti kreslíři a scénaristi a tak :)
Padnul navrh, ze bychom tuhle sekci na cDB zrusili... tak budete tu chatovat nebo co? :)
"Ahoj. Je to s tim serverem moc vazny? Rekni, ze jsi neprisel o vsechna data..." Jo, trochu sem prehanel (a uprimne, ze vsech dat na PP by me asi nejvic nakrkla prave ta z comicsDB :)
Zack jako obvykle prehani. Jenom jsem chtel projevit ucast s jeho problemem, protoze vim, ze mu na tom serveru behaji daleko dulezitejsi veci nez comicsdb (ktera je skutecne zalohovana) a on se mi odvdeci takovouhle osklivou pomluvou...
Neplaste, samozrejme se cas od casu zalohuje :)
DEmnoG: ano, predevsim tvoje hodnoceni jsem mel na pameti pri ozivovani serveru... obcas na ne myslim i pri masturbaci...
*ehm "šli do hajzlu"
DEmnoG: No myslím, že komentáře by byly až na druhým místě... ale když si představim, že by šly do hajzlu všichni Spider-Mani od Semicu a Kačeři Donaldi a další věci, který jsem tak pracně přidal ( :) ), tak bych to asi taky zabalil... No a vzhledem k tomu, že Turlogh toho přidal mnohonásobně víc, tak tady by asi hrozilo i riziko sebevraždy :).
to Zack: to si pis ze zajima:), a Turloghovi se vubec nedivim, pri predstave, ze by vsechna moje hodnoceni sli do hajzlu... silu napsat je vsechny znovu bych asi uz nemel:)
Táák konečne som si to prečítal. V podstate súhlasím so všetkým, ale pobavilo ma ako Andre dal ako príklad mamičku, ktorá nakupuje komiksy synáčkovi. Keby mu tak kúpila novú Crew (vzhľadom na Dredda a Bivoja) :)))
Mne keď sa niečo nechce čítať, tak si to vytlačím. Tak sa to číta oveľa príjemnejšie. Ale zase tlačiť si auditko...? Heh to už je aj mňa moc.
Sakra to je textu, že mě to ani nebaví číst. Takovouhle smršť po "staletích" ticha (ne toho batmanovského), jsem už ani nečekal. Nevěřící MdS
Tak jsem včera oželel hospodu, že jako půjdu domu, abych si "synka" přečetl znova. Ale asi po páté stránce sem si všiml, že hledám chyby kde se dá. Tak sem se nato vyprd a raději se omluvím, že jsem to přehnal. Tímto: SE OMLOUVÁM. Akorát tedy jsem si všimnul něčeho co mě asi posledně rozhořčilo a proto jsem napsal to co jsem napsal. Některé věty mi připadaj ...jak bych to řekl???.... asi krkolomné, nečeské(?). Já vím, asi to byl záměr, ale já stim mám potom problém při čtení. A Ještě jsem si všiml, že ačkoliv "mluví" vulgárně, tak mu tam najednou vjede spisovné slovo. To je jako z moravi? (bylo to něco se šukajícím králíkem), ale to jen tak bokem. To už nejni kritika, ale pouze postřeh.

A jak píše DEmnoG, velmi často mluvím v nadsázce. Takže se moje výroky musej brát s nadhledem, odstupem, s chladnou hlavou.
to Scarface: Dobra, na to co jsi napsal se neda rict uz skoro nic, alespon z me strany. Snad jen, ze nekradu:)))... a ze znam Andreho slovniho obraty "live", tak mi po precteni jeho hodnoceni urcita nadsazka z jeho strany neunikla. Ale chapu, ze kdyz to beres tak jak je to napsany ( a taky jak jinak), tak mas holt pravdu.
Demnog: ano, presne tak... resil bych lzive prispevky naslednou diskuzi, ktera ctenari rekne mnohem vic, nez sebelepsi vymaz...
Scarface: napsal si to k te jeho reakci, takze je vsem jasny, ze Andre ma jeden nazor (nicim nepodlozeny) a ty jiny... dyt je to v poradku... Sam sis porad stezoval, ze jsou tu hodnoceni prilis vysoky... a ja jsem rad, ze se zacalo pritvrzovat... Doba, kdy ctenari museli sezrat kazdy pamflet vytisteny na hajzlpapiru je nastesti pryc, holt to ted budete mit s kritikou tezsi... Na druhou stranu chapu, ze te kazda zjevne prehnana/vymyslena vytka vytoci... to uz kritiky delavaji.
<br><br>
Jinak, do cenzury me zatim nenatlacis, pochybuju, ze Turlogha :) Kazdy at se vyjadri, jak umi a potrebuje... tu moznost ma kazdy...
Demnog: no... to s tím "snad"... to je jako bych třeba o tobě prohlásil "není snad nikdo z okolí, koho by neokradl". Nejenže to naznačuje, že kraješ jako straka, ale to, že sice možná existuje nějaký soused, kterému jsi neulehčil o peněženku, ale rozhodně je tvé skóre hodně vysoké. Pochybuju, že bych se z tohle u soudu vyvlíkl. Takže to Andrého prohlášení beru tak, že tam je chyb hodně (z cca stodvaceti stran tak kolem čtyřiceti-šedesáti chybových). Protože, jestli tam našel jednu nebo dvě chyby, tak by nepsal tohle, to by musel být magor. Taky, kdybych se vyspal s asiatkou, nebudu tvrdit, že jsem opíchal celé Japonsko. Ale pořád čekám na Andrého vyjádření.
to Scarface: Ano, tak to mi zase nezbyva, nez souhlasit s tebou. Vecer si Synacka prectu peclive, ne ze bych stim mel problem, prijemne cteni na dobrou noc:) a uvidim, jestli tam nekde vypada pismenka jsou, ci ne. Na obranu Andreho, ktereho uz nejaky patek znam a vim, ze rozhodne nema zadny vztah k zadnemu comicsovemu vydavatelstvi u nas, stoji jeste rici, ze v hodnoceni napsal: "neni SNAD stránky, kde by nechybělo alespoň písmeno", takze to neni zas tak definitivni prohlaseni typu - na KAZDE strance chybi pismenko - jak pises ty. Co se tyce nadhozene otazky o mazani lzivych, nepresnych, nadsazenych hodnoceni, tak muj nazor je nemazat. Pokud jsou vyhrady k nekteremu hodnoceni, neni preci problem rozbehnout obdobnou diskuzu primo u comicsu, neznaly navstevnik techto stranek bude mit alespon predstavu, co a jak. Ale je jasny, ze osobou nejpovolanejsi v teto otazce je bezpochyby Zack.
DemnoG: Ano, s tím souhlasím, že když tam našel vypadlá písmenka, měl právo to napsat do hodnocení - otázka ale je, jestli tam jsou nějaká vypadlá písmenka, nebo si to André jen vymyslel. Pořád čekám, až se ozve a podloží své tvrzení fakty. Jestli to neudělá, tak to nebyla kritika, ale čistý útok. Beru to tak, že někdo může napsat... třeba o Watchmenech... že je to kravina a bude mít na to právo, je to jeho názor. Ale nemůže napsat, že na každé stránce jsou tři pravopisné chyby a že písmo vyskakuje z bublin, protože to je prokazatelná nepravda a jestli to dělá z důvodu konkurenčního boje, proto aby se cítil nadřazený, nebo proto, že trpí nějakou duševní chorobou, to už je celkem jedno - otázkou je (a je to čistě na šéfech téhle stránky) jestli evidentně lživé kritiky mazat nebo to ignorovat.
to Scarface: ergo se da rici, ze kdyz si Andre vsiml vypadanych pismenek a citil potrebu to napsat do hodnoceni = mel, at uz jakymkoliv zpusobem, znehodnoceny zazitek z cetby, ma to pravo do hodnoceni napsat. Nikdo jiny se zatim o tehle "zavade" nezminil, takze pripadny zajemce o Hellblazera si muze udelat svuj vlastni usudek.
to Scarface: o tom co napsal Andre v hodnoceni jsem nepsal, ja jsem si vypadanych pismenek nevsiml a jak jsem koneckoncu napsal v hodnoceni, ja takove veci neregistruji, pokud se na nezamerim na vyhledavani chyb. Souhlasim s Andreho a Willisovym nazorem na tema "recenze" na DB a stim, ze kazdy si muze do sveho hodnoceni napsat sve subjektivni postrehy, ktere pri cetbe nabyl. Tedy to, na co se Sarah nelibilo a za co Zacka a Andreho napadla, navic velmi nevybirave. To ze nekdo muze zamerne skodit je bohuzel pravda a presne jak pises to muze i delat, ale potom se docka odpovidajici reakce od vydavatele, nebo od kohokoliv jineho... jako jsi to koneckoncu udelal ty. To je myslim na autikach a i teto databazi kouzelne, kdyz nekdo napise neco, co se jinemu nelibi tak se ktomu muze kdykoliv vyjadrit. A pokud Zack bude mit pocit, ze jedna IP adresa evidnetne skodi, neni problem zablokovat prostup, ze?:)
Demnog: Něco jiného je kritika (i třeba na úrovni "líbilo-nelíbilo") a něco jiného jsou věci na úrovni křivých obvinění. To je asi jako bych si sem dal nový pseudonym a začal psát o knížkách konkurenčních firem, že se jim rozpadá hřbet nebo že je tam spousta pravopisných chyb... i když to není pravda. A jak vidím, spousta lidí by se za mně postavila... aniž by řešili jestli mám pravdu nebo ne.
Ano, pod to, co napsal Andre a Willis se podepisuji.
André: A v případě, že nemáš pravdu, tak doufám, že to uznáš a bude následovat omluva.
André: Znovu jsem se díval na Hellblazera, ptal se i dalších lidí... a nějak jsem si nevšiml, že by na KAŽDÉ straně chybělo písmeno. Včera to celé znovu četl Petr Litoš a taky nic nepostřehl. Můžeš nám napsat kde co je? (stačí dvacet prvních stránek) Tím se celkem jasně pozná, jestli je tvá stížnost oprávněná kritika nebo čistá provokace. Netvrdím, že tam nemohlo něco zůstat (i když to četlo pět lidí, každý dvakrát - vždycky se může něco přehlédnout) tak začít halekat, že je skoro na každé stránce chyba, to už je hodně tvrdé obvinění.
á tak debata pokračuje tady a ne u Hvězd... rozhodně souhlas s andrém.
přesně jak řekl andre, tohle je spíš než stránka s nějakými profirecenzemi stránka s poznámkami pár fanoušků komiksu pro lidi, kteří tápají co koupit, a co ne. A protože komiksy nejsou žádná láce a v současnosti už si každý nemůže dovolit kupovat všechno co u nás vyjde, tak to jsou docela užitečné postřehy. Upozornění na neúplný překlad, špatný lettering či grafické zpracování k tomu patří, stejně jako opak, pochvala kvalitního díla. Pokud si z toho vezme poučení i odpovědná osoba či vydavatel, tím lépe. Většině těch, kteří sem chodí jde především o to aby za peníze, které vydají dostali odpovídající kvalitní výrobek.
to Sára: No víte mně je jedno kdo co dělá, jak říká jeden z klasiků... výsledky hovoří.... a prostě tam chyběj písmena. ....Víte, to že někdo čte komiksy, numusí nutně znamenat, že si myslí, že je superman. Mám akorát menší postižení, které asi nikdo kdo na tyty stránky chodí nemá, a mým způsobem jak se vyrovnat s mým nedostatkem je, že si zněj dělám srandu. .... Už nevim ja ste to nazvala (něco jako rádoby intelektuální, inteligentní, nebo geniální,...) recenze, nejsou myšleny jako provokace, nebo nějaký pokus dostat svou osobu "do popředí" , já tyto stránky beru jako něco, kam se může podívat nějaká maminka, když chce koupit svému synkovikomiks, ale nevyzná se. Tak tady by se, dle mého názoru, měla dozvědět víc. Protože lidi co sem přispívaj si stejně většinu věcí koupí, takže pro ty to nepíšu. A píšu to taky proto, aby lidé z vydavatelství věděli kde přidat:) Takže vůbec nejde o vás, ale co je podstatné je konečný výsledek.
Ticho 2 vyšlo už 30.6. a ešte to tu nie je. Ts Ts. :))) nie že by som nemal čo robiť... asi si idem prečítať tie MdS-ove komentáre.
4 Turlogh: Ani ne, spíš mi šlo o místní oživení a rozšíření působnosti nabídky. 4 Slaine: Cholera je proti mě nic. MdS
On to píše všude aby byla větší šance, že mu to někdo koupí :) už je to na crwi, tady, na comicscentru a bůhví kde ještě, je jak cholera :)
to MdS: nespletl jsi si stranky?
Prodám:
Čtyřlístek - 110, 155, 172, 174, 200, 201, 205, 212, 230, 237
Ducktales 2/1993
Dylan Dog 4
Spider-man (Semic) 14
Tex 1

Sháním:
Comicsy:
Barbar Conan: 12 (Semic-Slovart)
Fantom: 2, 8 (Semic-Slovart)
Mickey Mouse 1995 - 15, 16, 17, 19, 21, 23, 24 (Egmont)
Mickey Mouse 1996 - 1, 2 (Egmont)
Kája Saudek - Sexuela, ...

Knihy:
Stephen King: Carrie, Cujo, Geraldova hra, Christine, Svědectví, Firestarter, Dračí oči, Holčička, která měla ráda Toma Gordona...

Obchodní MdS
Spíš polomrtvá rodinná atmosféra. Já jsem si tedy aspoň splnil resty a přidal jsem komentáře ke všem comicsům co mám. Posledních 8 měsíců jsem na to neměl čas ani chuť. MdS
Jak milá rodinná atmosféra :)
Tak to mě těší. :) MdS
(jinak ja taky ziju, jo :)
Stačilo píchnout do hnízda a už se to rojí jak cikáni na hlaváku. :) MdS
to DEmnoG: ano, my vime. To bude tim, ze to zrejme zatim nikdo z nas nema. Pridaval jsem to jenom nahrubo, aby to tu aspon bylo.
to admin: U Spanembohem chybi zakladni info o comicsu.
to MdS: budoucnost comicsdb je velice ruzova, nepodlehej panice. :-)
MdS: Průser co? :) hlavní je, že přibývají komiksy ne?...
Sakra sem už přes měsíc nikdo nic nenapsal. Žijí ještě Zack s Turloghem? Jaká je budoucnost comicsdb? A co na to Dáša Havlová? Mlžící MdS
Nevíte, náhodou, zda nemaj v nějakejch "levnejch knihách" (v Praze) "Trolí války"?
Takhle vyšel Mickey Mouse: 1990 - 3 čísla, 1991 - 12 čísel, 1992 - 12 čísel, 1993 - 18 čísel, 1994 - 26 čísel, 1995 - mám prvních 14 čísel a mám dojem, že ten rok přestal vycházet. Disneyovský MdS
procpach si to myslis?