Sběratelský klub Diskuze pro sběratele comicsů.

Tak... len moja smola co už...
Naprosto perfekní stav:

...a na všetkých ryhy zarezané od eska pásky ako boli stiahnuté v balíkoch.
Tak to mě přišli v naprosto perfektním stavu.
Tak mi prišli tie unicornovky... v takom stave, že ani zadarmo by som ich nechcel a aj tých 100 kč/kus bolo moc
Zeptej se přímo v Conan centru zda by ti to nevyměnili...
komiksfan: jo, tak to je pak jiná, to bych pak nechal tak jak to je, protože jak píšeš, bylo by to ještě horší; každopádně zrovna u Goona 3 bych byl rád, že ho vůbec mám v knihovně / ve sbírce a pokud se ti někdy naskytne příležitost koupit další kus, tak tenhle prodáš a třeba zrovna někomu, komu to vadit nebude, ale chce mít knihu hlavně kvůli obsahu a ten exteriér ho zase tak netankuje
Mně to vadí vždycky...akorát mě to už nebaví pořád reklamovat. Navíc z druhé ruky to ani nejde a většinou se člověk na vrácení peněz nedomluví.
Yaromil: bohuzel je ten prebal ostre zahnuty na obou koncich hrany predni a zadni strany. posunuti je bohuzel takoveho charakteru, ze bych musel to ostry zlom posunout smerem k predni strane, takze by byl uz vzdy viditelny na predni strane. to by vypadalo jeste hure nez ted, takze jsem se rozhodl to nedelat a nenarovnavat to. spis bych tu knihu znicil jeste vice a to nechci. chtel jsem vedet, zda to jako sberatelum nekomu take vadi a jestli by to byl treba pro ne duvod knihu nechtit. ale zase je to kniha obvykle nedostupna, takze nemam stejne jinou moznost nez si ji nechat
... a taky podle změny formátu třináctého dílu série, změněného loga, tiskové chyby v bublině na str. 167, zarovnání v policích, zvlnění stránek, ťuklého rohu atp. :))
Pro komiksáky by bylo potřeba změnit klasické české úsloví na:

"Nesuď knihu podle přebalu."
Proto mám radši knihy bez přebalu :-)

P.S.: Je pravda, že i ty mívají ten hřbet někdy ujetý.
komiksfan: Jo, jak píše BadBoy, já to řeším také posunutím přebalu - nechám přebal na knize a pak to po kouskách tahám do požadovaného směru. Důležitá je, jestli je první hrana (pokud koukáš na úvodní stranu knihy, tak pravá strana) zlomena "ostře" a nebo má kulatý průběh (= není tam viditelný zlom v papíře). Pokud je to ostrý zlom, tak to pak nebude pěkný. Jinak jo, tyhle vady mi taky vadí.
Ja to resil tak, ze jsem ten prebal proste posunul, aby to sedelo...jen je potreba ho zohnout a chvili trva to trefit.
Ten prebal ma posunuty aj 0,1,4 ale opačne. Ak sa vam to nepáči, nekupujte to. Vrátiť to zrejme nepôjde. Mne osobne viac vadí 1 a 4, že im vidieť predný prebal.
chtel bych se zeptat zdejsich sberatelu na nazor ohledne posunuteho prebalu. Koupil jsem ted jednu drazsi knihu, ktera mi chybi ve sbirce. Ae bohuzel kdyz kniha dorazila, tak jsem zjistil, ze ma docela dost posunuty prebal knihy, takze hrbet knihy je posunuty zhruba o celou polovinu delky. Jak se na to divate se sberatelskeho hlediska? ja osobne resim vsechny vady knihy a pokud nejake maji, tak pro me ztraci kniha na cene. Je toto neco, co znehodnocuje cenu knihy? Bohuzel vedle dalsich dilu stejne serie, ktere maji prebaly v poradku, tak tento dil vypada zrovna jako pest na oko. Posudte sami. Jedna se o treti dil Goon. Kolik byste za nej dali v tomto stavu (vse ostatni na knize je v poradku)?
Bonpar: Díky moc za odezvu. Jako ta vlhkost mi přijde taky jako nejlogičtější vysvětlení, vymlouvají mi to jen dva fakty: 1) když dám vedle sebe novou knihu, která dorazila z eshopu (nejčastěji teď booktook) a knihu, kterou mám už doma nějakou dobu a je bez zvlněných stránek, tak se zvlní jen ta nová. Stávající podmínky s původními knihami nic neudělají. 2) mám takový zlozvyk si často číst ve vaně (běžné knihy, ne komiksy) a tam mám někdy takovou páru, že jsou orosený i zdi a s knížkou to ani nehne :-),... Tak si říkám, že třeba jak ty knihy skladují a pak se dostanou poprvé "na vzduch", tak nějak zdivočí, hahaha :-).... Bude to daný asi jak tou zmíněnou vlhkostí, tak i teplotami při jakých byly knihy původně skladovány, druhem papíru, apod. Tady ukázka jako to vypadá po více jak dni: https://drive.google.com/file/d/1incCKIU3CkvNMRd4JCJcrEH4emadX4Se/view?usp=sharing Jak jsme psal, většina knih se mi většinou sama srovnala, ale tohle už mi přišlo docela dost :-)
Yaromil: Je to dané změnou vlhkosti. Včera mi taky došel balík z Booktoku. Knížky byly zabalený ve dvou fóliích a po vybalení se bloky knih lehce zvlnily, protože je teď venku vlhko. Stejné se děje když vybalím kníhu z fólie. Ono se to samo srovná. Pokud ti to moc vadí, jde je zatížit a použít nějaký vysoušeč. Co mě taky napadá je to, že vlhkoměry dost často měří blbě, tak jestli nemáte reálně i vyšší vlhkost.
Dneska přišel další balík Legendy o Batmanovi a sice stále chyběla kniha obálek, ale aspoň už dorazila záložka a zarážky na knihy. Navíc, co mě potěšilo nejvíc, i poslední díl Knightfall a první dva díly Knightquest.
Pro někoho asi vtipný dotaz, ale nesetkáváte se s zvlněnými stránkami komiksů po nákupu v e-shopech? Mám tu zkušenost, že se to děje převážně u matných papírů s větší gramáží, které nemají další úpravu. Včera třeba přišly z Booktooku Nehoda od Centrály a velké komiksy od Argokomiks a po chvíli co jsem je vybalil se stránky zvlnily jak po výšce tak po šířce knihy. Doma máme normální vlhkost vzduchu okolo 50% a knihy doma jinak na vlhkost netrpí,... přikládám to tak změnám podmínek, ve kterých kniha byla skladovaná, převážena a v kterých se nově "ocitla". Většinou si to po nějaké době sedne a na 90% srovná,... ale tak jak se teď zvlnil právě Nehoda a Šílená ze Sacré-Coeur mě docela vystrašilo a po 24h je to pořád stejné... Máte s tím někdo podobné zkušenosti?
Ta parafráze na Semicovské sešity je pořád brutálně funkční. I po třiceti letech mi srdce poskočí, jen o to poprvé zavadím pohledem. Jako když svého času PNSka vždycky naskladnila nového Spideyho, Conana, nebo Fantoma. Od Tera je to sprostá sázka na nejnižší komiksové pudy :-)
Moc se omlouvám, ale na fb moc nelezu a na zprávy v messengeru skoro vůbec nekontroluju :-/
Dane, díky za info. BTW psal jsem si o něj přes messenger, ale nereagoval jsi... :-)
V červnu vydávam nový komiks MONS-TER: Kauza les. 29.5.. idú do tisku len vopred zaplatené objednávky. Splatnosť objednávok do 26.5.

Jinak co se týče Roku plže, zbývá mi už jen asi 20 kusů (10 je zamluvených), ale určitě budu na Crweconu, tam nějaké výtisky vezmu s sebou a v případě zájmu jich můžu ještě pár dotisknout. Je to knížečka s výběrem 20 komiksů s Tryskošnekem plus historie jeho vzniku s dvěma delšími komiksy z fanzinů a jedním nikdy nepublikovaným pilotem, který se v redakci Čtyřlístku krutě nelíbil :-)
MaF: Jak jsem psal, zkoušel jsem Facebook, ale bez odpovědi. Zde uvedený email je aktuální? :)
Jakým způsobem se dá prosím dostat ke komiksu Rok Plže? Zkoušel jsem minule FB a jen došlo k přečtení zprávy bez odpovědi :(
Jednak je to A5 a druhak chrbát vyzerá omnoho lepšie v poličke ako zospinkovaný zošit.
Alfi: mám 104 stranový A4 komiks zospinkovaný (a je na 100g papieri). Kto s tým nerobí nevie možnosti (a spinky sú v x veľkostiach, nie len jeden typ). PS: a robil som kedysi vo veľkotlačiarni, tak viem čo sa dá urobiť.
120 strán udržať spinkou v malom formáte je nereálne
Sleepless: mám 80 stranové a jeden dokonca 104 stranový komiks zopnuté spinkami. Dá sa to (keď sa chce).
Tak má to tedy být stejný formát, jako původní díly vyšlé pod A.F.F.L. a to je IMHO pozitivní. Souhlas, že klasických sešitů by zde mohlo vycházet více, ale v tomto případě by to ani vzhledem k rozsahu stran moc vhodné nebylo..
Škoda, lepeňáky nekupujem. A sešit a paperback nie je pre mňa totéž.
Chyběly mi tam důležité informace, tak jsem se zeptal přes kontaktní formulář, reakce mi přišla obratem:

Zdravím Vás
moc díky za zprávu!
pracujem na tom.
web jede v základním módu.
info o tom jak přesně komiksy vypadají tam bude cobydup.

jinak jsou A5 formát
barevná obálka
černobílý vnitřek
cca 100-120 vnitřních stran
lepená vazba

díky moc a mějte se fajn
Mario Tacheci
Souhlas, je to sympatická iniciativa a taky jim přeji úspěch. Ale 500ks je hodně prestrelenych. Nathan a Dylan by jistě pro start byli zajímavější.
Ja to beriem. Hurá zošitovky!
Ale to je sympatická iniciativa, přeju jim ať to rozprodaji a pokracuji dal.
Dinik: u Texe a hlavně Mistra No fakt nevím...
ale Nathan Never a hlavně Dylan Dog by se snad vyprodat mohli...
MaF: tvl tohle je hodně odvážný záměr. 500ks? To zůstane ležet skladem tak 380 tipuji...
dá si někdo nášup Bonelliho komiksů?

jeden díl za stovku, doručení Zásilkovnou...
https://italskikomiksiceski.cz/

Gmork: A ty limitky Go West, Young men se už budou prodávat na Světě knih?
A už se ví, kolik ty limitované obálky budou stát?
Milo: Jsou to pouze ty odlišné obálky.
Gmork, případně někdo jiný - jsou známé nějaké informace ohledně komiksu Go West, Young men? Kromě počtu kusů / 1 z limitovaných vydání?

Zda a jaký bude rozdíl mezi standardním a limitovanym?
Ter: Shodou okolnosti jsem si to pres Aukro kupoval.. s tim, ze tam se to nedrazilo, ale byla tam cena Kup ted.. a mam pocit, ze stejna jako byla predtim na eshopu (kde mi to uteklo).
A stala se mi vtipna vec.. dostal jsem vadne vydani.. bylo tam asi sest pribehu dvakrat a stejne tak jich tolik chybelo..
Prisel jsem na to pri cteni.. kdy mi tam nejak casova posloupnost nedavala smysl. A zajimave bylo, ze uplne presne stejna chyba byla i v tom CB vydani.
Napsal jsem to mu to.. tak po me chtel zaslat comicsy a za par dni jsem dostal uz bezchybnou verzi.
Josekan55: 500 kusov nepovažujem za limitovaný náklad. To je pre mňa maximálne 100 kusov. Inak tejto praktike sa dá povedať, že je to vychcané vyciciavanie. Prečo to predávať za normál cenu, keď na aukru sa dá za x násobok. A pravdivý náklad sa nemáš šancu dozvedieť.
Neni, ale mam pocit, ze tenhle hustle je tu uplne bezny skoro u vsech tehle butiku, co dojej nostalgii.