Sběratelský klub Diskuze pro sběratele comicsů.

Stalo se někdy v minulosti že by CREW dotiskovala knihy z edice MDEK v pevné vazbě nebo jsou nějaké informace, že by se mohlo v budoucnu povést? A nebo to je / bylo vydáváno jako striktně sběratelské verze bez možnosti dotisku? Zatím mě tahle edice míjela a tak bych to rád napravil, ale nějak se nemůžu přemluvit na brožované vydání... :-). Děkuji za případné info,...
Uz se mi stalo neco podobneho s Mjolni. Jakoby to za alo lepit, musel jsem to umyt. Pak uz to myslim nedelalo. Musel bych se podivat. Asi bych se mel mrknout i na tu mechaniku.
Milo: wtf :D ? Když už si čteš komiksy nad svíčkou, tak si musíš dávat bacha kam ti kape vosk...
Ahoj. Už se vám stalo něco podobného?

.
.

Úplně se odlouplo vytlačení obálky. S knihou nebylo manipulováno, pouze uložena do knihovny. Docela jsem byl překvapen...

Koncom tohto mesiaca vychádza ŠROBOT. Komiks vyjde v dvoch variantách
- nelimitovaná farebná verzia (náklad bez obmedzenia)
- extra limitovaná edícia CZ len 13 kusov. Rovnako ako v Dinopedii, aj tu bude pod farebnou obálkou ešte jedna na zlatom metalickom papieri, bonusy, certifikát a záložka. Záujemcovia nech mi napíšu správu (tu alebo na whatsapp). Uzávierka objednávok je 15.4.
Info pro sběratele figurek, mostecké originálky mají skladem dnes těžko sehnatelnou Ellie s lukem. Taky už tam je i Aloy z Horizon Forbidden West.

https://www.originalky.cz/dark-horse-the-last-of-us-part-ii-ellie-s-lukem-20-cm-p162369/
https://www.originalky.cz/dark-horse-horizon-forbidden-west-aloy-27-cm-p259824/
Následující čísla Marvel Origins:

1 Spider-Man 1 (1962) - Amazing Fantasy #15, Amazing Spider-Man #1-5
2 Fantastic Four 1 (1962) - Fantastic Four #1-5
3 Thor 1 (1962) - Journey into mystery #83-91
4 Hulk 1 (1962) - Incredible Hulk #1-6
5 Fantastic Four 2 (1962) - Fantastic Four #6-10
6 Iron Man 1 (1963) - Tales of Suspens #39-46
7 Fantastic Four 3 (1963) - Fantastic Four #11-15
8 Thor 2 (1963) - Journey into Mystery #92-99
9 Fantastic Four 4 - Fantastic Four #16-18, Fantastic Four Annual #1
10 Avengers 1 - Avengers #1-5
11 Spider-Man 2
12 Fantastic Four 5
Onkel 1928: Rozhodně tam bude většina věcí co tu nevyšla, U Spider-Mana se sice první kniha kryje, protože všechny knihy s Marvel hrdiny tu začínají od prvního čísla, ale dál by se mělo volně navazovat, tedy když zůstanu u Spider-mana , od druhé knihy už budou komiksy co tu česky nevyšly ,a to od č.7 až do č.43 (včetně Speciálů). Od č.44 už se může kolekce krýt (viz UKK, Comicsové legendy atd).
Zack: Jasnej test ještěrů z pekel
Když už jsme u toho,má někdo info,jestli v těch Marvels Origin bude vůbec něco nového? Viz 1.dil vs KV S-M Počátek,který je snad (jak tady někde někdo psal,sorry) jen o rozdílu v barvách, navíc je Počátek o sešit delší. Je to teda jen o tahání peněz z kapes sběratelů ? Díky
Já se řídím tímhle rozpisem.
baatcha: protože si to dokázali vyjednat, i když nejsou trafika, a protože nabídka a poptávka...
a nebo to možná jako ne-trafika dostat nemohli, tak to jako speciálka nakoupili za tu trafikovou cenu a nabízí to svým zákazníkům s nějakou marží... ?

BTW, v Olomouci si to taky jedna trafikantka vyštěkala, i kdy Olomouc není součást testovního prodeje...
Hele, že jsem tak drzej, proč ty originy mají ze všech e-shopů jen na nerdech a proč je tam mají tak napálené? První číslo 99 místo 69 (na stáncích), druhé 249 místo avizovaných 169...?
raimi: Jak jako druhej, to už vyšel druhej? o.O
Poslušně hlásím, že první i druhej book Marvel Origins stále mají v Brně, v trafice ve Vaňkovce, přímo naproti hlavnímu vchodu.
Mají to na nerdech_cézet i v trafice ve Vršovicích. ;)
Podle všeho se zatím jedná o testovací prodej.
Ty Marvels Origins vydava u nas Hatchet? ja u nas ve meste objel vsechny trafiky a o tomto kousku nic nevedi
Valon: tvá miluje dinosaury, ty mýho zajda :D
Ale tak aspoň u Tera jsem si udělal radost, teda vlastně ženě, co miluje dinosaury :D

seneke: Hele, ne. Jak si o tom nic nezjišťuješ, tak to jasné není. Dokážu si tam představit hned 3 různé zápletky pro 3 různé želvy (Leo selhal jako vůdce, teď běhá sám a musí se ujmout nového "týmu". Všichni jsou mrtví, protože Raph se nechal unést vztekem a pral se někde vedle, tak to teď pojmou jako ultra krvavou revenge story. Anebo to, co to teda reálně je.). Do toho to bylo tajemství, když to vycházelo. Je to tajemství v zahraničních vydáních - žádná anotace nezmiňuje, kdo to přežil. A hlavně to překvapení je součást toho příběhu, takže i kdybych se ultra moc zamyslel a uhádl zrovna jeho, tak pořád mě Václav připravil o to potěšení, že jsem to případně uhodl (což neuhodl). V mém okolí je pár lidí, co do teď neví a když jsem se zkusmo ptal, tak ho nikdo netipuje.
Valon: Tak ono bylo celkem jasný, že ze všech želv to bude zrovna on.
Valon: inak čo sa týka TMNT tak pôvodná séria má dosť hluchých zošitov (v ktorých prakticky nie je žiaden text). Asi naj je séria od IDW čo vychádza od roku 2011- po číslo 50 super, potom asi do 70 stále moc dobré a potom to už slabne. Inak finále v 50tom čísle brutálne - Třiska odsekl Trhačovi hlavu... Predchadzalo tomu, že Bebop a Rocksteady Donatella takmer zabili...
Pokud jste se do teď (jako já) vyhýbali spoilerům o tom, která želva je ta přeživší, tak si to ohlašovací video nepouštějte, abyste pak nebyli nešťastní (jako já) :(
Tož problém u Želv nebyl (po nějaké době, co se změnil majitel práv) v komunikaci, ale v tom, že nějak nešlo vydávat ty staré příběhy, ne? A do nové IDW řady se nikomu (ani Crwi, ani CC) nechtělo.
Kolosální želví komplet
Fimi: po 8 letech... probuzení mumie ha ha ha
Ter tak třeba už zase komunikují..
Ter: nemluvě o tom že v želvách bude CC pokračovat, jen prej v jiném formátu, což netuším co znamená
Yaromil: ako je to možné, keď IDW s CC už 8 rokov nekomunikuje? Záhada blair witch?
Comics Centrum před chvílí oznámilo překvapení pro I. pololetí letošního roku: Želvy ninja: Poslední rónin. Více ve videu: https://www.youtube.com/watch?v=TbicJxNoLcM
Inkognito (Incognito Classified Edition)
Ed Brubaker, Sean Phillips
překlad: Štěpán Kopřiva
kategorie: Komiksy
Vychází 3.5.2023
stran: 368
vazba: vázaná
ISBN: 978-80-7595-634-7
cena: 990 Kč
nebude nahodou Marvel Origins jen zkusebni prodej ve vybranych stancich zatim sem predplatne nevidel tak jak to bylo u nhm
Ad Marvel Origins. Také se jako správný retrofil na tuhle sérii těším, konečně bude napraven hřích Crwe, kdy začala vydávat Spider-Mana v comicsových legendách až od čísla 50 :)
Dinik, Badboy: presne, timhle se zabyvat nema smysl. Obcas neco zavetrim a mam jistou slabost pro stare xmeny, nicmene i tech prvnich 10 sesitu je misty utrpeni, ale pak uz do to chytne nejakej drive, jak se to odpichne od tech kirby-lee pocatku. Dd je snad vyjimkou uz od pocatku. Kupodivu me to bavilo uz z kraje. Jinak ale se tim odmitam prokousavat. Hlavne jde o to, jake originy to jsou. Manthing? Groot? To asi nikoho brat nebude, aspon ne ve velkem. Original human torch, kazaar nebo namor a vsechny ty predmarvelovske postavy, tak ty asi nevyjdou, takze zase nic zajimaveho nebo aspon "noveho". Samy komplety a uz jsou pomalu cenove na beznych knihach ci komiksech, tak si rikam, proc to kupovat? Doufam, ze to vyhnije do ztracena a vyjde neco, co tu chybi nebo neco noveho.
Já jdu proti proudu a těším se na to. :) Mám pro tato retra slabost.
Gmork: ja pravidelne aktualizuju svou Metalgate knihovnicku, ale tohle tam bohuzel neni, kapela me nebere. Ja od nich cetl black metal 1 a 2, dio a mam nachystane Rotting christ a knihy kovu 1-3, black metal 3. A dead can dance mam hrozne moc rad, diky za tip na nakup, cena ke skvela. Muzu i solovky Lisy gerrard.
Ja tak nejak pochybuju, ze bude vubec zajem o takovy retro. Uz jen ty retro bonusy v DCKK byly ve vetsine pripadu utrpeni cist a predpokladam, ze Marvel na tom bude obdobne. Ja kupuju skoro vsechno, ale do toho urcite nepujdu.
Darth Raelchi: V Polsku kdysi vycházel i trafikový Thorgal komplet. Ten nebo Rosinski, to by byla naprostá paráda a právě proto o tom můžeme jen snít a místo toho dostaneme totál zbytečný Marvel Origins. Snad to lidi nebudou kupovat a chcípne to po několika číslech.
Darth: Ale do téhle knihy půjdu, Paradise Lost jsou právě jednou z těch kapel a poslouchám je dodnes.

https://www.musicrecords.cz/catalogue/hudba/paradise-lost/bez-oslav-oficialni-pribeh-david-gehlke-kniha/
Darth: Už jsem to trošku prostudoval a máš pravdu, je to opravdu málo muziky za hodně peněz, navíc mi tam chybí hodně kapel, které v 90 letech utvářeli můj hudební vkus. Tak do toho tedy nepůjdu. To ty prachy radši vrazím do nových desek.
Onkel: taky bych radsi bral SW takto, Legeny klidanko unesu. V Nemecku a Anglii jsem videl i Star Trek, Transformers, Dredda, 2000 AD. Paradni, co vsechno u nas nevychazi a jen se recykluje.
Dinik: presne, taky tomu nerozumim, proc zrovna toto. Jako kdyby to bylo nejake komiksove originstvo, tak bych se neurazil. Nejake komiksove zacatky vybranych komiksu sveta, proc ne. Conan, kdyz uz, tak jedine Savage Sword! A pokud mozno komplet, jak to tenkrat vychazelo. Prvni sesity jsou vazne skvele. Jinak je tu Conanu, kdo uz to ma sledovat. Dokompletujte Thorgala hlavne. V Polsku vychazi Rosinski komplet, by neco takoveho mohlo vychazet i u nas.
Gmork: mam to ted doma, ACDC, a za ty prachy je to bida. Takhle, tech 50 a 150 asi ne, ale od 280 za 62 stran te trochy textu o vecech, ktere jsou snad vsude mozne k mani, a to nepocitam Spark, kde se prubezne aktualizuje a publikuje o danych muzikantech a kapelach, plus par fotecek, tak mi to prijde premrstene. Knizecicka tak na zachod za 280 je proste moc. Kdyz to srovnam s edicemi Radost z poznani, ty 100% neoficialni, tak to je sto a jedna.
Ter no to máš asi pravdu...akorát ty komplety tedy přišly mám pocit téměř ke konci vydávání sérií od Crwe a bbartu. Ten Conan komplet jsem ani nevěděl že existuje...toho je fakt hodně
Fimi: prežili komplety Crew aj BBArt, prežilo by to aj CC. Zasmial by som sa, keby začal komplet TMNT... veď IDW predsa nekomunikuje (komunikuje len o iných komiksoch, o TMNT nechce :D) a vlastne ani Nickelodeon s ČR nekomunikuje :D
Ter no tohle jistě jednou bude chtít vydat i Conan centrum a najednou by jim do toho hodil vidle nějaký komplet za 300 za knihu, když oni to mají pouze za 600? To by se nelíbilo ani mně.

Já bych bral komplet nějaký pouze o X-Men.