Sběratelský klub Diskuze pro sběratele comicsů.

Ahoj
Prosím jaký máte názor na prodej "Chaty v jezerní kotlině" v proužcích přes Aukro, kde to nakladatel
neustále nabízí? Už prodal od prosince něco mezi 100-200ks.
Ačkoli to má být limitované edice, zde uveden náklad 500ks(určitě není pravdivý) + to mělo vyjít jen v počtu předobjednaných kusů.
Také je podívné, že to nabízí jen na Aukru a na svém eshopu ne.
Je takové jednání v pořádku?
Želvy Ninja: Poslední rónin (speciální obálka)
neuplynul ani měsíc od vydání a rozebrání celého nákladu a už ta cena pěkne leze nahoru ...
Mně zase na xzone posunuli figurku Ciri o další dva měsíce, ach jo. Tak jsem si od nich aspoň koupil na léto tyhle dvě stylová trička.
https://imgbox.com/IAeozfaj
josekan55: Díky za info, Fry opravil :)
Yaromil: V jednu dobu to na jejich auditoriu padala tahle otázka co měsíc a vždy odpověděli, že pevná se dotiskovat nebude. Nejdřív nechtěli dotiskovat ani paperbacky, ale pak povolili u Blacksada (díku bohu) a Borgiů
Díky moc všem za vhled do situace ohledně MDEK. Říkám si tak, že když už jsou to mistrovská díla, slušela by jim právě nejvíce pevná vazba, ale vzhledem k tomu, že jde paperbacky sehnat za doslova zlomek ceny některých vydání v pevné vazbě, jsem zatím došel k rozhodnutí, že bych si pořídil stěžejní díla této série v broži a podle toho, jak mě to osloví, bych se vydal na lov pevných vazeb :-). Nemám nyní možnost před koupí paperbacku nahlédnout přímo na fyzickou knihu a tak bych se ještě rád zeptal, jestli jsou ty brože alespoň šité?

PS: Alfi tu fotku jsem neměl vidět, hahaha. Nádhera.
PS2: Crew nějak někdy oficiálně tedy prohlásila, že ty pevné vazby nikdy nedotiskne?
Mně to trvalo asi rok a půl posbírat MDEK komplet v pevné a nebylo to zrovna nejlevnější (začínal jsem v 2021), ale dá se. Jen je potřeba to nejen aktivně hledat po bazarech, ale dávat si všude poptávky. Kolikrát se mi ozval někdo přes poptávky v bazarech, kde bych to ani nečekal. Celou dobu jsem nemohl sehnat třeba Výpravu za ptákem času a jakmile jsem ji koupil, tak se najednou ozvali další 3 prodejci :D
Nie je to tak zlé, len bolo treba začať kupovať po vydaniach od roku 2010

Sesbírat MDEKy v pevné, to je horor. Kdybych za to chtěl nechat půl výplaty, tak třeba Incal bych sehnal. Ale například Výprava za ptákem času? Tu ani nikdo nikde nenabízí. K tomu co tu zaznělo bych teda přidal ještě Kastu Metabaronů, Věčnou válku a Druunu 1.
Yaromile, okrem väzby sú MDEKy identické, takže ak vás zaujíma obsah, pokojne kupujte brož. Ak sa vám páčia ceny ypredaných kúskov, kúpte si ich, ceny neklesnú. A knihy sú zväčša uzavreté, tak pevnú pokojne kupujte u nových kúskov.
Deefha: ...a samozrejme až na Blacksad a Borgia ;)
Yaromil: Většinu věcí nedotisknou...takže jedině bazoš nebo aukro
Radek: díky za rychlou odpověď! Tak to asi pro mě nemá smysl naskakovat do této série jinak než v broži... to už mi trochu ujel tedy vlak. Každopádně děkuji.
Yaromil: Pevná je sběratelka bez dotisku. Šance na dotisk jedině u brože.
Stalo se někdy v minulosti že by CREW dotiskovala knihy z edice MDEK v pevné vazbě nebo jsou nějaké informace, že by se mohlo v budoucnu povést? A nebo to je / bylo vydáváno jako striktně sběratelské verze bez možnosti dotisku? Zatím mě tahle edice míjela a tak bych to rád napravil, ale nějak se nemůžu přemluvit na brožované vydání... :-). Děkuji za případné info,...
Uz se mi stalo neco podobneho s Mjolni. Jakoby to za alo lepit, musel jsem to umyt. Pak uz to myslim nedelalo. Musel bych se podivat. Asi bych se mel mrknout i na tu mechaniku.
Milo: wtf :D ? Když už si čteš komiksy nad svíčkou, tak si musíš dávat bacha kam ti kape vosk...
Ahoj. Už se vám stalo něco podobného?

.
.

Úplně se odlouplo vytlačení obálky. S knihou nebylo manipulováno, pouze uložena do knihovny. Docela jsem byl překvapen...

Koncom tohto mesiaca vychádza ŠROBOT. Komiks vyjde v dvoch variantách
- nelimitovaná farebná verzia (náklad bez obmedzenia)
- extra limitovaná edícia CZ len 13 kusov. Rovnako ako v Dinopedii, aj tu bude pod farebnou obálkou ešte jedna na zlatom metalickom papieri, bonusy, certifikát a záložka. Záujemcovia nech mi napíšu správu (tu alebo na whatsapp). Uzávierka objednávok je 15.4.
Info pro sběratele figurek, mostecké originálky mají skladem dnes těžko sehnatelnou Ellie s lukem. Taky už tam je i Aloy z Horizon Forbidden West.

https://www.originalky.cz/dark-horse-the-last-of-us-part-ii-ellie-s-lukem-20-cm-p162369/
https://www.originalky.cz/dark-horse-horizon-forbidden-west-aloy-27-cm-p259824/
Následující čísla Marvel Origins:

1 Spider-Man 1 (1962) - Amazing Fantasy #15, Amazing Spider-Man #1-5
2 Fantastic Four 1 (1962) - Fantastic Four #1-5
3 Thor 1 (1962) - Journey into mystery #83-91
4 Hulk 1 (1962) - Incredible Hulk #1-6
5 Fantastic Four 2 (1962) - Fantastic Four #6-10
6 Iron Man 1 (1963) - Tales of Suspens #39-46
7 Fantastic Four 3 (1963) - Fantastic Four #11-15
8 Thor 2 (1963) - Journey into Mystery #92-99
9 Fantastic Four 4 - Fantastic Four #16-18, Fantastic Four Annual #1
10 Avengers 1 - Avengers #1-5
11 Spider-Man 2
12 Fantastic Four 5
Onkel 1928: Rozhodně tam bude většina věcí co tu nevyšla, U Spider-Mana se sice první kniha kryje, protože všechny knihy s Marvel hrdiny tu začínají od prvního čísla, ale dál by se mělo volně navazovat, tedy když zůstanu u Spider-mana , od druhé knihy už budou komiksy co tu česky nevyšly ,a to od č.7 až do č.43 (včetně Speciálů). Od č.44 už se může kolekce krýt (viz UKK, Comicsové legendy atd).
Zack: Jasnej test ještěrů z pekel
Když už jsme u toho,má někdo info,jestli v těch Marvels Origin bude vůbec něco nového? Viz 1.dil vs KV S-M Počátek,který je snad (jak tady někde někdo psal,sorry) jen o rozdílu v barvách, navíc je Počátek o sešit delší. Je to teda jen o tahání peněz z kapes sběratelů ? Díky
Já se řídím tímhle rozpisem.
baatcha: protože si to dokázali vyjednat, i když nejsou trafika, a protože nabídka a poptávka...
a nebo to možná jako ne-trafika dostat nemohli, tak to jako speciálka nakoupili za tu trafikovou cenu a nabízí to svým zákazníkům s nějakou marží... ?

BTW, v Olomouci si to taky jedna trafikantka vyštěkala, i kdy Olomouc není součást testovního prodeje...
Hele, že jsem tak drzej, proč ty originy mají ze všech e-shopů jen na nerdech a proč je tam mají tak napálené? První číslo 99 místo 69 (na stáncích), druhé 249 místo avizovaných 169...?
raimi: Jak jako druhej, to už vyšel druhej? o.O
Poslušně hlásím, že první i druhej book Marvel Origins stále mají v Brně, v trafice ve Vaňkovce, přímo naproti hlavnímu vchodu.
Mají to na nerdech_cézet i v trafice ve Vršovicích. ;)
Podle všeho se zatím jedná o testovací prodej.
Ty Marvels Origins vydava u nas Hatchet? ja u nas ve meste objel vsechny trafiky a o tomto kousku nic nevedi
Valon: tvá miluje dinosaury, ty mýho zajda :D
Ale tak aspoň u Tera jsem si udělal radost, teda vlastně ženě, co miluje dinosaury :D

seneke: Hele, ne. Jak si o tom nic nezjišťuješ, tak to jasné není. Dokážu si tam představit hned 3 různé zápletky pro 3 různé želvy (Leo selhal jako vůdce, teď běhá sám a musí se ujmout nového "týmu". Všichni jsou mrtví, protože Raph se nechal unést vztekem a pral se někde vedle, tak to teď pojmou jako ultra krvavou revenge story. Anebo to, co to teda reálně je.). Do toho to bylo tajemství, když to vycházelo. Je to tajemství v zahraničních vydáních - žádná anotace nezmiňuje, kdo to přežil. A hlavně to překvapení je součást toho příběhu, takže i kdybych se ultra moc zamyslel a uhádl zrovna jeho, tak pořád mě Václav připravil o to potěšení, že jsem to případně uhodl (což neuhodl). V mém okolí je pár lidí, co do teď neví a když jsem se zkusmo ptal, tak ho nikdo netipuje.
Valon: Tak ono bylo celkem jasný, že ze všech želv to bude zrovna on.
Valon: inak čo sa týka TMNT tak pôvodná séria má dosť hluchých zošitov (v ktorých prakticky nie je žiaden text). Asi naj je séria od IDW čo vychádza od roku 2011- po číslo 50 super, potom asi do 70 stále moc dobré a potom to už slabne. Inak finále v 50tom čísle brutálne - Třiska odsekl Trhačovi hlavu... Predchadzalo tomu, že Bebop a Rocksteady Donatella takmer zabili...
Pokud jste se do teď (jako já) vyhýbali spoilerům o tom, která želva je ta přeživší, tak si to ohlašovací video nepouštějte, abyste pak nebyli nešťastní (jako já) :(
Tož problém u Želv nebyl (po nějaké době, co se změnil majitel práv) v komunikaci, ale v tom, že nějak nešlo vydávat ty staré příběhy, ne? A do nové IDW řady se nikomu (ani Crwi, ani CC) nechtělo.
Kolosální želví komplet
Fimi: po 8 letech... probuzení mumie ha ha ha
Ter tak třeba už zase komunikují..
Ter: nemluvě o tom že v želvách bude CC pokračovat, jen prej v jiném formátu, což netuším co znamená
Yaromil: ako je to možné, keď IDW s CC už 8 rokov nekomunikuje? Záhada blair witch?
Comics Centrum před chvílí oznámilo překvapení pro I. pololetí letošního roku: Želvy ninja: Poslední rónin. Více ve videu: https://www.youtube.com/watch?v=TbicJxNoLcM
Inkognito (Incognito Classified Edition)
Ed Brubaker, Sean Phillips
překlad: Štěpán Kopřiva
kategorie: Komiksy
Vychází 3.5.2023
stran: 368
vazba: vázaná
ISBN: 978-80-7595-634-7
cena: 990 Kč