Dneska přišel další balík Legendy o Batmanovi a sice stále chyběla kniha obálek, ale aspoň už dorazila záložka a zarážky na knihy. Navíc, co mě potěšilo nejvíc, i poslední díl Knightfall a první dva díly Knightquest.
Pro někoho asi vtipný dotaz, ale nesetkáváte se s zvlněnými stránkami komiksů po nákupu v e-shopech? Mám tu zkušenost, že se to děje převážně u matných papírů s větší gramáží, které nemají další úpravu. Včera třeba přišly z Booktooku Nehoda od Centrály a velké komiksy od Argokomiks a po chvíli co jsem je vybalil se stránky zvlnily jak po výšce tak po šířce knihy. Doma máme normální vlhkost vzduchu okolo 50% a knihy doma jinak na vlhkost netrpí,... přikládám to tak změnám podmínek, ve kterých kniha byla skladovaná, převážena a v kterých se nově "ocitla". Většinou si to po nějaké době sedne a na 90% srovná,... ale tak jak se teď zvlnil právě Nehoda a Šílená ze Sacré-Coeur mě docela vystrašilo a po 24h je to pořád stejné... Máte s tím někdo podobné zkušenosti?
Ta parafráze na Semicovské sešity je pořád brutálně funkční. I po třiceti letech mi srdce poskočí, jen o to poprvé zavadím pohledem. Jako když svého času PNSka vždycky naskladnila nového Spideyho, Conana, nebo Fantoma. Od Tera je to sprostá sázka na nejnižší komiksové pudy :-)
Jinak co se týče Roku plže, zbývá mi už jen asi 20 kusů (10 je zamluvených), ale určitě budu na Crweconu, tam nějaké výtisky vezmu s sebou a v případě zájmu jich můžu ještě pár dotisknout. Je to knížečka s výběrem 20 komiksů s Tryskošnekem plus historie jeho vzniku s dvěma delšími komiksy z fanzinů a jedním nikdy nepublikovaným pilotem, který se v redakci Čtyřlístku krutě nelíbil :-)
Tak má to tedy být stejný formát, jako původní díly vyšlé pod A.F.F.L. a to je IMHO pozitivní. Souhlas, že klasických sešitů by zde mohlo vycházet více, ale v tomto případě by to ani vzhledem k rozsahu stran moc vhodné nebylo..
Ter: Shodou okolnosti jsem si to pres Aukro kupoval.. s tim, ze tam se to nedrazilo, ale byla tam cena Kup ted.. a mam pocit, ze stejna jako byla predtim na eshopu (kde mi to uteklo).
A stala se mi vtipna vec.. dostal jsem vadne vydani.. bylo tam asi sest pribehu dvakrat a stejne tak jich tolik chybelo..
Prisel jsem na to pri cteni.. kdy mi tam nejak casova posloupnost nedavala smysl. A zajimave bylo, ze uplne presne stejna chyba byla i v tom CB vydani.
Napsal jsem to mu to.. tak po me chtel zaslat comicsy a za par dni jsem dostal uz bezchybnou verzi.
Ahoj
Prosím jaký máte názor na prodej "Chaty v jezerní kotlině" v proužcích přes Aukro, kde to nakladatel
neustále nabízí? Už prodal od prosince něco mezi 100-200ks.
Ačkoli to má být limitované edice, zde uveden náklad 500ks(určitě není pravdivý) + to mělo vyjít jen v počtu předobjednaných kusů.
Také je podívné, že to nabízí jen na Aukru a na svém eshopu ne.
Je takové jednání v pořádku?
Mně zase na xzone posunuli figurku Ciri o další dva měsíce, ach jo. Tak jsem si od nich aspoň koupil na léto tyhle dvě stylová trička. https://imgbox.com/IAeozfaj
Yaromil: V jednu dobu to na jejich auditoriu padala tahle otázka co měsíc a vždy odpověděli, že pevná se dotiskovat nebude. Nejdřív nechtěli dotiskovat ani paperbacky, ale pak povolili u Blacksada (díku bohu) a Borgiů
Díky moc všem za vhled do situace ohledně MDEK. Říkám si tak, že když už jsou to mistrovská díla, slušela by jim právě nejvíce pevná vazba, ale vzhledem k tomu, že jde paperbacky sehnat za doslova zlomek ceny některých vydání v pevné vazbě, jsem zatím došel k rozhodnutí, že bych si pořídil stěžejní díla této série v broži a podle toho, jak mě to osloví, bych se vydal na lov pevných vazeb :-). Nemám nyní možnost před koupí paperbacku nahlédnout přímo na fyzickou knihu a tak bych se ještě rád zeptal, jestli jsou ty brože alespoň šité?
PS: Alfi tu fotku jsem neměl vidět, hahaha. Nádhera.
PS2: Crew nějak někdy oficiálně tedy prohlásila, že ty pevné vazby nikdy nedotiskne?
Mně to trvalo asi rok a půl posbírat MDEK komplet v pevné a nebylo to zrovna nejlevnější (začínal jsem v 2021), ale dá se. Jen je potřeba to nejen aktivně hledat po bazarech, ale dávat si všude poptávky. Kolikrát se mi ozval někdo přes poptávky v bazarech, kde bych to ani nečekal. Celou dobu jsem nemohl sehnat třeba Výpravu za ptákem času a jakmile jsem ji koupil, tak se najednou ozvali další 3 prodejci :D
Sesbírat MDEKy v pevné, to je horor. Kdybych za to chtěl nechat půl výplaty, tak třeba Incal bych sehnal. Ale například Výprava za ptákem času? Tu ani nikdo nikde nenabízí. K tomu co tu zaznělo bych teda přidal ještě Kastu Metabaronů, Věčnou válku a Druunu 1.
Yaromile, okrem väzby sú MDEKy identické, takže ak vás zaujíma obsah, pokojne kupujte brož. Ak sa vám páčia ceny ypredaných kúskov, kúpte si ich, ceny neklesnú. A knihy sú zväčša uzavreté, tak pevnú pokojne kupujte u nových kúskov.
Radek: díky za rychlou odpověď! Tak to asi pro mě nemá smysl naskakovat do této série jinak než v broži... to už mi trochu ujel tedy vlak. Každopádně děkuji.
Stalo se někdy v minulosti že by CREW dotiskovala knihy z edice MDEK v pevné vazbě nebo jsou nějaké informace, že by se mohlo v budoucnu povést? A nebo to je / bylo vydáváno jako striktně sběratelské verze bez možnosti dotisku? Zatím mě tahle edice míjela a tak bych to rád napravil, ale nějak se nemůžu přemluvit na brožované vydání... :-). Děkuji za případné info,...
Uz se mi stalo neco podobneho s Mjolni. Jakoby to za alo lepit, musel jsem to umyt. Pak uz to myslim nedelalo. Musel bych se podivat. Asi bych se mel mrknout i na tu mechaniku.
Onkel 1928: Rozhodně tam bude většina věcí co tu nevyšla, U Spider-Mana se sice první kniha kryje, protože všechny knihy s Marvel hrdiny tu začínají od prvního čísla, ale dál by se mělo volně navazovat, tedy když zůstanu u Spider-mana , od druhé knihy už budou komiksy co tu česky nevyšly ,a to od č.7 až do č.43 (včetně Speciálů). Od č.44 už se může kolekce krýt (viz UKK, Comicsové legendy atd).